📍「Coti 」- 荃灣今次食食食之旅黎到荃灣😌行經荃灣俾我哋搵到呢間主食好吸引嘅cafe,所以一於試試佢😎📷 餐廳位於嘉達環球中心,比較近南豐紗廠個邊😗雖然座位唔算多,但冷氣十足,夏天熱辣辣真係好需要冷氣🥹🤩Staff超好人同埋好細心,服務態度💯💯💯🍴蒲燒鰻魚滑蛋飯💰HK$112✨推薦指數:8/10首先讚下個賣相‼️原條肥美鰻魚鋪係白飯上面,面頭有大大個炒滑蛋,外加紫菜同燒汁淋係面,旁邊仲有黑醋汁沙律,非常豐富 📸✨✨✨食落鰻魚都幾肥美大條,鰻魚汁好入味,同鰻魚好夾😋炒蛋嘅份量都非常多,而且熟嘅程度岩岩好帶少少流心,加埋燒汁同紫菜絲,送飯一流🤤🍴All Day Breakfast💰HK$98✨推薦指數:8/10呢份ADB份量都幾多,有2️⃣塊煎雞扒、煙三文魚花、大大份炒蛋、茄汁豆、沙律菜、哈密瓜同酸種麵包,好豐富🤩煎雞扒煎得岩岩好,食落甜甜哋,肉質嫩滑juicy唔會太乾🤤沙律菜幾新鮮,用咗黑醋汁調味,酸酸哋幾fresh幾開胃☺️炒蛋真係超大份,不過本身調味唔多,建議連埋煙三文魚放係酸種麵包上面食,由咸香嘅煙三文魚帶出咸味岩岩好,好滿足😝哈密瓜都好新鮮好甜,夏天消暑一流💧🍴Tiramisu ☕️
📍「Coti 」- 荃灣

今次食食食之旅黎到荃灣😌

🍴蒲燒鰻魚滑蛋飯
💰HK$112
✨推薦指數:8/10
食落鰻魚都幾肥美大條,鰻魚汁好入味,同鰻魚好夾😋

🍴All Day Breakfast
💰HK$98
✨推薦指數:8/10
煎雞扒煎得岩岩好,食落甜甜哋,肉質嫩滑juicy唔會太乾🤤
沙律菜幾新鮮,用咗黑醋汁調味,酸酸哋幾fresh幾開胃☺️
哈密瓜都好新鮮好甜,夏天消暑一流💧

🍴Tiramisu ☕️ (凍)
💰+HK$24
✨推薦指數:7.5/10
首先呢杯賣相好靚🤩
滿滿嘅可可粉鋪咗係面,下面係濃濃嘅Mascarpone cheese,最底就係expresso 😇食落面頭個層係好creamy,偏甜但又唔會太漏,不過staff都有溫馨提示最底係espresso,所以撈埋一齊飲會好啲😙撈勻咗之後會無咁甜,帶有咖啡嘅酸味,唔錯😌

🍴抹茶鮮奶🍵🥛(凍)
💰+HK$24
✨推薦指數:7/10
呢杯飲落去奶味比較出,帶有淡淡嘅抹茶香味,唔會太甜🤗
  • 蒲燒鰻魚滑蛋飯
  • All  Day  Breakfast
2022-07-24 130 浏览
最近天氣太熱午飯時間約同事出街食晏都唔想行太遠嘉達環球中心喺正公司隔離成日聽啲同事推薦地舖間咖啡店蒲燒鰻魚滑蛋飯原條鰻魚肉質肥厚滑嫩同時膠原蛋白豐富而且醬汁濃稠鮮甜配搭滑蛋金黃半熟啱哂撈飯香蒜蜆肉意粉蜆肉飽滿鮮嫩而且乾淨無沙簡單配搭蒜蓉以及香草已經夠晒惹味加上意粉口感軟硬適中真心正朱古力咖啡咖啡選用自家拼配用豆混個多國產地來源沖煮並且採用水洗處理整體風味偏帶榛果香氣適合配搭牛奶以及朱古力醬污糟朱古力咖啡莫卡咖啡加上大量朱古力碎香醇濃郁口感類似濃厚熱朱古力
最近天氣太熱午飯時間約同事出街食晏都唔想行太遠

嘉達環球中心喺正公司隔離成日聽啲同事推薦地舖間咖啡店

朱古力咖啡

污糟朱古力咖啡

莫卡咖啡加上大量朱古力碎香醇濃郁口感類似濃厚熱朱古力

2022-07-14
  • 污糟朱古力咖啡
2022-07-21 154 浏览
原來荃灣沙咀道工廠區都有正既café食餐廳離地鐵站有D距離 不過可以喺荃灣站坐小巴去到 都唔算吊腳佢喺一棟商廈地下 環境唔錯 係細少少我估平日lunch都會幾多人下不過星期六就少人D 可以relax下😌☀️All Day Breakfast嚟得café就緊係要食下佢嘅all day breakfast啦有炒蛋、麵包、沙律、茄汁豆、哈密瓜、煙三文魚同雞扒份量都幾多 絕對食得飽值得讚嘅有炒蛋真係好滑同好香蛋味;煙三文魚幾厚身; 同埋好有趣嘅係有哈密瓜 仲幾甜🍝香蒜蜆肉意粉嚟到見到好多隻蜆 有8-10隻左右 幾開心意粉用左幼物扁意粉 口感都唔錯 唔會煮得太林意粉汁都多 不過唔算好濃嘅蒜味就算唔係咁重口味嘅人都食到去得café就緊係要叫返兩杯飲品啦🍵Iced Matcha Latte抹茶控必飲 超級濃抹茶味而且唔會好甜 唔怕肥丫嘛🍫Iced Mocha呢杯就正常發揮 朱古力味都重 但又唔會蓋過左咖啡嘅香最後仲想講店員好nice 比人感覺又好開心令我有個美好嘅星期六中午haha🥰
原來荃灣沙咀道工廠區都有正既café食
佢喺一棟商廈地下 環境唔錯 係細少少
我估平日lunch都會幾多人下
不過星期六就少人D 可以relax下😌

All  Day  Breakfast
☀️All Day Breakfast
有炒蛋、麵包、沙律、茄汁豆、哈密瓜、煙三文魚同雞扒
份量都幾多 絕對食得飽

All  Day  Breakfast
Matcha  Latte
All  day  breakfast
  • All Day Breakfast
📌 Coti (沙咀道)📍 荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖☎️ 25540618★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*`荃灣除咗市中心啲大型商場,仲有工業區果度好多嘢買。呢日同屋企人去咗工業區嗰邊買啲急凍食品,經過一棟比較新式嘅商業大廈,大堂有間cafe。咁鬼熱🥵之下,決定入去食個Lunch抖抖。店員好有禮貌又熱情。用餐過程好多附近番工嘅人放lunch 過嚟食。聽到好多都係熟客,同店員有傾有講。成個氣氛好warm好休閑舒適。🍴蒲燒鰻魚滑蛋飯($88)難以置信鰻魚竟然係原條上,仲幾厚身。大大條鋪得晒成隻碟。滑蛋炒到半熟,味濃又夠滑,上面仲洒滿紫菜。沙律菜🥗分量好多又夠新鮮,飯係用珍珠米,有甜甜地嘅鰻魚汁撈埋好好味!$88 呢個價真心抵!🍴香蒜蜆肉意粉($78)開放式廚房即叫即煮,等緊果陣已經聞到陣陣蒜香味。上菜見到蜆肉分量好多,蜆肉有鮮味又大隻,食落無沙。意粉夠煙韌彈牙,仲有陣陣香草同蒜粒提升味道。🍵抹茶鮮奶凍嘅matcha latte,抹茶味夠濃,茶同奶嘅比例剛剛好。呢個天氣飲真係好解暑。☕️Flat White 咖啡味突出
📌 Coti (沙咀道)
📍 荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖
☎️ 25540618

🍴蒲燒鰻魚滑蛋飯($88)

蒲燒鰻魚滑蛋飯

🍴香蒜蜆肉意粉($78)

🍵抹茶鮮奶

☕️Flat White
咖啡味突出,奶泡夠厚身,入口好滑。屋企人表示好滿意。

Flat  White

當日無All Day Breakfast,店員話週末先有。要mark 低下次一定要黎再試下😊

2022-07-19
Flat  White
2022-07-20 82 浏览
肉醬千層麵蕃茄醬酸酸甜甜好開胃 中和一下芝士既邪惡感 配上稍稍煙韌嘅千層麵 整個配搭都好夾蒲燒鰻魚滑蛋飯隻蛋整得好滑 鰻魚好大條又多汁 而且鰻魚都好新鮮 又冇咩骨 好好味😋仲有啲沙律做配菜 食落都好Fresh 檸檬氣泡咖啡呢個飲品好似飲緊汽水咁🤣 我都唔知要形容佢係檸檬梳打水味嘅咖啡定係咖啡味嘅檸檬梳打水🤣🤣 但個感覺好清新 係好少有令到我有啲解渴感覺嘅咖啡飲品👍🏻😏Tiramisu 特飲呢杯野好少Cafe有得飲 所以就叫咗杯 聽個名就知道係肥仔嘢 但係飲落都好爽嘅 尤其是大熱天時就更加應該要飲番杯凍野啦🧉😆

肉醬千層麵

檸檬氣泡咖啡

Tiramisu 特飲
2022-07-19 115 浏览
Cafe位於荃灣商業大廈入面,座位唔多大概只有5枱,但就算滿座都keep住有人黎買咖啡,而且每個店員都好nice🥰。✨不設加一-💕 蒲燒鰻魚滑蛋飯 $88👅好味指數:7.8/10比起賣$150左右既cafe,質素差唔多😳,不過份量就會小啲,配埋沙律菜就剛好了🤣,滑蛋炒得好滑又有蛋香味😍,鰻魚彈牙爽口🥰。-💕 田園藜麥雜菜沙律配香煎雞扒 $74👅好味指數:7.8/10有3件薄身外皮脆香肉嫩既雞扒🤤,原本油膩感都唔重☺️,沙律菜食落都好fresh🥗,配上黑醋汁,健康又好食😚。-💕 Dirty Chocolate $48👅好味指數:7/10因為好多飲品賣哂,但朋友唔飲得咖啡,店員都好好,整左個冇咖啡版本既比佢🥹飲落重朱古力味又唔會太膩🍫👍🏻。-💕 Mocha $38👅好味指數:7.8/10先飲到香濃朱古力味,再飲到充滿奶香味既咖啡☕️,完美融合,口感絲滑濃郁。-環境:7/10服務:9/10好味指數:7.8/10回頭率:7/10
✨不設加一

Dirty Chocolate
2022-07-18
Dirty Chocolate
2022-07-13 69 浏览
位於商廈寫字樓大堂內的ᴄᴀғᴇ, 環境非常休靜, 好好嘆一杯咖啡, 餐廳大約五張枱, 採用開放式的廚房, 營造出舒適自在的感覺我們點了香蒜蜆肉意粉即叫即製作, 份量比較多, 建議sʜᴀʀᴇ食, 香蒜味濃、每啖意粉都滿滿濃郁香蒜味、意粉軟硬適中、蜆肉配料多田園藜麥雜菜沙律配香煎雞扒配料用了藜麥非常健康又營養、口感很好, 沙律菜新鮮爽脆, 帶酸甜的沙律醋很開胃, 雞扒煎得剛剛好, 外皮脆身內嫩滑, 有驚喜👍🏻飲品:ᴍᴏᴄʜᴀ咖啡的味道很香濃, 而且帶有微微的朱古力,味道調和得很好ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ美美的拉花, 濃濃抹茶味配上ʟᴀᴛᴛᴇ, 奶泡綿密細滑整體不錯, 賣相吸引精緻, 服務非常親切有禮, 值得坐下來慢慢休閑嘆杯咖啡ᴄʜɪʟʟ下, 揸車的朋友, 商廈設有停車場非常方便

我們點了

飲品:
ᴍᴏᴄʜᴀ
咖啡的味道很香濃, 而且帶有微微的朱古力,味道調和得很好

ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ
美美的拉花, 濃濃抹茶味配上ʟᴀᴛᴛᴇ, 奶泡綿密細滑

• 香蒜蜆肉意粉
  • 田園藜麥雜菜沙律配香煎雞扒
2022-06-28 83 浏览
.🔺Coti位於荃灣寫字樓樓下,有間小型嘅cafe💕.蒲燒鰻魚滑蛋飯🍛滑蛋生熟度岩岩好~鰻魚好大塊😳偏向淋身田園藜麥雜菜沙律配香煎雞扒🐓雞扒醃得好入味👍🏻沙律菜都好新鮮,蔬菜爽脆😽Green Tea Latte🍵好濃郁嘅綠茶味😆如果奶味再重返啲就更好!玫瑰鮮奶咖啡☕️淡淡嘅玫瑰花香~咖啡口味幾岩小編😉.總括嚟講雖然食物選擇比較少,不過以cafe嚟講都算唔錯!環境方面,唔會太多人流,所以都適合坐低同朋友傾吓計慢慢食
🔺Coti
位於荃灣寫字樓樓下,有間小型嘅cafe💕
蒲燒鰻魚滑蛋飯🍛滑蛋生熟度岩岩好~鰻魚好大塊😳偏向淋身
玫瑰鮮奶咖啡☕️淡淡嘅玫瑰花香~咖啡口味幾岩小編😉
總括嚟講雖然食物選擇比較少,不過以cafe嚟講都算唔錯!
環境方面,唔會太多人流,所以都適合坐低同朋友傾吓計慢慢食
2022-06-28 69 浏览
今日喺荃灣比較偏僻嘅地方做嘢,上網搵食嘅時候見到附近有一間叫Coti嘅餐廳,見到個評價都唔錯就入去一試。All Day Breakfast $74都幾豐富,有炒滑蛋,茄汁豆,牛油🧈多士,煙🐟三文魚,雞扒,🥗沙律菜,食完有件哈密瓜解膩都唔錯啊,整體味道質素都幾好。🐓雞扒飯 本身我哋就要咗個雞髀飯但係雞髀就咁岩冇貨, 所以就轉咗做雞扒。雞扒有三大件,醃得好入味兼煎得好香,肉質嫩滑,加埋佢個濃稠醬汁,幾好食😋仲有啲沙律菜refresh吓🤗🍫Dirty Chocolate $48其實係Mocha, 外表又真係幾dirty😆,上面係綿密奶泡,朱古力醬,朱古力碎,同朱古力粉😍😍朱古力味濃郁,之後就飲到咖啡朱古力去中和一下朱古力甜味,味道層次分明😽,朱古力控可以一試🤤☺️🍵抹茶鮮奶$42漸變色幾靚,佢個抹茶同奶味🥛比例適中,甜度亦剛好,唔錯。

All Day Breakfast $74

🐓雞扒飯

🍫Dirty Chocolate $48

🍵抹茶鮮奶$42
漸變色幾靚,佢個抹茶同奶味🥛比例適中,甜度亦剛好,唔錯。
2022-06-25 82 浏览
星期六去到荃灣 喺南豐紗廠附近見到商廈lobby有一間coffee shop 係Open Area 幾chill 星期六日比較小人就決定入去食個靚brunch佢有set lunch 有成10個選擇我哋揀咗All day breakfast同埋蒲燒鰻魚滑蛋飯 我哋Breakfast竟然有哈密瓜仲要係甜嘅 多汁好食 滑蛋滑到一個點 最欣賞係佢個雞扒個皮煎得好香 而且個雞肉好滑好juicy 成個All day breakfast份量都好多 另外叫咗餐飲天然蜂巢咖啡 估唔到蜂蜜同咖啡會咁夾 飲完會好滿足另外嗰餐蒲燒鰻魚滑蛋飯 鰻魚同埋蛋呢個係絕配 配埋好好味嘅鰻魚汁真係一流 呢個餐飲叫咗焦糖布甸咖啡 真係有啲焦糖布甸喺面勁特別 而且同咖啡好match 下次一定會再嚟試埋其他嘢
2022-06-25 54 浏览
❣️Coti出左新Menu🌟飲品多咗好多選擇吖❣️Coti就喺荃景圍天橋附近!位置勁方便😍哥哥模擬考試成績唔錯💓所以獎勵吓佢☺️同佢嚟呢度食佢最鍾意嘅西餐😝同埋飲朱古力💗💗芝士肉醬千層麵份量一如以往勁大碟!肉醬千層麵一層層層次分明!蕃茄味濃郁,每層都有滿滿嘅肉醬同芝士!口感層次非常豐富!仲有新鮮沙律菜同蕃茄仔伴碟!健康又好味💗雞扒流心蛋酵母麵包香烤過既酵母麵包外脆內軟!上面有兩塊大黑椒雞扒!配埋流心蛋!超級惹味!💗今次我揀咗佢哋新出嘅污糟朱古力咖啡!香濃又滑嘅咖啡上面鋪滿左勁多朱古力碎!口感層次非常豐富!先甜後苦再回廿💗哥哥就飲佢最愛嘅熱朱古力!上面都係有勁多朱古力碎甜甜地好好味😍
❣️Coti出左新Menu🌟飲品多咗好多選擇吖❣️

💗芝士肉醬千層麵

💗雞扒流心蛋酵母麵包

2022-06-24
2022-06-24 48 浏览
向繁忙的工作中,向附近嘆杯咖啡提提神。Coti.荃灣。位於工廠區其中一辦公大樓的小角落座位唔多大約10個左右,午市都幾旺場 ,多以外賣為主。Set Lunch 有飯,有意粉,All Day Breakfast 亦有沙律,窩夫甜點等選擇。飲品都有多款選擇。芝士肉醬千層麵 $74肉醬千層麵味道濃郁,每層都會有肉醬同芝士粉,口感好豐富。食完濃味食埋佢配有新鮮沙律菜同蕃茄仔🥗,減少油膩感。一人份量岩岩好。香蒜蜆肉意粉 $78擺盤幾特別,蜆肉夠大隻帶鮮味,意粉稍為偏硬少少,醬汁如果可以多少少,會更加好吃。Mocha $38苦澀味濃少左朱古力略為淡左少少。店員都友善有禮貌,如果當日人手足夠,食物同飲品水準會比較好。🍽Coti📍荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖#COTI #COFFEETIME #西式餐廳 #沙田 #觀塘 #咖啡 #必食之選
向繁忙的工作中,向附近嘆杯咖啡提提神。
Coti.荃灣。位於工廠區其中一辦公大樓的小角落
座位唔多大約10個左右,午市都幾旺場 ,
多以外賣為主。
飲品都有多款選擇。

芝士肉醬千層麵 $74

香蒜蜆肉意粉 $78

Mocha $38
苦澀味濃少左朱古力略為淡左少少。

🍽Coti
📍荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖

2022-06-23 34 浏览
荃灣是和老公談戀愛時時常去逛逛的地方,每次再到荃灣都會回憶起種種美好的時光。今天又趁休息天來荃灣走走,來到一家位置不多的小小咖啡店。🥢香蒜蜆肉意粉這個搭配的意粉對我來說百吃不膩,蜆肉分量也多,意粉調味微辣,加上一點點芝士粉提升了香味。🥢田園藜麥沙律配香煎雞扒不得不說雞扒真的煎得剛剛好,內脆外嫩。配合很多沙拉菜,上班族偶而也需要來一點小清新。🥢焦糖布甸咖啡Cappuccino豐富的泡沫,上面灑上一層糖再燒焦,脆脆的表面,裏面是綿密的泡沫,口感有特式。🥢 Tiramisu咖啡本來Tiramisu芝士跟咖啡就是一個絕配,只是吃起來要小心,浮浮沉沉的芝士用湯匙掏起小心不要倒瀉呢。店舖坐位不多,眼見也很多辦公室工作的朋友來點餐,店員和客人交談甚歡,像極了老朋友。這種有溫度的咖啡店難能可貴呀。🏠Coti (沙咀道) (荃灣)荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖

今天又趁休息天來荃灣走走,來到一家位置不多的小小咖啡店。

🥢香蒜蜆肉意粉
🥢田園藜麥沙律配香煎雞扒
🥢焦糖布甸咖啡
🥢 Tiramisu咖啡

🏠Coti (沙咀道) (荃灣)
荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖
2022-06-21 31 浏览
Cafe 座落於辦公大厦大堂的一角坐位不多,大約12個位,主要是外帶為多。2位店員專業友善,記得晒附近上班一族的口味,亦都會主動推介👍🏻🐠蒲燒鰻魚滑旦飯原條鰻魚橫跨整個飯面,鰻魚厚肉嫩滑並且無骨,上面舖上流心滑蛋🥚淋上甜甜地嘅蒲燒鰻魚汁,加埋紫菜碎,每一啖都好滋味🤤伴碟仲有新鮮爽脆羅馬沙律菜、紫洋蔥、蕃茄仔,夠晒營養均衡🥗☕️Crème Brûlée CoffeeNutty 咖啡底,綿密輕盈的奶泡上再加咗一層薄薄焦糖布甸糖漿,用火槍燒到面層微焦香脆🔥好似食緊crème brûlée 咁🍮一杯啡滿足晒2個願望,有飯後甜品又有餐飲咖啡,滿足了。輕鬆愉快的完成午餐後,充滿元氣繼續下午的工作lu😆必食指數:8/10🌇餐廳環境:8/10⚓️服務態度:8.5/10😺回頭指數:8/10
Cafe 座落於辦公大厦大堂的一角
坐位不多,大約12個位,主要是外帶為多。

🐠蒲燒鰻魚滑旦飯

☕️Crème Brûlée Coffee
Crème Brûlée Coffee

輕鬆愉快的完成午餐後,充滿元氣繼續下午的工作lu😆

必食指數:8/10
🌇餐廳環境:8/10
⚓️服務態度:8.5/10
😺回頭指數:8/10
  • 焦糖布甸咖啡
  • 原條鰻魚滑蛋配日本飯
荃灣呢間Coffee Shop, 除咗咖啡同特色飲品之外,原來Lunch Set 嘅菜式都好有質數。雖然坐位唔多,但店員好親切,全部都是即叫即製,好用心。「All Day Breaskfast」最鍾意全日早餐,皆因乜都有啲,特別喜歡炒蛋夠香滑好Creamy, 雞扒煎完仍保留到肉汁配上煙三文魚.茄汁豆.哈密瓜又甜又多汁,仲有口感勁鬆軟嘅麵包,好滿足「香蒜蜆肉意粉」估唔到咁多隻蜆肉,仲隻隻飽滿,好勁足料加入炒香嘅蒜片令味道更香,意粉口感適中,唔會太淋,好味「焦糖布甸咖啡」面層嘅Cream打得好滑仲好厚身面層焦糖好脆口「熱桃茶」熱飲令桃香味更突出,茶嘅濃度唔會蓋過桃香...甘甘甜甜

雖然坐位唔多,但店員好親切,全部都是即叫即製,好用心。

「All Day Breaskfast」

「香蒜蜆肉意粉」

估唔到咁多隻蜆肉,仲隻隻飽滿,好勁足料

加入炒香嘅蒜片令味道更香,意粉口感適中,唔會太淋,好味

「焦糖布甸咖啡」

面層嘅Cream打得好滑仲好厚身
面層焦糖好脆口

「熱桃茶」

熱飲令桃香味更突出,茶嘅濃度唔會蓋過桃香...甘甘甜甜
2022-06-18
  • All Day Breakfast