探完老友隻貓仔後,佢就帶我到附近食炸雞🍗,原來係呢間#CHIMAC,之前我都有係觀塘駿業街間外賣店買過黎食,係好味😋的。原來呢度有間堂食店☺️,餐廳地方大,坐位以卡位為主,座位闊落舒服😌。半半原隻炸雞(莎莎菠蘿醬& 洋蔥芝士味)一大盤的炸雞見到都流口水🤤😝,第一時間梗係食雞髀🍗啦,莎莎菠蘿醬,咬落甜甜微酸的幾開胃,咬開有肉汁好好味,兩片菠蘿可解解油膩感。
另一款洋蔥芝士味,在炸雞上灑了美味芝士粉,咬落外皮鬆脆香口,肉質嫩滑多汁,好惹味😊。
2款口味都各有特色,同樣好正啊😋。🧆芝士排骨鍋, 份量超多2個人食唔晒🤣,除了主菜嘅排骨,仲有圍邊的炸粉絲卷、餃子🥟、芝士粟米、紫菜飯團🍙,另加一碟泡菜。
排骨好軟淋,撈埋燒到少少燶嘅芝士食超級正,最後食埋紫菜飯團併泡菜,大滿足感☺️。

半半原隻炸雞(莎莎菠蘿醬& 洋蔥芝士味)
一大盤的炸雞見到都流口水🤤😝,
2款口味都各有特色,同樣好正啊😋。

2022-06-11
觀塘有外賣專門店既CHIMAC聽聞出名韓式炸雞🍗 外賣盒包裝都好精緻!今次點左半半口味蔥蒜醬油🧄 蜂蜜焦糖炸雞🍯 ($143全隻) 一鹹一甜 炸漿唔會好厚 但好夠脆😆另外九龍灣同科學園分店都有得堂食 推介大家試下三款唔同既韓式鍋物~ 除左排骨仲有海鮮豬肉同芝士炸雞揀芝士排骨鍋($318)包左5-6舊ribs,鍋邊仲有紫菜粉絲卷、韓式餃子、炸雞腿肉、粟米芝士、紫菜飯同泡菜🥟 有個爐係下面熱住個石鍋 望住芝士粒粒溶晒🧀 店員就會幫手剪開啲ribs再包住大量邪惡既芝士🔥 啖啖肉都好嫰身!

• 芝士排骨鍋
  • 半半口味韓式炸雞
朋友最愛韓食,征戰過尖沙嘴大大小小的韓式餐廳,知道科學園開了間韓式炸雞,當然要去嘗鮮啦!Chimac치맥在韓國文化是指炸雞치킨加啤酒맥주,可惜我們不喝酒,不然真的一手啤酒一手炸雞了(大笑)。——————————🔹泡菜海鮮豬肉鍋 $218配料十分豐富,內鍋是泡菜炒海鮮豬肉,將泡菜、芽菜、青椒、豬肉片、章魚等炒製而成,濃郁惹味;外鍋則是粟米芝士、紫菜飯及三款炸物:紫菜粉絲捲、韓式雞皮餃子、炸雞,整鍋一上立刻吸引眼球,超級足料,CP極高!最推薦酸辣泡菜+紫菜捲搭+芝士,正!!🔸半半口味韓式炸雞 $143莎莎菠蘿醬+蔥蒜醬油來韓式炸雞店,不點炸雞就對不起自己!炸雞的外皮酥脆,肉質滑嫩多汁,口感十足。莎莎菠蘿醬有鳳梨的甜味和檸檬的酸味,兩者不停刺激我的味蕾,酸甜開胃。至於蔥蒜醬油就好重蔥蒜的辛香料味,帶點中式感覺,喜歡蔥蒜的人必點。

——————————
🔹泡菜海鮮豬肉鍋 $218

🔸半半口味韓式炸雞 $143
莎莎菠蘿醬+蔥蒜醬油

2022-06-01 52 浏览
每逢假日踩單車,一定會經過科學園,而呢間韓國餐廳絕對係我名單之一!中意食炸雞既朋友仔食過都話要.encore ~.▪️半半口味韓式炸雞 $143總共有6款口味,貪心既我,一定係叫半半!上次食過芝士同醬油,今次一於試下原味同蜜糖~ 即叫即炸,香口鬆脆!一對比之下,原味相對地淡,而蜜糖味則甜度適中!同行既家人都相對地中意蜜糖味▫️芝士排骨鍋 $318強力推薦呢款鍋物,唔單止賣相精美,而且有六項搭配的小食,可以一次過品嘗曬等個鍋夠熱後,店員會幫手處理芝士排骨,炒熱同剪好再交番俾客人!淨係見到d拉絲都覺得夠曬吸引🤤肉質夠鬆軟,完全係勁滿足!紫菜粉絲卷既粉絲同一般食既粉絲唔同,呈米粒狀,口感夠曬特別!而紫菜飯加埋粟米芝士,簡直係小朋友最愛😬
▪️半半口味韓式炸雞 $143

▫️芝士排骨鍋 $318

而紫菜飯加埋粟米芝士,簡直係小朋友最愛😬
2022-05-30 42 浏览
星期日曬到不得了,我竟然好有興致咁去左踩單車😅係沙田租車,踩到去科學園,同朋友一齊食完lunch之後先再踩去大尾篤餐廳係企業廣場入邊,我就咁將架單車泊左係門口到再鎖住原隻炸雞(半半口味) $143炸雞可以揀要雞腿肉或者成隻雞我地揀左成隻雞,再揀2個口味, 經典甜辣同蜂蜜焦糖由於野食全部即叫即整,所以等左15分鐘左右,其實都好快炸雞熱辣辣,炸粉唔厚,雞皮好脆,雞肉幾多汁,好味😋芝士排骨鍋 $318超多芝士!見到都開心😍芝士溶左之後侍應就幫我地剪開舊排骨,再卷埋芝士一齊排骨肉好嫩,一咬就骨肉分離,撈埋芝士一齊食勁邪惡,但好好味😋鍋邊仲有炸雞腿肉,紫菜飯,紫菜粉絲卷,韓式餃子,粟米芝士,同韓式泡菜等小食其實 CHIMAC 觀塘駿業街都有分店,係外賣專門店黎,咁我下次唔使專登去到科學園食啦😂
餐廳係企業廣場入邊,我就咁將架單車泊左係門口到再鎖住

原隻炸雞(半半口味) $143
炸雞可以揀要雞腿肉或者成隻雞
我地揀左成隻雞,再揀2個口味, 經典甜辣同蜂蜜焦糖
由於野食全部即叫即整,所以等左15分鐘左右,其實都好快
炸雞熱辣辣,炸粉唔厚,雞皮好脆,雞肉幾多汁,好味😋

芝士排骨鍋 $318
超多芝士!見到都開心😍
芝士溶左之後侍應就幫我地剪開舊排骨,再卷埋芝士一齊
2022-05-29 48 浏览
今次去咗科學園嘅Chimac韓國餐廳食嘢。特別提到(佢哋嘅員工好有禮貌)所以先要比個讚👍💡大家去食嘢時,記得在IG follow 佢嘅店Chimac,會送你兩支CC飲品。韓式鍋物芝士排骨鍋(芝士控)就要叫🙋‍♀️1)炸雞腿肉,唔係好大粒,肉嫩唔乾。2)粟米芝士,冇得輸,最愛見到芝士溶化之後拉絲,已好想食了。3)紫菜粉絲卷,好韓國feel ,粉絲清清地,捲入紫菜內,就好好味。4)韓式餃子,外面脆脆,食落香口5)紫菜飯同韓式泡菜係我嘅至愛❤️。原隻炸雞我選擇(半半)半隻係韓國原味炸雞,外脆肉滑,簡單的味道就係最好食。另一款係經典甜辣炸雞,味道比較濃,甜甜辣辣嘅味道,都會令人食慾大增。飲品方面只有罐裝飲品(冇韓國米酒)🥺所以飲可樂同韓國嘅忌廉鮮奶。
今次去咗科學園嘅Chimac韓國餐廳食嘢。
特別提到(佢哋嘅員工好有禮貌)所以先要比個讚👍
韓式鍋物
芝士排骨鍋(芝士控)就要叫🙋‍♀️
1)炸雞腿肉,唔係好大粒,肉嫩唔乾。
4)韓式餃子,外面脆脆,食落香口
5)紫菜飯同韓式泡菜係我嘅至愛❤️。
原隻炸雞
.白石角❣️炸雞啤酒的下午科學園愈來愈多高質素既餐廳,不輪係係科學園返工定搬左入白石角既人都好有口福🤤本人就兩樣都唔係,只係放假想搵個chill啲既環境,遠離下非常繁囂既鬧市🏙星期日既下午差唔多三點,餐廳都有好多人,睇黎大家都訓到自然醒先搵野食🤭🔸半半原隻炸雞經典甜辣x蔥蒜醬油貪心既都會想揀兩隻味道🤭原隻炸雞保留左原汁原味,配埋經典既韓式甜辣醬非常惹味👍🏻雞肉好juicy,外脆內軟!蔥蒜醬油味食完成口都好香☺️🔸芝士排骨鍋好巨型😱中間係鋪滿芝士加左排骨係面,用小型gas爐熱溶左芝士,可以包住成舊排骨食🧀芝士怪一定鍾意!外圍有炸雞件、雞皮餃子、紫菜春卷、紫菜飯、芝士粟米!每樣都可以用芝士黎做到拉絲效果🤤CHIMAC觀塘駿業街都有分店,係外賣專門店😆觀塘人都有口福了!好味指數:9/10CHIMAC沙田科技大道西5號白石角香港科學園一期企業廣場地下S017號舖——————-#hk #hkig #hkfood #hkfoodie #foodie #korean #koreanfood #chicken #shatin #chimac #炸雞 #半半 #芝士排骨 #韓國 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國
白石角❣️炸雞啤酒的下午

🔸半半原隻炸雞
經典甜辣x蔥蒜醬油

🔸芝士排骨鍋

好味指數:9/10

CHIMAC

——————-
#hk #hkig #hkfood #hkfoodie #foodie #korean #koreanfood #chicken #shatin #chimac #炸雞 #半半 #芝士排骨 #韓國 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國美食 #香港美食 #科學園 #白石角 #觀塘 #專賣店 #外賣
2022-05-29 43 浏览
生日正日當日我同老公去左科學園食炸雞,其實上年生日都係去科學園🫢 貪佢環境寫意😂呢度用咗全木嘅設計,感覺好舒服。炸雞口味選擇都多,有六隻味而且可以揀淨係要雞腿或者要全雞,我哋選擇咗後者🐔莎莎菠蘿醬炸雞拼經典甜辣炸雞🍗$143炸雞雞皮夠薄,一擺入口真係熱到燙口,建議要擺返涼少少先食😂我哋好鍾意莎莎菠蘿醬,有原件菠蘿,配埋炸雞一齊食好juicy 🤞🏻芝士排骨鍋$318 🐽 🧀 Ribs 本身用咗bbq醬汁醃製,燒溶咗勁多芝士再有侍應過黎親自捲比你食,好好食~d芝士仲可以拉到好長😂拼盤嘅配料份量都好充足,有紫菜飯,炸雞,雞肉餃子同芝士粟米。個人建議可以將配料點芝士醬一齊食🫢套餐亦配有泡菜同酸蘿蔔,一定要有,因為食完真係可以去除油膩感🥰我哋喺用餐期間仲不停見到有好多人喺出邊等外賣,咁新鮮嘅炸雞我相信拎到返屋企仲好好食😋

莎莎菠蘿醬炸雞拼經典甜辣炸雞🍗$143

芝士排骨鍋$318 🐽 🧀

韓國除咗有好睇嘅韓劇、綜藝同K-pop之外,韓國嘅飲食文化都深深影響咗唔少香港人。🇰🇷除咗泡菜之外,最近最受年輕人吹捧嘅一定係韓式炸雞配啤酒喇!😈今次踩單車入到嚟科學園,揮灑完汗水之後緊係要食返餐好嘅補充體力喇。原來呢度就有一間韓式炸雞店,一於就入去擦返餐!🍗🤤(半半)原隻炸雞 🧀洋蔥芝士 x 蜂蜜焦糖 🍯打開menu,一共有六款口味嘅炸雞俾我哋選擇。可以揀兩款唔同嘅口味做個雙併!今次就揀咗洋蔥芝士同蜂蜜焦糖。😜呢度嘅炸雞都係落單後即炸,大約要等10-15分鐘。熱辣辣啱啱炸起嘅炸雞,真係too hot to handle啊!🤣不過食炸嘢嘅重點就係要即炸先鬆脆可口!洋蔥芝士食落有啖啖芝士粉,加埋香氣撲鼻嘅洋蔥味🧅,真係好正㗎!蜂蜜焦糖口味就啱一啲鐘意甜甜哋口味嘅朋友,香脆得嚟又有甜絲絲嘅感覺。🍯泡菜海鮮豬肉鍋🐷嚟到食韓國嘢點可以唔叫泡菜類嘅鍋物呢?🤣食完炸雞再點啲海鮮同豬肉換一換口味都唔錯!個鍋物都好足料,有大大條八爪魚嘅腳🐙同埋好多腩肉🐷,經泡菜調味過都辣辣地幾入味!鍋物邊再有啲韓國餃子、原味炸雞、粟米芝士、紫菜粉絲卷同埋紫菜飯,每樣嘢都都可以試下大滿足,特別推介個紫菜粉絲卷!每樣食物

半半口味韓式炸雞、泡菜海鮮豬肉鍋

(半半)原隻炸雞 🧀洋蔥芝士 x 蜂蜜焦糖 🍯

泡菜海鮮豬肉鍋🐷

嚟到食韓國嘢點可以唔叫泡菜類嘅鍋物呢?🤣食完炸雞再點啲海鮮同豬肉換一換口味都唔錯!個鍋物都好足料,有大大條八爪魚嘅腳🐙同埋好多腩肉🐷,經泡菜調味過都辣辣地幾入味!鍋物邊再有啲韓國餃子、原味炸雞、粟米芝士、紫菜粉絲卷同埋紫菜飯,每樣嘢都都可以試下大滿足,特別推介個紫菜粉絲卷!每樣食物都可以點一點個粟米芝士嚟食,啱晒芝士控嘅朋友!😍

今餐真係食到好飽!炸雞同鍋物嘅份量都好多,好適合一大班朋友一齊開心食!飲品配返個可樂或者韓式飲料例如忌廉鮮奶都係唔錯嘅選擇㗎!😜
2022-05-25
半半口味韓式炸雞、泡菜海鮮豬肉鍋
  • 蜂蜜焦糖炸雞
  • 洋蔥芝士炸雞
2022-05-26 1392 浏览
嚟咗呢個遠離繁囂嘅白石角,先發現原來科學園都有好多餐廳,今次就揀咗呢間炸雞🍗開始邪惡美食之旅😈😈😈想試又怕遠嘅朋友仔,可以去CHIMAC 觀塘駿業街嘅分店,係外賣專門店黎,我見科學園都好多人外賣,相信外賣炸雞都會一樣禁好食😜😜😜🧡芝士排骨鍋 $318份量超多3個人都夠食,包括有芝士排骨、韓式炸粉絲卷、韓式餃子🥟、芝士粟米🌽、紫菜飯團🍙、泡菜 望到圖已經覺得超豐富。當芝士開始溶時,店員會幫手搞拌芝士,讓芝士完美地包住每一條排骨,仲有拉絲效果,記得要熱辣辣嘅時候快啲食呀😋😋😋🧡原隻炸雞 (莎莎菠蘿醬+蜂蜜焦糖)$143識揀一定要食2個口味😂😂😂蜂蜜焦糖係世一,我每次都必點👍🏻👍🏻👍🏻鬆脆外皮帶蜜糖香味,雞肉嫩滑,口感濕潤唔會乾巴巴。 莎莎菠蘿🍍係新口味,係酸酸甜甜沙律醬口味,都不錯。如果鍾意食甜炸雞嘅朋友仔,呢2隻味實啱哂🤤🤤🤤最後值得一讚係櫃桶有獨立包裝手套🧤,濕紙巾,唔怕食到成手油,方便又衛生👍🏻

🧡芝士排骨鍋 $318

望到圖已經覺得超豐富。當芝士開始溶時,

🧡原隻炸雞 (莎莎菠蘿醬+蜂蜜焦糖)$143

• 芝士排骨鍋
  • 蜂蜜焦糖炸雞
2022-05-25 226 浏览
今日嚟到科學園做完少少嘢行經呢個商場見到有韓式炸雞⋯晚餐就一於食炸雞啦😆由於兩款口味都想食就叫咗半半口味韓式炸雞(全隻雞)我哋兩個人今日就唔太想食粉麵飯主食一於嚟一個食肉獸嘅晚餐🤭🤭經典甜辣炸雞唔食得辣嘅我覺得佢都唔算太辣,好惹味,酸酸甜甜,最愛韓式炸雞面頭淋嘅呢種醬!!下次再嚟食都一定會點返呢種口味!洋蔥芝士炸雞睇相就見到大量芝士粉灑在炸雞上,炸粉厚度適中,雞皮炸得又香口又脆呢個韓式排骨芝士鍋簡直係不得了!必點! ! !見芝士燒溶到咁上下,職員好主動咁上前幫我哋將排骨剪開,好輕易就骨肉分離,肉質又嫩又腍又入味,排骨上嘅肉醬再加上燒溶嘅芝士,睇相就感受到有幾邪惡!每一啖都好滋味好幸福!!!!排骨鍋嘅鍋邊有炸雞腿肉、粉絲紫菜卷、韓式餃子、粟米芝士、紫菜飯我真係第一次食呢款紫菜粉絲卷,而呢款韓式餃子外皮雞皮黎!!好岩減碳水化合物嘅我食😍朋友就用鍋中燒溶既芝士,同埋鍋邊既粟米芝士黎撈個紫菜飯,食得好過癮,身為芝士迷既我地好滿足!相信睇相都會感覺到份量有幾多,所以我哋兩個人係食唔晒啲炸雞,打包左幾件芝士炸雞留返屋企氣炸返嚟食😆😆😆💕
今日嚟到科學園做完少少嘢
行經呢個商場
見到有韓式炸雞⋯晚餐就一於食炸雞啦😆

由於兩款口味都想食
就叫咗半半口味韓式炸雞(全隻雞)
我哋兩個人今日就唔太想食粉麵飯主食

一於嚟一個食肉獸嘅晚餐🤭🤭

洋蔥芝士炸雞

呢個韓式排骨芝士鍋簡直係不得了!必點! ! !

炸紫菜粉絲

韓式餃子

炸紫菜粉絲
韓式餃子
近排見好多人食依間,一於就去試下😚,佢係觀塘駿業街有間外賣店,德福都有一間開係foodcourt入面,依間就直頭係鋪頭🤣,環境都好大,每枱位都好闊,食得舒服,食炸雞都係中意係鋪頭堂食,熱辣辣先最正😚。 ✨不設加一-💕 半半原隻炸雞(甜辣/蜂蜜焦糖) $143👅好味指數:9/10依個價錢咁大盆黎講真係勁抵🥺2人食唔哂‼️半份都係$78,仲要每件咁大件,堂食黎講真係全城最抵😰最經典既甜辣味真係炸雞必叫😚,一拎上手熱到辣手‼️😍甜辣味偏甜啲帶小小香辣味,bb辣程度,炸雞入哂味☺️,外皮炸到脆卜卜,肉質嫩滑多汁,好惹味❗️蜂蜜焦糖好香濃牛油味,會偏重牛油香啲,蜜糖味適中,唔會過甜過淡☺️2隻味都各有千秋❤️同樣都係入哂味同都係咁正❗️-💕 泡菜海鮮豬肉鍋 $218👅好味指數:9/10(海鮮豬肉 紫菜粉絲卷 紫菜飯 粟米芝士 韓式餃子 韓式泡菜 炸雞腿肉)依個勁驚喜‼️睇相唔算好吸引,但食落泡菜味極濃郁😂 泡菜同芽菜都好爽脆,八爪魚🐙爽口,豬肉煲咁耐肉質都唔鞋,好香辣愈煲愈惹味🥰,而其他配料都唔係求其的,每樣都好岀色❗️ 紫菜粉絲卷成日食到腍啤啤,佢係香脆到有聲😨,餃子係豬肉餡,滿餡煎得好香,而最估唔到炸雞腿肉同

✨不設加一

💕 半半原隻炸雞(甜辣/蜂蜜焦糖) $143
👅好味指數:9/10

💕 泡菜海鮮豬肉鍋 $218
👅好味指數:9/10

依個勁驚喜‼️睇相唔算好吸引,但食落泡菜味極濃郁😂 泡菜同芽菜都好爽脆,八爪魚🐙爽口,豬肉煲咁耐肉質都唔鞋,好香辣愈煲愈惹味🥰,而其他配料都唔係求其的,每樣都好岀色❗️ 紫菜粉絲卷成日食到腍啤啤,佢係香脆到有聲😨,餃子係豬肉餡,滿餡煎得好香,而最估唔到炸雞腿肉同炸雞炸法係有分別的😳 炸雞腿肉係好酥脆,似鹽酥雞個隻但更酥脆,一咬即散開😨,又爆肉汁,炸雞腿肉同炸雞2款都好建議試😂❗️食到最後落埋芝士同飯,就變成芝士泡菜炒飯😍芝士味濃郁,拉絲效果都有🥺。一個鍋多重感受😍

環境:9/10
服務:9/10
整體味道:9/10
回頭率:9/10
半半原隻炸雞
半半原隻炸雞
2022-05-24 34 浏览
️呢日去左踩單車,見時間都吾早就順便係科學園搵野食🥹假日既人流比我預期中多🥲睇睇餐牌,發現原來呢間韓國餐廳係九龍灣德福同觀塘駿業里都有分店😶‍🌫️觀塘果間仲係外賣專門店😂真係吾食過吾知😂.👁‍🗨 芝士排骨鍋(7/10)💲318.叫左呢個芝士排骨鍋,當芝士煮到咁上下,店員會幫你將啲排骨同芝士混合埋一齊,初初叫果時,其實都怕會好膩,不竟係芝士😂點知食既時候又有驚喜,芝士排骨一啲都吾覺得膩口,而家食落香口惹味,肉質都整得相當腍身,方便食🤤啲芝士仲可以做倒拉芝既效果😜鍋邊仲有韓式餃子,紫菜粉絲卷,芝士粟米,原味炸雞腿肉同埋紫菜飯🙂但係個餃子皮略為厚,而且有種好難咬,但係又吾係硬身既感覺😕紫菜粉絲卷,芝士粟米同炸雞就正常水準,不過不失😶‍🌫️.👁‍🗨 半半口味韓式炸雞 (7/10)💲143.心大心細既我地,揀左兩隻味,滿足哂各人既選擇😹先講最經典既韓式甜辣炸雞,佢既甜辣醬係偏向甜身果款,辣味可以話一啲都吾覺,整體食落甜味居多🤣另一個蜂蜜焦糖炸雞,甜味比甜辣炸雞更甜🥲蜂蜜既味道略為搶左少少焦糖既味道,有啲後悔叫左兩款都係甜味既炸雞😩事後食完先發現😭不過炸雞外皮整得脆身,感覺食落吾太炸,肉質不過不失
👁‍🗨 芝士排骨鍋(7/10)💲318

👁‍🗨 半半口味韓式炸雞 (7/10)💲143

心大心細既我地,揀左兩隻味,滿足哂各人既選擇😹先講最經典既韓式甜辣炸雞,佢既甜辣醬係偏向甜身果款,辣味可以話一啲都吾覺,整體食落甜味居多🤣另一個蜂蜜焦糖炸雞,甜味比甜辣炸雞更甜🥲蜂蜜既味道略為搶左少少焦糖既味道,有啲後悔叫左兩款都係甜味既炸雞😩事後食完先發現😭不過炸雞外皮整得脆身,感覺食落吾太炸,肉質不過不失,但係如果可以juicy 啲會更好 😶‍🌫️
🔛 整體評分(7/10)
2022-05-24 204 浏览
自從冇咗跑步比賽之後,少咗過嚟科學園呢邊今日過開嚟呢邊,發現原來新開咗好多餐廳兜咗一個圈之後都係揀咗呢間韓式餐廳門面睇落去最吸引而且環境都幾好,全部都有舒服嘅卡位揀咗兩種味道嘅炸雞選擇有十幾件雞最吸引係Menu上面嘅莎莎菠蘿醬炸雞全隻原隻炸雞$128莎莎醬再加上菠蘿醬,感覺一定好特別喜歡呢度嘅炸雞食落有肉汁,唔會乾柴最鍾意食佢哋雞鎚,肉汁咬落好好味超級推介呢一隻味道上面嗰兩塊菠蘿簡直畫龍點睛另一種洋蔥芝士炸雞鬆脆嘅炸雞外皮上面充滿厚厚嘅芝士粉呢隻味道比頭先嗰款乾咗少少原來佢哋嘅炸雞有得揀炸雞腿肉同埋原隻炸雞下次再嚟嘅話我應該會選擇炸雞腿肉對我嚟講最吸引啊!芝士排骨鍋比我想像中大排骨同埋芝士嘅感覺令我諗起pizza味道啱啱好,記住要趁熱食我鍾意佢燒到芝士少少燶再混合肥瘦適中嘅豬排骨店員好細心咁幫我哋處理同埋混合芝士紫菜粉絲卷,雞皮餃子🥟、炸雞🍗、仲有紫菜飯、粟米芝士配搭埋好香好香泡菜佢呢度嘅泡菜幾好食😋甜甜地唔算太辣唔清楚傳不傳統,不過係我喜歡嘅口味提一提大家呢度嘅分量非常之多超適合大胃王超開心店員仲送咗兩支CC lemonFollow佢哋Instagram就有😍😍最後想讚下呢度嘅店員服

自從冇咗跑步比賽之後,少咗過嚟科學園呢邊
今日過開嚟呢邊,發現原來新開咗好多餐廳
兜咗一個圈之後都係揀咗呢間韓式餐廳
門面睇落去最吸引
而且環境都幾好,全部都有舒服嘅卡位

揀咗兩種味道嘅炸雞
選擇有十幾件雞
最吸引係Menu上面嘅莎莎菠蘿醬炸雞
全隻原隻炸雞$128
莎莎醬再加上菠蘿醬,感覺一定好特別
喜歡呢度嘅炸雞食落有肉汁,唔會乾柴
最鍾意食佢哋雞鎚,肉汁咬落好好味
超級推介呢一隻味道
上面嗰兩塊菠蘿簡直畫龍點睛

另一種洋蔥芝士炸雞
鬆脆嘅炸雞外皮上面充滿厚厚嘅芝士粉
呢隻味道比頭先嗰款乾咗少少

原來佢哋嘅炸雞有得揀炸雞腿肉同埋原隻炸雞
下次再嚟嘅話我應該會選擇炸雞腿肉
對我嚟講最吸引啊!

比我想像中大
排骨同埋芝士嘅感覺令我諗起pizza
味道啱啱好,記住要趁熱食
我鍾意佢燒到芝士少少燶
再混合肥瘦適中嘅豬排骨
店員好細心咁幫我哋處理同埋混合芝士
紫菜粉絲卷,雞皮餃子🥟、炸雞🍗、仲有紫菜飯、粟米芝士
配搭埋好香好香泡菜
佢呢度嘅泡菜幾好食😋
甜甜地唔算太辣
唔清楚傳不傳統,不過係我喜歡嘅口味

提一提大家呢度嘅分量非常之多
超適合大胃王

超開心店員仲送咗兩支CC lemon
Follow佢哋Instagram就有😍😍

最後想讚下呢度嘅店員服務態度好好👍🏻
有機會我會返嚟㗎 !
2022-05-23 25 浏览
好耐無去科學園 原來有好多野食 中西日韓都有 睇你想食咩啦😂突然想食炸雞 又真係有wo..正呀 滿足我願望🥰🥰🥰見到差唔多抬抬都係鍋物 同 炸雞 我都覺得好正 一於咁叫啦 芝士排骨鍋 有邊個會抗拒咁好食既野😂周邊有好多野: 炸雞腿肉 紫菜粉絲卷 紫菜飯 韓式餃子 & 芝士粟米粒 仲有另外上嘅韓式泡菜 全部都可以點落芝士度食㗎 yummy!!! 排骨肉質一啲都唔Un! 炸雞叫左半半口味 全隻雞蜜糖焦糖炸雞 經典甜辣炸雞一啲都唔係誇張化 全部嘅炸雞都非常之脆一啲都唔會乾 醬汁拿捏得非常之好因為食過太多間 汁太多而令到啲雞林晒焦糖味非常非常好食😍😍😍原來觀塘駿業街有外賣專門店唔需要去到科學園咁遠先有得食 買完係海旁食一流呀😎
好耐無去科學園 原來有好多野食
中西日韓都有 睇你想食咩啦😂
突然想食炸雞 又真係有wo..
正呀 滿足我願望🥰🥰🥰
見到差唔多抬抬都係鍋物 同 炸雞