2024-11-03 121 浏览
Chill 輕食300 kcal地址:荔枝角永康街63號19樓3號舖這間專注於健康飲食的餐廳提供了一系列美味且富含營養的素食選擇。優質蛋白杯這款蛋白杯結合了多種健康食材,有不同味道的選擇,口感豐富,讓人每一口都能感受到營養的滿足。主菜方面:香煎素小牛扒這道素小牛扒以植物性材料製作,外皮香脆,內裡柔嫩,搭配特製醬汁,味道層次分明。適合喜愛肉類口感卻又想保持健康的食客。香煎紫菜素魚扒這款魚扒以紫菜為主要材料,仿製出海鮮的鮮美風味。適合素食者的選擇。椰菜花藜麥飯這道配菜不僅外觀吸引,還富含纖維和營養。椰菜花和藜麥的結合,不僅增添了口感的層次,還使整體餐點更加健康,適合與主菜搭配。排毒爆脂茶這款茶飲以多種天然成分製作,具有排毒和促進新陳代謝的效果。清新的口感使其成為餐後的理想選擇,讓人感覺身心舒暢。每道菜品都展現了健康與美味的完美結合,無論是素食者還是想要改善飲食習慣的人,都非常合適。
Chill 輕食300 kcal

香煎紫菜素魚扒

椰菜花藜麥飯

排毒爆脂茶

2024-10-31 137 浏览
Chill輕食300kcal 📍荔枝角永康街63號Global Gateway Tower19樓3號舖Chill light meal Set B Chill優質蛋白杯🥤有好多款味道可以揀 不時更會有期間限定口味 🩵我今次就試左覆盆子口味 🔥店員建議我飲左蛋白杯先 未食野前吸收好的蛋白質!🍱慢煮無激素雞胸蕎麥麵雞肉鮮嫩多汁 食落完全沒有油膩感 💦而且蕎麥麵非常爽口彈牙 旁邊仲配左南瓜西蘭花等等 🥦低卡之餘仲好有營養ahhhhh ~ Chill排毒爆脂茶 ☕爆脂茶非常清新 真的不錯呢~
Chill輕食300kcal

Chill light meal Set B

Chill優質蛋白杯🥤
有好多款味道可以揀 不時更會有期間限定口味 🩵
我今次就試左覆盆子口味 🔥
店員建議我飲左蛋白杯先 未食野前吸收好的蛋白質!

🍱慢煮無激素雞胸蕎麥麵
雞肉鮮嫩多汁 食落完全沒有油膩感 💦
而且蕎麥麵非常爽口彈牙 旁邊仲配左南瓜西蘭花等等 🥦
低卡之餘仲好有營養ahhhhh ~

Chill排毒爆脂茶 ☕
爆脂茶非常清新 真的不錯呢~
2024-10-30 101 浏览
香港人生活繁忙,但都非常注重健康既生活習慣,健康既飲食加上適量嘅運動係最重要,位於長沙灣既「Chill輕食✨」就非常之好,佢哋提供不同既運動班及健康既食品選擇比上班一族。👍佢哋既套餐由$88起,包括一杯優質蛋白飲品、一盒健康低卡低脂餐,成個餐只有300Kcal,非常健康。🥂前幾日lunch試左佢哋嘅健康餐,「慢煮無激素雞胸配蕎麥麵」,雞胸肉夠嫩滑,蕎麥麵軟硬適中有口感,配菜有南瓜及西蘭花,整體清新健康。✨

位於長沙灣既Chill 輕食,專注健康飲食,環境舒適,坐滿人也不擁擠。呢度非常適合想控制熱量卻又想享受美食既朋友,每款餐單都在300卡路里以下,讓你吃得安心。他們既菜單多樣化,素食者也有選擇。餐前可以黎一杯優質蛋白杯,幫助身體吸收營養。我今天試了藍莓味,超好飲,一口氣就飲完了!慢煮無激素雞胸肉嫩滑清淡,完全沒有油膩感,搭配新鮮蔬菜,讓口感更加豐富,食完覺得身體都清爽咗。排毒爆脂茶也不錯,運動後黎一杯特別適合,飲左有種輕盈感。最後,紫薯優質蛋白杯是我嘅最愛,甜而不膩,作為健康甜點再合適不過。服務人員友善專業,隨時能提供建議,幫你選擇合適的輕食。如果你在長沙灣附近,想搵健康又美味嘅選擇,Chill 輕食 300kcal 絕對值得一試!

2024-10-16
  • 慢煮無激毒雞胸
2024-10-14 329 浏览
大吃大喝已經成為好多人嘅生活習慣,原來已經不經不覺吸收過量脂肪及膽固醇。注重健康就應該控制飲食,控制飲食不等於節食,而係選擇比較健康的食物,減少吸收壞能量,Chill 輕食300kcal設計一系列餐單適合健康飲食,亦適合素食人士。300Kcal輕食餐,主推優質蛋白,低碳飲食,無麩質,素食者友好,控制體重。優質蛋白杯同朋友分別選了芒果同藍莓,餐前飲有助吸收高質蛋白,味道清新。主食選了蜜汁素叉燒同香煎素小牛扒跟蕎麥麵,素叉燒甜甜地好軟腍,素牛扒煎香唔油膩有彈性,蕎麥麵彈牙爽滑,另有南瓜件,西蘭花等高纖維蔬菜,的確健康又美味。餐飲有爆脂茶0kcal,叫咗凍飲好清涼。
優質蛋白杯
餐飲有爆脂茶0kcal,叫咗凍飲好清涼。
午餐
2024-10-10 212 浏览
由於醫生多次勸喻我要減肥減重,於是我就積極找尋一些健康的午餐,早晚餐在家做當然容易處理,午餐上班就需要識搵識食。荔枝角這邊這間鼓勵輕食料理,我決定要食。環境清潔寧靜,食譜很有加拿大feel。今日的午餐選擇非常清新健康。首先是一杯朱古力蛋白無麩奶昔,口感滑順,巧克力味道濃郁,讓人感受到滿滿的能量。沙拉配慢煮的雞胸肉,雞肉特別鮮嫩多汁,表面撒上芝麻,增添了香氣和口感。底下的蕎麥面則提供了豐富的纖維和營養,與雞肉和沙拉的搭配相得益彰,讓整道菜品既有層次感,而且非常健康。最後,搭配一杯龍眼肉紅棗茶,茶的清香和甜味恰到好處,既能提神又能舒緩心情,為這頓午餐畫上完美的句號。

2024-10-10
午餐
2024-10-08 278 浏览
疫情過後大家都着重咗健康同運動 ,呢排食得太豐富肥左幾磅, 今日跟個keep 開fit嘅朋友嚟到荔枝角食返餐健康有營養嘅午餐, 呢間餐廳Chill輕食300kcal, 位於荔枝角GLOBAL GATEWAY TOWER, 播住輕音樂恬靜舒適,佢哋嘅菜式都係好健康有營養, 如果唔鍾意食肉嘅 仲有素食餐單, 今日我哋叫咗兩個素食嘅餐, 香煎素小牛排, 吉列素魚扒,配紅米飯或蕎麥麵, 每個套餐都會附送 沙律 同排毒爆脂茶。未食主食之前我哋首先飲咗蛋白杯, 有好多味道選擇, 我揀咗芒果味飲品入面仲加咗其他配料, 有清新嘅果香又唔會過甜。一直以嚟我錯覺健康餐即係烚蛋烚雞肉同冇味菜, 今日呢間餐廳令我好有驚喜 ,原來健康素食都可以色香味齊全, 好味之餘全個餐都唔超過300個kcal, 我食嘅係吉列素魚扒, 素魚扒煎得香口酥脆, 蕎麥麵麵質爽口彈牙,伴菜嘅南瓜都煮得好惹味。

最近荔枝角開咗好多yoga🧘🏻‍♀️同gym🏋🏻‍♀️,咁辛苦做完運動,咁肚餓當然要食番啲好野補充番體力,但係呢度附近啲餐廳嘢食又好似好肥咁,今日好彩俾我搵到呢間Chill 輕食300kcal,因為佢哋既餐已經係計好300kcal一份,唔洗驚食多左俾教練鬧🥶,而且啲餐仲好健康又飽肚添❣️ ⁽⁽◟(∗ ˊωˋ ∗)◞ ⁾⁾✰⋆🥗慢煮無激素雞胸紅米飯set $98慢煮烹調既雞胸食落好juicy好嫩滑,紅米飯煮到軟硬適中,仲撈左啲紫菜入去整,味道不錯,旁邊仲配左一份沙律菜,有南瓜西蘭花等等,非常健康,營養💯👍🏻佢哋既lunch set仲會包一杯蛋白飲品同detox tea 🍵 蛋白飲都有好多種口味揀,叫左藍莓🫐味同芒果🥭味,用新鮮生果即叫即整,入面加左奇亞籽同蒟蒻,味道好清新好飽肚。食完之後再飲番杯Detox tea,淡淡既茶香,幫助消化一流🫶🏻 成個餐都好健康,低卡之餘仲好有營養,滿滿既蛋白質,減脂人士必食🫶🏻✰🍗蜜汁素叉燒蕎麥麵set $98呢度完全係素食者friendly,有好幾款vegan menu可以選擇🥬今次叫呢個蜜汁素叉燒好香,口感鬆軟,酸酸甜甜咁好好味👍🏻配左蕎麥麵,好有口感好彈牙

🥗慢煮無激素雞胸紅米飯set $98

🍗蜜汁素叉燒蕎麥麵set $98
呢度完全係素食者friendly,有好幾款vegan menu可以選擇🥬今次叫呢個蜜汁素叉燒好香,口感鬆軟,酸酸甜甜咁好好味👍🏻配左蕎麥麵,好有口感好彈牙!
慢煮無激素雞胸
蜜汁素叉燒
慢煮無激素雞胸
蜜汁素叉燒
2024-09-17 345 浏览
這家位於荔枝角的輕食餐廳,環境清新舒適,營造出放鬆的用餐氛圍,特別適合追求健康飲食的食客。點選了慢煮無激素雞胸配沙律。雞胸經過精心慢煮,保持了肉質的鮮嫩,吃上一口,肉質滑順又多汁,完全沒有油膩感。搭配的沙律由新鮮的綠葉蔬菜、番茄、黃瓜和紅洋蔥組成,淋上特製的清爽醬汁,讓整道菜品更加清新可口。這道菜不僅富含優質蛋白,還適合低碳飲食及無麩質需求,餐廳更提供素食餐,對於素食者來說也非常友好,可以放心享用。為了搭配這道健康餐,選了芒果味優質蛋白杯。這款蛋白飲品口感順滑,芒果的香甜味道令人愉悅,非常適合運動後補充能量,並有助於控制體重。在用餐前,享用了一杯排毒爆脂茶,清新的味道讓人感到舒暢,既能促進代謝,又為接下來的餐點做了完美的開胃準備。

2024-09-10 371 浏览
睇準300kcal 而去Vanilla shake 入面有2款咬口野。我估係仙果同蒟蒻。我睇OpenRice 有人話慢煮雞胸好食。特登叫左。可能因為慢煮關係,所以呢個餐特別要等12分鐘。第一樣到係shake 飲完止左我未食早餐嘅飢餓感覺第二樣到係茶。第三樣就係個慢煮雞胸蕎麥麵。蕎麥麵係用芝麻醬嚟撈,惹味蔬菜有南瓜,有西蘭花。一路食一路覺得自己超健康。餐牌寫個雞胸係無激素。覺得自己好clean 。終於試到雞胸。好想知點可以整得嫩滑同juicy. 個人覺得配白飯一流😂😂😂呢個份量對於女士嚟講係幾full
睇準300kcal 而去
可能因為慢煮關係,所以呢個餐特別要等12分鐘。
第一樣到係shake
飲完止左我未食早餐嘅飢餓感覺
第二樣到係茶。
第三樣就係個慢煮雞胸蕎麥麵。
蕎麥麵係用芝麻醬嚟撈,惹味
蔬菜有南瓜,有西蘭花。
終於試到雞胸。
好想知點可以整得嫩滑同juicy.
個人覺得配白飯一流😂😂😂
呢個份量對於女士嚟講係幾full

2024-09-09
2024-08-22 479 浏览
呢排吃得太多重口味野有時真係要balance 一下,健康好重要‼️Lunch黎到Chill 輕食,本身想做埋運動可惜工作太忙,所以速食一下輕食lunch先🤗首先要揀個蛋白飲,今次我就揀左香橙。店長說飲完蛋白飲再食主餐會吸收的更少,有效代謝及阻隔脂肪。味道很不錯,加了椰果及亞麻籽,口感大增!還有多款味道選擇主食點了個素牛小扒+藜麥椰菜花飯仲送埋消脂茶,很養生的一餐🥰雖然是素食,但咬感都好似真牛最鍾意是個藜麥椰菜花飯,沒有澱粉完全無壓力地吃到飽飽。
呢排吃得太多重口味野
有時真係要balance 一下,健康好重要‼️
Lunch黎到Chill 輕食,本身想做埋運動
可惜工作太忙,所以速食一下輕食lunch先🤗

首先要揀個蛋白飲,今次我就揀左香橙。
店長說飲完蛋白飲再食主餐會吸收的更少,有效代謝及阻隔脂肪。
味道很不錯,加了椰果及亞麻籽,口感大增!還有多款味道選擇

主食點了個素牛小扒+藜麥椰菜花飯
仲送埋消脂茶,很養生的一餐🥰
雖然是素食,但咬感都好似真牛
最鍾意是個藜麥椰菜花飯,沒有澱粉
完全無壓力地吃到飽飽。
公司最近搬左黎荔枝角,想喺附近搵啲健康野食同餐廳選擇唔多,搵到呢間覺得300kcal幾得意,就去試下啦!上左去之後發現原來係sell herbal life嘅supplement, 個奶昔所係herbal life 蛋白粉整嘅。都ok ge,食lunch姐,試下啦一坐低就比壺茶我,然後可以揀7種味道嘅蛋白奶昔,仲有幾個main可以揀。平心而論,咪道真心唔錯。職員叫我飲左個奶昔先,飲完都飽左一半。再上一盒細細盒嘅飯盒,有南瓜,少量沙律菜,雞胸,而主食我揀左紅米飯(雖然食落係韓式紫米飯)。全部野食應該都係預早整好再加熱,不過個雞胸好嫩,個飯調味調得啱啱好,成個餐食完勁飽但唔肥膩,非常好最大敗筆係成餐飯我都無得靜靜地食,啲職員係咁坐低sell我做佢member買plan,話可以喺plan度扣…但其實無平到架喎?!咁我點解要買plan呢? sell我食佢個餐減肥(其實我無呢個需要),但我喺佢啲職員身上睇唔到有任何效果,亦都完全無訓練嘅痕跡…我已經話唔買plan, 佢地都不停坐我對面搵計傾,好尷尬,但我又未食完飯走唔到其實我只係想喺荔枝角搵個地方無人騷擾咁食個健康lunch姐…點解都咁難

2024-06-28 921 浏览
最近發現荔枝角附近有間Fitness Centre,主打300卡路里健康午餐,Join Chill Fit Lunch Package仲可以做埋Gym,有專業人士教導。其他時段亦有唔同適合大人小朋友嘅課程,有興趣嘅可以上官網留意返佢哋嘅Monthly Schedule。午市套餐包括Protein Shake、Main Course、Detox Tea同Salad。蛋白杯口味眾多,有成超過10款選擇,採用新鮮生果,即叫即製。Raspberry睇得又好飲,酸甜適中,十分開胃。 輕主食有四款,三款素。慢煮雞胸標榜自己無激素,比想像中嫩而且調味都夠。另外可以要蕎麥麵或紅米飯,粒粒分明,軟糯可口。旁邊附上新鮮沙津菜,感覺十分健康。

2024-06-26 622 浏览
位於荔枝角的 Chill 輕食300kcal輕食餐廳,正是近期健康飲食和運動風潮下的最新力作。這間餐廳吹著輕鬆愜意的調調,為忙碌現代人提供了一個恬靜舒適的用餐空間。餐廳的主打菜式圍繞著「健康」和「營養」兩大主軸,為顧客設計了各種均衡又營養豐富的套餐選擇。例如有「運動營養套」,由各式蛋白質、碳水化合物和纖維等營養素組合而成,能夠為喜歡運動的客人補充所需營養。另外還有「養生套」,以時令蔬果、豆製品等健康食材為主,適合追求清新自然飲食的客人。餐廳的用心程度可見一斑,不僅食材講究,連餐具也採用了環保型號,充分展現了他們對環境保護的重視。不僅如此,餐廳更貼心地在菜單上附有各款套餐的營養成分表,讓客人能夠清楚了解自己正在攝取的營養素。無論是追求健康飲食,還是想在運動後補充營養的人,這裏都是個不錯的選擇。來這裡一嚐,不僅能享受美味,更能獲得豐富的營養補給,何樂而不為呢?

2024-05-27 616 浏览
最近發現 荔枝角 Global Tower 有間叫做《Chill Fit 》有個好好又有創意嘅 Lunch Package , 可以食野之餘又可以做運動,時間只需 45 mins。我 Join 左呢個超貾 Package ~ 包左一課做運動試堂($220), 會有專業導師教你,同時會 Free 一份 300 kcal Lunch set <Chill Fit Lunch> 比你。使你能增肌減脂💪🏻1 take 過又不用做機。<Chill Fit Lunch> 有豬、牛、魚等多款素菜式任你選擇,仲包一杯果味蛋白健康飲品。單叫呢個 Lunch 都要成$98。我今次嗌左杯《Chill 優質蛋白杯~藍莓味》,蛋白+藍莓味很夾,完全吾甜,杯底仲有我最鐘意椰味粒,切到細細粒很容易吞。食物方面,我叫左《香煎素魚扒》紅米飯,睇落份量不多,但都夠飽。仲有南瓜、西蘭花、小番茄作配菜,非常鮮味。有個咁好 Package , 那有藉口5去減肥 !

有個咁好 Package , 那有藉口5去減肥 !