2020-11-29 201 浏览
荃青區又一新發現,價錢親民,又有靚女睇,梳乎厘好味鬆軟但有口感,糖水唔會死甜,老闆仲話可以訂造蛋糕及小型甜點,有朋友生日我會試吓,唔使幫親D大型連鎖店,我中意小店風格,有講有笑,下次一定再幫襯
荃青區又一新發現,價錢親民,又有靚女睇
小店風格,有講有笑,下次一定再幫襯
  • 梳乎厘
2020-11-29 224 浏览
我最鍾意食疏乎厘。。重會見到邊到有就走去食。。試過係尖沙咀k11好岀名果間,(唔開名)等左一個鐘,最終出嚟嘅結果係失望。。但係終於比我搵到間好味😋夠哂料,又夠鬆軟,食落去又唔會成口麵粉嘅感覺,甜度適中,口感勁正。價錢重要平好多。當然好食最重要!就算去到邊,想食都會專登去買。住果邊啲人有口福。絕對推介大家去食呀!
2020-11-27
$36 (宵夜)
呢間d糖品蛋糕又平又好食😋😋😋奶茶蛋糕必試🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓我都好少寫食評,不過比佢地感動左😂佢地好鬼認真,望住佢地做,已經知道食物唔錯,我見到2個行生女,間鋪又乾淨,🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃😘🙃楊枝甘露,桃膠糖水,仲有梳乎厘等等等真係好食!我好有耐性等個梳乎厘,因為即整即刻食係好正!🤓🤓🤓仲有個朱古力格仔餅,入面煙煙銀銀架,不過個名忘記左,又係超級好食😍😍😍😍😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛
呢間d糖品蛋糕又平又好食😋😋😋
奶茶蛋糕必試🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓
我都好少寫食評,不過比佢地感動左😂
佢地好鬼認真,望住佢地做,已經知道食物唔錯,
我見到2個行生女,間鋪又乾淨,
🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃😘🙃
楊枝甘露,桃膠糖水,仲有梳乎厘等等等
真係好食!我好有耐性等個梳乎厘,
因為即整即刻食係好正!🤓🤓🤓
仲有個朱古力格仔餅,入面煙煙銀銀架,
不過個名忘記左,又係超級好食😍😍😍😍
😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛
2020-10-26
📍Chill Sweet (青衣) 🍂美食沙漠有救!! 身為青衣人既我終於見證到青衣有越來越多好嘢食luu 💗 今次想同大家介紹既就係位於長發街市既甜品店🍰呢間良心小店以親民嘅價錢提供西式甜品 佢地最出名既就係爆漿蛋糕同埋巴斯克蛋糕☺️🎂 𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 芝士奶蓋味梳乎厘($48)梳乎厘係即叫即做既😍軟綿綿得黎又好香滑 不過就要預大概20分鐘左右 😉 今次就試左佢地推薦既芝士奶蓋味 佢地一啲都唔孤寒 係梳乎厘上面淋上大量既自家製芝士奶蓋 😈 食到最尾都仲有好多奶蓋淨 而且奶蓋味道剛剛好 唔會太咸 唔會食到太膩☺️ 梳乎厘食落亦空氣感滿滿 十分鬆軟 而且店主仲送多左個小pancake仔比我~so cute!! 💛 伯爵茶味爆漿蛋糕 🎂 ($48)就咁睇已經見到個蛋糕有幾爆漿啦!! 🫖 Earl Grey味仲未食已經聞到好香濃☺️ 食落味道果然夠晒濃郁 本身唔鐘意食太甜既你哋一定會鍾意!! 而蛋糕食落去好鬆軟 配埋伯爵茶漿食岩哂!! 💕💛 朱古力麻糬布朗尼 店主好Nice咁送咗兩粒brownie比我地💗 Brownie好有驚喜!! 因為加咗麻糬 食落去會煙煙韌韌咁 好有口感!!
📍Chill Sweet (青衣)

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛 芝士奶蓋味梳乎厘($48)

💛 伯爵茶味爆漿蛋糕 🎂 ($48)

💛 朱古力麻糬布朗尼
店主好Nice咁送咗兩粒brownie比我地💗 Brownie好有驚喜!! 因為加咗麻糬 食落去會煙煙韌韌咁 好有口感!! 🍫 而且朱古力味非常香濃 唔會太甜又唔會太膩 推介推介!!
𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍青衣担杆山路6號長發廣場地下青衣街市TCF6號舖
Shop TCF6, G/F, Maritime Market, Cheung Fat Plaza, 6 Tam Kon Shan Road, Tsing Yi
2020-11-15 209 浏览
位於青衣市場(長發街市)有一間良心西式甜品店😁店舖雖小,但甜品款式都幾多下😏價錢親民貼地😀主打西式蛋糕同甜品🤓就連最近流行嘅巴斯克蛋糕都有得賣😋當然最好先響WhatsApp預訂😆既然今日嚟到😇就叫咗幾款招牌甜品試吓🥸爆漿蛋糕(泰式奶茶味)🍰$48梳乎厘Pancake(伯爵茶味)🥞$43朱古力麻薯布朗尼(5粒)🍫$20由於係即叫即做😆所以要預返大概15-20分鐘左右嘅製作時間😎梳乎厘Pancake一定要即刻食😝空氣感足夠,口感鬆化,夠曬軟綿綿😛爆漿蛋糕外層真係好多漿🙈蛋糕食落鬆軟,奶茶味香,又唔算太甜🙂朱古力麻薯布朗尼,口感紮實😊朱古力味道濃厚,配合麻薯嘅煙韌🤤整體都真係幾好食😋唔會太膩,飽肚感十足😇Chill Sweet (青衣)青衣担杆山路6號長發廣場地下青衣街市TCF6號舖
位於青衣市場(長發街市)有一間良心西式甜品店😁
店舖雖小,但甜品款式都幾多下😏
價錢親民貼地😀

朱古力麻薯布朗尼(5粒)🍫$20

由於係即叫即做😆
所以要預返大概15-20分鐘左右嘅製作時間😎

梳乎厘Pancake一定要即刻食😝
空氣感足夠,口感鬆化,夠曬軟綿綿😛

爆漿蛋糕外層真係好多漿🙈
蛋糕食落鬆軟,奶茶味香,又唔算太甜🙂

朱古力麻薯布朗尼,口感紮實😊
朱古力味道濃厚,配合麻薯嘅煙韌🤤
整體都真係幾好食😋
唔會太膩,飽肚感十足😇

Chill Sweet (青衣)
青衣担杆山路6號長發廣場地下青衣街市TCF6號舖
估唔到青衣有間靚女店主主理嘅甜品店👧🏻晚晚都差唔多開到凌晨一點,食完飯之後,喺度買個甜品返去都唔錯啊☺️ 😌因為梳乎厘即叫即做關係,時間大約為20分鐘,呢個等待時間去咗行下海邊芝士奶蓋梳乎厘pancake $48奶蓋味道唔會太咸之餘,散發著陣陣嘅芝士味,唔會太膩!梳乎厘好鬆軟啊,又夠哂綿密食落有少少咬口,唔喺食空氣咁😛店主仲送咗個花花比我🤣伯爵茶梳乎厘pancake $43表面溝滿伯爵茶醬汁,伯爵味道夠哂濃郁☺️啱哂鐘意伯爵茶嘅朋友😆梳乎厘食到中間個綿密感覺更加突出😚

芝士奶蓋梳乎厘pancake $48

伯爵茶梳乎厘pancake $43
宵夜
2020-11-07 144 浏览
好耐都冇落長發,想食chill sweet 呢間同路人小店好耐,今次終於有機會喇。諗左好耐,最後決定叫個伯爵茶味爆漿蛋糕。 開頭會以為會有塊膠圍住個蛋糕,食之前拎走塊膠,俾我影到山洪暴發嘅過程,點知係冇嘅🤣 然後得到嘅係被一個充滿earl grey味嘅漿冚實晒嘅蛋糕,再插左枝花仔喺上高。earl gray 漿好重茶味,但唔會太甜,加埋蛋糕質地唔錯,鬆軟唔乾身。而且每一啖蛋糕都食到earl grey漿,正😋 其實$40幾有個4吋蛋糕食,cp值算幾高,雖然同我想像中有落差,但味道好最緊要嘛。下次有機會再試吓其他甜品。

諗左好耐,最後決定叫個伯爵茶味爆漿蛋糕。

earl gray 漿好重茶味,但唔會太甜,加埋蛋

2020-10-01 524 浏览
位於青衣主打街坊生意嘅甜品黃店💛同鬍鬚仔都喺同一條美食街,佢哋有時會夾埋其他黃店送外賣去其他區架,希望大家多多留意同支持🙏🏻-芝士奶蓋味梳乎厘pancake $48嗌咗招牌嘅芝士奶蓋pancake🤪製作需時20分鐘左右,唔想等可以先whatsapp落訂再去買,一打開就見到超多嘅奶蓋🤩Pancake蓬鬆得嚟又不失結實,唔會好似食緊空氣咁,配埋帶乳酪味嘅芝士奶蓋,酸中帶少少鹹 超易入口,口感同味道都好似食緊芝士蛋糕咁😋滿口嘅幸福感☺️超級推介。
芝士奶蓋味梳乎厘pancake $48

2020-09-29
午餐
  • 芝士奶蓋味梳乎厘pancake
2020-09-17 373 浏览
.青衣區出名少餐廳就一定架啦🏞甜品舖不但少之又少🍮想係青衣買個非大牌子既蛋糕更加係難上加難🎂好彩今次無意中比我見到呢間賣簡單甜品同埋細蛋糕既舖頭岩曬如果個蛋糕得兩個人食既我地呀.舖頭主要賣糖水 窩夫 細蛋糕同簡單甜品🧇蛋糕既話有分4吋6吋同8吋4吋份量就岩岩好兩個人🍰.🥢伯爵茶味爆漿蛋糕 $48🥢泰式奶茶味爆漿蛋糕 $48🥢阿華田脆脆味爆漿蛋糕 $52每個蛋糕都有好濃既伯爵茶味奶茶味同阿華田味☕️阿華田味仲有啲脆脆添啲醬真係多到成個蛋糕都係成個蛋糕都唔係好甜 岩岩怕甜既我🍬成個蛋糕都好鬆軟🎂特別鐘意個伯爵茶味🍵好特別又唔會食到茶既苦澀味😋
青衣區出名少餐廳就一定架啦🏞
2020-09-12
庆祝纪念
生日
2020-09-15 256 浏览
平時行過好多次都未有機會買,今日晚飯唔多夠飽又心血來潮就過嚟叫咗個伯爵茶梳乎厘pancake試下。其實佢有好多款甜品揀,但同老公一齊嚟,佢冇咩耐性又唔比意見,唯有試個輕鬆啲嘅啦!欣賞職員會主動問需唔需要餐具,返到屋企打開賣相就係一pat醬喺pancake上面。雖然唔靚但估唔到個伯爵茶漿係十分之香濃同茶味好夠,pancake都正常口感唔錯,但因個漿係凍嘅淋落熱pancake度變咗唔熱唔凍,而整體係唔會太甜又好食嘅,會再幫襯。
外卖自取
✰𝙾𝚟𝚊𝚕𝚝𝚒𝚗𝚎 𝙱𝚞𝚛𝚜𝚝𝚒𝚗𝚐 𝚂𝚙𝚘𝚗𝚐𝚎 𝙲𝚊𝚔𝚎 ✰呢間甜品外賣店有好多選擇,我今次試嘅係聽個名都覺得爆嘅爆漿蛋糕ʕ •́؈•̀ ₎因為佢加咗我最鍾意嘅阿華田,西式x港式👍 店長非常明白女仔食甜品要食外觀嘅重要性,所以喺蛋糕上面插咗一朵小花花🥰仲有,佢話啲阿華田脆脆如果放埋落去可能返到屋企個口感唔同咗,所以佢好細心咁將佢分開放落一個膠兜仔👏🏻講返個爆漿蛋糕,好好味,阿華田味都算濃而且鬆軟,size比手掌心大少少✋🏻亦都唔會太甜👉🏻(中女の浪漫),即係食完lunch又未夠鐘食晚飯想整個少甜嘅下午茶就啱曬,如果個爆漿再澎湃啲就更加完美唷🙃🙃🙃.
  • 爆漿蛋糕
2020-08-12 425 浏览
叫了兩次外賣,價錢平,不過要梳乎厘等。提議大家預早whatsapp落訂,然後再行去買。紙盒包裝,外加膠袋。可以自備袋,叫店員走膠袋和餐具,佢地都好nice好樂意。

• 芝士奶蓋梳乎厘
2020-07-31 498 浏览
📍 Chill Sweet (青衣)前排去開青衣經過見到一間甜品店俾佢嘅pancake吸引咗🤣 就一於試吓佢嘅甜品🤤- 熱戀套餐 $63小編本人唔係成日都食厚身嘅疏乎厘🙈有陣時覺得太貴所以唔係成日食🤭呢間店我覺得佢嘅pancake性價比都幾高 一個pancake好似手掌左右大🙊 都幾厚身同鬆軟😍呢個套餐係包括有一款疏乎厘再加窩夫🧇 同時滿足晒我兩個願望😋 窩夫幾脆 但果醬太少 食落有少少乾身😿店主下次可以再落多啲果醬 咁樣食落去就冇咁乾😆疏乎厘好鬆軟但係食落去我覺得甜咗啲🤭螞蟻人應該幾鍾意食🤤 對於我來講嘅話如果落少啲糖會好啲🙈 疏乎厘配鮮果酸酸甜甜幾好食😋原本呢個套餐價錢係$58 但係因為我揀咗鮮果疏乎厘所以要補多$5差價😆 就$63阿華田脆脆 4 吋蛋糕 $52食落去蛋糕鬆軟 阿華田醬都幾多🥰 差唔多每一啖蛋糕都可以食到阿華田醬🤤 再加啲脆脆口感好好👍🏻 而且蛋糕切落去有微流心嘅效果☺️啲醬有少少偏甜🙊 如果減少少糖就perfect 了😋整體上我覺得幾好食😋 食完有飽腹感👍🏻 唔會太膩🙆🏻 性價比都幾高 😚下次有機會會想試埋其他產品🥰✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評外觀:★
📍 Chill Sweet (青衣)
熱戀套餐 $63
阿華田脆脆 4 吋蛋糕
熱戀套餐
阿華田脆脆 4 吋蛋糕
2020-07-03 409 浏览
叫左外賣平台送餐,嗌左三樣野雖然送漏左一樣,但店主都好好態度同好用心解決問題~叫左個焦糖燉蛋好好味😋芝士奶蓋流心蛋糕都唔錯!蛋糕都幾軟熟,奶蓋味道都啱啱好!下次會想再試其他味!
外卖送餐
回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)芝士奶🥛蓋味 爆漿蛋糕🍰 $48呢間店🏡新開張🎊 經過見到呢個爆漿蛋糕🎂 竟然$48 咁平民價😱如果係出面嗰啲蛋糕🧁🍰店 一定唔會禁平💸之前買過一間 又係4吋 要成$3xx 🤧🤒仲要唔係特別好食 🌚而呢一間 真心好食🤤 啲奶蓋🍼味好重 酸酸甜甜 🥳配落蛋糕🎂好正睇得出佢哋有心想做好啲 👍🏼咁有心❤️嘅店 一定要支持下呢一間我一定會返嚟食🥰😘🥳 CP 值高🤤🤤
回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)
芝士奶🥛蓋味 爆漿蛋糕🍰 $48
呢間店🏡新開張🎊 經過見到