2020-02-27 68 浏览
又來DK吃飯😂其實特別想約帥哥過來喝一杯🍺氣氛很好,很適宜約會🥰可以吃貨的眼裡只有食物,喝酒什麼的,吃飽喝足再說吧😝德國香腸拼盤$88真是很大份,各種香腸應有盡有,我自己最愛紅色肉腸,肉質鮮嫩多汁,入口特別有滿足感。迷你漢堡🍔配黑松露薯條🍟$88迷你漢堡🍔雖然個子小,份量確很足,特別飽肚子。吃完一個之後,已經飽了一大半了。😂😂薯條🍟很香,熱量滿滿😂😂所以,回家要做多些運動,抵銷罪惡感😝煙三文魚沙律🥗$68今晚唯一比較清淡的食物,蔬菜🥬清爽口感,新鮮美味,多吃一點,有利於身體健康。沙爹牛肉串$56最愛的燒肉,配上特製的沾醬,味道濃郁,酸酸辣辣讓肉質更加鮮美好吃😋。
可以吃貨的眼裡只有食物,喝酒什麼的,吃飽喝足再說吧😝
德國香腸拼盤$88

迷你漢堡🍔配黑松露薯條🍟$88

煙三文魚沙律🥗$68

沙爹牛肉串$56

2020-02-24 65 浏览
DK Bar & Restaurant每逢星期五收工總是特別想約朋友食晚餐和飲一杯🍸今次朋友介紹來DK Bar & Restaurant~餐廳環境很不錯,Bar位有時下潮流的霓虹燈,不過餐桌燈光柔和,非常合適和朋友聊天❤️由於朋友沒有吃午餐,所以我們二人點了4樣食品。🍔迷你安格斯牛肉漢堡配車打芝士及松露薯條 薯條真的超好吃😋芝士味超級重,非常適合我這個芝士控!加上松露,口味變得多層次~漢堡中的牛肉好香口,而且牛肉鮮味很重,正!🍕黑松露巴馬火腿薄餅拌火箭菜這個是店員推介的食品,想不到真的沒推薦錯😍它是我喜歡的薄底pizza,而且很脆口。吃下去不會太肥太飽👍🏻巴馬火腿味道比較濃,但配著火箭菜吃卻剛剛好💕🐓椒鹽雞軟骨朋友太久沒吃過所以點了這個小吃。它是即叫即炸,很新鮮很脆,而調味比較輕口,不會太鹹,和main dish一起吃剛好。🐂沙嗲牛串燒估不到串燒也整得不錯,醬汁另外上,所以不會令串燒變淋變軟👍🏻沙嗲汁偏甜,小辣,容易入口✔️
DK Bar & Restaurant

每逢星期五收工總是特別想約朋友食晚餐和飲一杯🍸
今次朋友介紹來DK Bar & Restaurant~

🍔迷你安格斯牛肉漢堡配車打芝士及松露薯條

🍕黑松露巴馬火腿薄餅拌火箭菜

🐓椒鹽雞軟骨

🐂沙嗲牛串燒
2020-02-24 62 浏览
間唔中壓力大都想飲返一兩杯, 搵個舒服既地方同朋友飲杯野聚下就最好不過今次就就約左朋友黎DKLM, 上到黎店員首先會同我地量體溫確保人客冇發燒, 之後再用搓手液消毒防疫措施都做得幾好DKLM的環境都幾好, 仲有桌球同Beer Pong玩約埋一大班朋友都認真唔錯好多酒吧都要收nuts錢, 呢度竟然唔使仲無限refill添!!以酒吧黎講食物既種類都幾多首先就飲杯野先, 叫左杯sangria (red wine)支紅酒都唔錯, 易入口, 加埋果肉, 好岩女仔另外就叫左個PIZZA同埋一D小食用黎佐酒小食有雞翼, 炸蝦餅同埋日式煎餃, 全部都即叫即整而且價錢合理, 味道都唔錯, 的確係happy hour既一個好選擇
防疫措施都做得幾好

DKLM的環境都幾好, 仲有桌球同Beer Pong玩
約埋一大班朋友都認真唔錯

好多酒吧都要收nuts錢, 呢度竟然唔使
仲無限refill添!!

以酒吧黎講食物既種類都幾多

支紅酒都唔錯, 易入口, 加埋果肉, 好岩女仔

另外就叫左個PIZZA同埋一D小食用黎佐酒
小食有雞翼, 炸蝦餅同埋日式煎餃, 全部都即叫即整
2020-02-18
2020-02-24 40 浏览
星期五放工去開尖沙嘴諗住行下donki donki, 行過MW棟嘢,好耐無經過,原來新開咗好多店,有飲嘢嘅地方。入到去2樓呢個場,好都大同幾好氣氛,有枱波打添,牆上有好大個搞笑總統,有好多個大電視,望咩方向都會見到起碼一部。衞生做比較足,一入去比埋紙巾包口罩,探熱加消毒雙手。睇餐牌嘢食種類估唔到都幾多,叫咗薯條,炸墨魚丸同青口意粉。薯條唔油啱啱好,青口同入面嘅蜆都好鮮甜,最正喺個墨魚丸,好香口,絕對食唔停口,配埋大大杯冰凍啤酒真係一流。本身想叫焗蠔嘅,不過賣曬,下次要試下,同再叫墨魚丸

2020-02-18 43 浏览
閒時放工去下Happy Hour都不失為一件樂事今日放工無野做就去左尖沙咀諗住飲杯野放鬆下枱頭望到呢間酒吧個名咁正就走上去睇下 間野叫DKLM作為香港人你𢤦的入到去咩都未叫先上小食比你過下口癮佢地作為一間酒吧喜歡睇波的話真係無得頂先叫左兩杯野同個薯條 可以邊食邊飲邊吹下水佢地個薯條熱辣辣好好食食下食下又口痕就叫左個燒豬頸肉食下 佢地個豬頸肉燒得好夠火候 入而嘅油脂剛好溶化 作為配酒小食真係無得頂鹹嘅小食用黎配酒 真係無得頂 作為芝士嘅愛好者梗係唔會放過佢地嘅四重芝士Pizza 食落有唔同嘅口感 配埋薄餅皮正~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~作為一間酒吧佢地真係夠晒Chill Happy Hour一流
閒時放工去下Happy Hour都不失為一件樂事

先叫左兩杯野同個薯條 可以邊食邊飲邊吹下水
佢地個薯條熱辣辣好好食

2020-02-18
2020-02-16 34 浏览
風頭火勢,出黎食飯飲嘢都要小心衛生。一入到餐廳,首先要量體溫,之後店員提供紙巾俾我哋包好個口罩,最後用酒精搓手液洗手,先入到餐廳。雖然比較麻煩,但對於衛生嘅誠意就十足!Fresh fruit Margarita with Lychee / Zombie杯Margarita,酒同荔枝味嘅比例啱啱好,飲落唔會太甜,既有酒味又有清香嘅荔枝味。德國香腸拼盤香腸拼盤共有四款唔同嘅香腸,有豬肉腸同雞肉腸,每款香腸都有各自嘅風味,佐酒一流。千島海鮮薄餅比較少見海鮮薄餅上邊有三文魚,但其實味道同薄餅都幾夾。除咗三文魚,薄餅入邊仲有蜆肉、帶子等配料。千島醬嘅份量唔會太多,令薄餅食落唔會太咸。薄餅嘅餅底夠香脆,食落更滋味。
風頭火勢,出黎食飯飲嘢都要小心衛生。

德國香腸拼盤

千島海鮮薄餅
2020-02-12
  • 千島海鮮薄餅
2020-02-12 38 浏览
好耐冇出過尖沙咀食飯啦,難得今日早收工,就約左個friend 出去食飯,chill chill佢。依間鋪頭係朋友簡嘅,貪佢係樓上鋪,可以靜靜地吹下水。一去到,店員就好貼心咁幫我地量體溫同埋用紙巾幫我地包好個口罩。係依啲非常時期,有啲咁嘅服務真係好窩心,亦令到食客都食得放心啲👍🏻👍🏻店員仲比左消毒紙巾比我地搽手機👍🏻認真抵讚。泰式魚餅魚餅入面係好濃郁嘅九層塔,加上彈牙嘅魚肉,再煎到脆卜卜,真係好正丫🥰🥰迷你安格斯漢堡加松露薯條芝士咪好夠,牛肉都好juicy👍🏻但一定要提晚就係入薯條,因為係即炸嘅薯條,熱辣辣加上黑松露☺️真係停唔到口德國鹹豬手到左朋友全晚最期待既豬手,外皮脆卜卜, 但係肉質仲係keep到,仲有秘製芥末醬👍🏻冇諗過有咁高質嘅樓上鋪,之後同朋友去開尖沙咀會再去食呢一間👍🏻👍🏻
依間鋪頭係朋友簡嘅,貪佢係樓上鋪,可以靜靜地吹下水。

店員仲比左消毒紙巾比我地搽手機👍🏻認真抵讚。

泰式魚餅

迷你安格斯漢堡加松露薯條

德國鹹豬手

2020-01-13 137 浏览
上openrice見到這間餐廳食評好似幾吸引,原來是一間酒吧!有薯片送的!!全晚不停在播球賽!!Let's Party All Night魚餅普通,冇乜特別!蜜糖雞翼好味的。飲品也是正常薯條OK的,香脆煙三文魚沙律,這個幾好味的,好fresh肉醬意粉,這個好多肉醬,好香好味的,意粉係幼身,好彈牙呀。豬手好咸,同個皮勁硬,食得好辛苦!!墨西哥脆片,脆片好味,上面的芝士乾身,痴埋一齊乾晒白洒煮蜆!這個好腥同有沙架,唔掂呀!!
有薯片送的!!

全晚不停在播球賽!!

Let's Party All Night

魚餅普通,冇乜特別!

蜜糖雞翼好味的。

飲品也是正常

薯條OK的,香脆

煙三文魚沙律,這個幾好味的,好fresh

肉醬意粉,這個好多肉醬,好香好味的,意粉係幼身,好彈牙呀。

豬手好咸,同個皮勁硬,食得好辛苦!!

墨西哥脆片,脆片好味,上面的芝士乾身,痴埋一齊乾晒

白洒煮蜆!這個好腥同有沙架,唔掂呀!!

2020-01-03
2019-12-25 196 浏览
想同朋友傾計談下心😬上網搵下搵下就見到呢間。一心黎試下💛入到去環境幾好feel。坐低叫左d零食同白酒^-^我地揀5到但我地心水有2個選擇,Waiter 俾左其中1隻我地試,睇下岩5岩先😊講真冇諗過可以try 1try law👍🏻👍🏻👍🏻好滿意!之後我地叫左其中1枝2xx,價錢5系好記得。我地坐系近窗口位💛可能我地早黎冇咩人。HH 前我地再叫左支白酒同2杯mojito🌿🌿呢到價錢又貼地🌝到9:30左右開始多人了。。。之後聽到有人生日仲播LMF🌙成個氣氛熱鬧起上來💫💫到10:30左右我地就走lu💛小食都幾好味,價錢又合理😝下次會再黎🙌🏻🙌🏻🙌🏻
到9:30左右開始多人了。。。
之後聽到有人生日仲播LMF🌙
成個氣氛熱鬧起上來💫💫

到10:30左右我地就走lu💛
小食都幾好味,價錢又合理😝
下次會再黎🙌🏻🙌🏻🙌🏻
2019-12-25 67 浏览
食物野飲都唔差,朋友都玩得好開心,都坐得舒服。但到最後埋單個陣,好多收費都唔岩。包括收多咗杯酒,多咗次beer pong,shisha收多咗一次奶底同換炭(個侍應仲要話奶底唔會換,但唔知點解張單出兩次錢)除咗咁樣錯單唔開心外,其他都唔錯,不過真係要睇睇單先。
食物野飲都唔差,朋友都玩得好開心,都坐得舒服。

除咗咁樣錯單唔開心外,其他都唔錯,不過真係要睇睇單先。
2019-12-21 81 浏览
昨天晚上朋友說帶我去Happy Friday,通常喝酒的地方第一時間聯想到的都會是中環蘭桂芳,真沒想到尖沙咀的大廈上面會有一個讓人輕鬆的地方。雖然地方不大但設施還蠻多的,人流不多,可以跟朋友安靜地喝喝東西😊我們點了一份蜜糖雞翼味道跟西餐廳一樣好似,烤很香很脆而且蜜糖令雞翼甜甜的煙三文魚沙拉份量不算多,適合不想空腹喝酒但肚子不是很餓的朋友。千島海鮮薄餅配料很多,薄餅上非常多芝士,如果喜歡吃芝士的朋友不要錯過,厚度剛好不會太厚
昨天晚上朋友說帶我去Happy Friday,
我們點了一份蜜糖雞翼
味道跟西餐廳一樣好似,烤很香很脆而且蜜糖令雞翼甜甜的
煙三文魚沙拉
份量不算多,適合不想空腹喝酒但肚子不是很餓的朋友。
千島海鮮薄餅

10/9/2019個朋友啱啱返夜班收工,佢同我講話想飲杯野,我又同佢講我想食嘢,咁我話不如搵間又有嘢飲又有嘢食嘅酒吧啦係OpenRice苦思良久,終於搵到間星數比較多嘅酒吧,咁我就二話不說即刻book左佢,咁去到間酒吧嘅時候,比我嘅感覺就係有啲黑暗,有啲嘈,不過個waiter都幫我地搵咗個靜小小嘅位置方便傾計,但係因為其實我哋兩個都唔係好肚餓嘅關係,所以就叫咗每人一杯嘢飲,然後叫咗個意粉,再叫咗個雞翼咁佢啲酒就黎得比較快,飲落去嘅感覺酒精同埋啲Mixer都夠balance,不過個意粉同埋個雞翼都上得有啲慢,可能因為都比較夜,不過食落去嘅感覺唔錯,粒帶子幾有咬口,啲雞翼都比較香脆,可能係因為即刻叫即刻整掛,咁最後同個朋友傾完計食晒所有嘢之後,埋單都唔係好貴,如果鍾意飲嘢又鍾意食啲小食嘅話我都推薦去呢間
10/9/2019

2019-09-10
$100 (宵夜)
2019-12-10 1396 浏览
同男朋友行完尖沙咀食完飯唔想咁快返屋企,又記得附近有一間以前去過嘅酒吧,質素唔錯,所以就再嚟啦就係呢間😎😎幾個月前嚟過呢間酒吧,覺得感覺真係幾好,價錢又合理!可能我哋時間尚早,酒吧唔算好多人,但係要坐得耐就越來越多人!證明都有一定嘅人氣👍🏻👍🏻仲好記得上次叫咗呢間酒吧嘅一啲特色雞尾酒,今次轉一轉玩法,叫一啲經典嘅雞尾酒!又試吓佢嘅質素係咪都係咁好☺️☺️Sangria 先叫咗一杯sangria,正宗嘅雞尾酒係要用西班牙紅酒再加新鮮嘅雜果👍🏻👍🏻呢度所用嘅紅酒雖然我唔知係咪西班牙,但係都唔係最平嗰啲,而且佢嘅生果唔係罐頭生果,而係新鮮切出嚟嘅士多啤梨同埋奇異果!但係呢一點都夠有心❤️❤️Whiskey sour呢一杯雞尾酒可以話係經典中嘅經典👍🏻👍🏻👍🏻要衝得好係好難嘅事,但係呢一間做得好唔錯,酸味同埋威士忌得到平衡,好考調酒司嘅功夫🧐🧐Bueno perfecto最後呢一杯佢哋自家特色嘅雞尾酒😚😁上次飲完真係覺得好正🤤🤤今次忍唔住再叫🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️外表又靚又甜適合女仔飲!

Sangria

Whiskey sour

Bueno perfecto

2019-11-22
宵夜
2019-11-28 105 浏览
兩個女人仔好耐冇相聚,今日難得大家可以掉底小朋友抽時間出來輕鬆一下,我地就選擇出尖沙咀找個地方可以慢慢吹水食下小食咁的地方。一上來見到牆壁上的畫好掂,夠哂有型。 😎我地點左幾款野食一路食一路吹幾爽,蜜糖香燒雞翼 ~ 雞翼燒得剛好皮脆入面肉夠嫩滑一咬仲有肉汁滴出,個面的蜜糖好味好甜。迷你安格斯牛肉漢堡伴車打芝士及松露薯條 ~ 兩件迷你漢堡剛好我地一人一件,個包焗一焗再夾上安格斯牛肉,車打芝士番茄,味道唔錯, 松露薯條用上粗薯條,松露好香,如薯條加ddd 鹽就仲正。豬手 ~ 我們最愛的菜式脆脆的皮,嫩嫩的肉,夠哂味道好岩配啤酒,但我們都趕住回家照顧小朋友,所以冇得啤一啤。

一上來見到牆壁上的畫好掂,夠哂有型。 😎

我地點左幾款野食一路食一路吹幾爽,

2019-11-21 86 浏览
早排同朋友聚會,佢提議嚟到呢間酒吧貪可以坐得耐啲傾下計。我地坐左係窗邊嘅二人高枱,旁邊就係落地大玻璃望街景,感覺都幾開揚,而且好在呢度雖然係酒吧但又唔會好嘈,係可以傾計嘅好地方。一坐底首先送上小食,呢杯薯片份量都唔少,而且片片厚切,送酒一流!我請店員推介左款相對易入口嘅白酒,果然唔會太嗆喉,味道比較清,送油膩嘅肉類特別襯。朋友唔飲酒精,所以叫左呢杯叫Mango paradise嘅mocktail,賣相吸引,飲落更加有新鮮芒果夠晒香甜。呢度雖則係酒吧,但食物選擇都幾多,我地散叫了幾道小食同主菜。徳國香腸拼盤呢盤香腸拼盤有三款唔同嘅香腸,煎得香而不膩。香煎雪魚柳 拼橘子沙律沙律配上橘子肉粒份外清新,雪魚煎得表皮香脆,肉質就保持到嫩而唔會覺得乾。鹽燒蒜香和風牛肉牛肉選材唔錯,食到香濃牛肉味,燒起嚟仍能夠鎖住肉汁。

徳國香腸拼盤
呢盤香腸拼盤有三款唔同嘅香腸,煎得香而不膩。

香煎雪魚柳 拼橘子沙律

鹽燒蒜香和風牛肉
牛肉選材唔錯,食到香濃牛肉味,燒起嚟仍能夠鎖住肉汁。