2019-02-01 598 浏览
今日約了一位朋友在尖沙咀晚餐,難得這位朋友願意自己找餐廳,最後她找了這間Co-Dining Space。餐廳位於尖沙咀廣東道,非常方便我們吃完飯去逛街。我們約了六點半,時間尚早,餐廳位置還未滿。一到餐廳就覺得環境不錯,光線充足,座位闊落,可以坐得舒舒服服跟朋友食飯聊天。最後我們點了CO-DS小食拼盆(小)$168、西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條$208及墨汁大蝦意大利飯$148。飲品就點了比利時特濃黑古力奶昔$54及沖繩限定黑糖奶昔$54。CO-DS小食拼盆(小)$168-裡面有炸司華力腸、炸雞翼、炸薯條及炸魚柳。份量非常多,而且各樣炸物都炸得香脆又入味。西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條$208 -黑毛豬果然肉質好,豬味好濃,而且烤得外脆入軟,不需要配醬汁食已經覺得很出色,而炸薯條同樣出色,甜番薯條比較少餐廳提供,比一般薯仔甜,非常好味。墨汁大蝦意大利飯$148 -大蝦煎得非常香,一上菜的香味已經令人食指大動。墨魚汁雖然顏色深,但不會太咸,味道剛剛好。而飲品都非常出色,比利時特濃黑古力奶昔$54及沖繩限定黑糖奶昔$54都非常濃味又香滑,比利時特濃黑古力奶昔的奶味及朱古力味更是配合得很好,奶味把朱

CO-DS小食拼盆(小)$168-

西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條$208 -

墨汁大蝦意大利飯$148 -

而飲品都非常出色,比利時特濃黑古力奶昔$54及沖繩限定黑糖奶昔$54都非常濃味又香滑,比利時特濃黑古力奶昔的奶味及朱古力味更是配合得很好,奶味把朱古力味顯得更突出。

身為少女,晚餐後不吃甜點絕不罷手,最後再點了一份心太軟配藍眼淚雪糕$88。

粉藍色的海鹽味雪糕外形上已經相當別緻,而且以海鹽味雪糕配上心太軟就中和了心太軟的膩,心太軟的朱古力味濃而又不太甜。

人均消費$396,價位公道

2019-01-29
2019-01-30 105 浏览
< 麵包蟹 : 最出名 >喺尖沙咀sogo行完街之後, 揀咗間少人啲嘅西餐廳去食嘢, 之前係網上見到餐廳開咗一年幾, 就有日本潮人雜誌concierge 力推招牌麵包蟹意大利飯, 係就係貴, 但食過就會知抵食,食呢隻反肚朝天嘅麵包蟹好容易, 完全唔使剝殼 ,唔會整污糟自己隻手, 因為佢個蟹殼就係隻碗,包住啲意大利飯, 令到啲飯嘅溫度保持得好好 ,芝士亦可以處於溶溶狀態。熱榛子牛奶 42hkd招牌麵包蟹意大利飯 228hkd柚子蝦沙律 96hkd<膏蟹之王>麵包蟹一般都好大隻, 因為活動少所以多膏, 蟹鉗都好大, 今日餐廳呢隻蟹都好巨型, 蟹肉又多。<大門口>< 水吧>
< 麵包蟹 : 最出名 >

< 水吧>
熱榛子牛奶
柚子蝦沙律
2019-01-28 1756 浏览
朋友就快生日所以就約咗佢去尖沙咀一齊慶祝食飯,尖沙咀多數都係連鎖餐廳我哋就唔想去一啲經常去嘅餐廳所以就搵咗依間樓上嘅西餐廳試吓,見到價錢又唔貴以尖沙咀來講都幾抵食嗰日我哋去到都差唔多八點鐘所以餐廳都唔算好多人,大部份人都已經食到甜品就快走啦,打開餐牌見到有好多嘢食都好想要,眼闊肚窄嘅我哋首先叫咗一個頭盤忌廉白酒煮青口,然之後主菜我哋叫咗兩款第一個就係黑毛豬串燒配薯條,第二個就叫咗燒春雞配薯蓉第一個嚟嘅小食係忌廉白酒煮青口,雖然分量唔算好多,但係味道都幾好忌廉同埋白酒嘅味道非常之夾,如果青口再大隻啲就會更加好啦第二樣嘅嘢食就係黑毛豬串燒配薯條,呢樣食物亦都係令我好友驚喜,黑毛豬嘅份量好多而且肉質非常之香滑配埋蕃茄嘅全消真係好夾,仲要一讚嘅就係佢嘅薯條係用番薯來整嘅,味道比一般嘅薯條更加香甜而且薯條非常之脆即使食到最後動作都係脆既呢個值得一讚第二款嘢食就係燒春雞配薯蓉同埋沙律,燒春雞笑得非常之滑,而且配左沙律菜嘅感覺令到唔會太過肥膩,所以入口係非常之夾亦都唔需要點太多嘅醬汁,因為雞嘅味道已經做得啱啱好食完呢幾樣食物之後我哋已經好飽啦亦都冇再叫甜品。總括來講依間餐廳嘅嘢食亦都質素唔錯如果唔想

食完呢幾樣食物之後我哋已經好飽啦亦都冇再叫甜品。總括來講依間餐廳嘅嘢食亦都質素唔錯如果唔想喺尖沙咀食連鎖餐廳嘅話都可以一試。
Small shop, pretty nice pasta, in portion, not big and not small, good for 1 person (for lady ... I mean); however price is not that cheap especially they have 10% service charge.A staff was very confused, I asked for some black pepper for pasta, however he provided me a bottle of white pepper, which sounds not really make sense, but, it’s not a very big issue at all.Worth to have a try !!

Worth to have a try !!
2019-01-24 166 浏览
今天與朋友相約到尖沙咀逛街來到了Co-dining space吃晚餐。這間餐廳很適合與朋友一起聚會聊天。美式香辣脆雞翼我們一開始先點了一個小食,我看見大多客人都有點這個美式香辣脆雞翼。雞翼大大件,外面有一層辣粉,剛炸起,香脆好吃~招牌麵包蟹意大利飯份量較少,但外觀擺設精美,蟹殻的底下有沙糖作爲裝飾。本以為沾上沙糖會更好吃,但經過詢問了解後得知砂糖只是裝飾。黑松露放於飯的上面,我會先把黑松露與飯混合在一起~混合的時候要比較小心,飯很容易就會掉在白糖上~濃濃的黑松露配上芝士,香味濃郁~這個飯做到有拉絲的效果~

這間餐廳很適合與朋友一起聚會聊天。

招牌麵包蟹意大利飯

濃濃的黑松露配上芝士,香味濃郁~這個飯做到有拉絲的效果~

朱古力奶昔

朱古力奶昔
2019-01-23 35 浏览
今日係附近放工,就同朋友上黎試下依間餐廳。餐廳位置好好,好容易搵到。餐廳裝修摩登,座位都算闊落。餐廳主要係食西餐,望落好似都唔錯。柚子蝦沙律:前菜我地叫左依個沙律。整個沙律都好Fresh, 帶有柚子嘅甜味,食完好開胃。醬燒BBQ汁豬肋骨:我地叫嘅其中一個主菜。好大份,好彩我地有兩個人一齊食😅 豬肋骨整得還可以,薯條我覺得同豬肋骨分開擺會無咁易淋。麵包蟹義大利飯:依個主菜都好香,尤其係加埋黑松露👍🏻但係份量再多啲就perfect!!

餐廳裝修摩登,座位都算闊落。

餐廳主要係食西餐,望落好似都唔錯。

2019-01-14
  • 招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯
2019-01-21 72 浏览
小妹自從成家立室後,已經慢慢減少出外晚餐,但是晚約左好姊妹食飯,點都出山啦!尖沙咀本身係旺區,餐廳多但人更多,晚飯地點永遠都係傷腦筋Co-Dining .. 一間樓上小店,主打西餐第一眼認錯係港女碟😂巴馬火腿配哈蜜瓜呢度o既哈蜜瓜唔係太甜,巴馬火腿又唔係太鹹,溝埋一齊又岩岩好明太子蟹肉意大利粉濃味系列,夠味到如果你本身係淡口味就可能會覺得over,相反亦然⋯⋯ 好多蟹籽.. 菇🍄有驚喜,好彈牙原隻美式燒春雞配燒汁一早已切開2邊,方便分配(給讚🙂)雞腿🍗有肉汁而且多肉又彈牙,薯蓉就凍左少少啦,扣左dd分啦!Menu入面大部分野都算係平民價,岩晒小資(產)妹我🤫題外話,有人慶祝生日,小店送左支煙花蠟燭🕯️,好閃啊,閃爆全場😍

Co-Dining .. 一間樓上小店,主打西餐

第一眼認錯係港女碟😂

原隻美式燒春雞配燒汁

Menu入面大部分野都算係平民價,岩晒小資(產)妹我🤫

2019-01-19 130 浏览
晚上來到尖沙咀食晚餐咁多選擇都唔知食咩好同朋友上OpenRice 爬文睇中呢間餐廳口碑不錯就一於決定去解決我地既晚餐裝潢格調高雅當日仲見到有枱是慶祝生日的餐廳氣氛很不錯啊巴拿馬火腿配哈蜜瓜分別各八塊巴拿馬火腿同哈蜜瓜中間仲有些沙律菜上面點有一些沙律酸醋汁酸甜酸甜火腿雖則不是很大塊但作為前菜就剛好吊下個胃口明太子蟹肉意大利粉聞落勁香蟹肉味因為選料真係有用靚蟹所以煮出來都有陣陣新鮮既蟹味加埋個出色明太子汁仲鋪滿好多蟹籽係面頭仲有好多菇菌雖則普通一個意粉但選料上盛高質加埋哂是完美配搭本身對燒春雞都有些抗拒怕煮得好鞋就會成隻都唔想食但但但呢碟美式燒春雞配燒汁我見佢餐牌有個手指公推介一於就博一博果然無推介錯雞肉真係好滑加上配埋個燒汁好惹味我仲成隻食哂中間有一座山咁高既薯蓉另外仲有沙律菜做配菜入量十足食到飽哂

晚上來到尖沙咀食晚餐

食到飽哂

巴拿馬火腿配蜜瓜
美式燒春雞配燒汁
2019-01-16 45 浏览
收工朋友話要來尖沙咀co-Dinner ,去到都有d人等位,其實等位時都係抱住試下既心態!期望唔高,但入左去食完又覺得好好食!同價錢都好合理!叫左個青口意粉!味道相當濃郁!麵煮得剛剛好唔會太熟同太淋!另外叫左個蕃茄肉串都好香好好味。有一種置身外國嘅感覺,好傳統好正宗嘅外國菜!因為無論味道定環境都10分西化,我覺得非常適合一啲鍾意食西餐嘅朋友嚟品嚐!如果大家都諗唔到食咩既時候都可以考慮一下!總括值得一試!
2019-01-13
2019-01-11 488 浏览
放左工,都想放鬆一下,都想好好食餐好既。無意之中發現呢間♥Co-Dining Space♥,就正正合我心意啦。地點方便好易搵,搵到流尚坊就岩啦~餐廳環境簡單坐得舒服,就算當時坐滿人都唔會覺得逼。望望個餐牌,真係好多選擇,款款都好吸引!選擇困難症既我每款都好想點呀~巴馬火腿配哈蜜瓜係食主菜之前,叫左個前菜開下胃先。咸香既巴馬火腿,配上清甜哈蜜瓜,係絕配既配搭~美式香辣脆雞翼8隻呢個香辣脆雞翼,見到都嘩左一聲,因為啲雞翼好大隻,同埋未食都知佢好脆!雞翼熱辣辣,外皮脆脆又入味,配上少少辣味,更加香口,入面既雞肉都有少少咸味,整體都好好食~招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯黎到我最期待既主食,佢叫得做招牌,真係唔簡單!佢既賣相已經好吸睛,原隻大蟹蓋,包住黑松露菌既意大利飯,未食已經有好香既黑松露菌既味道,而且原來仲配左啲芝士係入面,呢個隻真伙好好食!!最得意既係,佢個蟹蓋下面鋪左啲糖,一啖飯再點少少糖,又出奇地夾~
放左工,都想放鬆一下,都想好好食餐好既。

地點方便好易搵,搵到流尚坊就岩啦~
餐廳環境簡單坐得舒服,就算當時坐滿人都唔會覺得逼。

望望個餐牌,真係好多選擇,款款都好吸引!
選擇困難症既我每款都好想點呀~

巴馬火腿配哈蜜瓜
係食主菜之前,叫左個前菜開下胃先。
咸香既巴馬火腿,配上清甜哈蜜瓜,係絕配既配搭~

美式香辣脆雞翼8隻
呢個香辣脆雞翼,見到都嘩左一聲,因為啲雞翼好大隻,
同埋未食都知佢好脆!
雞翼熱辣辣,外皮脆脆又入味,配上少少辣味,更加香口,
入面既雞肉都有少少咸味,整體都好好食~

招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯
黎到我最期待既主食,佢叫得做招牌,真係唔簡單!
佢既賣相已經好吸睛,原隻大蟹蓋,包住黑松露菌既意大利飯,
呢個隻真伙好好食!!最得意既係,佢個蟹蓋下面鋪左啲糖,
一啖飯再點少少糖,又出奇地夾~
2018-11-21
招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯
同朋友慶生,就大家方便所以係尖沙咀度搵餐廳,上網睇到依一間評語幾好所以就早一星期訂位一齊去試吓依一間餐廳~餐廳位置都好方便,喺海港城對面所以都好易搵。去到餐廳,座位唔多,但係位置都唔會好迫,每一台都坐得幾舒服今次同朋友總共三個人,叫咗三樣菜再加一個甜品白酒忌廉煮藍青口 - 依個忌廉汁煮得好好食!啲青口好快就食晒,但係個汁我哋仲留返黎點薯條食西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條 - 個黑毛豬真係好林,好好食!番薯條亦都係好脆!食唔停口呀蟹肉忌廉意粉 - 蟹肉同蟹子都好多,好岩我口味!最後慶生當然唔少得叫埋甜品~打電話嚟訂位嘅時候已經要求幫手寫生日字句係甜品碟上邊,店員會問你會唔會加$20有煙花蠟燭,今日我哋都加咗,效果都好靚呀朋友都好開心大家以後慶生都可以考慮呢間餐廳呀

今次同朋友總共三個人,叫咗三樣菜再加一個甜品

白酒忌廉煮藍青口

西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條

忌廉蟹肉意粉

蟹肉忌廉意粉 - 蟹肉同蟹子都好多,好岩我口味!

大家以後慶生都可以考慮呢間餐廳呀

白酒忌廉煮藍青口
西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條
忌廉蟹肉意粉
2019-01-03 72 浏览
co working place 就聽得多Co dining space 打造共餐概念非常適合搞event或者聚餐法式薯蓉焗田螺 $88田螺加左大量芝士去焗 有拉絲效果而且層加左菜式既味道層次田螺食落好有口感 爽甜彈牙而且份量都好多薯蓉略乾 如果可以多加調味會更完美招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯 $188超值的必點菜式 完個麵包蟹蓋裝住香氣撲鼻既意大利飯黑松露菌同芝士味道好夾而黑松露份量更加係澎湃 賣相味道都非常出眾西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條 $168西班牙黑毛豬肉香突出 食落充滿肉汁甜蕃薯條比較有特色 香脆可口份量又係大大份 價錢好親民

co working place 就聽得多

西班牙黑毛豬肉香突出 食落充滿肉汁
甜蕃薯條比較有特色 香脆可口
份量又係大大份 價錢好親民
2018-12-30 98 浏览
好朋友飯聚,嘗試一下Co-dining , 環境幾靚,令人幾relax。我們點了墨汁大蝦意大利飯,burger & 小食拼盤(細)。食物賣相不俗,不過味道偏鹹,意大利飯有點硬。而且晚市限時1.5小時,夠鐘是會被趕走的,不是一個能夠好好傾計的地方。
小食拼盤(細)
墨汁大蝦意大利飯
2018-12-27
小食拼盤(細)
2018-12-18 113 浏览
Weekend難得唔洗返工就緊係搵間cafe享受下寜靜悠閒既下午。見呢間樓上cafe有好多好評, 即管一試。餐廳位於廣東道樓上鋪, 正正係海港城對面, 環境方便。餐廳設計簡約, 座位不多, 環境幾適合與朋友相聚。食品方面, 忌廉青口酒味略重, 但絕對新鮮。小食拼盆配沙律醬, 上菜時已放涼了少許, 如果熱d就更加正。個人最愛蕃薯條。主菜係明太子意粉同黑松露risotto。個飯用蟹蓋上, 大家都一致認同好好食。其實明太子意粉都ok, 但風頭已被risotto蓋過。飲品蜜桃冰茶不會太甜, 幾開胃。價錢老實講唔算親民, 但都會覺得值。下次有機會再試其他野。
見呢間樓上cafe有好多好評, 即管一試。
餐廳位於廣東道樓上鋪, 正正係海港城對面, 環境方便。
餐廳設計簡約, 座位不多, 環境幾適合與朋友相聚。
食品方面, 忌廉青口酒味略重, 但絕對新鮮。
。其實明太子意粉都ok, 但風頭已被risotto蓋過。
2018-12-16 112 浏览
全場3-4個侍應,全場一共8-9張枱。一開始拎兩杯水加個餐牌嚟,左手右手各一杯水,份餐牌就用無名指同尾指夾住,一路行一路fing。我見到都覺得危險。點完菜永遠都唔會收返個餐牌。張枱又唔係大到有位比我擺餐牌。叫咗Parma ham with honeydew, 上咗前菜又唔比share plates,要開聲先有。啲侍應個個唔知喺度做咩,一係就企喺水吧度吹水,一係就望住部收銀機個mon發呆。無留意過啲客人需要啲咩。之後見到前菜未食曬,張枱無位擺小食拼盤,侍應竟然叫我快啲撥埋啲前菜落我隻碟度食埋佢等佢上菜。然後食到一半,就行埋嚟同我講主菜無貨啦,比咗個餐牌我就行開咗。 我就叫咗個招牌飯,(又係無收餐牌)重要漏我單,連一句唔好意思都無,問佢要等幾耐又答唔出,重問我係咪好趕時間🙄⋯⋯都未爆場,做嘢就已經甩甩漏漏,個個都未ready返工咁。瞓醒未?但不得不說,嘢食幾好,beverage不錯。係啲service要執一執🙄
全場3-4個侍應,全場一共8-9張枱。

點完菜永遠都唔會收返個餐牌。張枱又唔係大到有位比我擺餐牌。

2018-12-16