2024-09-22 0 浏览
D2 One 4樓轉角一間小小的咖啡店 座位不多 但人流卻是滿滿的~!這裡坐的位置大概只有一張bar抬連凳跟旁邊數張椅子店內的層架上擺放著林林種種的咖啡壺 Menu上除了普通的咖啡外 還有多款手沖咖啡 點了杯Iced Latte 跟 Iced Mocha 咖啡用上巴拿馬水洗咖啡豆 香濃的味道又帶醇厚的口感 ⸝⋆︎*是杯很不錯的咖啡♡幻彩咖啡杯間接呼應了店名中的Galaxy 小小的角落 但坐在旁邊喝著啡時 隱約中能感受到這是一間很有人情味的咖啡店(。・∀・)
D2 One 4樓轉角一間小小的咖啡店
座位不多 但人流卻是滿滿的~!

這裡坐的位置大概只有一張bar抬連凳跟旁邊數張椅子
店內的層架上擺放著林林種種的咖啡壺
Menu上除了普通的咖啡外 還有多款手沖咖啡
點了杯Iced Latte 跟 Iced Mocha
是杯很不錯的咖啡♡

幻彩咖啡杯間接呼應了店名中的Galaxy
2024-05-19 367 浏览
在D2 Place的遠處,隨著微風的吹過,我們已經能聞到迷人的咖啡香氣。急不及待地進入店內,我們驚喜地發現餐牌上的咖啡名字非常獨特,與外面的知名品牌大相徑庭。我謹慎地點了一杯Mocha!這款咖啡香氣濃郁,朱古力的滑順口感令人陶醉,有些類似於Dirty咖啡,但又帶著獨特的風味。除了味道令人驚艷,Mocha的包裝也是一幅迷人的幻彩畫面,令人難以忘懷。而店內的座位設計非常貼心,舒適度讓我們完全沉浸在這個文青的時刻中。這種享受咖啡的體驗讓我們彷彿置身於一個藝術品中,每一口都是對味蕾的愉悅的享受。D2 Place不僅提供了美味的咖啡,還營造了一個獨特而舒適的氛圍。在這裡,我們不僅可以品味到咖啡的豐富層次,還可以感受到藝術與美食的完美結合。這是一個讓人沉醉的地方,讓我們忘卻煩囂,全心享受這份獨特的咖啡體驗。

2023-11-09 705 浏览
🍚Coffee Galaxy近年愛上咖啡,除咗咖啡嘅味道幾鍾意透過每間店舖不同嘅裝修同擺設可以感受到店主嘅想法今次無意中發現呢間:銀河主題既coffee shop👍🏻bar檯既設計 令品味咖啡既同時 又可以同客人互相交流🍚南丫島蜂蜜黑咖啡味道同個名一樣咁特別少少甜輕微酸,奇妙嘅平衡仲有d甘甘地 唔錯👍🍚Coffee Galaxy Roaster荔枝角長義街9號D2 Place ONE 4樓Kiosk 9@coffeegalaxy.hk#咖啡 #flatwhite #latte #cafelatte #americano #mocha #coffee #coffeegalaxy #黑咖啡#長沙灣 #D2place #D2 #d2placeweekendmarkets #d2placeone #d2placetwo #荔枝角 #openrice #foodie #foodphotography #食好西 #foodporn #food
🍚Coffee Galaxy
近年愛上咖啡,除咗咖啡嘅味道
幾鍾意透過每間店舖不同嘅裝修同擺設
可以感受到店主嘅想法

今次無意中發現呢間:
銀河主題既coffee shop👍🏻
bar檯既設計 令品味咖啡既同時 又可以同客人互相交流

🍚南丫島蜂蜜黑咖啡
味道同個名一樣咁特別
少少甜輕微酸,奇妙嘅平衡
仲有d甘甘地 唔錯👍

🍚Coffee Galaxy Roaster

@coffeegalaxy.hk

#coffee #coffeegalaxy #黑咖啡
D2 place經常有唔少市集可以行之外 都有唔少食肆ʕʘ̅͜ʘ̅ʔ但上到一期4樓 除咗有間大型賣手工藝用品店之外 其實轉角位有間cafe小店~呢到係用上自己烘焙嘅咖啡豆 所以可以買豆自己返去沖( ー̀֊ー́ )而且仲有蛋糕 scone等輕食 可以配搭咖啡食返個tea!位置唔多 不過呢層人流較少 所以都偏靜~啡底個人嚟講都好鍾意 好香偏fruity大多香港cafe用明治紅盒4.3牛奶 而呢到自家烘焙嘅單品咖啡豆 因為屬於淺烘焙咖啡師為咗突出咖啡應有嘅果味 特登揀藍色盒包裝嘅3.7明治奶 所以從牛奶嘅選擇考慮 到如何令客人品嘗到咖啡嘅風味 都感受到咖啡師嘅用心~☕️ Iced Latte ☕️ Dirty👅味道:4/5💰性價比:4/5👀回頭率:4/5▫️📍Coffee Galaxy Roaster (荔枝角)荔枝角長義街9號D2 Place一期4樓Kiosk 9

而且仲有蛋糕 scone等輕食 可以配搭咖啡食返個tea!
位置唔多 不過呢層人流較少 所以都偏靜~

啡底個人嚟講都好鍾意 好香偏fruity

☕️ Iced Latte
☕️ Dirty

👅味道:4/5
💰性價比:4/5
👀回頭率:4/5
▫️
📍Coffee Galaxy Roaster (荔枝角)
荔枝角長義街9號D2 Place一期4樓Kiosk 9
2023-04-27 696 浏览
D2 One 4/F 轉角位有間隱秘既開放式Cafe,座位以吧枱為主,大概可以坐5個人左右。印象中荔枝角呢區係有Cafe, 但冇乜Coffee Shop。呢度有多款咖啡選擇,仲有手沖單品咖啡,而且只係$55😳,個價錢係幾Reasonable!另外,其他咖啡你都可以加$10轉SOE/ 加$5轉燕麥奶。今次淨係叫左咖啡,係我鍾意既味道,下次幫襯想試下佢個本土腐乳口味芝士蛋糕🤭😋—✧ESPRESSO TONIC✧ $55以閣樓釀造既草本湯力水沖調

✧ESPRESSO TONIC✧ $55
以閣樓釀造既草本湯力水沖調