2023-06-03
唔知大家有冇去過石澳呢? 最近連假小編就繼續同大家發掘香港好去處同美食,一齊入來同我地試下e間隱世餐廳la~ Overall都舒服,不過因為半戶外的關係冷氣唔算好夠同可能有小昆蟲)👉🏻Seafood Spaghetti ($208)<❕大推❕ > 老細推薦我地一定要試下果然冇失望,絕對係心機之作重點的醬汁base用上藍龍蝦頭及蝦肉燉上一晚製成,本來就鮮香濃郁,再配上爽口鮮甜的大量海鮮︰魷魚、蝦肉等再提升整個扁意粉的味道,充分咁吸收曬d精華,每啖都係鮮味,濃而不鹹,唔怪得知我食得一啖就俾人掃曬啦~👉🏻Margherita Pizza ($138)意大利薄批邊配上大量芝士,最傳統地道的Margherita Pizza 的神韻出曬來,值得一提同坊間的pizza好唔同,係傳統意式煙韌的薄批,有少少似puff酥皮的硬版,好特別👉🏻 Deep Fried Chicken Wings with cheese lava($88)卜卜脆的雞翼上淋上墨西哥5重芝士熔岩醬,食落多左重芝士的鹹香之餘,一啖咬落去熱辣辣的肉汁噴出,超級好味,小食必叫👉🏻Pavlova ($88)Pavlova其實
👉🏻Seafood Spaghetti ($208)
👉🏻Margherita Pizza ($138)
👉🏻Pavlova ($88)
Pavlova其實就係以焗過的蛋白霜為基底,再加上打發的cream同生果作成的甜點,味道輕型得來唔會太甜,夏日炎炎食就最好啦
👉🏻Mix Berries Smoothie($62)
👉🏻Passion Fruit Mango Smoothie($62)
P.S:
▪️營業時間︰12:00 - 22:00 (TUE OFF)
▪️老細好客又friendly,仲會主動同客人介紹餐牌同主打美食,好有人情味