2020-06-16 415 浏览
同朋友補完習就去食午餐,環境又幾好夠安靜,食完仲可以坐低玩吓手機溫下書🤣🤣🤣.🔥卡邦尼煙肉配三文魚意粉$80份量好大而且好多煙三文魚,雖然佢唔係傳統嘅卡邦尼意粉,但都好有港式嘅風格😋😋🔥肉醬千層麵配薯蓉$78肉醬超級多,超級好食,賣相都冇得頂😍😍野飲方面就普普通通,我地叫咗凍檸茶同凍咖啡,同出面茶餐廳嘅質素就差唔多。總結來講,價錢又唔貴食物質素又好👍🏻依家好多餐廳意粉最少都要百零蚊,而呢間配埋套餐都只係$100樓下🔥🔥🔥
🔥卡邦尼煙肉配三文魚意粉$80
🔥肉醬千層麵配薯蓉$78
肉醬超級多,超級好食,賣相都冇得頂😍😍

2020-04-01
2014-02-02 677 浏览
晚市時間, 見唔使等位, 就選擇左呢間點了2人餐, 芝士雞扒焗飯+蘑菇火腿意粉, 轉了龍蝦酥皮湯龍蝦酥皮湯好快就拎得, 應該係一早已經整好左, 所以酥皮好硬, 硬到好難”吉”入去, 不過溫度真係好熱, 湯唔錯, 有小帶子粒芝士雞扒焗飯, 雞扒比較乾身, 但Keep到熱, 飯都焗都無哂水份忌廉蘑菇火腿意粉, 味度普通, 比較啖, 汁比較”希”最後附上雲尼拿雪糕~普通的一餐, 但坐得舒服
晚市時間, 見唔使等位, 就選擇左呢間
點了2人餐, 芝士雞扒焗飯+蘑菇火腿意粉, 轉了龍蝦酥皮湯
忌廉蘑菇火腿意粉, 味度普通, 比較啖, 汁比較”希”
最後附上雲尼拿雪糕~普通的一餐, 但坐得舒服
2013-11-05 231 浏览
經過尖沙咀食過午餐,望見漆咸道南的Delifrance被其美食吸引入內,點了午餐C:煙三文魚扁意粉加一杯凍朱古力,多謝$75,嘩。。。先唔好講好唔好食,價格確實有少少貴💰💰💰💸💸。杯凍古力非常一般,同我自己冲差不多,口感麻麻,個三文魚扁意粉味道濃郁,不錯!👍👍👍
2013-01-30 151 浏览
ordered egg paste sandwiches with 5 grains breadegg paste is tasty...have egg white and egg yolk and with salad dressing....5 grain bread is healthy but a bit too hard...portion is not very big and i 'm not fulli had peach tart too, but it's canned food and the peach is too sweet.....tart is a bit too hard, not cripsythe cream inside is too sweet and not enough tooi have iced latte,,,,too much milk and coffee taste is not strong..service is ok and fast...

service is ok and fast...

2013-01-29
2012-11-29 90 浏览
第一次打食評,主要係想講番我番工附近舖頭D食後感.經過同事帶領都差不多食雲晒.而上星期六友人話接我放工咪諗住帶佢黎食隔離間意大利菜,點知去到見到好多人我地又唔想等,但求就手就轉左黎呢度食個晚餐衣肚.8點幾已經差唔多滿晒人,我地安排坐係近門口既2人枱, 食物點左蕃茄芝士薄餅,小龍蝦意粉.蕃茄芝士薄餅份量幾足,餅底雖然薄,但就唔夠鬆脆,蕃茄片與mozzarella cheese配搭絕對係穩陣之選!小龍蝦意粉劣質,汁還汁,意粉還意粉,龍蝦還龍蝦,分得清清楚楚,我指既係個味道!另外扁意粉煮得過火腍身,龍蝦汁應是用罐頭龍蝦湯,幸好係龍蝦肉雖唔多鮮甜,但質地卻算爽口.
2012-08-28 52 浏览
因為會員既積分就快到期, 所以換左個400分既酥皮湯店員送黎既時候wa左一聲, 好少見到咁圓咁靚既酥皮湯望落有d似菠蘿包~入面係西蘭花忌廉湯, 好多西蘭花係入面個湯熱辣辣, 加埋酥皮一齊食, 好滿足
因為會員既積分就快到期, 所以換左個400分既酥皮湯
店員送黎既時候wa左一聲, 好少見到咁圓咁靚既酥皮湯
望落有d似菠蘿包~

入面係西蘭花忌廉湯, 好多西蘭花係入面
個湯熱辣辣, 加埋酥皮一齊食, 好滿足
2010-12-02 20 浏览
星期日的下午一時多來到這裡,可能因為位置不太方便,所以客人的人數不多,有很多位子選擇。雖則如此,但他們的服務態度與食物質素都沒有差,我叫的肉醬寬條麵味道很好,另外加錢的MOCHA亦很好飲,不會太甜亦不會太淡,所以有機會都會再到這裡。
2010-11-28
2010-02-25 28 浏览
對於我來說,每天最重要的一餐就是早餐早餐吃得好,人也開心點,做事也會爽手很多因為地點不就腳,很少會在此用餐早餐更是第一次一個蘑菇雞飽,一杯苦澀的咖啡不知是否潮濕天氣的影響,我并不享受這一餐。雞飽的芝士味很突出,有點膩膩的;咖啡也很苦,平常不愛下糖的我,也下了半包;燈光有點昏昏的,別的食客有點吵吵的三五口吃完,馬上逃之夭夭了
對於我來說,每天最重要的一餐就是早餐
早餐吃得好,人也開心點,做事也會爽手很多

因為地點不就腳,很少會在此用餐
早餐更是第一次

一個蘑菇雞飽,一杯苦澀的咖啡
不知是否潮濕天氣的影響,我并不享受這一餐。
雞飽的芝士味很突出,有點膩膩的;
咖啡也很苦,平常不愛下糖的我,也下了半包;
燈光有點昏昏的,別的食客有點吵吵的

三五口吃完,馬上逃之夭夭了
苦啊
可以填飽肚子的
2010-02-22
$25 (早餐)
2010-02-12 29 浏览
去表姐鋪頭買幾件衫, 時間未到, 自己食住等吧, 原想去 starbucks, 又好像找不到肉食, 於是見這裡有意粉便選了個烤雞露荀蕃茄南瓜湯意粉 + 檸水, $36 + $5! 換了以前必吃白汁三文魚百吉包, 但怕肚子受不了, 唯有忍一忍吧!意粉後來才由侍應送上, 但卻未有工具附設, 自己一人吃飯要走出走入, 略唯有點麻煩! 先渴了一口湯, 淡淡的南瓜味, 湯內有數棵南瓜籽, 原以烤雞會有點嚡, 但反而頗嫩滑, 似雞骴肉, 意粉剛好, 最差反而是那三片切得厚厚的生蕃茄, 如果可以略為烘烤, 味道也不同!中午人不多, 位置剛好可對住個海, 幾舒服!w22

中午人不多, 位置剛好可對住個海, 幾舒服!

w22
2010-01-28 21 浏览
上次就為了杯茶叫左另一個餐, 今次無論如何都要試到新產品!!!是日早餐:- 白汁咖哩雞吉士包有兩個汁喎, 真係期待呀!食唔到有白汁味, 不過咖哩味又唔係好重, 可能混埋一齊啦~好多雞同青瓜, 不過凍既.一照早食凍野個肚實唔舒服啦!就係整開個包搽個醬入去, 就係咁簡單.不過十蚊, 可以試下既..........

是日早餐:-
白汁咖哩雞吉士包
有兩個汁喎, 真係期待呀!
食唔到有白汁味, 不過咖哩味又唔係好重, 可能混埋一齊啦~
好多雞同青瓜, 不過凍既.一照早食凍野個肚實唔舒服啦!
就係整開個包搽個醬入去, 就係咁簡單.

不過十蚊, 可以試下既..........
$10 (早餐)
09.11.04 Delifrance $10百吉包新口味 – 白汁咖喱雞$10百吉包又有新口味囉!滿滿的咖喱香,除了雞肉還有西芹粒、小黃瓜粒及菠蘿底層是新鮮蕃茄及生菜這次用上的是全麥百吉包比普通的百吉包更香更有咬勁香脆可口,料多實在,好好吃唷!

$10百吉包又有新口味囉!
滿滿的咖喱香,除了雞肉還有西芹粒、小黃瓜粒及菠蘿
底層是新鮮蕃茄及生菜
這次用上的是全麥百吉包
比普通的百吉包更香更有咬勁
香脆可口,料多實在,好好吃唷!
  • 白汁咖喱雞百吉包
2009-11-09 33 浏览
09.10.29 焗起司火腿菠蘿百吉包@Delifrance(很可惜11月開始停售)前陣子這個焗起司火腿菠蘿百吉包只在下午茶時間供應現在只要下午2:30後就有了!今天本打算買$10的白汁南瓜烤薯百吉包做晚餐就馬上改變初衷不喝原味的百事換成無糖百事要加四個大洋也只能這樣囉先拿飲料,拿著號碼站牌等食物送上還好三分鐘左右我的百吉包就到囉哇塞!怎麼這麼小一件!焗起司火腿菠蘿百吉包一條切成兩件每件的闊度只有兩個指節那麼長(約1.5吋)長度只有約4吋長平常吃$10百吉包要把口張的很開才能剛剛好塞到口中現在吃這個真的可以儀態萬千囉… …除開百吉包的呎吋不說原來起司、火腿跟菠蘿的口味是個絶配!烤過的菠蘿很香,吃的時候有汁讓吐司更添濕潤感把兩小件百吉包解決掉胃還是空空的…個人很喜歡吃脆皮的法式麵包卡滋卡滋的很是過癮Delifrance平常一個長法包要起碼30大洋現在$10百吉包是我的飛弗!如果有芒果雞肉口味就好囉!詳細食評及照片請看:http://hk.myblog.yahoo.com/foodiebarbie/article?mid=2056
(很可惜11月開始停售)

前陣子這個焗起司火腿菠蘿百吉包只在下午茶時間供應
現在只要下午2:30後就有了!
今天本打算買$10的白汁南瓜烤薯百吉包做晚餐
就馬上改變初衷

不喝原味的百事
換成無糖百事要加四個大洋
也只能這樣囉

先拿飲料,拿著號碼站牌等食物送上
還好三分鐘左右我的百吉包就到囉

哇塞!怎麼這麼小一件!
焗起司火腿菠蘿百吉包一條切成兩件
每件的闊度只有兩個指節那麼長(約1.5吋)
長度只有約4吋長
平常吃$10百吉包要把口張的很開才能剛剛好塞到口中
現在吃這個真的可以儀態萬千囉… …

除開百吉包的呎吋不說
原來起司、火腿跟菠蘿的口味是個絶配!
烤過的菠蘿很香,吃的時候有汁讓吐司更添濕潤感

把兩小件百吉包解決掉
胃還是空空的…

個人很喜歡吃脆皮的法式麵包
卡滋卡滋的很是過癮
Delifrance平常一個長法包要起碼30大洋
現在$10百吉包是我的飛弗!
如果有芒果雞肉口味就好囉!

2009-10-22 12 浏览
先介紹是日早餐: 吉士包炒蛋大"法"現 + 熱紅茶點解我會叫呢個餐??就係因為多多一杯茶囉!點完都有d後悔....如果唔係呢個大法現0既出現,我諗我真係唔捨得幾十蚊吃一個breakfast,附近burger king都係咁上下咋嘛~(雖然今次都係用0左13蚊0者)最近我睇報紙介紹到個包好似非食不可,今日早少少出門,去嘆番個早晨全餐!waitress係操英語的,而且很nice,手腳都好快,由入單到製成品出現前後不到5分中,值得加許★★★左度右度,都應該係我個餐最抵吃.咖啡奶茶??我都唔飲喎,連個奶精都可以慳番!先講個炒蛋,係就係好滑不過冇味呢...唔逍要自己加鹽加醋0既??冇乜特別,就係一堆蛋同一小條法包.個紅茶都ok,好香.下次我會試10蚊果個~
先介紹是日早餐:

吉士包炒蛋大"法"現 + 熱紅茶

個紅茶都ok,好香.

下次我會試10蚊果個~
2009-10-21
$13 (早餐)
2009-07-13 21 浏览
晚上8點半到Delifrance櫃台居然沒服務員另一個在忙著弄咖啡跟三文治我跟另一雙外國遊客起碼等了3分鐘負責櫃檯的服務生才從廚房跑出來櫃檯的付款機上面貼了是日精選的$10百吉包今天是香辣檸檬雞肉百吉包怎麼不是咖喱的… …不過只要是雞肉就好付好錢拿了收據服務生馬上把百吉包拿去烤加上早就調好的香辣檸檬雞肉醬把包包一分為二,熟練的包好送上百吉包起碼有六吋長烤的外脆內軟,個人最喜歡這種無油又香脆的法式麵包了!內餡除了很有份量,帶微辣的檸檬雞肉醬外還有生菜跟小黃西瓜口感豐富,潤滑度足,不會邊吃邊覺得口乾乾的HKD10一大條,新鮮便宜又好吃!女生一條絶對夠飽哦!詳細食評及照片請看:http://hk.myblog.yahoo.com/foodiebarbie/article?mid=1561
晚上8點半到Delifrance

怎麼不是咖喱的… …不過只要是雞肉就好

付好錢拿了收據
服務生馬上把百吉包拿去烤
加上早就調好的香辣檸檬雞肉醬
把包包一分為二,熟練的包好送上

百吉包起碼有六吋長
烤的外脆內軟,個人最喜歡這種無油又香脆的法式麵包了!
內餡除了很有份量,帶微辣的檸檬雞肉醬外
還有生菜跟小黃西瓜
口感豐富,潤滑度足,不會邊吃邊覺得口乾乾的
HKD10一大條,新鮮便宜又好吃!女生一條絶對夠飽哦!

• 香辣檸檬雞肉百吉包
2009-06-01 23 浏览
返夜學前, 一定要先吃點東西。這日放工未到六時, 所以吃了下午茶餐!之前有一張coupon, 精選下午茶餐只需$19元, 又不妨一試喎~這個餐包括扁意粉特色雞湯底伴火腿蘑菇配芝士蒜蓉包及熱鮮磨咖啡一杯, 付了款後, 很快就有侍應把餐送到, 這個餐很『的式』。蒜蓉包-- 兩件但非常細件, 味道方面, 很香蒜蓉味, 包很脆, 算唔錯。扁意粉-- 很淡味, 而且唔熱, 一點也不好味! 咖啡-- 很普通, 沒有特別, 難下評語!這餐吃得不飽, 放學後還要吃碗米粉呢!

扁意粉-- 很淡味, 而且唔熱, 一點也不好味!
咖啡-- 很普通, 沒有特別, 難下評語!

這餐吃得不飽, 放學後還要吃碗米粉呢!
下午茶餐, 普通吧!
2009-05-14