2023-04-18 280 浏览
Cling//呢間鋪頭每次都係即叫即榨 所以可以要等一陣~今次叫咗橙同埋西柚呢個combination試下依家已經好少見一滴水同少少糖都唔加既鮮榨果汁 仲要好悶(不過比我偷偷飲咗啖(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵))所以成杯都真係鮮果汁嚟 入口有西柚既澀 亦有鮮橙既甜 見到menu有梨同金奇異果既combination 下次試下先~
Cling//

2023-04-12
等候时间
5 分钟 (堂食)
2022-11-10 328 浏览
每次幫襯都極度受氣,店員服務態度勁差,口黑面黑,工作態度散漫,好似阻住佢玩電話、休息甘,今日去買果汁,剛好見佢批緊生果,又話要等五至10分鐘至接新order,見佢個樣直頭想趕你走,唔好買啦,又要佢做野😡,爭在未講岀口叫你走,直頭趕客feel,好啦,我過左10分鐘再黎買,當時巳經佢無野做緊,但個樣直頭唔想接單,見佢整我杯果汁時,部萬磨機磨機仲有上一張單啲果汁喺度,照加其他生果落去就算,完全無清洗,結果我杯果汁夾雜左唔知乜嘢生果嘅味道🤬
2022-05-26 529 浏览
🤩🤩呢間個果汁店都開咗好耐㗎啦🤩🤩主打所有果汁都係新鮮榨!👍🏻👍🏻店舖亦有唔同嘅配方,可以案主自己嘅需要而選擇唔同功能嘅果汁❤️❤️今次就揀咗kale boss 😀😀由羽衣甘藍🥬,梨🍐,蘋果🍎,同埋檸檬🍋所榨出嚟嘅果汁佢嘅功效係保護視力😎😎😎飲落去清甜,好香蘋果味,有少少檸檬汁令到成個果汁更加鮮!🤤🤤🤤🤤🥰🥰大家有機會去到觀塘或者金鐘都可以試吓飲下🥰🥰
🤩🤩呢間個果汁店都開咗好耐㗎啦🤩🤩
主打所有果汁都係新鮮榨!👍🏻👍🏻
今次就揀咗kale boss 😀😀
由羽衣甘藍🥬,梨🍐,蘋果🍎,同埋檸檬🍋所榨出嚟嘅果汁
佢嘅功效係保護視力😎😎😎
🥰🥰大家有機會去到觀塘或者金鐘都可以試吓飲下🥰🥰
2020-11-20 1440 浏览
最近經常下雨,濕濕熱熱的令人很想喝果昔detox一下🌿 這家果汁店小莎推薦給於觀塘上班的OL們~ 平常經過都不會特別留意這家店,剛好我和同事在對面餐廳吃午飯,就順道買一杯來試試~木瓜燕麥奶昔🥛由鮮木瓜和燕麥奶打成的奶昔,保留了木瓜的纖維,每一口都很充實,而且口味不太甜,作為午餐的話飽足感也不錯👍🏻  我喝到底的時候看見還有不少木瓜還未吃到,可見非常足料,我還是比較喜歡稀一點的口感,會比較容易飲用🤣要注意這家店使用紙飲管,放進飲品裏會慢慢變軟,記得要儘快飲用哦~

木瓜燕麥奶昔🥛
2020-05-21
2020-10-27 764 浏览
今日同同事叫外賣諗住試下觀塘呢間水果汁店。見到佢個燕麥水果杯好似好好樣就叫黎試下。結果外賣送到黎,得咁多野。五塊菠蘿 兩塊青蘋果同少許燕麥堅果,盛惠40蚊。以後絕對不會再幫襯呢間野!
以後絕對不會再幫襯呢間野!
燕麥鮮果杯
外卖送餐
2020-10-22 536 浏览
#ImmuneABC (M) ($34)呢杯果汁用左蘋果、紅菜頭、紅蘿蔔、薑、檸檬落單後即時喺你面前用機冷壓慢磨出黎見到落左勁多材料,蘋果都落左一整個完全冇加水或糖,原汁原味😋勁新鮮!杯果汁飲落甜甜地,有好清甜嘅蘋果味仲有小小薑味慢慢滲出黎,同埋少少檸檬酸味,好清新😍😍😍個顏色又勁靚,係好sharp嘅桃紅色用店內嘅打卡位影相一流😉😉😉

#ImmuneABC (M) ($34)
呢杯果汁用左蘋果、紅菜頭、紅蘿蔔、薑、檸檬
落單後即時喺你面前用機冷壓慢磨出黎
見到落左勁多材料,蘋果都落左一整個
完全冇加水或糖,原汁原味😋勁新鮮!
杯果汁飲落甜甜地,有好清甜嘅蘋果味
仲有小小薑味慢慢滲出黎,同埋少少檸檬酸味,好清新😍😍😍
個顏色又勁靚,係好sharp嘅桃紅色
用店內嘅打卡位影相一流😉😉😉
2020-10-20
2020-10-15 402 浏览
今日行街行左勁耐🥵,就去左飲果汁。呢間Cling Juicery主打將新鮮水果打成果汁/奶昔😋! 我買咗芒果奶昔🤩!我覺得芒果🥭味比較酸同淡。質地都唔太似奶昔,太稀。但真係有得睇住店員攞新鮮水果打出嚟,冇加任何糖。所以其實都好真材實料,唔錯唔錯👍🏻。
2020-09-28 431 浏览
喺觀塘行街,行吓行吓勁熱一定要買啲嘢飲!本身諗住買珍珠奶茶,但係朋友介紹咗呢間果汁店Cling,果然係識食之人!我嗌咗個大香蕉奶昔,佢係純天然但係都好甜好香~同埋好有奶味,唯一嘅缺點係呢間野都幾偏僻下!同埋我差啲入去咗隔離嗰間野,佢哋勁近囉,千祈唔好去錯!
大香蕉奶昔
2020-09-19 226 浏览
跟朋友見面後,在觀塘宏利1樓裡遇到Cling Juicery~ 口乾乾喝點蔬果汁總比汽水健康於是買個試試啦! 這裡提供有慢磨榨汁或冷壓製蔬果汁讓客人DIY 製作蔬果或簡單的從選單裡挑選 夠彈性。Kale boss (M) HKD 34 對於少吃蔬菜、水果的小編,榨汁就直接了當吸取營養了!材料有羽衣甘藍、蘋果、梨、檸檬。 味道完全不苦澀,草青味也不強烈。小許甜中帶點清新味。 Greek Yogurt Cup HKD 32 除了喝的還有吃的!3款不同材料的健康Yogurt 如亞麻籽 等等 最後Greek Yogurt 最被吸引啦Greek Yogurt 質地較為稠杰,加入各種乾果如蘋果、香蕉、堅果類、提子、南瓜籽等等。 味道很易入口又富有層次感。 👍🏻後來得悉可減肥 正!

Kale boss (M) HKD 34

Greek Yogurt Cup HKD 32

2020-08-27 278 浏览
天氣咁熱飲番杯鮮榨果汁🍹點評:.Avolicious ⭐️⭐️⭐️奶香味好濃但相對牛油果較少 如果牛油果比例再多啲會更好飲!.Fatigue Fighter⭐️⭐️⭐️酸酸甜甜岩夏天飲 由於無加水同糖 整體感覺幾健康😊
天氣咁熱飲番杯鮮榨果汁🍹

點評:
.Avolicious ⭐️⭐️⭐️
奶香味好濃但相對牛油果較少 如果牛油果比例再多啲會更好飲!

.Fatigue Fighter⭐️⭐️⭐️
酸酸甜甜岩夏天飲 由於無加水同糖 整體感覺幾健康😊

2020-08-27
2020-08-26 152 浏览
又係地頭蟲揾食時間🤪,近排因為疫情,一定要注重飲食,要保持身體健康,飲慢磨果汁岩晒,消暑解渴‼️💛Daily Dose $32真係好解渴,冇額外添加任何糖,冰/水,成杯嘢夠哂fresh 又好香果味,酸酸甜甜,好醒胃又醒神又夠健康,正!!!!!!!!下次過黎試埋其他先,stay healthy!!!!!!!!!!!!Cling Juicery (觀塘)觀塘偉業街223號宏利金融中心1樓15舖

💛Daily Dose [蘋果+梨+檸檬]$32

Cling Juicery (觀塘)
觀塘偉業街223號宏利金融中心1樓15舖
2020-08-24 149 浏览
喺觀塘區無論手搖飲品定果汁店一向都唔少,價格有高有低,當然質素都一樣,擺得落口嘅梗係揀高質😏,咁啱就有間慢磨果汁係附近,就去買杯試下😌🔻Longevity Elixir $32 400ml🔻有蘋果,紅菜頭,薑同檸檬🍋。顏色好靚,紅菜頭嘅紅卜卜,飲落有好香嘅蘋果同紅菜頭味,都有少少紅菜頭嘅草腥味,我自己就幾鍾意,但就唔係個個人都可以接受,杯野甜得來有少少檸檬既酸,不過薑味就唔係好明顯,或者可能已經比紅菜頭嘅味蓋過咗🤣。試過都算係咁,下次經過嘅時候都可以再試吓其他口味。

試過都算係咁,下次經過嘅時候都可以再試吓其他口味。

2020-07-29 256 浏览
呢排天氣真係好熱,食完lunch行返公司就買杯飲品消消暑,個日去都見到好多人排隊買,由於每杯都即叫即製,所以都要等一等🙈果汁組合都有幾多,有招牌冷壓果汁、奶昔、蔬菜汁等等,不加防腐劑,所以最好買完即飲.Daily dose $28由蘋果、梨、檸檬榨成,menu寫可以口腔抗菌,清新口氣,味道有蘋果同梨既清甜😋同時亦有檸檬既酸味,真材實料,見住成個生果榨汁去皮,每一啖都係營養同纖維,夏天消暑好推介👍🏻
Daily dose $28
2020-06-29
店鋪:Cling Juicery (觀塘)地址:觀塘偉業街223號宏利金融中心1樓15舖近住觀塘碼頭嘅宏利金融中心係一眾附近打工仔嘅食飯熱點🔥,去觀塘海濱relax下之前黎左呢到買返杯野飲嘆下🥤行過見到呢間黃店Cling Juicery專賣新鮮果汁飲品🍹,即叫即場係你面前整,仲無防腐劑、糖同水👍🏼,絕對係健康之選係呢個疲乏嘅時刻我就揀左杯Fatigue fighter($34)補一補充energy,以神石榴pomegranate、蘋果apple🍎、金奇異果gold kiwi🥝同檸檬lemon🍋打成酸甜清新開胃嘅飲品,係咁熱嘅環境底下飲仲有解渴作用添💦下次經過一於試下其他嘅鮮果汁先😋
店鋪:Cling Juicery (觀塘)
地址:觀塘偉業街223號宏利金融中心1樓15舖

下次經過一於試下其他嘅鮮果汁先😋
2020-06-30
等候时间
3 分钟 (堂食)
2020-06-22 261 浏览
大熱天時食完晏,好想飲杯嘢消下暑🌞同事介紹呢間主打慢磨果汁嘅【Cling Juicery】,感覺上健康D無咁heavy,罪惡感都少d😝按照個人喜好揀咗【茉莉茶底+提子+香茅】😍可以將自己想要嘅口味加埋落一杯果汁實在太好😍估唔到出嚟感覺會咁fresh,可以消滯解膩,仲隱約食到提子果肉👍🏼👍🏼👍🏼今時今日以呢個價錢飲到大大杯無冰又無添加嘅果汁,實在係太超值喇😍👍🏼

按照個人喜好揀咗【茉莉茶底+提子+香茅】😍

茉莉茶+提子+香茅