2021-01-04 197 浏览
今日去大埔試下呢一間裝修好有古典氣色既西式扒房, 由於暫時冇晚市,所以就中午去試下首先餐廳嘅裝修真係好靚,好多打卡位 好後悔冇扮靚啲過嚟影相呀🥺我地叫左兩個 Lunch SetAppetizer 頭盤我地就簡左一個湯一個saladSmoked Salmon Caesar Salad煙三文魚凱撒沙律擺盆睇得出係有心機,沙律菜新鮮醬汁嘅份量都啱啱好Soup 湯Sweet Corn Soup 忌廉粟米湯o好清甜,好適合開胃🥰 Main Course 主菜我哋就叫咗Lamb Steak Gravy Mashpotato香煎羊西冷配香草紅酒汁$128羊扒好厚,因為我哋都比較鍾意食生啲 所以只係叫咗三成熟,但係羊扒質地亦都好軟霖,可能熟咗少少會好啲下次試吓五成熟Beef Hanger Steak Gravy Garlic Potato香煎美國牛腹排伴法式牛油焗薯$128都係一樣叫三成熟,牛扒嘅三成熟就係Perfect,食得出牛肉嘅質素唔錯,一啲都唔會硬,咁嘅價錢食到高質素嘅牛扒真係超級抵食Dessert of the Day 精選甜品Chocolate cheesecake細細件咁一啲都唔會怕食濟
首先餐廳嘅裝修真係好靚,
好多打卡位 好後悔冇扮靚啲過嚟影相呀🥺
我地叫左兩個 Lunch Set

Appetizer 頭盤
我地就簡左一個湯一個salad

Smoked Salmon Caesar Salad
煙三文魚凱撒沙律
擺盆睇得出係有心機,沙律菜新鮮醬汁嘅份量都啱啱好

Soup 湯
Sweet Corn Soup
忌廉粟米湯o

好清甜,好適合開胃🥰
Main Course 主菜我哋就叫咗

Lamb Steak Gravy Mashpotato

Dessert of the Day 精選甜品

Chocolate cheesecake
細細件咁一啲都唔會怕食濟,cheese 香濃,同時亦都唔會太甜
Italian coffee and cappuccino
咖啡香濃幼滑 非常完美既一餐
2021-01-04 2129 浏览
我非常喜歡食羊,係dionysus竟然搵到羊西冷嘅蹤影!令我非常驚喜!100大元左右的價錢就可以食到三道菜lunch set,仲包餐飲,良心價之餘質素都好高好高❤️Lamb Steak。Gravy。Mashpotato 香煎羊西冷配香草紅酒汁 $128可以點幾成熟,我叫咗五成😋始終羊唔敢叫太生~表皮煎得金黃色微微脆,而肉的顏色鮮嫩得嬌艷欲滴,看上去已經不禁令我倆垂涎三尺!切下去肉質結實且柔軟,表明了它的新鮮度極優。吃上去羊臊味不會過重,恰到好處就是讓人欲罷不能呢~美味佳餚就該如此Beef Hanger Steak。Gravy。Garlic Potato香煎美國牛腹排伴法式牛油焗薯 $128完美的三成熟。肥瘦均勻使它吃起上來嚼勁剛好,巧妙地運用海鹽勾起牛的肉味,加上一點醬汁味道令人享受。更要一讚是薯角雖是配角卻未因此而失色,也有被廚師好好處理。📍 Dionysus 大埔懷仁街43號泰和樓地舖

香煎羊西冷配香草紅酒汁

Lamb Steak。Gravy。Mashpotato
香煎羊西冷配香草紅酒汁 $128
香煎羊西冷配香草紅酒汁

可以點幾成熟,我叫咗五成😋始終羊唔敢叫太生~

香煎美國牛腹排伴法式牛油焗薯 $128

📍 Dionysus
大埔懷仁街43號泰和樓地舖
2021-01-03 128 浏览
今日難得係除夕可惜晚市禁左堂食 唯有lunch食好啲慶祝吓誤打誤撞搵到呢間大埔嘅隱世西餐廳入邊嘅裝修好有特色 有幾個打卡位 好歐陸風格嗌左個二人餐Carrot Soup個餐湯好開胃 酸酸甜甜咁 冇草青味 即使唔鍾意食甘筍嘅朋友都唔會抗拒Caesar SaladMussels in Creamy White Wine Sauce個汁嘅白酒味好香而青口都啖啖肉 好鮮甜Neapolitan Alle Seafood Risotto啲飯熟得啱啱好 唔會太淋 唔會太硬 好有咬口而且啲汁好入味 酸酸甜甜嘅蕃茄味 令人一啖一啖咁接住食 停唔到而且都好足料 有蝦 魷魚同青口Grilled Australian Lamb Leg Steak個羊架熟成度啱啱恰到好處 鎖住左啲肉汁 有淡淡既羊羶味但唔會太重 岩哂平時少食羊肉既朋友Chocolate cheese cake芝士味好濃 而朱古力帶有少少苦澀味 令到成個蛋糕冇咁膩
今日難得係除夕

啲飯熟得啱啱好 唔會太淋 唔會太硬 好有咬口
而且都好足料 有蝦 魷魚同青口

Chocolate cheese cake
芝士味好濃 而朱古力帶有少少苦澀味 令到成個蛋糕冇咁膩
Dionysus真係大埔隱世西餐+ 打卡勝地😎 食物高質,環境仲好靚呀😍 係度食野除左有味覺既享受,當然唔少得視覺上既享受啦!! Lunch special menu for 2 ($288) 都唔算貴,介紹下有咩食先!!🍾白酒忌廉煮藍青口 粒粒青口都漲卜卜,好鮮甜🤤 白酒忌廉煮得好香,加埋洋蔥粒,勁香😍🥗凱撒沙律餐湯x2精選甜品飲品x2主菜x2 香煎鱸魚配松露忌廉汁鱸魚好新鮮,魚肉係一片片嫁,而且唔需要咩調味都完全唔會腥👍 魚皮煎得好香脆,配合入口即化既鱸魚,正呀!! 拿破崙海鮮意大利飯先讚一讚依個海鮮意大利飯好足料,除左青口,仲有又大隻又爽口既蝦肉、魷魚🦑 意大利飯軟硬適中,每粒飯都吸收曬拿破崙汁😋 大家唔好有錯覺覺得個飯份量好少,2個人share都好足夠😬

🍾白酒忌廉煮藍青口

餐湯
甜品
2020-12-31
白酒忌廉煮藍青口
話說我一向都好喜歡法國菜,最近發現位於大埔名為Dionysus嘅好西之選,同埋朋友一齊過咗超Chill嘅下午。估唔到响大埔舊式唐樓底下,有由以前‘前鋪後居’改建而成嘅餐廳,加上二樓裝修華麗,同附近環境即成強烈對比。而打卡位一定係粉紅花花,電子火爐,同埋洛可可風嘅沙發,造型優雅得嚟又帶點少女。🥙頭盤+🥘主菜+🧋餐飲+🍰甜品($108)呢間店打造成親民價格嘅法國餐廳😍,眼見午市套餐,有齊頭盤、主菜、餐飲連甜品,人均约$108左右,算係高CP值👍。頭盤選擇咗🥗華道夫沙律🥙,精緻外觀上碟已經係一件藝術品🤭,而入口就帶小清新口感。食肉獸🤟主菜就食咗🍖香煎牛腹柳配牛肝菌忌廉汁伴法式薯蓉🥔,照燒汁燴🍗牛腹柳闊條麵🥢。進食闊條麵時配牛腹柳,肉味馥郁,牛肉味道濃而不膩,而且闊條麵帶有彈牙質感更是有趣🤪。再品嚐🍖西班牙豬柳,香郁撲鼻,煎香後表面淋上濃厚嘅牛肝菌忌廉汁,感覺十分豐富。重口味過後伴以🥔法式薯蓉中和起來,很舒服剛剛好😋。除咗跟餐🍮餐飲外,今次特別試吓 special drink 🍸mocktail 🌹 ”玫瑰花園” ,優雅而帶點花香,玫瑰味道淡淡而來,略帶柚子感🍊在口腔持久不散,好有新鮮感得嚟又

🥙頭盤+🥘主菜+🧋餐飲+🍰甜品($108)

除咗跟餐🍮餐飲外,今次特別試吓 special drink 🍸mocktail 🌹 ”玫瑰花園” ,優雅而帶點花香,玫瑰味道淡淡而來,略帶柚子感🍊在口腔持久不散,好有新鮮感得嚟又非常切合室內環境🤗。

最後以藍莓芝士蛋糕🍰作個圓滿結束。今次菜單甚有驚喜,對只有貴價法國餐廳好食嘅諗法完全改觀🙂。

餐廳室內華麗設計加上🎼休閒音樂同環境,再配合有個性嘅桌椅🪑,呢種愉快嘅飲食體驗,力推大家親身體驗一下😏!

2020-12-31 86 浏览
位於大埔一條小街內的兩層西式餐廳,內裡裝修是歐陸古典風格,燈光昏暗,十分有情調~一樓只放了三張枱,空間感都幾大。二樓更大更寬敞,樓梯旁那張枱更是歐式宮廷風格,打卡一流👍午市定價大多數大百頭,有前菜,主菜,甜品同飲品,價錢唔算貴。前菜有餐湯或沙律。咁岩當日係個青豆湯,聽落還好所以揀左salad。salad 用左精緻碟裝住,不過比想像中細碟. 有smoked salmon 同veggie. veggie 好fresh 又夠爽甜. smoked salmon 都好有咸香, 如果份量可以再多d 就更好香煎羊西冷配香草紅酒汁落單時店員有問番想要幾成熟, 我地叫左五成熟。 送上黎外層金黃,中間粉紅。 比想像厚身,仲配上紅酒肉汁。肉口感幾嫩,有羊味,朋友覺得有點騷,不過我間唔時食羊肉覺得都唔錯法式蒜香豬脾仔配牛肝菌醬汁總共有3隻豬脾仔,同樣外層燒得金黃微脆,而中間肉質嫩滑,醃得唔算濃味。呢碟係用左牛肝菌醬,都幾香. 一邊配菜都唔hea,有甘筍仔同西蘭花,用蒜蓉牛油炒香過,薯蓉滑而creamy當日甜品chocolate cake. 一口size份量,味道都唔錯,可可香濃口感滑溜,為呢餐食劃上完美的句號

法式蒜香豬脾仔配牛肝菌醬汁

當日甜品chocolate cake. 一口size份量,味道都唔錯,可可香濃口感滑溜,為呢餐食劃上完美的句號。
大埔呢間行古典風,裝飾得美輪美奐嘅餐廳,好值得去試吓。 聖誕節🎄去,仲滿有氣氛。 餐廳有兩層,不同位置都有唔同嘅打卡位📸📸我哋平日下午去都坐滿哂人,可以知道餐廳嘅人氣🔥爆燈。午餐選擇多而且有特色。香煎美國牛腹排伴法式牛油薯 ($128)5成熟嘅牛腹排煎得恰到好處,光是賣相已經非常吸引,色澤紅潤, 紋理分明,食落肉質嫩滑多汁,滿滿牛肉香,令人回味。 香煎羊西冷配香草紅酒汁($128)好少食到羊西冷, 厚厚的,肉脂均勻,煎得外脆內軟,粉紅色嘅肉嫩滑又唔太羶,配以香草紅酒汁,味道剛好。 不得不試佢香滑嘅薯蓉😌每個午餐都配以是日餐湯🍲或煙三文魚凱撒沙律🥗,咖啡或茶, 還有甜品。 我覺得質素都幾高,幾抵食! 店員服務態度好友善㗎!

我哋平日下午去都坐滿哂人,可以知道餐廳嘅人氣🔥爆燈。

午餐選擇多而且有特色。

香煎美國牛腹排伴法式牛油薯 ($128)

香煎羊西冷配香草紅酒汁($128)

• 香煎羊西冷配香草紅酒汁
  • 香煎美國牛腹排伴法式牛油薯
2020-12-29 81 浏览
呢排公司轉咗A/B team, 多咗時間喺大埔. 記得前排喺大埔group 有人講過Dionysus, 所以就去試吓.一入到去, 見到入面裝修唔錯, 水泥嘅牆身有一種loft嘅感覺同埋燈光唔會好光猛, 感覺幾舒服. 餐枱用咗深啡色有深木紋嘅木同埋櫈面用咗墨綠色嘅皮包裹住, 成個環境raw得嚟帶少少classic 嘅感覺. 成間餐廳嘅裝修, 除咗一上二樓嗰個巴洛克風嘅corner同牆身嘅畫之外, 其他都唔錯.咁我就揀咗set lunch 嘅豬仔脾.最先上嘅係雜菜湯, 味道清得嚟帶少少菜嘅甜味同蕃茄微微嘅酸, 暖暖哋好開胃, 唔錯跟住main course 上嚟啦, 豬仔脾整得淋身同離骨, 一切就切得開同埋唔駛揸喺手都食得晒全部嘅肉, 醬汁有味得嚟唔會好濃, 好好咁襯托到個豬仔脾. 唯一有啲失望嘅係個薯蓉, 有啲似kfc薯蓉. 但整體係質素唔錯嘅.跟餐仲有個朱古力mousse 嘅蛋糕仔, 雖然份量唔多, 但咬落去實淨同唔會一味得朱古力嘅甜, 滿意.另外想講嘅係餐廳用嘅餐具全部都幾有質素, 顏色同用料都有份量, 令到成餐飯嘅體驗再有所提升.作為午餐, 呢個質素連加一都係一百蚊多啲, 實在係物

咁我就揀咗set lunch 嘅豬仔脾.

作為午餐, 呢個質素連加一都係一百蚊多啲, 實在係物有所值.
希望快啲開番夜市, 可以試吓佢晚餐嘅表現.
意大利雜菜湯
豬仔脾
朱古力mousse  cake
2020-12-29
意大利雜菜湯
豬仔脾
朱古力mousse  cake
2020-12-27 105 浏览
今日來到大埔搵食,係小街到發現一間頗為特別的西餐廳,餐廳名叫Dionysus, 唔似英文,踏入餐廳,門口已有條梯通往上層,原來係兩層的西餐廳,餐廳設計相信花了唔少心思,醬上掛滿關於酒的畫作,好有情調,相信餐老闆應該非常喜愛紅酒。下層最入有個大酒架牆,選擇樓上座,行上去即見擺放左歐式既椅化妝鏡台和櫃,相信會吸引唔少人打卡。我地叫左兩個lunch Set.。一個頭盤選了法式粟米濃湯,湯非常濃稠,新鮮粟米味種鮮甜,彷似自己咬緊新鮮粟米。另外頭盤煙三文魚凱撒沙律,沙律菜十分新鮮,咬落chok chok 聲。主菜叫左香煎美國牛腹排5成熟伴法式牛油薯$128 ,牛腹排外層煎到香脆,切開一片片上碟,中間肉非常嫩紅光澤飽滿,咬落超滑冇渣,亦沒有血水,牛油薯角也好香口。另一個主角試左香煎羊西冷配香草紅酒汁7成熟伴焗薯蓉$128,平時不太好羊的我,試左呢個羊西冷,非常嫩滑,羶味適中,煎到羊肉仍透出粉紅色澤,配上香草紅酒汁亦好夾。
選擇樓上座,行上去即見擺放左歐式既椅化妝鏡台和櫃,
相信會吸引唔少人打卡。我地叫左兩個lunch Set.。

2020-12-26 69 浏览
Hello! 大家好!魚蛋姐又出動飲飲食食~臨近聖誕想貼近一下聖誕既氛圍,心郁郁想食西餐。一進門有聖誕樹、大紅花和雪人等裝飾,內部有兩層。由待應帶位,踏上梯級上至第二層。店內佈置很有心思。有點後悔沒有坐下打打卡。午餐MENU有單點SET餐和Special for2比起忌廉煙肉汁意大利飯,更想食拿破崙意大意利飯,干脆就選了Special for 2。先來的是前菜。菜身爽口,麵包粒脆口,擺盤沒有馬虎之嫌。接住亦是前菜。建議先夾起青口於碟上,再用餐匙取適量煙肉汁一同享用。接著是餐湯。點餐前,待應已經提示是日餐湯為粟米忌廉湯。享用湯時盡量避免發出「嘶嘶、囌囌」或吹湯,優雅地吃湯。主菜來了!首先是拿破崙意大利飯。表面一層看似冷卻下來,但用餐匙往內一潷,熱騰騰的香氣隨即溢出。入口飯略帶甜味,酸味較輕。飯粒軟硬適中,有咬感而且飯粒分明。飯汁比例恰當均勻,吃到最尾也沒有過稀出水現象。接著有日式醬油牛腹柳闊條麵。率先將整片牛腹柳放入口中,先有燒牛肉的香氣後有日式醬汁襯托。這個配搭帶點趣味,我會形容為日本風味意大利特色既高級版乾炒牛河。最後點了咖咖作餐飲。走運的是甜品已售罄,待應姐姐拿起餐飲單給我們免費
Hello! 大家好!魚蛋姐又出動飲飲食食~

臨近聖誕想貼近一下聖誕既氛圍,心郁郁想食西餐。
一進門有聖誕樹、大紅花和雪人等裝飾,內部有兩層。
由待應帶位,踏上梯級上至第二層。
店內佈置很有心思。
有點後悔沒有坐下打打卡。

午餐MENU有單點SET餐和Special for2
比起忌廉煙肉汁意大利飯,
凱撒沙拉
先來的是前菜。菜身爽口,麵包粒脆口,擺盤沒有馬虎之嫌。
粟米忌廉湯
接著是餐湯。點餐前,待應已經提示是日餐湯為粟米忌廉湯。
享用湯時盡量避免發出「嘶嘶、囌囌」或吹湯,優雅地吃湯。
拿破崙海鮮意大利飯
主菜來了!首先是拿破崙意大利飯。
入口飯略帶甜味,酸味較輕。
飯粒軟硬適中,有咬感而且飯粒分明。
飯汁比例恰當均勻,吃到最尾也沒有過稀出水現象。
日式醬油牛腹柳闊條麵
接著有日式醬油牛腹柳闊條麵。
凍鮮奶咖啡
最後點了咖咖作餐飲。
走運的是甜品已售罄,待應姐姐拿起餐飲單給我們免費升級其他口味的咖啡。
凍鮮奶咖啡
慢慢享用鮮奶咖啡呢!慢慢傾下,飲下,無人催,無人趕。
這是一個悠然的星期日下午。
2020-12-20
凱撒沙拉
粟米忌廉湯
日式醬油牛腹柳闊條麵
2020-12-23 744 浏览
約會好友提前慶祝聖誕節,DIONYSUS嘅環境及氣氛最適合不過,踏入餐廳已經充滿住聖誕氣氛😻而且食物質素又夠高,令人有興奮嘅感覺🥳我哋真係無揀錯👍🏻🔶法式香蒜豬髀仔配牛肝菌汁三隻有手心咁大嘅香煎豬髀仔配上薯蓉蔬菜,輕輕用刀已經好容易切開豬髀仔咬落豬髀夠鮮甜,就算唔點汁已經夠晒味👍🏻從未食過咁腍嘅豬髀仔😋而且牛肝菌汁拌薯蓉最適合不過🔶煙花女大蝦意大利粉顏色鮮艷,大蝦切成一口大小尺寸,一口大蝦粒加上惹味肉碎粒,再配上鮮蕃茄汁加少少香辣,令胃口大開😋惹味無比每個set lunch都跟餐湯或煙三文魚凱撒沙律,仲有一杯餐飲!🔸甘筍忌廉濃湯(餐湯)質地較竭,味道清甜,入口順滑,而且仲有少少甘筍粒,有啲咬口👍🏻呢個餐湯真係唔錯😌🔸煙三文魚凱撒沙律新鮮沙律菜配上一口大小煙三文魚,再加上精緻擺碟,真係好吸引😍少少一碟開胃沙律做得好出色👍🏻🔸牛奶朱古力(凍)打咗一層泡沫,牛奶比例較多,佔咗四分三杯,朱古力味唔太濃,甜味適中🔸泡沫咖啡(熱)厚厚一層泡沫,入口幼滑我欣賞呢間餐廳咖啡糖,用上原粒蔗糖,帶出咖啡香味😚
而且食物質素又夠高,令人有興奮嘅感覺🥳我哋真係無揀錯👍🏻

🔶法式香蒜豬髀仔配牛肝菌汁

🔶煙花女大蝦意大利粉

煙花女大蝦意大利粉

🔸甘筍忌廉濃湯(餐湯)
甘筍忌廉濃湯

🔸煙三文魚凱撒沙律
煙三文魚凱撒沙律

🔸牛奶朱古力(凍)
牛奶朱古力(凍)

🔸泡沫咖啡(熱)
泡沫咖啡(熱)

厚厚一層泡沫,入口幼滑

我欣賞呢間餐廳咖啡糖,用上原粒蔗糖,帶出咖啡香味😚
甘筍忌廉濃湯
煙三文魚凱撒沙律
牛奶朱古力(凍)
泡沫咖啡(熱)
在大埔舊墟發現了有一間與周圍環境別與不同的餐廳踏入去後好似愛麗絲咁進入了不一樣的世界。這裏有兩層,而且樓底好高,喜歡空間感大的地方,很有私隱度~營造出一種放鬆談談心的氣氛~~在這個環境裏,Lunch menu 既價錢不算昂貴,$96至$138,有意粉、焗薯、闊條麵、扒等,還有沙律/湯、甜品和餐飲🍵今日的是日餐湯係周打蜆忌廉湯,忌廉在面頭上畫了一個圈圈⭕️,入面蜆嘅數目都多呀🔸慢烤香草紐西蘭羊西冷配紅酒汁伴焗薯$138羊西冷就叫左7成熟, 烹調的時間好好,巳經切好一片片😍外熟內嫩,中間是程顯粉紅色的~肉質厚身,啖啖都充滿肉汁。配菜有甘筍同西蘭花🥦,食得出用左香蒜和牛油烹調🔸 golden empire我呢個係special drinks,中文名叫《黃金帝國》好特別呀~有一片檸檬夾在杯邊,漸變色黃,飲之前攪一攪先,梳打味帶回酸酸甜甜。🔸洋甘菊花茶食飽飽後飲壺茶,邊傾偈邊嘆茶~享受呀!🔸是日甜品玫瑰花塊作蛋糕嘅點綴,好精緻😍細細件,食飽之後再食甜品好滿足呀😆如你想來一場寧靜又有氣氛的一餐,《Dionysus》是一個很好的選擇🥰
在大埔舊墟發現了有一間與周圍環境別與不同的餐廳

踏入去後好似愛麗絲咁進入了不一樣的世界。

🔸慢烤香草紐西蘭羊西冷配紅酒汁伴焗薯$138
配菜有甘筍同西蘭花🥦,食得出用左香蒜和牛油烹調

🔸 golden empire

🔸洋甘菊花茶
食飽飽後飲壺茶,邊傾偈邊嘆茶~享受呀!

🔸是日甜品

2020-12-14 91 浏览
樓底好高,感覺好有空間感. 暗暗感覺,有唔少酒、畫等decoration 幾有氣氛午市時間好爆場,兩層都全滿。不過我地晏左去,所以食到最後得番我地一枱,影到空曠dining area午市menu唔貴,一個full lunch set 連salad/soup main, dessert 加drink 最平一百有找order steak 都唔貴,$128。可惜當日sold out.前菜可揀沙律或餐湯。因為是日餐湯係青豆湯,而我同朋友都麻麻地青豆,所以大家都揀左沙律。沙律主要係生菜同三文魚,份量唔多,作為前菜係夠的。生菜好新鮮同爽脆,煙三文魚都好夠鹹香同煙燻味。法式蒜香豬脾仔配牛肝菌醬汁豬脾仔有做到外面乾脆內裡嫩滑的口感。不過味道就偏淡,要點牛肝菌醬先多啲味道。三舊豬脾仔的份量對女士黎講就剛好,男士就未必夠飽。反而配菜更有驚喜,甘筍仔同西蘭花好香蒜蓉牛油味,而薯蓉都好滑好creamy😋香煎羊西冷配香草紅酒汁Request 左medium, 烹調時間剛好,切開中間仲係嫩紅色. 入口厚身肉質有彈性同肉汁。帶羊獨有香味又唔算好騷。不過個gravy 比較淡,之後問店員攞左薄荷醬同mustard, 覺

法式蒜香豬脾仔配牛肝菌醬汁

香煎羊西冷配香草紅酒汁

不過個gravy 比較淡,之後問店員攞左薄荷醬同mustard, 覺點點上比起個紅酒汁更match

是日dessert係chocolate cake. 原本對餐廳dessert唔抱太大期望, 食落又ok wor.
choc 香味幾rich, 細滑口感. 小小一件無咁甜膩

環境有格調幾好坐,午市定價唔貴食物頗有水準,唔怪得都多人幫襯

2020-12-13 70 浏览
專登入大埔買糯米糍食,可惜味道已不似預期😓行逛期間比我搵到間正嘢,立即趕走我嘅壞心情 🤗🤗😉😉😉發現懷仁街有間好有格調嘅法國餐廳📷📸🍽樓高兩層,店內裝飾擺設佈局都好靚🥰重點係食物出品好有水準、擺盤精緻👍🏻👍🏻我同我嘅另一半都係食肉愛好者🍴我點咗至愛羊西冷🥰order 七成熟😋肉香細緻,羶香恰好配合紅酒汁同食,令味道層次更豐富。老公就要medium嘅香煎美國牛腹扒伴法式牛油焗薯😉Hanger Steak 🥩 色澤靚靚,肉味濃郁,口感柔嫩多汁👍🏻🐂「Dionysus」係一間好有feel 兼性價比高嘅餐廳,絕對值得再嚟💯💯💯💯💯😻😻😻
😉😉😉發現懷仁街有間
好有格調嘅法國餐廳📷📸🍽
我同我嘅另一半都係食肉愛好者🍴
老公就要medium嘅香煎美國牛腹扒伴法式牛油焗薯😉

2020-12-12 63 浏览
呢度唔單止環境舒服,neat and tidy ,而且服務好,唔煩你之餘又唔會冷落你,招呼好好。 食物出品好驚喜,睇餐牌係西餐常餐但係出品無論賣相同味道都同中西區fine dinning restaurant 冇好大差別。抵食!
2020-12-12