2021-04-26 195 浏览
// triple mushroom risotto // Personally, not a huge mushroom fan but I thoroughly enjoyed this dish! Luckily for me, the mushrooms were cut into tiny bits😂🤭 it was so creamy in terms of the flavour 😍 their service was really nice, staff was friendly and polite💗
// triple mushroom risotto //

星期五晚去旺角食飯冇book位真係會等到燥底... 本身已經好餓好餓🥱個時排呢間cafe個陣門口哥仔話仲有1張枱咁我地就等啦🤗 有拎飛既,飛上面亦都有寫編號!係等既過程我地就去左隔離行一陣先番去排隊~個陣我地前面就排多左2個女仔~點之呀哥仔安排左排我地前面個2對人入去先,我地就呆左心諗,下!?飛X左我地wor😑😑😑😑佢仲叫我地比飛仔佢睇,睇完一個心知不秒既樣出左黎,令本身已經餓到暈既我更燥,留意當時已經係晚上9點鐘😑😑😑打出黎唔係想公審啲咩,而係想提醒哥仔你寫得飛唔該你就叫號碼,唔會係跟排隊個順序入啦嘛?都希望呢方面可以改善下~😑好啦講完嬲嬲豬既事,但以事論事佢啲野食真心係唔錯,大家去之前book位就應該冇以上事件發生😂😂😂🍖 香烤美國豬仔骨-配薯條沙律 $168一致認為超大份!呢個價錢仲要啖啖肉😱真係食肉獸既致愛!仲要超入味同埋啲肉好淋架😭😭薯條既份量好多(圖中比舊骨壓住左睇唔到😂),而沙律佢淋上左黑醋一啲都唔馬虎🤙🏻希望店員可以改善下啲服務,唔好浪費左廚師既手藝😂😂😂😂

🍖 香烤美國豬仔骨-配薯條沙律 $168
一致認為超大份!呢個價錢仲要啖啖肉😱
真係食肉獸既致愛!
仲要超入味同埋啲肉好淋架😭😭
香烤美國豬仔骨-配薯條沙律

希望店員可以改善下啲服務,唔好浪費左廚師既手藝😂😂😂😂
香烤美國豬仔骨-配薯條沙律
要take a break就來coffee break~ 😄 今晚到登打士街覓食,在通菜街口搵到這間餐廳,年青人主理,餐廳寬敞,食物選擇都幾多。.餐廳地方闊落,我們二人被安排四人枱,上菜時明白為何所有枱都是4人座了。因為所以碟都好大😅 .食物質素唔錯,南瓜湯濃郁,沙律就略嫌太多醋酸了些。主菜兩款都中上質素,菠菜雞肉意粉好似牛油果意粉,其實見唔到菠菜😂 都幾 Creamy,雞塊啖啖肉正常水準👍 Risotto粒粒野菌有咬口,黑松露汁不會太濃,飯的軟硬度普通,可以硬多少。.飲品的拉花靚,而且上得好快,味道預期之內。.🍝 菠菜忌廉雞肉意粉 $88🍛 野菌黑松露忌廉意大利燴飯 $82🥣 🥗 跟餐沙律或湯 +$18🍵 抹茶latte +$8☕ 朱古力 +$8
飲品的拉花靚,而且上得好快,味道預期之內。
🍝 菠菜忌廉雞肉意粉 $88

🍛 野菌黑松露忌廉意大利燴飯 $82

🥣 🥗 跟餐沙律或湯 +$18

🍵 抹茶latte +$8
☕ 朱古力 +$8
2021-04-19
2021-04-19 242 浏览
因為有啲嘢整,三點幾先至食lunch行咗幾間都好多人,見呢間正正常常就入咗去自家製芝士牛肉漢堡($108)加咗大啡菇(+$15)有配沙律加薯條,分量叫做對得住個價錢。漢堡配料有芝士生菜番茄同沙律醬,漢堡牛肉牛味幾濃唔肥,所以就偏乾身,都算ok 嘅。跟餐包一杯$30嘅嘢,我就補左$8要 #americano 原味梳乎里pancake ($52)Pancake有三件,一上到枱就知其實佢唔夠Soft😔因為見佢都幾挺身味道普通啦,係口感一般同略嫌太少Cream🤔因為係TEA SET,都係跟一杯$30嘅嘢飲,我哋就加$12要咗杯#cappuccino 整體上來講,以旺角有咩價錢都算抵食,但質素比較普通另外如果你有用OpenRice Pay,再用Visa Link埋,佢有個Promote係做緊小店Visa -$50 詳情要睇返OpenRice喇
因為有啲嘢整,三點幾先至食lunch行咗幾間都好多人,
見呢間正正常常就入咗去

自家製芝士牛肉漢堡($108)
加咗大啡菇(+$15)
跟餐包一杯$30嘅嘢,我就補左$8要 #americano

原味梳乎里pancake ($52)

整體上來講,以旺角有咩價錢都算抵食,但質素比較普通

詳情要睇返OpenRice喇
自家製芝士牛肉漢堡
原味梳乎里pancake
2021-04-09
用餐优惠
信用卡優惠
放假又係嘆啡嘅好時候☕️呢間係旺角鬧市中嘅cafe, 平時一去到中午就會大排長龍🤓好彩同朋友早啲黎唔洗等位😋叫左兩個lunch set share🙈🔻櫻花蝦明太子忌廉汁意粉 🍝($68)賣相已經覺得吸引,而且聞落好香,中間落左好多嘅櫻花蝦😍好有口感,配埋啲白汁一啲都唔乾🔻烤雞胸凱撒沙律卷🥙($68)依個係一個好健康嘅菜式,有蔬菜有蛋白質,有啲似墨西哥卷疸又唔會油膩,而且都幾大份,食完其實都好夠飽😃🔻跟餐有杯$30飲品一杯,所以點左杯iced americano 同熱latte😉一邊嘆啡一邊gathering, 正😆
🔻
櫻花蝦明太子忌廉汁意粉 🍝($68)
🔻
烤雞胸凱撒沙律卷🥙($68)
2021-03-16
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【旺角小店朱古力 濃郁好飲超無敵】有朋友話我哋成日食好西,叫我哋開返個foodie account等佢哋可以跟住嚟食~第一個post就嚟介紹吓我哋兩個第一次食飯嘅餐廳—Coffee Break( ´▽` )ノ餐廳環境唔錯,感覺好乾淨。張枱夠大張,啲櫈幾舒服。~我是Menu~松子仁青醬帶子意粉 Scallop Spaghetti in Pesto sauce $78有兩粒帶子,煮得啱啱好,嫩滑有鮮味🤤 青醬整得幾好味,應該有落cream,感覺所有ingredients 都balance得好好🧘🏻‍♀️ 意粉軟硬度適中🍝 加埋脆脆的松子,好味desuuuuu櫻花蝦明太子忌廉汁意粉 Mentaiko Spaghetti with seaweed $68明太子係用鹽醃過嘅魚卵,所以是好咸的,但係呢個意粉嘅明太子忌廉汁做得唔錯,鹹度剛剛好。意粉一樣軟硬度適中🍝 有勁多紫菜同埋櫻花蝦😂 呢個就正常發揮啦~繽紛樂朱古力 Kinder Bueno 跟餐+$18 ($48)對我呢個唔食得太甜嘅人嚟講唔算太甜,可以接受的甜度。面頭有cream同繽紛樂做裝飾,杯底都
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【旺角小店朱古力 濃郁好飲超無敵】

~我是Menu~

對我呢個唔食得太甜嘅人嚟講唔算太甜,可以接受的甜度。面頭有cream同繽紛樂做裝飾,杯底都有啲碎咗嘅繽紛樂,飲落脆脆哋,有嘢咬吓咁。Overall嚟講呢杯絕對值得一試。

Oreo 朱古力 Oreo Chocolate 跟餐+18 ($48)
Oreo同繽紛樂一樣都係冇得輸㗎啦🤣 杯嘢面頭有啲cream同oreo碎碎~兩個字:好飲( ´▽`)

~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯
服務:🥸🥸🥸🥸
總分:💛💛💛💛

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و:係我第二次食喇,呢度啲古古力好好飲,你一定要飲啊啊啊
(。・ω・。)ノ:嘢食好味,古古力好飲!

地址:
Coffee Break (旺角)
旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下4號舖
  • 繽紛樂朱古力
  • 櫻花蝦明太子忌廉汁意粉
  • 松子仁青醬帶子意粉
  • Oreo  朱古力
2021-03-21 274 浏览
員工個個都唔願做咁,服務態度好差!點餐唔細心,問佢哋嘢好似得罪佢咁!全部黑口黑面!唔明一間餐廳點解服務態度可以咁差!先唔講嘢食好唔好食,但整體感覺已經有一個極差嘅體驗。見到有嘢幫手唔會主動問,唔會主動幫手收嘢,全程係唔想你問嘢/唔想你叫佢。你間餐廳就算係幾咁好食都好,有咁嘅員工真係喊三聲。更何況呢間餐廳嘢食質素極差,基本上都係基食同凍!希望大家可好中伏另外值得一提嘅係員工如果咁唔想返工點解佢出現喺餐廳?身為員工作為Waitress唔係應該提供服務比顧客咩?作為食客同你素未謀面,第一次落單,得罪你咩?仲要唔係得我個員工基本上個個員工都係咁註:做過餐飲業

另外值得一提嘅係
員工如果咁唔想返工點解佢出現喺餐廳?
我個員工基本上個個員工都係咁
註:做過餐飲業
2021-03-19
2021-03-18 230 浏览
我本身都好鍾意去Cafe 呢間Cafe係因為裝修簡單而且我上網睇過佢啲食物覺得好靚 價錢又唔貴咁啱同老公經過又見到唔需要排隊所以就入咗去食啦 主菜先來個南瓜湯 個南瓜湯雖然有啲少但係少食多滋味 真係好好飲 之後我就嗌左個豬仔骨其實我好小係香港食到啲豬仔骨好好食呢間啲豬仔骨真係幾出色我可以食晒成碟😋😋😋再配埋佢個Oreo嘢飲超級濃味嘅朱古力 但係由於冰太多好快就飲晒同埋嗰度嘅裝修環境都令到成個人好放鬆好舒服店員都服務好親切下次會再嚟
我本身都好鍾意去Cafe 呢間Cafe係因為裝修簡單
同埋嗰度嘅裝修環境都令到成個人好放鬆好舒服
店員都服務好親切
下次會再嚟
2021-03-07 253 浏览
難得星期日出街,行到夜晚9:00攰攰地又未食晚餐,同朋友就想搵個地方食野加休息下,點知俾我地見到Coffee Break 有窩夫食就馬上入去。我諗時間都唔早所以冇人等,入到去睇咗陣餐牌就有店員提醒我地想order甜品既話要9:15前落單,呢點我覺得幾好,費事客人諗諗下過咗鐘冇得叫就會好失望。我地叫咗黑松露薯條同焦糖香蕉窩夫配朱古力雪糕,黑松露薯條好有驚喜!薯條係新鮮炸起,份量好多仲熱辣辣,配埋個黑松露醬食真係好好食。朋友話越食真係越肚餓,因為仲好想食落去😂😂另外,窩夫份量好足夠,個形狀係長方形都幾特別,有別於平時既三角形。上面有少量朱古力醬加oreo脆脆,口感好豐富,而朱古力雪糕係Movenpick,最鐘意佢有朱古力粒係入面,所以成個甜品都好滿意。下次會再想試下佢既晚餐,見隔離枱啲人食漢堡包好吸引!

下次會再想試下佢既晚餐,見隔離枱啲人食漢堡包好吸引!

黑松露薯條
焦糖香蕉窩夫配朱古力雪糕
2021-03-07
$80 (宵夜)
焦糖香蕉窩夫配朱古力雪糕
2021-03-05 598 浏览
—🌟Comeback 🌟🥺近排出實習忙到癲 連訓教時間都冇🎉但最近發掘左間超高質西餐廳/cafe 📍旺角@coffeebreak #coffeebreak🌸個日叫左3個lunch set試 食物質素都ok 價錢又唔太貴1️⃣ #法式香草烤雞(全隻)配沙律🥗 $108❤️烤雞份量好足❤️味道剛好 隻雞入曬味👌🏻但食到雞胸有少少鞋2️⃣ #蕃茄西班牙辣肉腸薄餅 $98🌟一上枱熱辣辣🤩🌟薄批底 邊邊烤到好脆🌟食多一兩塊都唔會漏🤞🏻3️⃣ #菠菜忌廉煙三文魚意粉 $68❤️好creamy 食得出用左菠菜黎打個醬❤️煙三文魚足料 但佢地連埋煙三文魚去炒 搞到熟左 笑左😂👌🏻但大食少少嘅人 可能會唔夠食~4️⃣ #mocha (set lunch包$30內飲品)補差價$8🌸雖然唔係幾識飲咖啡 但真心覺得好好飲!🌸每杯咖啡都有靚靚拉花 打卡一流———⚡️環境 4/5⚡️食物 4.5/5⚡️服務 3.5/5———Coffee Break (旺角)旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下4號舖#winfat#winfat旺角

🌟Comeback 🌟

🌟食多一兩塊都唔會漏🤞🏻

3️⃣ #菠菜忌廉煙三文魚意粉 $68
❤️好creamy 食得出用左菠菜黎打個醬
❤️煙三文魚足料 但佢地連埋煙三文魚去炒 搞到熟左 笑左😂
👌🏻但大食少少嘅人 可能會唔夠食~

🌸雖然唔係幾識飲咖啡 但真心覺得好好飲!
🌸每杯咖啡都有靚靚拉花 打卡一流

———
⚡️環境 4/5
⚡️食物 4.5/5
⚡️服務 3.5/5

———
Coffee Break (旺角)
旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下4號舖

#winfat#winfat旺角
  • 菠菜忌廉煙三文魚意粉
2021-03-04 215 浏览
lunch set 性價比不錯😗lunch set 價錢包HKD30 飲品,其他飲品只需補差價松子仁青醬帶子意粉🍝2粒帶子煎得夠香唔會overcook,青醬唔會太草青夠creamy。意粉硬度適中唔會過淋HKD78櫻花蝦明太子忌廉汁意粉🍝明太子顏色唔會好似某啲地方咁既假粉紅,真係粒粒真明太子,櫻花蝦同明太子調得唔會過鹹,微微鹹香,冇青醬咁creamy。意粉硬度適中唔會過淋HKD68熱Tiramisu 朱古力☕朋友話有點太甜,飲唔出如何Tiramisu 🤣凍繽紛樂朱古力🍫朱古力味唔濃,但飲得出加左繽紛樂落去打,再加原條繽紛樂,整杯唔會太甜,可以接受Soufflé pancake多謝餐廳幫我一齊俾驚喜同朋友慶生🤗又俾我地坐3個鐘都冇趕我地走🙈Coffee break旺角

松子仁青醬帶子意粉🍝
HKD78

櫻花蝦明太子忌廉汁意粉🍝
HKD68

熱Tiramisu 朱古力☕
朋友話有點太甜,飲唔出如何Tiramisu 🤣

凍繽紛樂朱古力🍫

Soufflé pancake

Coffee break
旺角
庆祝纪念
生日
2021-02-04 371 浏览
喺通菜街咁熱鬧嘅地方都有一間文青嘅cafe勁少見,入面環境裝修偏原木風,加少少雲石枱,仲有勁多board games 任你玩,真係可以比你chill住過一個下午,或者好好嘆個lunch,叉足電再做嘢啊!支持小店😂👍🏻1️⃣黑松露燴飯($68包一杯$30飲品)好食😋夠creamy,又夠滑身,黑松露雖然唔出,但菌類就好重味道,鐘意食菇嘅岩晒,但略嫌risotto 唔夠煙韌,可以更有口感。2️⃣Latte (+$8)好香濃嘅味道,latte art都幾靚,飲到最底都仲有,但飲到尾個味道反而剩奶甜味,有少少唔平衡味道,所以都飲唔晒🥲
1️⃣黑松露燴飯($68包一杯$30飲品)
2️⃣Latte (+$8)
Latte
黑松露燴飯
黑松露燴飯
2020-12-29 393 浏览
途經旺角女人街,和朋友打算找一間Cafe坐坐吃一下東西,就發現這所Cafe,在女人街中,裝潢吸引到我們,我們就闖進一試。首先,這家Cafe的CP值極高!極高!極高!很重要,要強調!因為菜式都非常抵食,下午茶時段,大概60-80蚊有一客意粉或燉飯我們叫了一刻明太子意粉和黑松露燉飯,一杯凍朱古力和摩卡。明太子意粉和黑松露燉飯都非常有驚喜,因為我們想像不了這麼便宜的價錢會有這種質素,而且份量剛好,環境非常之舒適,可以打卡。但我點了一杯摩卡,發現沒有朱古力味,略嫌失望,朋友的凍朱古力正正常常發揮。總結,在旺角鬧市的一間CP值極高的Cafe,可以一試,重點是不會像其他Cafe一樣要大排長龍,遺憾沒有試到他的甜品,看其他人吃很像很好吃。

摩卡
• 黑松露帕馬火腿班尼迪食材新鮮、egg Benedict 煮得恰到好處,切開蛋漿澎湃的流出,配上黑松露醬和Parma Ham , 富有歐陸風味. Latte 奶味香濃、咖啡偏nutty 味埋單:$1xx (1pax)
• 黑松露帕馬火腿班尼迪

. Latte
奶味香濃、咖啡偏nutty 味

埋單:$1xx (1pax)
2020-12-25 355 浏览
這間位於旺角女人街的黃店,雖然店鋪面積不算大,但格局很寬敞。Dinner Set 的選擇頗多,有意粉,扒類,Burger Set。最後我們點了兩份意粉和意大利飯。松子仁青醬帶子意粉 $98 + $18 (Soup) + Coffee / Tea Scallop spaghetti in pesto sauce Scallop , onion, mushroom, pine nut, pesto 加$18跟餐的雜菜湯是不求其的餐湯,感覺是將食材打磨後再放湯,所以飲落的感覺像BB食的果蓉。有心機之作,味道不太濃,作為一道dinner set 的開頭,飲完最好沒有膩感。這份意粉,我們都舉腳好評。青醬比起卡邦尼更能食出廚師的功架。因為羅勒,九層塔的比例要做得好,這樣才不會被芝士和蒜頭蓋過herbs 的味道,否則就會有這種「妹仔大過主人婆」的感覺,要食到不會只得蒜味的青醬意粉就很出色。這份的herbs和松子味道都很出,而帶子雖然是雪藏,但煎到兩金黃色都可以補救得到。大蝦意大利粉三重奏 $108 Trio Shrimp , spaghetti in cream and cheese sauceSh
松子仁青醬帶子意粉

大蝦意大利粉三重奏

大蝦意大利粉三重奏 $108
Shrimp, small shrimps , dried small shrimps, parmesan cheese

賣相十分了得,不過大蝦略厭有點鞋口。所謂的三重大奏是大蝦,蝦仁和蝦乾,但後兩者的份量都不多,有點失望。而這個sauce 像龍蝦湯,帶點甜品。愈食愈似飲緊龍蝦湯。這個sauce帶點驚喜,但又不是會人人都喜歡。
黑蒜盧筍蟹肉燴意大利飯

黑蒜盧筍蟹肉燴意大利飯 $108
Crab meat Risotto in black garlic sauce
Crab meat, asparagus, cream sauce, black garlic

最後這個risotto的sauce 都是甜的!蟹肉已經blend 到一絲絲,所以都不太吃到所謂的蟹肉,我覺得黑蒜味不太重,反而似牛肝菌加甜蟹sauce,
risotto正正常常,只是配料份量太小,減了分。

整體來說,以小店中低價位來說已經是中上級,有心機的餐湯和不求其的意粉,值得推介。
松子仁青醬帶子意粉