2025-02-09
DIVINE 119滿滿小店風情,被吸引而來🙌🏻😂整體食物質素不錯,而且幾抵食。💁🏻♀️💁🏻♂️今次食晚餐,菜式豐富,每位3、4百已有交易🤝🏻.。Exquisite snacks🝮櫻花蝦三文魚|鴨肉春卷|煙燻花雕鵪鶉蛋小食拼盤賣相靚靚,櫻花蝦三文魚撻脆口撻皮包住櫻花蝦、三文魚,口感有層次🎉;鴨肉春卷炸得香脆,包住一絲絲鴨肉,又幾夾😋;煙燻花雕鵪鶉蛋🥚 做成流心效果,好味!🤤.。Soup & Appetizers ** 🍲🥢 🝮蘭王蛋|招牌卡邦尼|自家製雲吞 西式雲吞包住流心蘭王蛋,配上卡邦尼汁,食材處理得宜👌 .🝮巴馬火腿|密瓜|黑醋沙律巴馬火腿做花心🌹,再將蜜瓜🍈切成薄片,再一層層砌成玫瑰花形,賣相靚之餘,蜜瓜層層口感,完全提升咗成件事✨.。Pasta & Starter 🝮鮑魚|紅蝦|天使麵 鮑魚、紅蝦🦐都係鮮味一類,配上自家製茄汁,整體味道不錯,不過我鍾意比較更有咬口嘅天使麵🍝😜.🝮北海道|刺身帶子|海鮮他他 🥑🍣 中間加上牛油果同芒果等食材,食落似係沙律一類,味道清新🍃🌊.。Main 🝮煙燻|美國JBP法式|穀飼豬鞍 🐖🔥 厚切豬鞍經過慢煮工序,肉質有彈性而JUICY,好味到一
。Exquisite snacks
🝮櫻花蝦三文魚|鴨肉春卷|煙燻花雕鵪鶉蛋
。Soup & Appetizers [Choose 1 of 5]** 🍲🥢
🝮蘭王蛋|招牌卡邦尼|自家製雲吞
西式雲吞包住流心蘭王蛋,配上卡邦尼汁,食材處理得宜👌
🝮巴馬火腿|密瓜|黑醋沙律
。Pasta & Starter [Choose 1 of 5]
🝮鮑魚|紅蝦|天使麵
🝮北海道|刺身帶子|海鮮他他 🥑🍣
中間加上牛油果同芒果等食材,食落似係沙律一類,味道清新🍃🌊
。Main [Choose 1 of 9]
🝮煙燻|美國JBP法式|穀飼豬鞍 🐖🔥
厚切豬鞍經過慢煮工序,肉質有彈性而JUICY,好味到一口接一口😍
🝮燒白味噌日本黑鱈魚 🐟🍽️
用刀切開已感覺到鱈魚嫩滑桯度,用上白味噌作輕輕調味,已經好讚👍
。Dessert [Choose 1 of 2]
本身食到甜品已經好飽,但兩款甜品本身諗住淺嚐,點知食到停唔到口 🤤💕
🝮銀杏|腐竹糖水|豆腐雪糕
呢款係中西FUSION甜品,先吃一口豆腐雪糕,細味一下會食到豆腐味道
🝮自製|巴斯克芝士蛋糕|紅棗蘋果泥 🍏🍰
自製巴斯克芝士蛋糕,口感軟滑而芝士味香濃,大滿足😋✨
➕加購 大雪茄🥳🌯
原價$80,宜家FOLLOW餐廳IG,可以優惠價$56享用,當然要試一下💖。將春卷做成雪茄形狀,再用煙灰缸盛載,有FEEL🔥,內餡包上鴨肉|鵝肝,可再點黑蒜醬,味道不錯👍
💁🏻♂️💁🏻♀️後記:
食到好西會做下RESEARCH📝,原來呢度個主廚👨🏻🍳有從事逾10年米芝蓮餐飲經驗👏🏻,朋友話「臥虎藏龍🐉」,真係唔係講玩笑😄✨