2021-11-26
中環街市開左3個月, 之前一直怕多人, 今次終於來朝聖!!10:30am去到, 商場冇乜人, 可以係呢個入口位慢慢打卡上到2樓去到咖啡店chart coffee作為愛啡之人見到手沖一定要試, 咖啡豆選擇好多, 但識揀一定揀高cp值既雲南, 同埋叫個咸茄乾芝士scone咖啡店冇座位, 但可以坐旁邊共享座位, 當時朝早好多位, 可以慢慢坐手沖風味介紹有黑茶同酒心朱古力, 第一啖飲飲到好香既酒味, body好滑, 同埋好甜; 溫度降低之後酸度高左變左少少似檸檬茶而咸scone可要求翻熱, 鬆脆得來芝士同茄乾味好夾, 好味!飲完啡同咖啡師wilson傾計, 讚佢沖得好好佢話下次可以試下虹吸, 但我就話自己一直對虹吸冇好感, 之前飲親都好苦, 然後佢好尷尬話:"其實我係香港虹吸咖啡冠軍, 希望下次可以令你改觀"因為佢呢個尷尬笑, 我下次會來再試虹吸 XD
上到2樓去到咖啡店chart coffee
飲完啡同咖啡師wilson傾計, 讚佢沖得好好
因為佢呢個尷尬笑, 我下次會來再試虹吸 XD