2019-12-21 42 浏览
上次食過一次這間店鋪已經覺得不錯 經過店舖看看因為店鋪是粉紅色💕 店鋪的外觀已經很搶眼了📸決定再買回家跟家人一起品嚐 去的時候不算太多人所以很快就可以買單 所以就選擇了店舖招牌味道🤤·白桃吉士 HKD$29面頭鋪滿白桃果肉 泡芙的外皮仍然很酥脆有咬感吉士醬不會太甜挻不錯耶~ 果肉挻香甜很喜歡食❤·玉桂蘋果吉士 HKD$30這個外表雖然是黑色 但味道挻不錯的 給人另一感覺同時間食到蘋果批的味道 但又食到泡芙的口感🙈

上次食過一次這間店鋪已經覺得不錯 經過店舖看看

·玉桂蘋果吉士 HKD$30

這個外表雖然是黑色 但味道挻不錯的 給人另一感覺
同時間食到蘋果批的味道 但又食到泡芙的口感🙈
2019-12-18
$30 (宵夜)
2019-12-20 21 浏览
早前朋友到訪,買了幾件西樹泡芙上來,很不錯。可是樓下那間已closed, 最近得知在K11新開了一間有更多種類的分店,  這天晚餐後就留肚到這裡買泡芙吃。店舖以粉紅色為主, 很有少女心, 玉桂蘋果🍎吉士$30玉桂及蘋果一向也是絕配,亦是我的最愛,這次再加上吉士及脆脆的泡芙,整體感覺非常滿意白桃🍑吉士$29味道清新可口,難怪有多人推介芒果🥭乳酪$29這個第二天早上才吃,泡芙仍是脆脆的,芒果也很新鮮,配上乳酪,更令口感豐富滿足原本還想試宇治抹茶stick, 可惜已售罄, 下次要早點來~包裝也很精美, 而且內附一包乾冰以保持溫度, 非常貼心, 送禮也可以此作選擇~

玉桂蘋果🍎吉士$30

白桃🍑吉士$29
味道清新可口,難怪有多人推介

芒果🥭乳酪$29

2019-12-18 17 浏览
聖誕節去呢間K11行街, 然後見到有甜品細薯泡芙, 就心郁郁想買啲甜品返屋企慶祝, 價錢都相當實惠. 一口氣揀咗四款唔同嘅甜品, 有Amber stick 芒果柚子, Emerald Stick 宇治金時, 芒果柚子很Fresh, 芝士味也很濃。 宇治抹茶茶味很濃, 很香滑, 男士必試。另外選擇了兩個泡芙, original Choux 原味忌廉泡芙, 同Crispy chocolate 朱古力脆皮。 泡芙的表皮步返到家,仍然是脆脆的。 最喜歡內裏的cream, 又滑又重奶味, 重點是不甜。好味又美觀, 送禮都得。

好味又美觀, 送禮都得。
2019-12-18 31 浏览
今日同朋友去左k11新商場行街。我地第一次黎,早早商場岩岩開既時候已經好想黎,但人流太多只好過一排先黎啦。今日黎到,覺得商場好摩登又時尚,周圍充滿藝術氣息。我地行行下見到有間主打Choux既甜品店!原來西樹泡芺都開左新分店啊!我同朋友買左3款甜品試下。我地叫左宇治抹茶和肉桂蘋果口味。外層choux好鬆化,蛋香好重,中間抹茶忌廉好甘香。肉桂蘋果的肉桂味香濃清新,蘋果香甜,入口微脆香甜。我地再叫左一件cheese slick,抹茶口味好正!完全唔會太膩太甜,入口好幼滑。
2019-12-18 24 浏览
西樹泡芙平時地鐵站經過都會見到,原來K11商場入面都有,而且呢間既裝修特別啲、吸睛啲連泡芙既款式都特別啲仲有蛋糕添!Mochi都 好好食架,不過我今日想食泡芙呢兩款好似平時地鐵站既店無的,所以我就叫左個特別口味「香桃吉士」個桃好甜呀一啖咬落去成個感覺好豐富不過食既時候就要小心啲,因為會有少少論盡,啲吉士&桃太滿了「玉桂蘋果吉士」呢個相對地比較甜,不過口感唔錯,玉桂好脆口,再配合軟淋既蘋果,口感超正雲石芝士我好鍾意食呢款實淨既cheesecake呢個實淨程度岩岩好,唔會太實,又唔會太軟所以食落唔會好膩
連泡芙既款式都特別啲
仲有蛋糕添!
Mochi都 好好食架,不過我今日想食泡芙

呢兩款好似平時地鐵站既店無的,所以我就叫左個特別口味

「香桃吉士」
個桃好甜呀
一啖咬落去成個感覺好豐富
不過食既時候就要小心啲,因為會有少少論盡,啲吉士&桃太滿了

「玉桂蘋果吉士」

雲石芝士
我好鍾意食呢款實淨既cheesecake
呢個實淨程度岩岩好,唔會太實,又唔會太軟
所以食落唔會好膩
2019-12-17
下午茶
  • 雲石芝士
  • 白桃吉士
2019-12-18 11 浏览
知道k11開咗西樹泡芙高級版🎀朋友話有啲limited edition嘅泡芙可以試作為fans 梗係去試下💟新味x3焦糖布甸 玉桂蘋果 日本白桃焦糖布甸味🍮有用火燒過有脆脆焦糖乳酪係紐西蘭直接入口食落去味道甜 好濃沃焦糖布甸味連埋個脆脆嘅泡芙 味道一流連小朋友都鍾意食🤤玉桂蘋果🍎蘋果切到細細粒又用玉桂汁浸過有少少似糖漬蘋果嘅肉桂味版咬落去好有蘋果香🍎日本白桃味🍑桃味新鮮係日本原裝進口 爽爽脆脆唔會林美中不足嘅係啲cream冇乜特色.💟經典味士多啤梨乳酪味🍓乳酪一如以往好清新唔會有忌廉漏嘅感覺士多啤梨 份量略少。如果可以多幾粒就perfect如果唔鍾意食忌廉呢個係一個好好嘅選擇芒果乳酪味🥭同士多啤梨一樣 只不過轉咗芒果我比較鍾意呢一個因為芒果同乳酪配搭得好好其實以前做學生時代我每次都係食呢個三重朱古力味🍫如果鍾意食重口味 呢個啱你超濃郁朱古力味 有朱古力醬朱古力cream咬落去超滿足.同場仲有好多忌廉三文治布甸等等 因為趕住返屋企 所以冇試到泡芙店裝修好靚 少女風十足我阿仔都鍾意 會再嚟encore為咗玉桂蘋果同焦糖布丁味😙
知道k11開咗西樹泡芙高級版🎀
💟經典味
士多啤梨乳酪味🍓
乳酪一如以往好清新
唔會有忌廉漏嘅感覺
士多啤梨 份量略少。
如果可以多幾粒就perfect
泡芙店裝修好靚 少女風十足
我阿仔都鍾意 會再嚟encore
為咗玉桂蘋果同焦糖布丁味😙

2019-12-17 19 浏览
西樹泡芙 liukahin @ gmail.com今日行開附近做野,見列K11 新開左一間西樹泡芙。平時食開西樹泡芙都知佢地泡芙最出色芒果乳酪同樣外皮係超鬆脆,配埋大大粒既芒果肉,圍滿成個泡芙既中心,加上乳酪醬,酸酸甜甜,味道好!鍾意水果既一定要試下呢款!Mochi Sweets 芒果乳酪口味我個人黎講十分推薦,個餡料好滑身,芒果味都重佢唔係太甜,每一啖都有淡淡的芒果味,亦都有乳酪酸酸地嘅感覺抹茶紅豆慕思內裡有豐富的紅豆蓉,跟忌廉配合也不會太漏,糯米皮煙韌柔軟,口感不錯藍莓芝士藍莓醬的甜與芝士的香恰到好處,不錯。禮盒六款口味,包裝禮盒設計優美,極具日本風味
西樹泡芙 liukahin @ gmail.com

芒果乳酪

Mochi Sweets
芒果乳酪口味

抹茶紅豆慕思

藍莓芝士
藍莓醬的甜與芝士的香恰到好處,不錯。

禮盒六款口味,包裝禮盒設計優美,極具日本風味
2019-12-12 137 浏览
西樹泡芙分店係k11新開張🥳。有別於平時的裝修,裝修以粉紅色系配搭雲石紋為主。比起其他分店更添時尚感。大家可以享受甜品之餘,更可以係店內打卡。西樹泡芙除了泡芙外,還有Cheese Stick,布甸,心太軟。 . 我就選擇咗幾款Cheese Stick同泡芙同家人分享😋。 . 流心 Crèam Brûlée $35 Order完即燒,忌廉泡芙上面有一層焦糖布甸,建議盡快食用。焦糖燒得焦香薄脆,布甸重蛋味,咬一啖焦糖布甸加忌廉泡芙,都好夾喎🤩。 . 北海道牛奶 $27 泡芙中夾著北海道牛乳布甸及牛奶味忌廉,奶味香濃,泡芙酥脆。 . 白桃吉士 $29 外觀以粉紅色為主,有濃厚少女味,泡芙上除了有吉士外,還有三塊爽脆的白桃,令到口感更多樣化。 . 宇治金時 $30 Cheese stick 共分為四層,分別有綠茶cream,紅豆cream,芝士條和餅底。 芝士味香濃,配上粒粒紅豆cream,味道獨特,加上綠茶cream中和甜味,令其甜味適中。 . . . . . . . . . . . .

我就選擇咗幾款Cheese Stick同泡芙同家人分享😋。

流心 Crèam Brûlée $35

北海道牛奶 $27
泡芙中夾著北海道牛乳布甸及牛奶味忌廉,奶味香濃,泡芙酥脆。

白桃吉士 $29

宇治金時 $30

2019-12-12 59 浏览
Tiramisu 意大利芝士 28White peach custard 白桃吉士 29每次經過車站內嘅Chez Choux,都會忍唔住比泡芙嘅香氣所吸引,買黎食行😋 今日發現尖沙咀K11新開張左chez choux de grand,即係豪華版嘅西樹泡芙,裝潢好靚,仲有堂食menu,一於就試下啦😇.Tiramisu 係經典之選,都係小編平時係chez choux嘅 top choice,水準一於既往嘅高,朱古力泡芙皮夠脆,而朱古力味都好香,配合內餡香滑嘅tiramisu法國忌廉,真係令人回味無窮。.白桃係清新之選,食落唔會太甜膩,所以白桃嘅鮮甜先能夠完全發揮,配合法國忌廉,香味層次完全提升!.呢度嘅設計好有少女風,好適合打卡,服務態度都好好,幾適合同閨蜜好友小聚👭 下次再試埋menu其他甜品先!
Tiramisu 意大利芝士 28
White peach custard 白桃吉士 29

2019-12-11 57 浏览
K11愈來愈多我喜愛既甜品店~今日經過見到西樹泡芙開左分店~門面PINK PINK的好有少女心!新開冇幾耐所以有d pops俾人影相~勁靚靚~本來淨係想買我最愛既朱古力三重奏同心太軟番去同屋企人慢慢嘆,點知聽到店員講白桃吉士泡芙同cheese stick係尖沙咀限定,於是又忍唔住買埋~白桃吉士泡芙白桃勁香又清甜,吉士幼滑又夠凍,拎到番屋企泡芙都冇淋到,口感非常好!身為朱古力迷既我對朱古力無法抗拒~以下幾款各位朱古力迷一定唔可以錯過!朱古力三重奏泡芙係賣飛佛~鬆脆既朱古力外層加朱古力餅碎加超濃厚既朱古力忌廉,每一啖食落口好似食緊挺身既軟雪糕咁。朱古力味超濃~朱古力紅桑子stick既朱古力味夠重身而且帶甜,但配埋紅桑子既酸balance番,味道ichiban正!心太軟呢度既心太軟永遠冇令我失望~帶番屋企叮一叮,流心效果依然~而且夠哂甜,鍾意既話番屋企自行配球雪糕真係正到爆!宇治金時呢個係抹茶同紅豆既不敗組合,身為外貌協會既我一眼已被佢吸引!層層分明,睇見都流口水!難得既係抹茶同紅豆既味道都食得到~抹茶濃而紅豆甜且綿密~正!呢間既甜品真係好正~尖沙咀店既明口仲GRAND D,揀甜品都揀得開心

白桃吉士泡芙

心太軟

宇治金時

呢間既甜品真係好正~尖沙咀店既明口仲GRAND D,揀甜品都揀得開心D,仲有停邊位可以立食,下次要試下即場食個心太軟先!

2019-12-11 58 浏览
西樹進駐了K11藝術館的B2層 今天開張大吉耶~  我們去探店一下吧 這家分店很少女心是粉紅色的  一邊是買單位 另外一邊是給人來打卡用餐的位置  這家分店是用了紐西蘭牛油所造 是唯一一家分店有  而且也推出了兩款新產品開售 賣相挻不錯耶🥰🥰  ·白桃吉士🍑  面頭很多白桃果肉 味道香甜可口很清新 有驚喜的味道  ·玉桂蘋果吉士🍎  賣相挻特別🙈 味道酸酸甜甜 我認為有點蘋果批的感覺  ·士多啤梨乳酪🍓  用原粒士多啤梨配著士多啤梨乳酪 感覺是比較特別🤭  ·意大利芝士🎂  Tiramisu味道挻創新 還有餅乾配著令到口感更豐富😋  我就最喜歡新味道的白桃吉士 因為這個很特別的味道  而且市面上不常見 再加上是新推出的味道所以挻喜歡
西樹進駐了K11藝術館的B2層 今天開張大吉耶~
  我們去探店一下吧 這家分店很少女心是粉紅色的

我就最喜歡新味道的白桃吉士 因為這個很特別的味道
  而且市面上不常見 再加上是新推出的味道所以挻喜歡

2019-11-29
2019-12-06 77 浏览
經過鐵路站,總不其然被西樹泡芙外皮鬆脆,內餡滿滿的顏值所吸引!依加佢係尖沙咀k11開多左間分店,裝修夢幻粉紅,濃濃少女味,打卡影相非常igable!.分店除左有來自紐西蘭頂級忌廉製成的皇牌泡芙售賣外,店員話最特別會賣埋布甸,cheeses cake ,mochi,心太軟,有時想食下濃濃芝士蛋糕得,口感清爽的布甸又得,得左!🤣.由於分店有售賣泡芙以外的甜品,所以我同朋友都懶特別,叫左抺茶心太軟同原味心太軟share食。 各$23 的心太軟,睇個樣好似細細粒,以為食幾啖就無晒。點知份量又出奇地大舊同重身,可能因為佢裡面非常足料,食極都好似未食完咁。而蛋糕方面,質地都算幾濕潤,蛋糕厚度不算太厚,與溶漿比例平均,朱古力味亦幾rich, 不會過甜,蓋過朱古力的香味。抺茶味相對朱古力口感清新,食落少少甜而回甘,而咁平價錢黎講,cp 度絕對接受。
2019-12-06
外卖自取
$23 (其他)
  • 心太軟
  • 抺茶心太軟
2019-12-03 95 浏览
鐘意食甜品既我經過尖沙咀K11商場發現新開既一間泡芙店,就係平時常見既西樹泡芙。比平日見到既款式多好多,所以一次過買左好幾款翻屋企。士多啤梨乳酪。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。蘋果金寶。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。白桃口味。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。雙重朱古力。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。芒果乳酪好奇之下就了解下同平日既店有冇分別,原來係同品牌但採用左更加高質滑口既忌廉。除左泡芙之外,仲有雪米糍、心太軟、Cake。店內有企位,即場食或者外賣拎走都得。

比平日見到既款式多好多,所以一次過買左好幾款翻屋企。

士多啤梨乳酪

蘋果金寶

白桃口味

雙重朱古力

芒果乳酪

店內有企位,即場食或者外賣拎走都得。