2021-08-14 91 浏览
係尖沙咀返工已經食到唔知食咩好,聽啲同事講話呢間餐廳午市套餐6折起,不過chef special就冇折上折😌仲要上枱又靚,即刻去試🤓一入去就見到中央有啲桌球枱🎱,beer pong,啲同事話收工都會過黎飲下野玩下,同埋推介shisha😆另外話啲職員同佢講如果vip房無人訂仲可以入去唱歌🎤仲有呢度好多電視📺睇球賽都👍🏻👍🏻⚽️收工聚會好選擇😁 Set Lunch:軟殼蟹迷你漢堡伴蟹肉醬及松露薯條🦀🍔剛剛炸起的薯條,面層加左啲黑松露醬又香又脆,味道岩岩好🥰迷你漢堡好好食,麵包好鬆軟,牛肉都好juicy,而芝士蕃茄岩岩好可以中和返牛肉既油膩感💯仲有仲有軟殼蟹超好食,個身有滿滿蟹膏🤤諗起都想再食😍單點:千島海鮮薄餅🍕係我中意既薄脆批啊~面層有煙三文魚,帶子,蝦🦐,底層有好多芝士🧀🧀,焗到好香口,送酒一流👍🏻可惜我轉頭要返工🥲

Set Lunch:
軟殼蟹迷你漢堡伴蟹肉醬及松露薯條🦀🍔

單點:
千島海鮮薄餅🍕

2021-08-13 50 浏览
叫左蜜糖雞翼 豬手 沙律蜜糖雞翼一啲蜜糖味都無 似滷水雞翼沙律似岩岩摘出黎咁 油同黑醋乜都無 豬手直程漏左單 一個鐘後再問我洗唔洗幫我整👍🏻成間餐廳完全唔夠人 叫極都無人 好似食緊法國大餐咁 食完一道先上另一道☺️總括然而 同間餐廳名一樣
叫左蜜糖雞翼 豬手 沙律
蜜糖雞翼一啲蜜糖味都無 似滷水雞翼
沙律似岩岩摘出黎咁 油同黑醋乜都無
豬手直程漏左單 一個鐘後再問我洗唔洗幫我整👍🏻
成間餐廳完全唔夠人 叫極都無人
好似食緊法國大餐咁 食完一道先上另一道☺️
總括然而 同間餐廳名一樣
2021-08-10 59 浏览
Lunch Time黎到見到Lunch Set原來得主食, 以優惠價錢加飲品, 個SET都幾特別HAHA海鮮龍蝦忌廉汁意粉 $88有大約蜆肉、蝦、青口伴扁意粉,扁意粉份量都幾多,軟殼蟹迷你漢堡伴蟹肉醬及松露薯條 $128估唔到迷你漢堡中間係夾住牛肉餡, 而軟殼蟹係放係個盤上面🤣軟殼蟹好脆卜卜啊~份量都幾多,同埋咁樣食都幾方便啊~有需要既話可以將軟殼蟹放返入個burger度一齊食~松露薯條都幾多~蘑菇忌廉湯 $28感覺有少少稀身,有少量蘑菇粒粒,飲落有d似罐頭既蘑菇忌廉湯😂
海鮮龍蝦忌廉汁意粉 $88
有大約蜆肉、蝦、青口伴扁意粉,扁意粉份量都幾多,
軟殼蟹迷你漢堡伴蟹肉醬及松露薯條 $128
松露薯條都幾多~
蘑菇忌廉湯 $28
2021-08-06
午餐
2021-08-09 67 浏览
中午黎到尖沙咀 又想食得有feel啲 而且食得又抵 就去左依間餐廳 因為見佢午市套餐有6折🥰 (special 除外)一黎到就有得免費食蝦片 仲有得refill!安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條安格斯牛肉肉咪好濃 而且漢堡size好可愛🥰 好岩我地打卡 😎 粗薯配埋松露 真係超級香😆仲有埋火腿沙律卷 好夾 安格斯肉眼牛扒配香菌燒汁牛扒燒得好香🥰 而且啲汁好香! 配埋粗薯食真係無得頂😆Ginger Ale好香嘅姜味🥰 越飲越似係日本飲開既Ginger Ale!依間除左食野之外 仲有得唱k 同唔同既遊戲比客人玩 😎
中午黎到尖沙咀
又想食得有feel啲 而且食得又抵 就去左依間餐廳
因為見佢午市套餐有6折🥰 (special 除外)

一黎到就有得免費食蝦片 仲有得refill!
安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條
粗薯配埋松露 真係超級香😆
仲有埋火腿沙律卷 好夾

安格斯肉眼牛扒配香菌燒汁
牛扒燒得好香🥰 而且啲汁好香!
配埋粗薯食真係無得頂😆

Ginger Ale
好香嘅姜味🥰 越飲越似係日本飲開既Ginger Ale!

依間除左食野之外 仲有得唱k 同唔同既遊戲比客人玩 😎

2021-08-08 68 浏览
呢間餐廳好抵食,氣氛還境靚,仲有得一路食一路玩,有枱波打,如果vip房無人訂,仲可以走入去唱K👍⋯⋯大人細路見到都想玩埋一份,唱埋一份,仲見到一個大人同小朋友一齊打波,我估係兩父子,真係食得開心,玩得又開心🥳原來午市仲有D套餐6折起,(Chef Special除外)真係有得玩、有得食👍😋😍————————————🟧虎蝦🦐煙肉蕃茄🍅忌廉汁意粉🍝:意粉🍝入面有好多隻蝦,煙肉亦好足料,意粉🍝軟硬度適中,食嘅口感唔錯,味道和時間都烹調得很掌握😋————————————🟥德國香腸拼盤拌薯條沙律菜🥗:新鮮即炸薯條、香口又脆…….幾款德國腸的味道不會太咸,.送紅酒🍷啱哂口味,一流👍———————🟩House Wine🍷:加28元upgrade,咁抵飲梗係要叫,質素飲落都唔差😊,咁嘅價錢,食個餐幾十元仲有酒飲,仲想點?👍👍👍😋😋😋—————————食..拍…寫已經成為我生活中的一部份鍾意食…鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶🥰—————————-

————————————
🟧虎蝦🦐煙肉蕃茄🍅忌廉汁意粉🍝:

————————————
🟥德國香腸拼盤拌薯條沙律菜🥗:
新鮮即炸薯條、香口又脆…….
幾款德國腸的味道不會太咸,.送紅酒🍷啱哂口味,一流👍

———————
🟩House Wine🍷:

—————————
食..拍…寫已經成為我生活中的一部份
鍾意食…鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶🥰
—————————-
2021-08-04 146 浏览
一開𨋢門就見到好搶眼既霓虹燈牌,入門口就係beer pong 同snooker 枱,夜晚飲酒玩game 既場境出曬黎! 坐位都舒服, 有好幾張sofa大枱岩曬坐低傾計Lunch set 其實幾抵食,加埋飲品都係$100 左右仲有好多選擇,食食下仲聽到有人唱K 🤣🍽 蟹肉蟹膏濃汁扁意粉 - 蟹膏味的確係幾出,而且比例相對多所以每啖都好夠味道,包得住意粉🍽 德國香腸拼盤伴薯蓉及洋蔥燒汁 - 一大盤加薯條非常滿足! 雖然有少少出奇有芝士腸 🤣 不過其他雞肉腸月大腸都煎得香口 薯蓉變左薯條我地仲開心🥳下次可以再黎試下happy hour 同唱k😆

下次可以再黎試下happy hour 同唱k😆
德國香腸拼盤
🦀軟殼蟹迷你漢堡伴蟹肉醬,松露薯條 $128 (再6折) - 精緻得嚟味道都高質,mini burger入面舊牛都好夠Juicy,軟殼蟹即叫即炸十分香口,入面都仲保留到蟹嘅肉汁。薯條份量多都炸到好香脆,加埋黑松露係正😚🦀蟹肉蟹膏濃汁扁意粉 $98 (再6折) - 大量蟹肉蟹膏撈意粉,鍾意食蟹嘅朋友一定會覺得幾正,又大大碟😎🦀佢係港式酒吧格局,聽講午市有六折所以上去試下,上到去因為真係酒吧氣氛好黑所以仲以為佢未開。但整體環境幾chill,而本身對食物未必有好大期待,點知都有驚喜,食完會覺得佢唔係一間「順便賣嘢食」嘅酒吧,而係有用心去做食物嘅☺️另外飲咗杯菠蘿汁係真材實料唔係化學品溝出嚟,都唔錯~而六折優惠未知做到幾時,大家上去可以問清楚先!

2021-08-01 89 浏览
而家出街周圍都勁多人,我地特登搵左間要上樓嘅餐廳,希望少人啲無咁嘈,又可以慢慢食😂見到lunch menu都好多選擇,價錢好多唔洗一百蚊,除左chef special,其他仲有6️⃣折😳·1️⃣安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條($88)雖然叫迷你漢堡,但塊牛肉都好厚身幾juicy,仲有大大份松露薯條,好香黑松露味,如果係松露醬就更加🤤仲有兩條煙肉卷,中間包住啲菜,上面仲有松露,幾好食😚·2️⃣安格斯肉眼牛扒伴香菌燒汁($88)呢個係chef special,$88咁大塊牛扒都幾抵食😳😳仲有好多薯條,但淨係食塊牛扒都已經好飽😂😂薯條夠熱好好食😆·呢兩個餐都可以加$10要橙汁或者蘋果汁,我地每樣叫左一杯,都幾好飲😋·叫完野食仲有咖喱蝦片,好脆,食晒仲可以refill😂😂呢度仲有間K房,職員話無人book可以入去唱,但我驚俾人聽到我胖虎咁嘅歌聲所以無入去唱喇🤣🤣
1️⃣安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條($88)
2️⃣安格斯肉眼牛扒伴香菌燒汁($88)
2021-07-29 122 浏览
早兩日同朋友去左尖沙咀行街,順便附近食下野,見諾士佛臺full晒,就是但搵間Bar食下野吹下水。 行落少少就見到Dklm Bar就入左去。一入到去覺得都幾有特色,入口放左張波枱,然後隔離仲有張枱放左D膠杯可以攞嚟俾人玩酒game。坐落我哋就睇吓啲餐牌先,發現原來都幾抵有啲lunch set有六折,唔使100就有正餐食。我哋叫咗一個軟殼蟹意粉,另外仲叫咗個德國鹹豬手因為我真係好鍾意食豬手。軟殼蟹意粉個味道啱啱好唔會太鹹同埋高遠難道都適中,食落幾舒服。豬手方面都焗到好林好好食,唔知點整㗎呢🤪。不過就覺得好似差揀啲咁,所以後尾就補咗個薯條。野飲就叫左Signature Mango paradise,飲落冇酒味勁易入口,岩晒女仔飲。臨走見到隔離枱shisha好似都好正,好夠味又夠煙。同埋聽D員工講vip房冇人book,入去唱歌,最衰今次比人book左,好想試下。

2021-07-26 130 浏览
📍DKLM @dklmbar味道:⭐️⭐️⭐️⭐️眼見餐廳酒吧名以粗口 XXYZ諧音來命名🗣第一印象感覺好特別🥸走入酒吧餐廳 食個lunch都仲可以happy hours 一 round 添🍻 ❶安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及黑松露薯條 $88入面夾住既牛肉充滿牛味口感唔錯🍔酸甜既蕃茄中和左牛肉同芝士嘅飽膩感 🍅迷你版既漢堡睇落又幾可愛🤪如果想同朋友share 都唔使好似一般漢堡咁要切開咁狼狽🔪薯條即叫即炸而且厚切 新鮮得來又有口感🔥面頭既醬散發住松露香 🌿一上枱已經覺得非常誘人🍽❷軟殼蟹迷你漢堡伴蟹肉醬及黑松露薯條 $128有點意外嘅係 軟殼蟹並唔係夾喺漢堡內🦀反而係分開上嘅🧐勝在軟殼蟹內外口感酥脆😈順帶一提 經OpenRice訂座低至五五折⚠️
📍DKLM @dklmbar

反而係分開上嘅🧐
勝在軟殼蟹內外口感酥脆😈

順帶一提 經OpenRice訂座低至五五折⚠️
2021-07-25 105 浏览
週末中午同朋友去咗尖沙咀金巴利道「DKLM Bar & Restaurant」呢間酒吧西餐廳食lunch~店內樓底高,座位寬敞,感覺舒適悠閑,仲可以嘆Shisha,另外仲有獨立VIP房,如果無人訂,可以比客人入去唱K🎤星期一至六中午12:30-4pm時段設有午市套餐,仲做緊6折優惠(除左chef special)軟殼蟹迷你漢堡伴蟹肉醬及松露薯條Mini burger有2個,牛肉漢堡扒都幾肥美juicy,中間夾着蕃茄及生菜,減低油膩感👍🏻軟殼蟹炸到卜卜脆🦀金黃香脆嘅粗薯條配上勁香嘅黑松露,簡直係perfect match安格斯肉眼牛扒伴香菌燒汁肉眼牛扒都幾大塊,頗厚的,肉質略為結實,牛肉味都幾濃郁~伴碟仲有香脆炸薯條及沙律菜,好好食哦蘋果汁冰涼清甜的蘋果汁,夏日消暑啱晒

星期一至六中午12:30-4pm時段設有午市套餐,
仲做緊6折優惠(除左chef special)

軟殼蟹迷你漢堡伴蟹肉醬及松露薯條

安格斯肉眼牛扒伴香菌燒汁

蘋果汁

冰涼清甜的蘋果汁,夏日消暑啱晒
2021-07-25 116 浏览
假日嚟到尖沙咀想簡間有情調嘅餐廳試吓,喺OpenRice就見到呢一間餐廳都幾多好評,所以就黎試吓啦!😀到餐廳後發現lunch set有六折,都幾抵!所以呢就嗌咗兩個意粉試一試!意粉嘅味道出乎意料之外咁好,以酒吧來講佢哋嘅食物都幾高質!😋軟殼蟹野菌松露忌廉汁意粉🍝呢個意粉嘅主角軟殼蟹嘅份量唔少,食起上嚟好香口,味道都好夠!至於意粉嘅味道方面唔算好濃烈,但係醬汁好夠,食落口唔會有種乾爭爭嘅感覺,而且仲有一浸野菌嘅味道!香煎三文魚扒半蕃茄忌廉汁扁意粉🍝而我比較欣賞㗎呢就係呢個意粉,相比軟殼蟹意粉,呢一個意粉嘅味道濃烈好多,一食落口就有超級濃烈嘅蕃茄味!酸酸甜甜咁超級開胃!而且三文魚扒方面亦都非常之大塊而且煎得非常香脆,又冇三文魚嗰種腥味。蒜香鐵板白酒煮蜆🤩呢道菜每一隻蜆都漲卜卜,食落口都有好濃厚嘅蒜香同埋酒味,不過呢個蜆有少少乾,再多番啲汁就完美喇!總括來講,對呢一間酒吧嘅食物質素都有幾高嘅評價!大家經過都可以嚟試吓!❤️ 下次有機會嘅話想叫埋多啲朋友嚟去book個VIP房唱K+試吓個Shisha😍

軟殼蟹野菌松露忌廉汁意粉🍝

香煎三文魚扒半蕃茄忌廉汁扁意粉🍝

蒜香鐵板白酒煮蜆🤩

今次真係DKLM😤 咁遲先發現到依到😩OpenRice訂枱有優惠,散叫同ᏞᏌNᏟᎻ ᏚᎬᎢ,正價會有40%OFF🤑 (Chef Special 👨🏻‍🍳除外)尖沙咀依個價錢,真係抵到一個點呀🥳~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 蟹肉蟹膏濃汁扁意粉 ($98) 🦀🍝第☝🏻下望落👀我心諗dklm乜都冇既🙄望落唔覺有蟹🦀,但嗅到勁香🦀蟹味😧舀起意粉🍝個時發覺,原來係有拆左絲蟹肉😏意粉掛晒蟹肉 • 濃稠既蟹膏汁🤩去到底,都仲有勁多汁😜份量都幾多🤗幾大碟。.▪ 四式芝士薄餅 ($88)🧡💛💙🤍🧀推介💯 我除左係麵包控,仲係芝士控😌ᏢᏆᏃᏃᎪ岩岩焗起熱辣辣🔥,脆脆💥既薄批ᏢᏆᏃᏃᎪ底🤏🏻4️⃣式芝士(包括 💁🏻‍♀️ Gorgonzola • Feta • Parmesan • Mozzarella)芝士好重手,鋪滿晒面頭😍味道超級濃,勁香芝士味🥰特別係我至愛既ᏴᏞᏌᎬ ᏟᎻᎬᎬᏚᎬ 💙🧀呀,我完全俾佢吸引住呀💗除左芝士之外,仲有加到蕃茄醬🥫所以唔會過鹹,仲帶有🤏🏻少少甜味😋.▪ 軟殼蟹迷你漢堡伴蟹肉醬及松露薯條 ($128) 🦀🍔 • 🖤💎🍟開頭睇ᎷᎬN
今次真係DKLM😤 咁遲先發現到依到😩
尖沙咀依個價錢,真係抵到一個點呀🥳

▪ 蟹肉蟹膏濃汁扁意粉 ($98) 🦀🍝
第☝🏻下望落👀我心諗dklm乜都冇既🙄
望落唔覺有蟹🦀,但嗅到勁香🦀蟹味😧
舀起意粉🍝個時發覺,原來係有拆左絲蟹肉😏
意粉掛晒蟹肉 • 濃稠既蟹膏汁🤩
去到底,都仲有勁多汁😜
份量都幾多🤗幾大碟。
蟹肉蟹膏濃汁扁意粉 ($98) 🦀🍝
蟹肉蟹膏濃汁扁意粉 ($98) 🦀🍝

▪ 四式芝士薄餅 ($88)🧡💛💙🤍🧀
推介💯 我除左係麵包控,仲係芝士控😌
ᏢᏆᏃᏃᎪ岩岩焗起熱辣辣🔥,脆脆💥既薄批ᏢᏆᏃᏃᎪ底🤏🏻
芝士好重手,鋪滿晒面頭😍味道超級濃,勁香芝士味🥰
除左芝士之外,仲有加到蕃茄醬🥫
所以唔會過鹹,仲帶有🤏🏻少少甜味😋
四式芝士薄餅 ($88)🧡💛💙🤍🧀

開頭睇ᎷᎬNᏌ📖,諗住會係細細舊軟殼蟹🤏🏻🦀夾係漢堡中間🍔🤌🏻。

點知係牛肉漢堡🥩🍔旁邊,再另上炸到脆卜卜既軟殼蟹💥🦀
仲要分開左有好多舊,方便大家ᏚᎻᎪᎡᎬ💕

脆卜卜✨既薯條🍟上面加左黑松露🖤💎,成件事高級晒💃🏻

🔺ᏞᏌNᏟᎻ折完個價錢,真係你是但入間餐廳都要🤪
🔺所有野食即叫即整👨🏻‍🍳,上枱時熱辣辣🔥🔥
🔺唔同既角度都有勁多部電視機📺,係到睇波⚽️飲酒🍻🥂一定好爽👏🏻
🔺除左有得飲酒🍺🍷,依到仲有得ᏚᎻᏆᏚᎻᎪ😮‍💨,仲有ᏙᏆᏢ房可以唱K🎤🎶
🔺酒吧中間又有張篤波枱,岩晒鐘意篤波既大家🎱
  • 四式芝士薄餅
2021-07-21 128 浏览
今日同朋友做完神徒就打算去附近坐下, 經過見到E間餐廳有折於是就上去試下! 餐廳環境雖然唔算大, 但設有vip房可以比人唱k而且提供嘅食物/飲品種類幾多, 午市仲有6折套餐優惠! 🌟Secret Garden🍸Secret Garden係E到嘅fruity signature cocktail, 入口酒味唔濃, 微酸微甜咁, 十分適合女士們飲!🌟Grass HopperGrass Hopper呈奶綠色最底層係啡色的, 一開頭以為會伏左, 點知有d驚喜, 又幾好飲喎, 佢係同某牌雪糕嘅薄荷朱古力味好似, 但又唔算甜, 唯一唔同嘅係薄荷味濃郁d🌟沙嗲牛肉串一份入面有4串, 串燒味道正常, 不過不失

🌟Secret Garden🍸

🌟Grass Hopper

🌟沙嗲牛肉串
一份入面有4串, 串燒味道正常, 不過不失
2021-07-17
下午茶
2021-07-19 107 浏览
715今日同媽咪去尖沙咀行街,想聽下歌食下輕食~黎到呢間酒吧🍽日光日白music 聽下chill下relax下都好正咖!!無論係朋友聚會傾下計,玩樂,另外shisha都唔錯咖!!原來如果VIP房無人預訂,可以唱K添🥳上openrice預約仲有好多優惠券用!!我食完呢餐都會想夜晚搵日同朋友黎食飯飲嘢吹下水,一定仲熱鬧有氣氛。依家menu午市lunch set 40%off💕(除了chef special)分別試左:蟹肉蟹膏濃汁扁意粉份量都幾多🤩蟹膏醬真係撈飯撈面都好食💕重口味,每一啖都入哂味,佈滿整個口腔😆滿足,係令人食慾大開個種🙈泰式魚餅係我地平時食開既魚腐,酸酸甜甜,但少辣,媽媽都食到😏好味😋食到有啲冬蔭公味道🤭鐵板白酒煮蜆蜆肉好飽滿,淡淡酒香,小食私心推介💕🤩

泰式魚餅

鐵板白酒煮蜆
蜆肉好飽滿,淡淡酒香,小食私心推介💕🤩
2021-07-15
午餐