招聘中
月薪 (面议)
月薪
月薪
月薪 (面议)
更多好工 (5)
餐厅: Délifrance (愉景新城)
资讯:

2024-10-20 288 浏览
Délifrance今次要介紹喺荃灣愉景新城地下有一間法國麵包店餐廳叫「Délifrance」,呢間法國麵包店都算出名,見未食野就坐低食返個下午茶,接近兩點都算幾多人,買外賣居多,堂食都有唔少,我好鍾意佢哋枱同櫈,全部都可以移走,唔係固定哂,勁方便輪椅人士!1.紅酒燴牛尾意粉+熱檸檬水$89(9/10)叫呢碟紅酒燴牛尾意粉之前已經叫咗多汁,因為睇餐牌時見到比較乾,叫多汁應該會好味好多,當遞上枱時已經勁驚喜,牛尾嘅汁勁多,牛尾都唔算少,大約都有8舊,唔係全部都係骨,牛尾肉有一部分比較硬,其他都比較軟淋好食,意粉撈埋汁一齊食勁掛汁,跟餐飲品叫咗熱檸檬水,檸檬都有3片,飲落唔會好酸!2.焗意式蜆肉意粉+熱即磨咖啡$82(9.5/10)呢個焗意式蜆肉意粉外面係用錫紙兜上,意粉面上勁多芝士番茄汁,撥開芝士就見到好多蜆肉同切開嘅蘑菇,意粉食落唔會太酸,加埋勁多蜆肉同蘑菇,配料都算多,跟餐飲品叫咗熱即磨咖啡,咖啡唔算香濃,淡咗少少,其他超掂!3.黑椒蒜香雞槌(2件)$18(9/10)呢兩隻黑椒蒜香雞槌係套餐加$18就可以食到,雞槌幾入味,外面仲有少少脆,咬落好juicy,黑椒其實可以落多少少,我估會
Délifrance

1.紅酒燴牛尾意粉+熱檸檬水$89(9/10)

2.焗意式蜆肉意粉+熱即磨咖啡$82(9.5/10)

3.黑椒蒜香雞槌(2件)$18(9/10)
呢兩隻黑椒蒜香雞槌係套餐加$18就可以食到,雞槌幾入味,外面仲有少少脆,咬落好juicy,黑椒其實可以落多少少,我估會更好味!

4.雜菜羅宋湯$13(9/10)
呢碗雜菜羅宋湯同麵包係套餐加$13就可以食到,羅宋湯入面好足料,比較多雜菜,不過我個人覺得羅宋湯個味道酸咗少少,淡返少少比較好,麵包比較鬆軟,好味!

2人總共價錢$202

個人口味總評分:9.125/10

@delifrancehk @dparkhk

地址:荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1051號舖

#Délifrance #愉景新城 #荃灣 #荃灣好去處 #荃灣美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2024-09-20 248 浏览
二人套餐性價比極高,人均一百蚊左右已經有兩個前菜(可以選擇餐湯/沙律) ,兩個主食同兩個甜品,仲要唔使加一!主食 - 安格斯牛肉芝士漢堡配薯條 (+30):這道主菜主角是多汁的安格斯牛肉漢堡排,外層微微焦脆,內裡卻保持著豐富的肉汁。漢堡排上有濃郁芝士,新鮮的生菜、番茄片和洋蔥圈為漢堡增添了清爽的口感和豐富的層次感。搭配上烤得金黃酥脆的薯條外加芝士粉 (隱藏食法) 。主食 – 意式焗蜆肉意粉:這道意粉是以蜆肉和蕃茄醬為主,再加上一層芝士,烤至金黃酥脆。甜品 - 迷你雪糕牛角酥:牛角酥經過烘烤,特別酥脆,食得出好多層次而且呈蜂窩狀紋理,香滑雲呢拿雪糕配合熱辣辣牛角酥,仲有邪惡嘅朱古力醬係表面。飲品 - 芒果熱情果梳打:芒果糖漿喺底部攪勻之後同熱情果嘅甜有加乘嘅作用,梳打的氣泡與甜味融合,涼透心。餐廳座位寬敞,環境乾淨,而且仲有Baby seat提供,係一間family friendly既餐廳!

2024-07-23 428 浏览
今日要同大家介紹一間法國🩵麵包店,性價比超高既餐廳,大家記得唔好錯過啦🎢🎡=====================Food list📌😋🫶手撕豬肉芝士班里尼包🥖即叫即烤 暖粒粒既包配埋手撕豬肉 簡直係大滿足🥰😋🫶雞肉🍗芝士🫕汁菠菜合桃螺絲粉😍,材料好豐富,雞內鮮嫰,加埋營養豐富既菠菜,十分之配合😋🫶迷你雪糕牛角酥🤩,牛角酥好香好軟,牛油🧈味十足,加埋冰凍🥶雪糕一齊食,好滿足既一餐😋🫶迷你田園沙律😍,食材十分豐富,蕃茄🍅鮮甜多汁,蔬菜🥬翠綠新鮮,絕對係一個分量十足既餐前小食
=====================
Food list📌

2024-07-20 360 浏览
Délifrance (愉景新城) 是一家位於荃灣愉景新城商場一樓的餐廳,以法國輕食和意粉為主打。二人套餐性價比極高,人均唔使一百蚊已經有一個餐湯,一個沙律,兩個主食同兩個甜品。主食 - 紅酒牛尾意粉:這道主菜是以紅酒燉煮的牛尾肉,搭配煙韌的意粉,濃郁的紅酒醬汁增添了層次感。主食 – 意式焗蜆肉意粉:這道意粉是以蜆肉和蕃茄醬為主,再加上一層芝士,烤至金黃酥脆。甜品 - 迷你雪糕牛角酥:牛角酥經過烘烤,特別酥脆,食得出好多層次而且呈蜂窩狀紋理,香滑雲呢拿雪糕配合熱辣辣牛角酥,仲有邪惡嘅朱古力醬係表面。飲品 - 芒果熱情果梳打:芒果糖漿喺底部攪勻之後同熱情果嘅甜有加乘嘅作用,梳打的氣泡與甜味融合,涼透心。總結來說,Délifrance 的二人套餐不僅價格便宜,而且豐富美味。座位寬敞,環境乾淨,而且仲有Baby seat提供,對有小朋友既家庭或者其他客人都是一個不錯的用餐選擇!

2024-07-19
2024-07-14 296 浏览
去荃灣上興趣班,小朋友👧🏻話想食包,咁啱見Delifrance有位,就叫咗漢堡包🍔餐($109)轉latte(+$12),可以喺位QR code order,等咗10分鐘,有人送餐,可惜漢堡包🍔難食,我地兩個都食唔哂,latte唔錯😌,小朋友仲瞓咗喺Delifrance😅送coupon但應該用唔著
漢堡包🍔餐+latte
2024-07-13
  • Latte
2024-07-02 253 浏览
平時這間都是我們經常光顧的飯堂,除了是CP值高外,食物質素有保證, 今日二人餐的燒烤醬豬肋骨和海鮮意粉, 都保持水準, 另外一個小吃雞槌, 也很入味, 還有今日的餐湯是芝士蕃茄湯配埋麵包簡直一流, 特別一提就是他們的自製雪糕, 每次都必食, 今次的雪糕迷你牛角包, 跟餐已經不得了, 意猶未盡另外再order咗個咖啡雪糕配蝴蝶酥, 簡直一試難忘, 所以再額外加個百香果千層蛋糕, 又是新推出兼且是味道一流, 想不到這頓晚餐主菜竟被甜品完全超越了。
2024-06-27
2024-06-28 193 浏览
在公司附近這集團西餐廳, 其實已經是同事的日常飯堂, 今次因收工稍遲, 約了女友就在此餐廳用晚膳, 當然不能太求其, 叫了一個二人餐, 頭盆餐湯及田園沙律是例牌, 主菜就加料(額外+$50)要醬燒豬肋骨真心好味, 甚至連薯條也是香脆可口, 另一香蒜海鮮意粉是我平時午餐必點質素有保證, 而女友超喜甜品, 所以除了餐牌指定的雪糕牛角酥外, 當然又要加料(+$29)這個超超一流必選的特濃咖啡雪糕配蝴蝶酥, 完全將整個二人餐提昇到更高級數和境界。加了這麼多額外菜式, 又在這充滿法國高級餐廳情調用餐, 埋單也不過$300 實在超值。
2024-06-27
2024-06-24 192 浏览
煙三文魚卡邦尼意粉煙三文魚唔會太鹹,加上煙肉鹹鹹香香,配上淡淡但濃厚既卡邦尼蛋漿白汁,中和返呢兩樣醃製食品嘅鹹味。芝士🧀味都好出。意粉和材料份量都非常之多,由於味道好好,所以我都可以食晒成碟。加上飲埋個熱檸水,就冇咁滯。焗意式蜆肉意粉蕃茄汁好濃厚,除咗有蕃茄醬做底仲有蕃茄碎,蜆肉起晒殼,所以食起上嚟好方便。上面鋪咗層水牛芝士去焗面,令到芝士拉起好好味。熱朱古力熱朱古力上面有一啲爆谷,飲朱古力之餘仲可以食到焦糖脆脆,朱古力好濃郁,好濃朱古力味。
煙三文魚卡邦尼意粉

焗意式蜆肉意粉

上面鋪咗層水牛芝士去焗面,令到芝士拉起好好味。

熱朱古力
2024-06-14 182 浏览
愉景新城地下呢間delifrance 幾啱湊小朋友喺入面食嘢 小朋友可以喺出面大空地玩喺枱scan QR code落單OK 想傳統啲出去落單又得稍後專人送上 香蒜海鮮意粉幾隻剝殼大蝦 勁多蜆肉 蒜蓉炒意粉 香氣最吸引個代價就係記得食返幾粒香口膠,如果唔係唔好打開個口凍朱古力牛奶咖啡轉大裝+$5 朱古力味比較重 咖啡味道正常面頭放咗幾粒爆谷裝飾法國杏仁撻$33 & 藍莓芝士蛋糕 $33甜品整得幾好食 價錢會貴少少芝士蛋糕成件食晒都唔會覺得好滯
愉景新城地下呢間delifrance 幾啱湊小朋友
喺入面食嘢 小朋友可以喺出面大空地玩
喺枱scan QR code落單OK 想傳統啲出去落單又得
稍後專人送上

香蒜海鮮意粉
幾隻剝殼大蝦 勁多蜆肉
蒜蓉炒意粉 香氣最吸引
個代價就係記得食返幾粒香口膠,如果唔係唔好打開個口

凍朱古力牛奶咖啡
轉大裝+$5 朱古力味比較重 咖啡味道正常
面頭放咗幾粒爆谷裝飾

法國杏仁撻$33 & 藍莓芝士蛋糕 $33
甜品整得幾好食 價錢會貴少少
芝士蛋糕成件食晒都唔會覺得好滯
2024-06-05 166 浏览
性價比之選!二百蚊唔使就有法式二人餐!同朋友收工打算睇場戲,簡簡單單打算戲院對面食都有驚喜😎值得一讚,員工落單係好清晰,確保客人知道餐牌內容👍🏻二人餐($198)套餐黎講選擇都幾多,主菜有七至八款份量都係一人份量,想飽肚啲可以叫個意粉類啊手撕豬肉芝士班里尼包-蕃茄醬汁好開胃,熱辣辣新鮮送上豬肉軟腍,加埋溶化芝士,健康又好味😋雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉-用鐵鍋上,店員送餐有提醒小心熱好細心👍🏻麵汁較濃,有脆焗合桃增加口感迷你雪糕牛角酥[2件]-簡單直接的好味!好欣賞佢哋每道餐點都會加熱送上,熱辣辣牛角酥再加冰凍嘅雪糕,就係雙重享受!凍焦糖爆谷朱古力-加少少錢的快樂🤭朱古力原汁原味,本身較少甜味,配合返爆谷都OK呀~另一餐茶會揀咗公平貿易有機茶支持下~結論:超值價錢,地方都相對乾淨好坐,嘢食都不錯 😋#A家食評 #delifrancehk #delifrance #荃灣美食 #法式美食 #甜品控 #性價比系列
性價比之選!二百蚊唔使就有法式二人餐!

同朋友收工打算睇場戲,簡簡單單打算戲院對面食都有驚喜😎

值得一讚,員工落單係好清晰,確保客人知道餐牌內容👍🏻

二人餐($198)

套餐黎講選擇都幾多,主菜有七至八款
份量都係一人份量,想飽肚啲可以叫個意粉類啊

手撕豬肉芝士班貝尼包

手撕豬肉芝士班里尼包-
蕃茄醬汁好開胃,熱辣辣新鮮送上
豬肉軟腍,加埋溶化芝士,健康又好味😋

雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉

雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉-
用鐵鍋上,店員送餐有提醒小心熱好細心👍🏻
麵汁較濃,有脆焗合桃增加口感

雪糕牛角酥

迷你雪糕牛角酥[2件]-
簡單直接的好味!好欣賞佢哋每道餐點都會加熱送上,
熱辣辣牛角酥再加冰凍嘅雪糕,就係雙重享受!

凍焦糖爆谷朱古力

凍焦糖爆谷朱古力-

另一餐茶會揀咗公平貿易有機茶支持下~

結論:超值價錢,地方都相對乾淨好坐,嘢食都不錯 😋

煙肉薯仔湯
2024-05-30
手撕豬肉芝士班貝尼包
雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉
雪糕牛角酥
凍焦糖爆谷朱古力
  • 菠菜雞肉芝士汁合桃螺絲粉
剛好在荃灣愉景新城溜娃,發現Delifrance重新裝潢,座位比以前闊落而且仲有送餐服務😍出眾的海軍藍LOGO,十分搶眼,盡顯高級感。餐廳一如既往主打輕食和意粉🍝,其二人餐性價比高,包括頭盤+ 主菜+甜品🍮+飲品,比單點較為化算。頭盤🥄:選了餐湯、是火腿薯仔🥔湯,薯仔打至香軟細滑,加上忌廉面糊,整體質感濃稠,調味剛好不會過鹹,而且仲有厚切火腿條增加口感。配上外脆內軟的法包🥖多士,蘸上湯汁,不錯。主菜🍲:香蒜海鮮意粉:呈上桌已經充滿蒜蓉香,每條煙韌有口感的意粉掛滿了煎香的蒜蓉顆粒,配上新鮮洋蔥🧅和香草碎,加上毫不吝嗇的蜆肉和爽彈大蝦🍤,簡單但考功夫,加上適量辣椒仔增添香氣。炸阿拉斯加魚柳配薯條:魚柳新鮮炸起熱辣辣,外脆內軟,魚柳肉一梳梳炸漿調味比較甜,可加檸檬汁解一解膩,薯條🍟略嫌唔夠脆身,但勝在大條而且提供蜜糖芥末醬和茄汁任君選擇,重點由羽衣甘藍沙律可以平衡下。甜品🍮:迷你雪糕牛角酥,牛角酥經過烘烤,特別酥脆,食得出好多層次而且呈蜂窩狀紋理,香滑雲呢拿雪糕配合熱辣辣牛角酥,冰火交融,仲有邪惡嘅朱古力醬係表面。飲品🍸:芒果熱情果梳打:芒果糖漿喺底部攪勻之後同熱情果嘅甜有加乘嘅作用,梳打的

頭盤🥄:

主菜🍲:

甜品🍮:

飲品🍸:
芒果熱情果梳打:芒果糖漿喺底部攪勻之後同熱情果嘅甜有加乘嘅作用,梳打的氣泡🫧與甜味融合,涼透心。

總結:
性價比極高的二人餐
頭盤+ 主菜+甜品🍮+飲品

2024-05-12 96 浏览
以前成日都嚟食,因為好中意食佢啲包😍 依加佢主打意粉🤔 估唔到都幾高質,應該話性價比高!叫咗個二人餐有餐湯、主菜、飲品同甜品都係$198‼️絕對夠食😍主菜嗌咗卡邦尼意粉同埋焗意式蜆肉意粉,兩個都好足料,好食😋焗完嗰層芝士真係好正不過最值得一讚嘅係佢嘅甜品,迷你雪糕牛角酥,呢個配搭好好食!牛角包係微暖加雪糕🍦好正✌🏻 可以再encore 😍 飲品嗌咗檸檬蜜,男朋友覺得好好飲💁🏻‍♀️ 整體嚟講一定會再食‼️

2024-04-17 161 浏览
同小朋友去愉景新城玩,順便食午餐,好耐冇食delifrance所以就去食,lunch 唔算好多選擇叫咗carbonara同雞肉芝士汁螺絲粉午餐包餐湯麵包同嘢飲,餐湯係忌廉粟米湯,carbonara都夠creamy,而且多煙肉同埋蘑菇,整體味道唔錯雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉,佢係焗芝士,所以一黎到係熱辣辣嘅,芝士汁冇carbonara咁濃味,不過配上合桃,好有咬口,都好好食!雞扒都好大塊,而且肉質好嫩!午餐仲可以加配其他小食,我地加左芝士薯條,薯條都夠脆,芝士份量都多,總括嚟講係不過不失嘅西餐
叫咗carbonara同雞肉芝士汁螺絲粉
午餐包餐湯麵包同嘢飲,餐湯係忌廉粟米湯,
2024-04-09 155 浏览
愉景新城Délifrance裝修後重新開張,座位闊落舒適,仲有送餐服務Délifrance既二人餐性價比極高,前菜餐湯、主菜、甜品同餐飲,人均消費100元,非常親民抵食是日餐湯 - 忌廉湯 忌廉湯香滑濃郁配一塊法包前菜沙律醬汁甜甜酸酸,清新開胃紅酒燴牛尾意粉紅酒燴牛尾炆得軟好入味,肉質軟淋,好有水準卡邦尼意粉邪惡卡邦尼意粉,卡邦尼醬汁濃郁creamy,香滑味濃,仲好足料煙肉,滿滿既洋蔥及蘑菇,食到停唔到好迷你雪榚牛角酥牛角包酥脆上面加上香滑雪榚,外脆內軟😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

是日餐湯 - 忌廉湯
忌廉湯香滑濃郁配一塊法包

前菜沙律
醬汁甜甜酸酸,清新開胃

紅酒燴牛尾意粉
紅酒燴牛尾炆得軟好入味,肉質軟淋,好有水準

卡邦尼意粉

迷你雪榚牛角酥
牛角包酥脆上面加上香滑雪榚,外脆內軟

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
以前中學附近有間Delifrance,果時我最鍾意食佢嘅碎蛋百吉包🤤,當年cafe選擇無而家咁多,幾乎係獨市 。搬咗黎荃灣之後,終於又有Delifrance在屋企附近,又可以繼續食百吉包~~~~~😍碎蛋依然咁滑咁足 。加埋煙三文魚仲豐富 。不過想再要多點蛋白質,就加了焗雞鎚!估唔到而家在delifrance仲有果茶、affogato這些選擇。果茶用twinnings茶包,整壺上誠意足 。affogato超大杯,仲有一塊蝴蝶酥同薄荷葉,快餐黎講真係幾有誠意 !超大球雪糕,好滿足!外帶甜品都多了很多選擇,今次選了新品蜜桃批,返屋企焗返熱就是一個nice dessert,是我在晚飯後好好慰勞自己💆🏻‍♀️的手段 。D-Park店優惠,閒日點主餐牌套餐,送餐湯PS. 呢間delifrance都幾多人,我走嘅時候係下午茶時段,都full full地!

不過想再要多點蛋白質,就加了焗雞鎚!

果茶用twinnings茶包,整壺上誠意足 。

超大球雪糕,好滿足!

D-Park店優惠,閒日點主餐牌套餐,送餐湯