2025-04-23
Domain 開放式cafe ,坐低係度飲杯野食個cake,享受下寫意時光 ✨又或者一個co working hub 叫返杯飲品,拎本書睇下,拎電腦出黎工作💼每張枱都有充足既電源,係度溫習,工作都唔怕會比人趕走。加上酒店環境舒服輕鬆,嘆住咖啡係度做野仲事半功倍添 😎Domaim有一系列既cake and coffee, 除此之外仲有À la carte menu上既主食可以選擇☕️ Espresso Orange Tonic又係儀式感滿滿既倒咖啡時間啦爽爆既口感加上超勁橙味既Espresso Orange Tonic☕️ Hojicha Grape Soda提子既甜同焙茶既甘唔會完全mix得埋,但係佢地兩種味道係口入面交互出現既感覺都好特別🍰 斑斕芒果蛋榚呢個蛋榚層次分明,內層都比較結實有口感大量芒果蓉非常香甜,最緊要係唔酸丫嘛斑斕味既cream包住晒成個cake,好濃郁好好食🍝 肉醬寬條麵肉醬味道酸酸甜甜,唔會太酸,味道啱啱好呀🍚 海南雞飯唔知點解見到menu上面有海南雞飯就好想試下擺盤一流,淨係賣相都已經夠滿分💕份量唔細,而係雞夠滑嫩,雞身有d酒香味,上面仲帶有d杞子既清香味,同市面一
☕️ Espresso Orange Tonic
又係儀式感滿滿既倒咖啡時間啦
☕️ Hojicha Grape Soda
🍰 斑斕芒果蛋榚
呢個蛋榚層次分明,內層都比較結實有口感
大量芒果蓉非常香甜,最緊要係唔酸丫嘛
斑斕味既cream包住晒成個cake,好濃郁好好食
🍝 肉醬寬條麵
肉醬味道酸酸甜甜,唔會太酸,味道啱啱好呀
🍚 海南雞飯
唔知點解見到menu上面有海南雞飯就好想試下
擺盤一流,淨係賣相都已經夠滿分💕
份量唔細,而係雞夠滑嫩,雞身有d酒香味,上面仲帶有d杞子既清香味,同市面一般既海南雞好唔同。
雞湯有豆腐又有椰菜絲,口感同味道都好有層次
油飯好黃,以係佢只係黃薑飯,點知原來好香雞湯味同蒜味 👍🏻
完全無失望,果然無叫錯