泡菜海鮮豬肉鍋🐷$218(海鮮豬肉、紫菜粉絲卷、粟米芝士、炸雞、韓式餃子、紫菜飯)之前喺觀塘嘅時候見到呢一間炸雞嘅外賣已經好想試😆但係外賣太麻煩所以就冇食到🤣今次途經沙田科學園居然又俾我撞返佢所以就立即坐低試吓佢個炸雞同埋韓國嘢😂呢個喎相當之豐富😝首先佢有個囉lgas 爐整泡菜🤩已經熱辣辣好好食😋而且佢側邊嘅配料都同個泡菜非常之夾😌最鍾意食佢個韓式餃子😇有少少似雞皮餃子🤩而紫菜飯就可以撈埋泡菜😎另外你見到個芝士超級拉絲🧀同埋邪惡😈最正嘅係佢仲有炸雞😙同埋炸嘅紫菜粉絲卷都好好食😏呢個價錢有咁多嘢食性價比高半半炸雞🍗原隻$128期間限定韓式黑炸醬&蜂蜜焦糖佢每一次嘅炸雞都會出期間限定口味😙今次呢一個就係黑炸醬😂佢都幾重洋蔥味😋原來入邊仲有蔬菜粒同埋少少豬肉😜所以非常香口🤩同個雞都幾夾🤓另外雞肉鮮嫩香滑😍同埋佢有雞髀😗雞胸😚同埋雞翼🤣唔同部位滿足唔同嘅人😌個人鍾意食蜂蜜口味多啲😙因為甜炸雞更加滋味😙依個價錢仲可以食到兩種口味真係物超所值

泡菜海鮮豬肉鍋🐷$218
(海鮮豬肉、紫菜粉絲卷、粟米芝士、炸雞、韓式餃子、紫菜飯)

半半炸雞🍗原隻$128
期間限定韓式黑炸醬&蜂蜜焦糖
太耐無去韓國🇰🇷啦,好掛住以前係個邊短期學習既時候,同埋同學放學一齊食炸雞🍗既日子。最近發現屋企附近既科學園開左韓國🇰🇷炸雞🍗餐廳CHIMAC我就急不及待同屋企人試啦!韓國🇰🇷餐廳通常都大大份,最鐘意佢地可以一份點兩種口味,可以試多啲!而且價錢仲好大眾化,平民價錢,就可以食到韓國高質炸雞同火鍋🍲。🍗 半半口味炸雞, 經典甜辣醬🌶半隻&蜜糖🍯焦糖炸雞。蜜糖炸雞雞肉炸得金黃酥脆,外酥內嫩,我買蜜糖味口感豐富。屋企人最鐘意食經典甜辣炸雞配上正宗的韓國辣醬配上香口的炸雞,令人食完一塊又一塊!🦑泡菜海鮮豬肉鍋,超級大份又豐富既一款😍可能係我係香港食過最大份既韓國鍋物。泡菜豬肉炒得很香口,配搭上超大既魷魚同五花豬腩肉,酸酸辣辣好開胃!旁邊仲有紫菜飯,炸粉絲紫菜卷,雞肉餃子,炸雞塊,芝士粟米,豐富得來又好味!CHIMAC (沙田)沙田科技大道西5號白石角香港科學園一期企業廣場地下S017號舖另外佢地觀塘都有分店!CHIMAC 觀塘駿業街都有分店家,係外賣專門店!可以隨時隨地買返屋企同至愛分享🥰

韓國🇰🇷餐廳通常都大大份,最鐘意佢地可以一份點兩種口味,可以試多啲!而且價錢仲好大眾化,平民價錢,就可以食到韓國高質炸雞火鍋🍲。

🦑泡菜海鮮豬肉鍋,超級大份又豐富既一款😍
可能係我係香港食過最大份既韓國鍋物。

CHIMAC (沙田)

2022-06-25 196 浏览
同朋友去踩單車之後,去科學園睇吓有咩食。見到間韓國菜都幾吸引,有我哋鍾意食嘅韓國炸雞,又有鍋、小食等。當然揀咗啲必食嘅炸雞。揀咗半半炸雞,即係兩款口味。揀咗原味炸雞及經典甜辣炸雞。炸雞份量夠多,而且新鮮炸起,所以雞非常香脆。甜辣口味甜甜辣辣,真係唔錯。原味就鹹鹹地。再叫咗一個泡菜海鮮豬肉鍋,非常之豐富。有粟米芝士、炸雞、紫菜飯、雞皮餃子、泡菜豬肉。份量好多,咩都有,非常抵食。叫咗兩罐可樂 ,食辣嘢夠爽! 觀塘駿業街都有分店,係外賣店!

揀咗原味炸雞及經典甜辣炸雞炸雞份量夠多,而且新鮮炸起,所以雞非常香脆。甜辣口味甜甜辣辣,真係唔錯。原味就鹹鹹地。再叫咗一個泡菜海鮮豬肉鍋,非常之豐富。有粟米芝士、炸雞、紫菜飯、雞皮餃子、泡菜豬肉。份量好多,咩都有,非常抵食。

2022-06-23 346 浏览
韓式炸雞口味選擇好多, 半半口味韓式炸雞 ($128) 一次過試到原味同葱蒜醬油味😋 原味都好脆好juicy, 葱蒜醬油就頗重口味,雖然加咗醬汁,但外皮仍然可以保持香脆,肉汁仲好豐富。泡菜海鮮豬肉鍋🥘 ($218) 中間係泡菜蝦、魷魚同豬肉,熱辣辣嘅肉肉特別惹味,泡菜、洋蔥同青椒都做得好爽脆,中和返肉膩感,感覺開胃。配有3款炸物,分別係炸雞、紫菜粉絲卷、炸韓式餃子🥟 等鍋邊粟米芝士溶咗仲可以點芝士拉絲一齊食,超邪惡😈 鍋邊嘅紫菜飯撈落去泡菜鍋度又得,加芝士食又得。韓國路邊小吃 魚糕串 ($20) 都可以喺度食到辣炒年糕 ($58) 煙韌入味,加入左蘿蔔絲同椰菜絲,如果再辣啲更加好。見到店內宣傳品有寫CHIMAC 觀塘駿業街都有分店,而且係外賣專門店,外賣魚糕、炸雞返屋企食啱曬!

泡菜海鮮豬肉鍋
鍋邊嘅紫菜飯撈落去泡菜鍋度又得,加芝士食又得。

韓國路邊小吃 魚糕串 ($20) 都可以喺度食到
魚糕串

辣炒年糕

2022-06-12
午餐
魚糕串
辣炒年糕
2022-06-21 4425 浏览
Weekend近近地黎人少少既科學園食個 Chimac, 觀塘駿業街都見到有,呢度唔使等就有堂食啦。泡菜豬肉海鮮鍋份量都幾大,泡菜好夠味撈埋豬腩肉食幾開胃,仲有八爪魚啲爪,趁岩岩煮滾就好食啦,唔係就會煙韌左。撈個飯同芝士落去頓時變韓式炒飯,夠3-4人食。炸紫菜卷入面係韓國粉絲夠 QQ , 雞皮餃包左啲肉碎。半半炸雞唔少得叫原味,另一味叫左蜂蜜焦糖炸雞,入面唔會炸到好干,脆口雞皮被甜美醬汁包裹,配上肥仔可樂好快消滅晒。櫃桶就有晒手套濕纸巾,好方便。#test_shatin______________________________🏠 CHIMAC📍沙田科技大道西5號白石角香港科學園一期企業廣場地下S017號舖‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾........#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #brunch #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt

櫃桶就有晒手套濕纸巾,好方便。

#test_shatin
🏠 CHIMAC
#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #brunch #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelhk
#Chimac #韓國 #炸雞 #專賣店 #觀塘 #科學園 #Korean #Chicken #外賣 #koreanfood #韓國美食 #香港美食 #韓國菜 #韓國餐廳
2022-06-20 102 浏览
最近呢間喺科學園嘅韓國餐廳真係超高人氣 勁多人都去食🍴🇰🇷食物質素高 價錢仲幾抵🤑上次試左個炸雞 超正🍗外皮勁脆 肉質嫩滑又juicy🤤濟洲柑桔味酸酸甜甜 食落超開胃呀🍊
2022-06-19 2067 浏览
科學園有唔少科研中心及公司 亦有沿岸的吐露港景色 今日決定 行下科學園 睇下巨蛋先😆散完步 行完科學園 有啲餓添 原來呢度都多左好多餐廳進駐😆 正 見好耐無食韓國菜 今日見到韓式餐廳一於入去食下先😋😋 實在太肚餓啦 叫左兩款食物&飲品-🧀 芝士排骨鍋 $318勁豐富🤩🤩 除左主角燒排骨&勁多芝士 仲有炸雞腿肉 紫菜粉絲卷 粟米芝士 韓式餃子&紫菜飯 -店員很用心將排骨鍋用火爐加熱🔥先煮溶芝士然後幫我哋將排骨剪成一件件 再細心地 幫我地撈勻啲芝士&排骨🤤 聞落已經好香🤤🤤🤩 芝士🧀 包住排骨 見到拉絲效果 好邪惡😈但又好吸引🤤🤤🐷 排骨啲肉質仲保留到鮮嫩多汁口感 啲芝士鹹鹹地 真係好惹味 我地趁著仲有啲芝士 連同紫菜飯一齊撈拌 🍙 紫菜飯稍微煎香☺️ 更加好味😋仲食到啲飯焦口感😝 🫔 紫菜粉絲卷 炸到好脆口 連同啲泡菜一齊食😋😋 -🐥 半半口味韓式炸雞 $143 黎到韓國餐廳 當然要食炸雞🍗😎😎 呢度嘅炸雞好抵食 份量十足見到餐廳獨有新口味 ❗️韓式黑炸醬 ❗️好特別🤩 心大心細 都係揀左兩個口味😚 炸雞炸到好香脆可口 配搭香料調味🤤👍🏻-👉🏻 韓式黑炸醬 用上黑豆醬再加以蔬果粒及豬肉製成✨味
科學園有唔少科研中心及公司 亦有沿岸的吐露港景色

呢度嘅炸雞好抵食 份量十足
見到餐廳獨有新口味 ❗️韓式黑炸醬 ❗️
好特別🤩 心大心細 都係揀左兩個口味😚
炸雞炸到好香脆可口 配搭香料調味🤤👍🏻
半半口味韓式炸雞  (洋蔥芝士)

👉🏻 韓式黑炸醬
用上黑豆醬再加以蔬果粒及豬肉製成✨
味道有啲似炸醬麵嘅醬汁 食落唔會好鹹 有淡淡嘅豆香😋
半半口味韓式炸雞(黑炸醬)

👉🏻 洋蔥芝士
本人至愛✨ 炸雞上灑上洋蔥芝士粉🤤
食落炸雞仍保持香脆 芝士味好香濃🤤

🧃飲品方面🧃
就叫左傳統嘅韓式飲品 感覺好似去左轉韓國😝😝
忌廉鮮奶 $12
蘆薈樂 $12

臨走嘅時候發現 原來呢間係觀塘駿業街都有分店(外賣專門店)專門做外賣 📦
咁就到時收工想食炸雞 都可以外賣拎返屋企食啦😝😋😋

2022-06-18
芝士排骨鍋
半半口味韓式炸雞  (洋蔥芝士)
半半口味韓式炸雞(黑炸醬)
2022-06-17 92 浏览
最近呢一間係喺科學園嘅韓國餐廳🍴🇰🇷真係大熱!最推介就係佢哋個芝士排骨鍋 口感真係超級豐富🥳除咗有主角芝士豬肋骨之外 旁邊仲有炸雞🍗炸紫菜粉絲卷、韓式餃子🥟紫菜飯同粟米芝士🌽份量十足
2022-06-16 1426 浏览
好耐冇食過韓國炸雞,今日去咗沙田踩單車,經過科學園發現左間新韓國炸雞店店舖好開陽通常都係一家大細喺附近買完就過嚟醫肚,好彩唔係lunch hour唔使等位,太好啦❤️半半味全雞~經典甜辣味口味雞係即叫即炸,熱辣辣夠晒Juicy,好掛住韓國🇰🇷,甜辣口味甜甜辣辣,每件雞都掛晒d 甜辣醬上去,但絕對晤會影響到酥脆嘅效果,經典口味,必食!~洋蔥芝士口味用左洋蔥芝士味粉,濃濃嘅洋蔥味真係想追住食,想食脆脆雞,呢個啱晒❤️芝士排骨鍋原來都幾多嘢食下,有芝士排骨,雞皮餃子,紫菜粉絲卷,炸雞,芝士粟米,紫菜飯,性價比太高,一個價錢幾個享受😎要讚下芝士排骨,大量mozzarellas 芝士用熱Pan 即時加熱,同豬肋骨溶埋一齊,包圍住整條豬肋骨,做到超級拉芝效果❤️另外雞皮餃子又係重點推介,用雞皮包住餃子,好香脆好特別,又juicy 晤錯晤錯原來CHIMAC 觀塘駿業街都有分店,係外賣專門店,係觀塘返工嘅朋友有福了😉CHIMAC (沙田)沙田科技大道西5號白石角香港科學園一期企業廣場地下S017號舖

❤️半半味全雞
~經典甜辣味口味
~洋蔥芝士口味

❤️芝士排骨鍋

CHIMAC (沙田)
  • 芝士排骨鍋
2022-06-15 77 浏览
近期睇韓劇見到主角食炸雞,炸雞癮起,決定周末踏完單車之後就入科學園Chimac,同朋友食返個韓式午餐。芝士排骨鍋$318芝士控嘅我,完全唔係擋唔住呢個鍋嘅魔力。侍應會俾個爐我地,當鍋黎嘅時候就開爐加熱,將芝士煮溶!溶咗嘅芝士捲埋醬燒排骨一齊食,好香而且好夾!另外鍋旁邊配有唔好嘅炸物小食:炸雞、炸紫菜卷、炸餃子、紫菜飯、芝士粟米,都係傳統芝士鍋嘅小食,真係抵食!另一個主角又點會少得炸雞!半半原隻炸雞$143食炸雞最鍾意就係可以試唔同味道,今次我地揀咗洋蔥芝士同埋蜂蜜焦糖味道。炸雞份量多,而且好好食,一d都唔乾,好juicy !將洋蔥芝士粉灑係炸雞上面,每食一啖雞都食都芝士嘅香味;蜂蜜焦糖甜甜地好開胃!罐裝飲品$12/1
近期睇韓劇見到主角食炸雞炸雞癮起,決定周末踏完單車之後就入科學園Chimac,同朋友食返個韓式午餐。

芝士排骨鍋$318

另一個主角又點會少得炸雞
半半原隻炸雞$143

罐裝飲品$12/1
2022-06-15 94 浏览
雖然科學園一D 都唔近市區,但放假行下又幾輕鬆,又唔使逼,真係舒服~1. 醬油蒜頭炸雞就係呢種傳統韓國既醬油味,又唔係好鹹,但又令人食完一啖又一啖2. 菠蘿沙沙炸雞加左波蘿就酸酸甜甜,令到炸雞無咁.heavy ~~兩個炸雞份量都幾大,而且即時加左醬汁,都一樣好脆,而且炸完雞肉依然嫰滑3. 韓式泡菜海鮮豬肉鍋佢炒過之後好惹味,味道又夾,加埋芝士真係好好味,撈飯一流~~ 佢側邊仲有唔同既炸野,食埋真係超飽超滿足!

1. 醬油蒜頭炸雞

2. 菠蘿沙沙炸雞
加左波蘿就酸酸甜甜,令到炸雞無咁.heavy ~~

3. 韓式泡菜海鮮豬肉鍋

2022-06-14 68 浏览
今日黎左科學園呢邊行下,呢邊個環境幾好,亦比較空曠,其實本身都漫無目的咁行,之後就見到呢間食炸雞嘅鋪頭,見到都幾多人所以我地都決定來試一試。原來觀塘駿業街都一樣有分店,不過就專係做外賣,一場黎到科學園,就決定試一試。我地叫左半半口味韓式炸雞全隻($143):炸雞雖然好好味,不過其實佢都係好溜,所以有得叫兩隻味就perfect 啦。經典甜辣炸雞:幾乎每次我都會揀甜辣醬味,因為甜甜地同炸雞好夾,呢個調味都幾好食,而且炸雞真係熱辣辣!好惹味。雞肉亦都嫩滑,配上芝麻都好香口。蔥蒜醬油炸雞:炸雞配上蔥蒜一齊另有一番風味,蔥蒜都好香啊,而且醬油調味亦都好滋味。炸雞會配上酸蘿蔔,咁就可以解膩啦,酸酸地幾開胃。芝士排骨鍋($318):呢嗰會有爐煮啲芝士,等啲芝士溶嘅時候,會有職員幫我地切開個排骨,同炒埋啲芝士。排骨充滿芝士醬,真係非常滋味!另外呢度排骨真係好腍,好容易就離哂骨,而且調左味亦都好好食,估唔到專食炸雞嘅舖頭,排骨都咁高質。另外亦都有芝士粟米,紫菜粉絲卷,韓式餃子係豬肉餡,炸得好脆口,豬肉亦都幾甜。炸雞腿肉係原味,皮炸得好脆,雞肉亦嫩滑,紫菜飯嘅紫菜配上飯好似好簡單,不過我覺得好香口,而飯亦

我地叫左半半口味韓式炸雞全隻($143):

經典甜辣炸雞

蔥蒜醬油炸雞
炸雞會配上酸蘿蔔,咁就可以解膩啦,酸酸地幾開胃。

芝士排骨鍋($318):

炸雞腿肉係原味,皮炸得好脆,雞肉亦嫩滑,紫菜飯嘅紫菜配上飯好似好簡單,不過我覺得好香口,而飯亦都有白飯嘅飯香。

韓式泡菜好夠辣,食到唔停口。

炸雞一定要叫返個飲品,我地叫左蘆薈樂($12)同埋可樂($12)。

2022-06-11
2022-06-13 58 浏览
呢間係科學園嘅韓國餐廳🇰🇷🍴真係超級抵食🤑推介佢個泡菜海鮮豬肉鍋 分量十足!除咗有泡菜豬肉之外 旁邊仲有炸紫菜粉絲卷、紫菜飯、芝士粟米、韓式炸雞同餃子 真係超級豐富 幾個人都夠食😈
2022-06-13 75 浏览
同朋友黎到科學園,呢邊好舒服,好岩同朋友散下步傾下計,餐廳都唔會嘈,而且好闊落!我地叫左半半炸雞,送左份酸蘿蔔,半半就係一次過食到2隻味,包括莎莎菠蘿同蔥蒜醬油,前者酸酸味味好開胃,仲有菠蘿肉架,後者就係十分韓式,好多蔥,一食就諗起以前去旅行食既味道!兩隻都好味,炸既外皮都好脆口,入面亦唔會話炸到好乾。另外仲叫左個泡菜海鮮豬肉鍋,打卡真係一流,好多野食,泡菜份量都唔少,撈埋飯一齊食好正,仲有雞皮餃子同炸雞,好豐富。唔少得叫返2杯野飲,今餐好滿足啊。

唔少得叫返2杯野飲,今餐好滿足啊。
  • 泡菜海鮮豬肉鍋
2022-06-12 158 浏览
我家的”歐巴”💁🏼最近沉迷韓劇成日都話要食韓式炸雞,今日早收工就帶佢嚟科學園食韓餐😉因為呢到可以電子消費免泊車費,地方闊落環境舒服👍🏻🧀芝士排骨鍋 $318滿滿一鍋芝士🧀好香濃,芝士控必點,熱鍋等芝士溶化後店員會幫你剪好排骨,服務夠貼心!🦴排骨好軟淋鬆化,加埋熱辣辣芝士拉絲又香又滑,鍋邊仲有炸雞腿肉、紫菜粉絲卷、紫菜飯、芝士粟米同韓式餃子,每款小食都好吸引😍🐤原隻炸雞 莎莎菠蘿醬x洋蔥芝士 $143份量十足!莎莎菠蘿醬係新口味,有原片菠蘿,加上醬汁酸酸甜甜帶有水果味,非常Juicy,食多兩件都唔會滯💯洋蔥芝士口味🧅洋蔥味好出夠惹味搭有小小芝士香,炸到脆卜卜,一次過享受2種口感❤️我哋估唔到兩個份量都咁大,足夠4個人分享🤣最後店員好好幫我哋用錫紙包好再放入個紙盒俾我哋打包拎走🤗包裝非常專業,原來係觀塘駿業街有間外賣專門店,所以會包裝得好好,唔怕啲醬汁流到周圍都係👏🏻👏🏻👏🏻

🧀芝士排骨鍋 $318

🐤原隻炸雞 莎莎菠蘿醬x洋蔥芝士 $143