2023-08-28 771 浏览
第二次来打卡这家餐厅氛围感拉满煎牛扒居然味道不重他们家的抽风机确实非常的好下了个全熟牛扒最后还是有红红的血他们家的牛扒没有酱汁原汁原味的pizza也很好吃☞芝士pizza我儿子也爱吃拿铁咖啡也不错很多牛奶喝起来不会太苦唯一感觉不足的是服务员的态度有点不太友善因为我们需要拿停车票不能有copy字眼跟她说那个服务员好像是菲律宾的还是哪里的说可以有点不太耐烦给了我们一张不是copy字眼的。第一次來的服務員就好熱情,希望下次再來有所改善,下次還要試試別的菜品!
第二次来打卡这家餐厅
拿铁咖啡也不错很多牛奶喝起来不会太苦
唯一感觉不足的是服务员的态度有点不太友善
因为我们需要拿停车票不能有copy字眼跟她说
那个服务员好像是菲律宾的还是哪里的说可以
有点不太耐烦给了我们一张不是copy字眼的。
2023-08-27
2023-08-26 589 浏览
去黃金海岸酒店住兩晚,如果想食嘢,基本上都只有黃金海岸廣場選擇好彩個商場選擇都算多,每一間個水準都OK ,今餐揀咗食西餐係好食嘅,同中環廣場嗰間水準一樣,唯一美中不足就係餐廳冇對住海景卡邦尼意粉好食,好creamy,個意粉咬口啱啱好,唔會太淋保留返意粉嘅彈性。坐得舒服,出邊仲有個雪櫃可以自己親自揀牛扒,仲有好多調味料可以買牛骨髓牛肋肉重牛味,好似食緊西式牛腩配法包咁,不過份量就少咗,l如果下邊有啲牛肋肉唔係剩係得骨髓食就好la🤭
去黃金海岸酒店住兩晚,
如果想食嘢,基本上都只有黃金海岸廣場選擇
好彩個商場選擇都算多,每一間個水準都OK ,
今餐揀咗食西餐

2023-06-08 728 浏览
今日心情麻麻 想一個人飲杯嘢🥂所以嚟到屯門黃金海岸歇一歇見到有一間好似外國超市嘅物體 原來佢店舖前半部分係賣食品酒水零食後面係餐廳 天氣咁熱 我決定入去坐一坐😬入去叫咗一杯白酒 Double 8 by Glass因為我鍾意8號仔 所以杯酒個名,吸引咗我飲落都OK 配左個Caesar Salad飲飲下去到傍晚時分都想再食多少少嘢 所以叫咗個漢堡包🍔呢一晚都覺得幾豐富嘅 靜靜地諗吓嘢有時繁囂嘅社會 忙碌嘅生活都真係要搵個時間好好,你自己放鬆一下你哋壓力大嘅時候,都可以自己嚟飲番杯㗎🍸😊
今日心情麻麻 想一個人飲杯嘢🥂
所以嚟到屯門黃金海岸歇一歇
見到有一間好似外國超市嘅物體

原來佢店舖前半部分係賣食品酒水零食
後面係餐廳 天氣咁熱 我決定入去坐一坐😬

入去叫咗一杯白酒
Double 8 by Glass
因為我鍾意8號仔
所以杯酒個名,吸引咗我
飲落都OK 配左個Caesar Salad
飲飲下去到傍晚時分
都想再食多少少嘢
所以叫咗個漢堡包🍔

呢一晚都覺得幾豐富嘅 靜靜地諗吓嘢
有時繁囂嘅社會 忙碌嘅生活
都真係要搵個時間好好,你自己放鬆一下
你哋壓力大嘅時候,都可以自己嚟飲番杯㗎🍸
😊
2023-05-18 700 浏览
呢排去黃金海岸食野多因為聽朋友介紹嗰度除咗個美景令你好難忘,亦都係各國美食聚集地!今次去呢間餐廳裝飾好特別全部都係用唔同既酒樽作牆面裝飾!充滿藝術感內裏間隔非常舒服客人坐嘅位置亦都相當闊落!重點係成間餐廳充滿海陸歐式風格,顏色眼睛可以好放鬆!講番食物先,真係試左佢既芝士水牛蕃茄,配料有蕃茄碎紫洋蔥碎,仲有佢嘅秘製醬汁配上洋蔥,青瓜粒,食落去非常清新番茄甜度啱啱好!芝士亦都好突出同蕃茄味道好夾!再配上香草碎味道,層次又再提升咗!之後當然叫咗個六成熟牛安格斯,味道非常難忘好好食,秘製肉汁食完好開胃,配上蕃茄中和油膩感!生熟度啱啱好六成入面偏酒紅色,軟硬度岩岩好!之後再叫咗個黑松露薯條小食代替米飯☺️薯條配上黑松露係非常配!配上特製醬汁點薯條味道更加昇華!
呢排去黃金海岸食野多因為聽朋友介紹

之後再叫咗個黑松露薯條小食代替米飯☺️
薯條配上黑松露係非常配!配上特製醬汁點薯條味道更加昇華!

2023-04-21 643 浏览
見佢係open rice幾多好評諗住試下… 點知食物令我非常失望,食扒黎講價錢$2xx至$3xx 都唔算好貴。叫左一個慢煮黑豚斧頭扒同dry aged 牛扒 medium rare。賣相係唔錯,薯條都幾好食,但係一間主打做扒嘅店啲扒令我非常失望。個黑豚斧頭扒非常又硬又乾又鞋我食左兩啖就放棄了。牛扒叫medium rare但熟得滯,啲肉又係好乾。食左半塊都放棄了,配菜仲好食過佢啲扒。特登寫個食評俾佢,希望佢可以改善一下。黑豚斧頭扒食咗兩啖,又乾又鞋,食唔落。最後去了麥當奴。medium rare的牛扒都好熟。
見佢係open rice幾多好評諗住試下…
個黑豚斧頭扒非常又硬又乾又鞋
我食左兩啖就放棄了。
特登寫個食評俾佢,希望佢可以改善一下。

黑豚斧頭扒食咗兩啖,又乾又鞋,食唔落。
最後去了麥當奴。
慢煮黑豚斧頭

medium rare的牛扒都好熟。
2023-04-13 510 浏览
朋友又來預約午餐,她推介這裡,適逢復活節假,商場的小攤位人群川流不息,餐廳的露天座正正就在小攤子前,比起周日的悠閒在陽光下享受靜好的午餐,因這假期,坐在露天座,就不能介意供遊人來瀏覽自己的食相了,但,又另一番風味!2人午聚共點了2款餐品,三文魚蝦沙律、牛骨髓牛肝箘配多士。食物十分美味,從賣相至食材,給我感覺都是用心制作的廚房,一定會回頭來試試其他的餐品,但不會再揀週末和假日了。食物好,室內外地方寬敞舒適,服務員態度有禮,推介!
食物好,室內外地方寬敞舒適,服務員態度有禮,推介!
牛骨髓牛肝箘配多士
2023-04-10
牛骨髓牛肝箘配多士
2023-04-09 486 浏览
發現原來呢度有間扒房都幾高質素。除咗屯門,原來中環都有分店。座位有indoor 及outdoor,都幾chill。和牛芝士漢堡$168由於小朋友一齊食,所以order Medium well 7成熟。野食都算快上枱,個漢堡包質素都不錯,一切落去,卡嚓卡嚓,個表皮好好香脆!整體個包都整得幾好食,Burger meat juicy,入面有少少芥末醬。另有薯條跟。慢煮黑豚斧頭扒•蘋果青醬•酸忌薯仔$238豬鞍斧頭扒都幾靚,高質!黑豚斧頭扒肉質軟稔又多汁,味濃,越咬越出味咁,一d都唔騷,果然靚豬!另有酸忌廉調味既薯仔粒、香料醬伴豆角、蘋果青醬、炸rosemary,蘋果青醬,原來仲有少少無花果,配埋一齊食好香好味。餐廳服務都不錯,店員不斷主動添水。諗住無聊自拍下,另一店員又勁快即衝過黎主動幫手。抵讚!
發現原來呢度有間扒房都幾高質素。
除咗屯門,原來中環都有分店。

座位有indoor 及outdoor,
都幾chill。

和牛芝士漢堡$168
由於小朋友一齊食,
所以order Medium well 7成熟。
野食都算快上枱,
個漢堡包質素都不錯,
一切落去,卡嚓卡嚓,
個表皮好好香脆!
整體個包都整得幾好食,
Burger meat juicy,
入面有少少芥末醬。
另有薯條跟。

慢煮黑豚斧頭扒•蘋果青醬•酸忌薯仔$238
豬鞍斧頭扒都幾靚,
高質!
黑豚斧頭扒肉質軟稔又多汁,
味濃,越咬越出味咁,
一d都唔騷,
果然靚豬!
蘋果青醬,原來仲有少少無花果,
配埋一齊食好香好味。

餐廳服務都不錯,
店員不斷主動添水。
諗住無聊自拍下,
另一店員又勁快即衝過黎主動幫手。
抵讚!
慢煮黑豚斧頭扒
之前,我為了黃金海岸萬聖節市集,而有個星期六走到黃金海岸商場! 小朋友 Trick and treat 交換糖果,十分熱鬧!發現有間西餐廳 <Chef's Cuts>,被食物賣相及餐廳佈置而吸引幫襯!餐廳有兩邊門口,一邊近的士站,一邊近商場中間位置。Menu設加一服務費見到店經理,跟我那位討厭的前度男友有幾分相似,所以,望他一眼之後,不會再望;甚至不想再幫襯!Weekend tea西班牙素食薄餅 $152包括:青,黑水欖、茄子、松子仁、車厘茄、芝士、亞支竹...,鋪滿薄餅,配青醬,薄餅似是自家搓製,薄身之餘口感煙韌很不錯!熱柚子蘋果茶 $48真的加入柚子肉,入口清新酸甜的!

餐廳有兩邊門口,一邊近的士站,一邊近商場中間位置。
Menu
設加一服務費

Weekend tea
西班牙素食薄餅 $152
西班牙素食薄餅
熱柚子蘋果茶 $48
真的加入柚子肉,入口清新酸甜的!
熱柚子蘋果茶
2022-10-29
西班牙素食薄餅
喺富有情調嘅黃金海岸呢一間西餐廳門口係食材區行入去就有分戶外同埋戶外嘅用餐區戶外嘅環境坐得舒服餐廳嘅員工都好友善烤牛骨髓伴紅酒燴牛肋人生第一次食牛骨髓原條牛骨上枱望落去好靚烤到香脆嘅多士配着油香四溢既骨髓汁滋味無窮呢個必食意式芝士凍肉拼盤見佢個價錢唔係好貴就諗住試吓嚟到嘅份量係嚇死人可能六至七個人食都足夠芝士同火腿嘅選擇穩穩陣陣招牌海蝦辣肉腸燴飯冇得彈香辣嘅蕃茄汁巳經好惹味飯嘅質感啱啱好每一粒都完美包住蕃茄汁辣得好過癮但係又唔會過分鮮蝦好彈牙熟成黑安格斯肉眼扒重頭戲就係呢個重量達到600克既肉眼扒Dry age 不愧係烹調牛扒嘅王道見見牛扒嘅肉汁都鎖得好飽滿好似濃縮左啲精華咁底下嘅薯條就吸收晒啲牛肉汁好好味一定會覆啅!
喺富有情調嘅黃金海岸

好似濃縮左啲精華咁

底下嘅薯條就吸收晒啲牛肉汁
好好味

一定會覆啅!
位於屯門黃金海岸廣場內的一家西餐廳,門口小小,一入門口就看見來自不同地區的牛扒和熟成牛,還有售賣不同類型的西餐食品,可供顧客店內用餐或是買原食材回家烹煮!菜式多元,種類算多,無論你是素食或是喜歡吃羊,相信餐牌也有一款適合你!餐廳室內外都提用餐,比較像開放式廚房配上吧枱,也有一些兩、四人坐位,雖然室內空間不算太大,但坐位都很舒適、寛鬆!———————————————————————.前菜.推推推!本來擔心牛骨髓會伴隨陣陣的腥臊味,其實並不會有太強烈的味道,口感滑滑嫩嫩的,像是吃豆腐也有人說像是腦類。牛骨髓沒有複雜的調味,靠燴紅酒牛肋和牛肝菌的味道,再帶出牛骨髓的精華,特別是配上底下的醬,簡單是把牛骨髓的味道昇華,多士的種類也考慮了配菜而選,誠意、味道、用心,值的推薦給大家。✨✨🤌🏻.主菜.乍看之下外表有點乾,也有過熟的跡象。但是!其實是把牛扒一邊煎脆,肉汁都鎖在牛扒內,一切開肉汁慢慢流出來。調味也是非常簡單,原始的牛扒味道,品嘗原汁原味!本來熟成安牛的選材已經很不錯,所以不需要過份調味,已經很讚!🤌🏻 推!吃慢煮豬扒最大的擔心就是那種腥臊味,我對肉那種腥臊非常敏感。當日完全沒有這個問題,
———————————————————————
.前菜.
烤牛骨髓燴紅酒牛肋.牛肝菌及多士

.主菜.
(是日餐牌)熟成安格斯肉眼扒配薯條

慢煮黑豚斧頭扒配蘋果青醬・酸忌廉薯仔

推!吃慢煮豬扒最大的擔心就是那種腥臊味,我對肉那種腥臊非常敏感。當日完全沒有這個問題,再配上蘋果青醬內裡還有無花果,整個醬汁是甜帶點酸,還有青醬的香氣,酸忌廉薯仔能品嘗到薯仔原味,非常甜(不是調味的假甜),看起來平平無奇,但有驚豔到!✨✨✨

芝士蛋糕配覆盆子&OREO・榛子雪糕

四個甜點都想吃 最後這個芝士蛋糕最吸引我!🤤🤤🤤
首先芝士蛋糕外層包著一層薄薄的黑莓和紅莓像是啫喱的外衣,蛋糕上各自有一顆紅莓,兩旁灑上OREO碎,中間是一球榛子雪糕配上像是麥芽糖片,口感脆脆不黏牙。最最最喜歡榛子雪糕,味道與超市和餐廳吃的很不一樣,也有想過可能是他們家自己做的?!🫣

- Mannenberg Red Wine/ 1 Gls
提供多種類+不同地區的酒,即使一整瓶買價錢也很合理!但是男朋友還要開車,所以還是叫了一杯過過癮。詢問店家可否推薦一款適合配上熟成牛的紅酒,他們二話不說推薦了這款,說是比較辛辣,很適合配我們叫的牛扒。整個過程很專業,也沒有因為價錢亂推,或是隨便推介一款!

———————————————————————
·飯後感·
後來我再詳細查閱資料,原來在中環街市也有一家,比較主打海鮮,但一樣有以上前、主菜(但好像沒有我們叫的甜品),大家也可以看看,但是以環境來說,個人比較推屯門這家。
除了食物質素和環境,店員的質素也讓我有二訪衝動,但價錢畢竟算是中上(當日是週未下午茶時間用餐),所以比較適合慶祝一些特別日子。
2023-02-12
烤牛骨髓燴紅酒牛肋.牛肝菌及多士
(是日餐牌)熟成安格斯肉眼扒配薯條
慢煮黑豚斧頭扒配蘋果青醬・酸忌廉薯仔
芝士蛋糕配覆盆子&OREO・榛子雪糕
2023-01-28 346 浏览
👧🏻😋👅🍽✨黃金海岸必食✅-Chef's Cuts 🇭🇰 屯門黄金海岸商場地下S11-12號舖 🇭🇰-🧑🏻‍🍳黄金海岸商場唔大, 但都幾多餐廳, 呢間menu叫做最吸引🧑🏻‍🍳當晚冇book枱坐左室內位, 枱與枱之間唔算闊, 但都坐得舒服-🐂🦴 Roasted Bone Marrow $168💯牛骨髓我至愛!! 除咗啲脂肪, 仲放咗啲好幼既牛肉絲喺上面💯當然唔少得甜洋蔥解解油膩, 多士薄脆+牛骨髓+甜洋蔥=💯-🥓🥪 Smoked Pastrami Reuben $158✨多士輕輕烘乾, 加上芝士, 少少酸瓜同勁量鹹牛肉薄片, 一啖咬落勁滿足-🥩🍟 Dry Aged Ribeye $328💯 daily special menu有dry aged ribeye, 五成熟厚肉juicy, 脂肪比例岩岩好有少少筋, 當然瘦既肉位都好腍💯紅胡椒夾埋牛肉食好香, 淋落薯條既黑松露汁係就係慳皮啲, 不過都好香-🦐🍲Chef’s Cuts Prawn Jambalaya $178✨佢係 signature dish不過食完就有啲失望, 係好普通既risotto,✨食落係急凍蝦肉質, 比較好係辣肉腸吊
👧🏻😋👅🍽✨
黃金海岸必食✅
Chef's Cuts
🇭🇰 屯門黄金海岸商場地下S11-12號舖 🇭🇰
🐂🦴
Roasted Bone Marrow $168

💯當然唔少得甜洋蔥解解油膩, 多士薄脆+牛骨髓+甜洋蔥=💯

🥓🥪
Smoked Pastrami Reuben $158

🥩🍟
Dry Aged Ribeye $328

🦐🍲

✨食落係急凍蝦肉質, 比較好係辣肉腸吊返少少味
🍮
Sticky Toffee Pudding $68

💯我係第一次食呢個 British dish, 同行朋友就話佢個moist sponge cake比出面既冇咁sticky
💯但當然淋拖肥再加雲呢拿雪糕係唔會點走差, 所以我都係正評😂
2023-01-10 270 浏览
第二次黎呢度食晚餐~因為第一次食已經覺得好食原本想試其他菜式,最後都係叫番烤八爪魚,西班牙sauce好味😋有車厘茄,橄欖,辣肉腸粒同薯仔粒,中意個薯仔粒夠香口💕另外叫咗個照燒豬膝,呢個要等20分鐘到,不過好值得等,肉汁好juicy,跟好多配菜,份量好大份~兩個人食兩嗰dish加兩杯飲品已經好飽🥰我地都鍾意坐出面門口枱~雖然唔係望海,依然好有feel~ 見佢個set lunch都好吸引,下次試試佢~
第二次黎呢度食晚餐~
因為第一次食已經覺得好食
見佢個set lunch都好吸引,下次試試佢~
  • 香烤八爪魚
我去嗰間Chef’s Cuts位於屯門黃金海岸🏖️,舖頭細細,有一個area賣肉🥩同芝士🧀等等,行入啲先係餐廳🍷 餐廳食物幾高質,仲要唔貴👍烤牛骨髓🦴(第二張圖)上面加咗啲酸酸地嘅醬汁,所以唔會太油膩,配上脆口嘅多士🥪我覺得必食嘅係佢嘅牛油果蟹肉多士🥑🦀(第三張圖)。一碟多士有四塊,兩件搽上咗薄薄嘅牛油果醬,上面再加上超多蟹肉撈沙律醬,好好食😋 另外兩件係煙三文魚多士🐟,比嘅煙三文魚都好大嚿,啖啖肉。上面仲要落咗超多芝士碎🧀牛面頰🐮(第四張圖)好有膠質,配上薯蓉同黑松露油🍄,都唔錯。甜品好有創意🤩 我哋叫咗tiramisu棉花糖雪糕🍨(第一張圖)。睇落似普通tiramisu,但係其實中間係大大嚿黐埋咗一齊嘅棉花糖同雪糕😝 側邊落咗啲餅碎同朱古力蛋糕碎,成碟甜品睇落好messy但係出奇地夾😛💰: HK$300 pp (Dinner)💝: 8/10

💰: HK$300 pp (Dinner)
💝: 8/10
2022-10-13 574 浏览
▫️話說好似人生第一次黎黃金海岸🤣 參加朋友party前行下,順便搵下好野食😋▫️黃金海岸真係幾有渡假feel🏝 黃色外牆加上綠色帳幕寫上餐廳名,可惜唔記得影相🫣🥟 牛肝菌黑松露意式雲吞 $168▫️汁煮得好creamy,黑松露味好香😍 雲吞係厚皮嗰種,所以相對上肉既份量會少啲🤏🏻 面頭舖上火箭菜,有啲菜食下感覺健康啲😛 唔好以為細細碟,食完都飽飽地🤭🥑 牛油果紅菜頭水煮蛋多士 $138▫️顏色好鮮艷🤩 成舊切好既牛油果放係多士上面😼 紅菜頭味道唔會太搶,配多士又幾好食😛 碟邊沙律仲加左紅石榴籽,好甜食到停唔到口🤤▫️價位黎講算親民🫶🏻 門口位置仲有凍肉區,可以俾客人買返屋企自己煮😆

🥟 牛肝菌黑松露意式雲吞 $168

🥑 牛油果紅菜頭水煮蛋多士 $138

2022-10-02 1779 浏览
疫情下,已經有兩年半沒有去外地旅行。一年多前仍然認為 Staycation 有點無聊,但不經不覺已經去了幾次 ⋯⋯ 雖然每次都是海洋公園或者迪士尼,要遷就小公主的小朋友喜好。今次總算有點新意思,揀了黃金海岸酒店。第二天退房,順道在旁邊商場食午飯,揀了「Chef’s Cut」。餐廳有兩邊入口,其中一邊入口直入用餐區,另一邊入口就是附屬進口食材店及凍肉店;同餐廳名字如出一轍。一個舖位,同時做兩種生意,相當聰明的做法,尤其切合黃金海岸住宅屋苑。這裏遠離市區、自成一國,週末週日放假待在家裏,住客也只可以光顧唯一商場的餐廳或食材店。室內空間狹長,一邊是開放式酒吧及廚房,另一邊就是一排四人枱。揀了兩份是日午餐。既然餐廳叫「Chef’s Cut」,當然要食肉。煙鴨胸意大利飯配菠菜橙醬汁($128)。用了很多芝士煮意大利飯,可惜欠缺清雞湯的鮮味,味道稍嫌單調,純白色的意大利飯賣相亦不夠吸引。煎煙鴨胸有點過熟,鴨油香味唔夠,肉質亦未夠軟淋,同一間港式西餐廳的差不多質素。最好味竟然是份量不多的橙醬汁,配鴨胸肉最合適。熟成肉眼扒配薯菜炒雜菜($278)。進口凍肉店的牛扒質素當然唔會差,但烹調技巧就未到家。落
疫情下,已經有兩年半沒有去外地旅行。一年多前仍然認為 Staycation 有點無聊,但不經不覺已經去了幾次 ⋯⋯ 雖然每次都是海洋公園或者迪士尼,要遷就小公主的小朋友喜好。今次總算有點新意思,揀了黃金海岸酒店。第二天退房,順道在旁邊商場食午飯,揀了Chef’s Cut」
揀了兩份是日午餐。既然餐廳叫Chef’s Cut」,當然要食肉。
煙鴨胸意大利飯配菠菜橙醬汁
熟成肉眼扒配薯菜炒雜菜($278)。進口凍肉店的牛扒質素當然唔會差,但烹調技巧就未到家。落單時明明要求五成熟,結果變了八成半熟以上,甚至接近全熟。流失了很多肉汁,幸好肉味濃郁。
熟成肉眼扒配薯菜炒雜菜
最後從單點餐牌揀了一個特色甜品 Gelato Marshmallow Tiramisu ($68)。睇名字已經知道是非一般的 tiramisu,但分別實在太大,甚至完全失去 tiramisu 應有的味道。Mascarpone 芝士、咖啡酒、軟綿意大利手指餅等等主要材料的味道基本上完全消失;整個甜品沒有一丁點咖啡酒香,意大利手指餅也變成了鬆脆的餅乾碎。中間那件最似 tiramisu 的圓餅甜得過分,口感又綜合了結實、軟綿及脆口,有點古怪。再細看餐牌介紹,原來正如甜品名字,真是 Tiramisu Marshmallow Gelato (Tiramisu 棉花糖意大利雪糕)。小編本來想食 Tiramisu,但這個變奏版效果差強人意。
Gelato Marshmallow Tiramisu
味道一般,中規中矩。只不過,正如前文所述,住在黃金海岸根本沒有其他選擇,除非專程搭車入去屯門。
2022-06-27