2025-08-13 0 浏览
DIGREEN今次要介紹一間雪糕店喺尖沙咀K11 Musea B2樓「DIGREEN」,呢間雪糕店簡直係排隊人氣店,佢哋係來自澳門原創雪糕品牌,除咗有雪糕之外,仲有雞蛋仔、奶昔同其他飲品等等!佢哋仲會每星期推出唔同嘅新口味雪糕,我果日去到咁啱係做緊同維他檸檬茶聯乘嘅檸檬茶味雪糕,好夠特別!1.VLT維他檸檬茶雪糕$45(8/10)買咗兩杯維他檸檬茶雪糕,佢哋嘅雪糕係無加任何添加劑,食起上嚟初初無咁酸,後來越食越酸,食到越嚟越多檸檬果肉,口感似沙冰果隻雪糕,出面仲插住一片檸檬,唔洗揸乾檸檬汁已經好酸啦!2人總共價錢$90個人口味總評分:8/10  @digreen.hk  地址:尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea B2樓B225A號舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻‍♂️#DIGREEN #雪糕店 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #
DIGREEN

1.VLT維他檸檬茶雪糕$45(8/10)

2人總共價錢$90

個人口味總評分:8/10

@digreen.hk

#DIGREEN #雪糕店 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2025-08-13 0 浏览
唔知大家有冇諗過如果遊客嚟到香港,那一種飲品最能代表香港,我會話是奶茶或檸檬茶。因為茶底香濃,外國未必飲得到。奶茶雪糕好普遍,但有檸檬粒在雪糕中, 真係比較少見。(整體5⭐️)炎炎夏日,一杯檸檬茶如同一縷清風拂過心田,讓人瞬間感受到夏天的美好。檸檬的酸碰撞 真茶的澀和香,在舌尖縈繞,就像夏日的清新交響,令懨懨欲睡的靈魂瞬間充滿活力! 還原了經典紙包飲品的風味,入口瞬間喚起童年回憶。雪糕質地幼滑綿密,毫無冰渣感,濃郁的檸檬茶香撲鼻而來,酸甜平衡得恰到好處,既保留了維他檸檬茶的標誌性澀味,又增添了一絲茶葉的甘醇。 這款雪糕採用錫蘭紅茶和新奇士檸檬製作,茶香與果香交織,層次豐富,吃起來清爽不膩,非常適合炎夏解暑。部分分店還搭配鴨屎香檸檬茶,茶韻更顯獨特,回甘悠長。
(整體5⭐️)

檸檬茶雪糕

部分分店還搭配鴨屎香檸檬茶,茶韻更顯獨特,回甘悠長。
檸檬茶雪糕
#吃貨心柔日誌 👧🏻 DIGREEN幫你消消暑☀️維他檸檬茶雪糕聯乘雪糕🍨炎炎夏日,又到瘋狂食雪糕的節奏🥰今日來到尖沙咀出席活動,終於有機會試試雪糕界打卡名店DIGREEN👏來自澳門原創雪糕品牌🍨店舖除了提供雪糕,還有奶昔,飲品,雞蛋仔等甜品,中秋節還會推出月餅🥮好吸引!DIGREEN每期都會推出不同款式的限定口味‼️來到門市望一望,今期與維他檸檬茶雪糕聯乘推出雪糕😍維他檸檬茶雪糕🍋採用斯里蘭卡錫蘭紅茶及新奇士檸檬,入口啖啖酸澀味,還原度100%,雪糕感覺透心涼好解暑,還有檸檬果蓉,真材實料👍🏻惠顧維他檸檬茶雪糕,更加送維他鴨屎香檸檬茶1枝✌🏻重點是雪糕成份天然⭐️絕不含添加劑,大人小朋友都食得安心又開心🥳即場打卡分享,送你維他檸檬茶迷你積木🍋內含4款別注版迷你積木(隨機),拆開蛋殼,我們抽中麥精豆奶,好精緻☺️📍DIGREEN @digreen.hk尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea B2樓 B225A號舖#親子Foodie #HKFoodie #hkig #香港美食 #尖沙咀美食 #香港雪糕 #打卡雪糕 #DIGREEN #維他檸檬茶雪糕 #期間限定

炎炎夏日,又到瘋狂食雪糕的節奏🥰

DIGREEN每期都會推出不同款式的限定口味‼️
來到門市望一望,今期與維他檸檬茶雪糕聯乘推出雪糕😍

📍DIGREEN @digreen.hk

2025-08-02 69 浏览
炎炎夏日當然要搵辦法降吓溫消消暑😌同朋友行街經過見到呢間非常搶眼嘅雪糕店🍦都幾多人,全藍色嘅裝修,仲用咗好多燈嚟做佈置,發晒光咁,期間限定仲有朋友最鍾意嘅楊枝甘露味道雪糕,搞到朋友都雙眼發光🤩ღ楊枝甘露雪糕呢款楊枝甘露雪糕用咗新鮮菲律賓呂宋芒果製作,不含任何添加劑,色澤金黃自然,入口就聞到好濃烈嘅芒果香氣。雪糕本身夠幼滑,唔會死甜,每一啖都食到天然果香,仲有柚子帶嚟清新感,層次分明又輕盈。食落去完全無負擔,夏天食份外消暑,用料又天然健康,食得安心又開心!另外幾個朋友仲叫咗鮮奶雪糕食都唔錯😌ღ(♫ ♪ ♫ ¢яєαмfυи ♫ ♪ ♫ (¯`◕‿◕´¯)ღ

炎炎夏日當然要搵辦法降吓溫消消暑😌

ღ楊枝甘露雪糕

夏天食份外消暑,用料又天然健康,食得安心又開心!
另外幾個朋友仲叫咗鮮奶雪糕食都唔錯😌

2025-07-30 44 浏览
Digreen x 維他檸檬茶雪糕套裝😋天氣實在太熱喇,要去食杯雪糕消暑,今日同家姐去尖沙咀K11 Musea 行街,經過Digreen,見到Digreen 與維他奶聯乘推出的夏日限定組合,即刻要買黎試下,平日檸檬茶飲得多,檸檬茶雪糕真係好吸引🤩亦係打卡同味蕾的雙重享受!維他檸檬茶雪糕口感:唔似傳統雪糕,更像沙冰,入口冰涼清爽。味道 :完美還原維他檸檬茶的經典味道,帶點微酸,茶香濃郁。細節:雪糕中還加入了檸檬皮,提升層次感。份量:$45 一大杯,附上一片檸檬,視覺感滿分。加購優惠 :只需加 $5 即可有多支鴨屎香檸檬茶,打卡仲送迷你維他積木盲盒,超可愛,家姐又有玩具玩🤣哩套組合不僅味道出眾,仲是打卡神器。炎炎夏日,有一杯冰涼的檸檬茶雪糕,再配上香氣撲鼻的鴨屎香檸檬茶,絕對是消暑首選!快啲去試下啦!
Digreen x 維他檸檬茶雪糕套裝😋

維他檸檬茶雪糕
口感:唔似傳統雪糕,更像沙冰,入口冰涼清爽。
味道 :完美還原維他檸檬茶的經典味道,帶點微酸,茶香濃郁。
細節:雪糕中還加入了檸檬皮,提升層次感。
份量:$45 一大杯,附上一片檸檬,視覺感滿分。

炎炎夏日,Digreen同維他檸檬茶聯乘,推出了獨一無二嘅鴨屎香檸檬茶口味雪糕,雪糕除了貼近茶色,杯緣亦已檸檬片作點綴,令人眼前一亮,夏感滿溢❤️ 檸檬茶雪糕口感滑順,當雪糕在口中融化時,檸檬嘅酸香與茶香瞬間迸發,帶來一種清新醒神嘅感覺😍 想解暑清涼一下,㨂佢就啱曬🌟 不得不提,Digreen 現在還推出了一項超值優惠❣️ 消費滿 $100 , 即可獲贈一個清涼風扇仔📍 讓你係炎熱焗促嘅夏季,無論是享用雪糕還是外出,都能保持清爽涼快喲😘 抵讚👍👍👍

下午茶
2025-07-28 25 浏览
K11行街,行行吓見到有間好特別嘅雪糕店店內都有好多唔同款唔同種類嘅雪糕而且都好多人排隊😂炎炎夏日咁熱嘅天氣,梗係諗住食杯雪糕啦見到有個好特別嘅維他檸檬茶雪糕見佢$50有杯雪糕,仲要有埋支鴨屎香檸檬茶咁抵,喺呢個商場嚟講,價錢都相對比較平味道就真係超級接近,維他檸檬茶都係有種檸檬嘅澀味,好明顯食落雪糕入邊係有啲檸檬皮嘅粒粒,用嚟製造到有澀味嘅感覺,佢就唔係一般普通香滑雪糕嗰種質地,佢有少少類似沙冰嘅感覺
K11行街,行行吓見到
有間好特別嘅雪糕店

店內都有好多唔同款唔同種類嘅雪糕
而且都好多人排隊😂

炎炎夏日咁熱嘅天氣,梗係諗住食杯雪糕啦
見到有個好特別嘅維他檸檬茶雪糕
見佢$50有杯雪糕,仲要有埋支鴨屎香檸檬茶
咁抵,喺呢個商場嚟講,價錢都相對比較平

2025-07-27
2025-07-26 35 浏览
🔹️DIGREEN🔹️朋友介紹話,呢到有檸檬茶系列既雪糕可以試,喜歡試新野既我緊係要黎試下啦😍維他檸檬茶雪糕得名已好特別,雪糕好似沙冰咁,好冰涼,岩晒呢個熱辣辣既夏天食,真係透心涼!雪糕還原左平時飲既檸檬茶味道,還有檸檬粒增加口感,少許茶澀味平衡雪糕既甜味😋 如果想再酸啲既,可以用埋旁邊裝飾嘅檸檬,整啲檸檬汁,令整體更加特別,很不錯呀!仲有個扭蛋可以玩下,打開竟然唔係我想要既檸檬茶,係麥精🥹 不過砌完又幾靚仔既!店舖仲有好多唔同款式既雪糕同飲品,下一次可以再試下其他🙌✨️
🔹️DIGREEN🔹️

2025-07-25 34 浏览
K11 Musea地庫呢間 Digreen 出咗個「維他檸檬茶雪糕」組合,身為童年飲維他長大嘅我,即刻衝去試!🍋 雪糕真心有驚喜!一啖落去:咦?似冰沙多過雪糕!檸檬茶味超還原🍹,仲要咬到 檸檬皮粒粒,好過癮~夏天食真心透心涼,「相機食先」要手快!送鴨屎香檸茶 + 迷你積木😍 ✨鴨屎香檸茶比預期好飲!花香茶底+檸檬清新,雪糕甜完飲一啖超解膩~ ✨隨機懷舊積木,我抽中 「麥精」啊!💛 手指公咁大超迷你,砌完放電腦枱日日_望住👀,好得意呀!🥰

雪糕真心有驚喜!
一啖落去:咦?似冰沙多過雪糕!

送鴨屎香檸茶 + 迷你積木😍
外卖自取
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗尖沙咀調查呢間雪糕店,餐廳源自澳門,主打多款創意口味雪糕,之前推出過芫荽味,藍莓芝士味等,仲有同VLT聯乘嘅維他檸檬茶雪糕,相當有特色,今個夏天載譽歸來,而且將檸味加碼,快啲去食返杯消暑降溫🆒🍋維他檸檬茶雪糕+維他鴨屎香檸檬茶 $50🙋🏻‍♂️表示呢個套裝有雪糕同檸檬茶,雪糕用上經典嘅維他檸檬茶製成,口感香軟細滑,充滿甘澀嘅檸香,鴨屎香檸檬茶香味濃郁,味道清新,一次過可以品嚐到雙重檸香,超滿足🥰‼️買以上套裝仲送一個VLT迷你積木* 打卡出story同tag返店鋪就有得送積木一套四款,造型的骰可愛,快啲儲齊佢啦*尖沙咀K11 Musea限定📈吃貨指數😋好味度 9/10🔙返啅度 9/10
維他檸檬茶雪糕+維他鴨屎香檸檬茶

🍋維他檸檬茶雪糕+維他鴨屎香檸檬茶 $50
‼️買以上套裝仲送一個VLT迷你積木*
打卡出story同tag返店鋪就有得送
積木一套四款,造型的骰可愛,快啲儲齊佢啦
*尖沙咀K11 Musea限定

📈吃貨指數
😋好味度 9/10
🔙返啅度 9/10
維他檸檬茶雪糕+維他鴨屎香檸檬茶
2025-07-15 42 浏览
而家夏天熱辣辣,點可以少得雪糕呢😉同朋友去到k11行街見到成間裝修藍色好搶眼,比它吸引左目光🤩原來係雪糕店來,即刻買來左杯檸檬茶雪糕試吓🤤而加仲送一支鴨屎綠檸檬茶+積木❤️🫶🏻檸檬茶雪糕呢款係一款清新甜品,結合左檸檬酸爽與茶香既獨特風味🤪雪糕質地滑順,入口即化,帶有微微酸甜感,讓人感受到檸檬清新😋而檸檬酸味與茶芳香融合岩岩好,讓每一啖都充滿左層次感,茶香唔會過於濃重,恰到好處😉甜度適中,唔會讓人覺得過於膩口,適合中意清新口味人🫶🏻總體來說,檸檬茶雪糕係一款值得一試夏季甜品,特別適合中意檸檬茶既人❤️

🫶🏻檸檬茶雪糕
甜度適中,唔會讓人覺得過於膩口,適合中意清新口味人🫶🏻

2025-07-15 27 浏览
真係不得了!一到夏天一定維他檸檬茶必入雪櫃!我真係估唔到,依家有得食檸檬茶雪糕簡直係驚為天人呀!呢個咁好食嘅雪糕係收埋咗喺K11 MUSEA裏面B2果層!唔知係咪因為喺B2果層!我見唔係好多人去食!唔食真係會走寶!食落去第一啖已經係維他檸檬茶嘅味道!佢仲加咗粒粒檸檬皮入去!食落唔單止有澀得起嘅檸檬茶味仲有粒粒檸檬皮,勁有口感!完全覺得大家一定要去食!咁正嘅嘢一定要分享俾大家!係夏天必備嘅維他檸檬茶雪糕呀!

係夏天必備嘅維他檸檬茶雪糕呀!
  • 維他檸檬茶雪糕
今日喺K11 MUSEA行街沿着牛角包店一直行前竟然有間雪糕店, 見到有維他檸檬味雪糕好特別, 即刻買來試吓🤗店員好有心機, 用檸檬圍邊, 我地第一時間打卡影相, 嘩…我哋聞到好清香嘅維他檸檬茶味, 真係還原到我平時飲檸檬茶嘅味道, 酸得來帶有少少澀👍雪糕入口好似沙冰, 雪葩, 好輕盈, 好清新, 沒有越食越滯嘅感覺, 完全沒有負擔, 0罪惡感, 期待之後會有鴨屎香檸檬茶味😝食完係好想買杯裝返去俾屋企人試下, 不過維他檸檬茶味售罄, 等下次, 希望到時有鴨屎香檸檬茶味😍😍

店員好有心機, 用檸檬圍邊, 我地第一時間打卡影相,

2025-07-09 74 浏览
這間人氣雪糕店其中一間分店位於尖沙咀K11 Musea,是來自澳洲的原創品牌,主打創意雪糕及茶飲,堅持採用北海道函館3.7牛乳及新鮮時令水果,成份天然絕無添加,低脂又健康。店內採用鮮艷的藍色為主調,有特色的霓虹燈,開放式廚房能看到製作過程,看得見的乾淨衛生。學生可享85折優惠;消費滿$100即送自家牌清涼風扇仔。維他檸檬茶雪糕 + 維他鴨屎香檸檬茶 - 優惠價$50期間限定口味,與香港著名本地品牌合作,嚴選斯里蘭卡的錫蘭紅茶及進口新奇士檸檬製作而成,質地幼滑細膩,酸酸甜甜又冰凍入心脾。維他鴨屎香檸檬茶採用優質的鴨屎香單叢茶葉,結合紅茶與香水檸檬,每口也有香水檸檬的清新果香、紅茶的醇厚及鴨屎香的獨特韻味,相較於原味維他檸檬茶糖分更低,三重味道感覺更加清爽。維他檸檬茶迷你積木完成指定任務即可免費獲得一份。扭蛋共有六款限量VLT迷你積木,有原味、低糖、錫蘭、青檸、蜜糖同SUPERICY味,造型可愛又逼真 !

維他檸檬茶雪糕 & 維他鴨屎香檸檬茶

下午茶
用餐优惠
試食活動
2025-07-09 48 浏览
今日專程去K11 Musea朝聖,不過搵左好耐先搵到傳說中的維他檸檬茶雪糕!😍 (搵到Donut playhouse 就會見到)點左一個雪糕套餐,套餐仲有一支超香的鴨屎香檸檬茶,簡直係雙倍幸福!🥤講番個雪糕先佢口感似足沙冰,入口清爽,仲有粒粒酸甜檸檬肉,咬落去真係同飲維他檸檬茶一模一樣!🍋 味道100%還原,超滿足!😋現場即刻打卡,仲拎到一個超可愛的積木盲盒!🎁 食得開心,玩得開心,影相都靚!📸 尖沙咀出trip必去試,絕對唔會失望!✨
今日專程去K11 Musea朝聖,
不過搵左好耐先搵到傳說中的維他檸檬茶雪糕!😍
(搵到Donut playhouse 就會見到)

講番個雪糕先
🍋 味道100%還原,超滿足!😋

現場即刻打卡,仲拎到一個超可愛的積木盲盒!🎁
食得開心,玩得開心,影相都靚!
📸 尖沙咀出trip必去試,絕對唔會失望!✨