2018-01-14 518 浏览
去開荃灣見到呢間Doodie Cafe Bar標榜手工啤就打算入去食野兼試下佢嘅手工啤喇入到去氣氛好好,好適合同朋友黎飲下酒傾下計。Menu都有好多唔同種類嘅野食,有唔同嘅主食好似意粉同熱狗咁,另外都有好多小食岩哂送酒用,嗰陣仲咁岩有聖誕set course添,都幾抵食手工啤酒有好多唔同選擇,多到我都唔知揀邊樣好最後就揀左隻draft嘅麥啤同呢個獅子山下麥之戀人,味道都唔錯好香麥味,岩哂中意手工啤嘅人黎啦。食物方面就叫左幾款小食首先有呢個香煎牛舌有9同5塊揀,黎到就發現佢好厚切,煎得好香配埋芥末好match之後仲叫咗個魚手指,同平時出邊食到嘅好食好多,大大舊脆脆地咁味道好好。呢個醉鴨舌見到好多枱都有叫,鴨舌每一條都超爽,加埋少少酒味有種好清新嘅感覺最後仲叫左個軟殻蟹熱狗,就咁睇相都知個蟹炸到好脆,成隻蟹咁樣食勁正呀! 加埋新鮮嘅沙律菜夠哂滿足。呢間bar除左啤酒夠多夠正之外,野食同小食都好有水準,無論傾計定食野都好岩黎呢度。

入到去氣氛好好,好適合同朋友黎飲下酒傾下計。

手工啤酒有好多唔同選擇,多到我都唔知揀邊樣好

配埋芥末好match

最後仲叫左個軟殻蟹熱狗,就咁睇相都知個蟹炸到好脆
,成隻蟹咁樣食勁正呀! 加埋新鮮嘅沙律菜夠哂滿足。

2017-12-07
2018-01-03 190 浏览
軟殼蟹熱狗$83麵包焗烘得好香脆,並塗上牛油。軟殼蟹係原隻即叫即炸,賣相真係滿分。醉鴨舌$78賣相好吸引好特別,鴨舌好整齊排列杯中,夠入味又不會太重酒味。香煎牛舌( 5塊 ) $68呢一款小食真給我一個很大的驚喜,外脆內軟,味道又夠香,煎得好香脆唔乾身,每塊牛舌幾厚身,口感非常好。
2018-01-02 933 浏览
荃灣有不少酒吧,今天我們來了Doodie Cafe Bar,店舖雖少,但手工啤酒的種類超多,還有不少以本土出品的手工啤,香港出品,當然要試一試﹗店舖面積不大,但滿有情調,適逢12月,Cafe早早佈置了聖誕裝飾,三五知己來啤一啤是不錯的選擇⋯12月聖誕還推出了聖誕套餐⋯以本土啤酒為賣點,這款獅子山下冰山雪蓮印度淡啤酒值得一試(Alc.5.4%, IBU60),味道不會浮誇,用比利時小麥啤以美式IPA方法釀製,清新口感中帶有藍莓、橘子、熱情果及荔枝味道,還有陣陣致瑰花及檸檬香味從瓶中散發出來,大家不妨閉目聞聞瓶口,全是果香味道,反而不太聞到啤酒味,初嚐口中淡淡啤酒味,漸漸回甘,的確清香醇厚⋯假如平日少飲酒的,可以像我一樣點這瓶Chapeau  Exotic  (Pineapple Lambic),味道清甜,像飲菠蘿汁,酸酸甜甜的非常容易入口除了手工啤外,Doodie的食物也非常出色,雞翼絕對是送啤酒的最佳小食,香草雞翼(8隻)炸得皮脆肉香,雞翼肉汁十足,跟啤酒是絕配呢﹗甜番薯薯條(S),雖然是細Size,但依然份量十足,3-4個朋友分享也足夠,香口小食當然同樣是送啤酒的良品啦﹗Doodie

12月聖誕還推出了聖誕套餐⋯

Lion  Rock  Icy  Lotus  White  IPA

Chapeau  Exotic  (Pineapple Lambic)

香草雞翼(8隻)

甜番薯薯條(S)

香煎牛舌(9塊)
Doodie最受歡迎的小食絕對是這個香煎牛舌(9塊),咸香惹味,口感軟腍,配合醬汁一起吃更美味﹗

雙重松露熱狗
雙重松露熱狗超濃松露味,炒蛋非常嫩滑⋯

香煎珍寶帶子及藍青口配泰式香辣茄醬海鮮意大利粉

必食推介首選:香煎珍寶帶子及藍青口配泰式香辣茄醬海鮮意大利粉
用料十足,最出色是泰式香辣茄醬,令舌頭火辣辣的卻又不捨得讓人停口,惹味得很,來Doodie一定要試呢﹗

要讚的是店員對各種啤酒的知識非常豐富,會細心查問客人的愛好和口味,再作出推介,我們兩個啤酒門外漢也是在店員推介的2-3款啤酒之中再作挑選,結果的而且確是我們喜愛的口味,所以來到Doodie不用擔心不懂得選啤酒,店員絕對能為客人選出心水啤酒呢﹗
2017-12-13
香草雞翼(8隻)
甜番薯薯條(S)
香煎牛舌(9塊)
雙重松露熱狗
香煎珍寶帶子及藍青口配泰式香辣茄醬海鮮意大利粉
2017 最後一個Happy Friday 食好d 黎到Doodie, 其實之前食過幾次,今次相隔一排介紹fd 再黎同樣無令我失望之前係附近番工,只係lunch time 黎一直無機會試呢度特色craft beer,今晚黎到第一時間揭開beer menu order 左先. 不得不讚下呢度wine 選擇好多,除左craft beer 仲有 cocktails, red/white wine. 淨係drink menu 都已經有滿滿7/8頁朋友order 左枝third party gose, 係香港製造. 個名幾有意思,第三者話梅鹹酸啤,係咪因為第三者心情通常都會鹹鹹酸酸呢?😂 酒精濃度有8-10度,試飲左啖,唔係好飲得出個種鹹酸話梅味,朋友話其實帶有淡淡梅香個人更喜歡 Not Your Mom's Apple Pie,酒精濃度相對較低只有5.5度,所以好易入口. 而且帶肉桂香,有種飲甜品感覺,好正 係我飲過最喜歡 craft beer野食我地order 左個香煎珍寶帶子及藍青口配泰式香辣茄醬海鮮意大利粉.幾鐘意個sauce 酸酸帶點微辣,送beer 一流. 青口份量唔少, spagh

酒精濃度有8-10度,試飲左啖,唔係好飲得出個種
鹹酸話梅味,朋友話其實帶有淡淡梅香

係我飲過最喜歡 craft beer

幾鐘意個sauce 酸酸帶點微辣,送beer 一流. 青口份量唔少, spaghetti texture 剛好唔會太腍. 唔錯

見到新出品所以試左個軟殼蟹熱狗,真係完隻,即炸起好香脆,包有烘熱略帶點香脆外層,加埋freah lettuce 都唔錯. 不過始終traditional hotdog 更正. 因為腸帶點juicy 同成件事更match

帶fd 黎度緊係要order 令我最念念不忘既hotdog 啦!佢有呢個hotdog 拼盤可以一次過試哂2款mini size hotdog. signature 黑松露蛋同傳統芥末蜜糖. 2者都一如以往咁好食
前者蛋好香滑,本身已加左松露cream sauce已好香,蛋上更畫龍點精加上黑松露,令黑松露香味更出更誘人. 後者芥末特有香加上honey 甜蜜味道,配上皮脆又juicy 腸係永遠不敗組合

一邊食一邊傾,最後追加左個厚牛舌同樣好抵讚

牛舌厚身,煎得略帶一層油脂. texture 軟腍,帶濃郁牛香味,嫌膩既話再沾上蜜糖芥末醬一齊食,正

臨走前見到小小酒架放上滿滿唔同地方酒,好杯中物既來呢度一定大滿足

美味一餐,加上舒適環境,完美結束左我2017年最後一個 Happy Friday

• 雙重松露熱狗
  • 香煎牛舌
2017-12-28 109 浏览
酥炸珍寶蘑菇配松露醬$78蘑菇係即叫即炸,上菜嘅時候都係熱騰騰嘅。味道中規中矩,唔算太有驚喜。不過珍寶蘑菇設成粒狀,就欠缺左"珍寶"兩個字嘅特色,同埋炸物嘅粉漿較為厚一點呢。
🐮🐷豬牛大格鬥熱狗$88🐷🐮好好食! 好有誠意嘅熱狗👏👏👏食到麵包入面搽咗牛油 所以份外香之餘 仲內外都烘得微脆 而包身非常鬆軟🍞熱狗腸亦係皮脆 肉好彈牙同鎖到肉汁👍面頭好多牛吞 煎得爽口 同樣彈牙🐮雖然好多肉咁 但個蜜蜂芥末汁好解膩🍯唔會太重芥末 所以唔嗆口 甜甜地 好正😎仲有好多手工啤酒🍻 環境好chill好岩吹水😚
🐮🐷豬牛大格鬥熱狗$88🐷🐮
好好食! 好有誠意嘅熱狗👏👏👏
熱狗腸亦係皮脆 肉好彈牙同鎖到肉汁👍
面頭好多牛吞 煎得爽口 同樣彈牙🐮
雖然好多肉咁 但個蜜蜂芥末汁好解膩🍯
唔會太重芥末 所以唔嗆口 甜甜地 好正😎
仲有好多手工啤酒🍻 環境好chill好岩吹水😚

2017-12-22 634 浏览
Doodie Cafe Bar真是一個很好的聚腳點,鄰近我回家的巴士站,也方便住在荃灣的朋友飯聚,可以慢慢品嚐特色手工啤酒與美食,暢談一番。這裡小食,意粉,手工啤酒款款吸引,我們也花了一會才想到吃甚麼。紅艷艷的香煎牛舌大片之餘也有厚度,牛舌經過香煎後外層略有酥脆感。輕輕一咬,牛舌脆度中有著嫩彈嚼勁,爽度十足,沾點旁邊的蜜糖芥末醬,大大增添它的美味。軟穀蟹熱狗香脆的麵包,裡面藏著邪惡的誘惑。沒錯,就是酥脆的軟殼蟹,吃下去還會噴汁,口感很棒,從外到內,酥香的外表,軟嫩的蟹肉,搭配清新的沙律菜,可以說是大滿足的熱狗。一圈又一圈的炸魷魚圈搭配自家製他他醬,魷魚新鮮帶有咬勁,炸漿外層酥炸可口,配合開胃的自家製他他醬,享受雙重好風味。忌廉汁三文魚意大利粉醬汁非常的濃郁,不會水水的,意大利粉上面還有撒了不少香草,更有提味的效果。三文魚跟忌廉汁真的很合襯,重點是意大利粉很爽很彈牙,讓人吃過不停。香煎珍寶帶子及藍青口配泰式香辣茄醬海鮮意大利粉十級的讚,意大利粉用料十足,除了藍青口與帶子外,還有大量蜆肉與魷魚,而所有海鮮均十分新鮮,加上微辣微酸的蕃茄汁,惹味鮮美,胃口大開。Doodie Cafe Bar的
香煎牛舌(5塊)

軟穀蟹熱狗

炸魷魚圈配自家製他他醬

忌廉汁三文魚意大利粉

少爺鹹檸啤,第三者鹹酸話梅啤酒

Doodie Cafe Bar的手工啤酒口味眾多,甚是前所未見,我們對清新口味的甚感興趣,點了少爺鹹檸啤與第三者鹹酸話梅啤酒,兩款都是香港出產的。
少爺鹹檸啤

少爺鹹檸啤整體而言順口柔和,跟我們平常喝的啤酒味道不太一樣,可能因為添加鹹檸後釀製變得清爽,味道清新,並展現出其獨有特色。
第三者鹹酸話梅啤酒

至於第三者鹹酸話梅啤酒微微酸香,也很好入口,很適合不太會喝酒的人喝,即是我,喝畢也不會醉醺醺的,最後口腔充滿回甘的餘韻。
香煎牛舌(5塊)
軟穀蟹熱狗
少爺鹹檸啤,第三者鹹酸話梅啤酒
少爺鹹檸啤
第三者鹹酸話梅啤酒
2017-12-18 75 浏览
天寒地凍來到了荃灣步入這小店感覺和暖起來這兒的環境很適合三五知己落腳小聚先點了一杯招牌手工啤酒一個有氣勢的名字叫做門神南雲啤此酒加入雲南生普洱釀制而成味道比較清淡泡沫豐盈回甘有一絲普洱香味非常特別另一杯是雜果汁特飲酸酸甜甜的不錯飲頭盤先來香煎牛舌牛舌呈厚切肉質軟腍香草雞翼稍乾但味道香濃炸魷魚圏脆漿鬆脆主食中點了兩客意粉德國香草腸意粉及帶子青口海鮮意粉兩者配料都十分豐富意粉醬汁濃厚甜味比較突出有點喧賓奪主蓋過了配料味道好時光稍縱即逝微醺中又要回到殘酷的現實
天寒地凍來到了荃灣
牛舌
香草雞翼
炸魷魚圏
2017-12-18 90 浏览
位於荃灣的Doodie,是一間主打熱狗的餐廳,黑松露狗深得我心,Foodie愛Doodie哦。雙重松露狗$88最愛的松露狗,吃過一次念念不忘,當然要再點啦。肥美肉厚的德國腸,煎至香噴噴,肉香引人,外層脆皮,內裡肉汁豐富,配以滑溜溜的炒蛋,松露和松露醬,美味至不行,可惜這次的麵包略硬,有點小失色啦。蕃薯條$45每次來必點的蕃薯條,是促使我一來再來的原因。蕃薯條金黃橙紅,未吃已覺得它味道很足啦。蕃薯條炸得不油膩,軟腍香甜,沾醬好像換新的,個人較喜歡舊的沾醬。魚手指$88很久沒吃魚手指,當天吃熱氣的東西便一次過把想吃的炸物吃光光。魚手指一客八條,二人分享好滿足,炸得金黃,魚肉美味,沾沙律醬好好吃呢

雙重松露狗$88

蕃薯條$45

魚手指$88

2017-12-16
2017-12-10 90 浏览
平時經過都唔為意有一個食西餐既Bar係呢頭,雖然地方細細地,但內部環境都以幾有feel就入去試下。真係好岩又想飲下酒、同朋友吹下水又有D野食想食下既朋友去。醉鴨舌作為前菜同送酒小食係一流的,以我記憶中唔係好多餐廳都有鴨舌食,所以係餐牌到見到立即二話不說叫左來試,可能自己的口味喜歡比較濃味的食物,覺得鴨舌既味道可以再入味少少。香煎牛舌新鮮熱辣煎起的牛舌,本身都幾厚身,脆皮內軟配埋黃芥辣醬味道剛剛好香煎珍寶帶子及藍青口 配 泰式香辣茄醬海鮮意大利粉一見到個意粉,見到賣相都唔錯,而呢個意粉既醬汁好特別,有三種層次,分別係酸酸辣辣再帶點甜味,十分之惹味及濃味,然後意粉掛滿哂呢個泰式香辣茄醬汁。係另類一點既意粉菜式,食到後期可能會覺得有點點膩口。但整體都好味的。軟殼蟹熱狗個包熱辣辣好好食,有啲脆邊咁好正!軟殻蟹好大隻,剛剛炸好,香口鬆化!夾個包食好好味。比起傳統得條香腸嘅熱狗呢個絕對有新鮮感!手工啤酒本身就比較少飲酒,所以問左侍應意見邊一隻啤酒易入口,佢用心介紹完一輪後,就推介左鹹檸啤同麥之戀人。鹹檸啤個味道好特別,人如其名先入口有一陣陣鹹檸味,再緊接係啤酒味,非常易入口,好岩唔太飲酒但又想試既

醉鴨舌

香煎珍寶帶子及藍青口 配 泰式香辣茄醬海鮮意大利粉

手工啤酒

本身就比較少飲酒,所以問左侍應意見邊一隻啤酒易入口,佢用心介紹完一輪後,就推介左鹹檸啤同麥之戀人。鹹檸啤個味道好特別,人如其名先入口有一陣陣鹹檸味,再緊接係啤酒味,非常易入口,好岩唔太飲酒但又想試既朋友。
2017-12-08 417 浏览
喺荃灣行完街同朋友食飯,行行吓見到呢間餐廳有好多特色啤酒飲,作為酒鬼嘅我即刻坐低試吓。打開餐牌一睇,真係完全冇令人失望,因為酒類嘅頁數竟然可以同食物差唔多!當中本地手工啤唔常見,梗係試吓啦。我自己就叫咗少爺咸檸啤,入口爽口輕盈,味道酸中帶咸,驚喜。如果可以加埋少少檸檬皮既回甘做aftertaste,就會係完美!朋友叫咗團圓紅豆手工啤,超級特別,但因為我唔太飲甜野所以就唔敢叫。啤酒聞落已經有濃濃嘅紅豆味,偷飲左一啖,原來唔係甜架!酒身圓潤麥味濃,加上紅豆沙去釀製,效果竟然非常balance!好好飲喎! 先叫咗兩個小食送酒,芝士薯條細既亦份量十足!芝士溶晒香噴噴,另外亦都配上茄汁同煙燻醬。推介煙燻醬,辣辣地好惹味。香草雞翼都做得唔錯,鹹香之餘,外脆內juicy。掛住傾計唔得閒諗再食乜野,一於叫個聖誕餐預祝聖誕節啦!蒜蓉包相當驚喜,脆口之餘牛油味超香,令人食唔停口,好邪惡。法國白酒煮青口配炸魚手指他他醬,青口鮮甜,白酒忌廉汁香濃。炸魚手指外皮夠脆,但絕無厚粉嘅感覺,送酒一流。忌廉汁三文魚意大利粉,意大利粉煮得夠彈牙,配埋濃郁嘅忌廉汁同三文魚,三扒兩撥我哋就清晒!軟殼蟹熱狗,原隻既蟹超吸睛!炸

先叫咗兩個小食送酒,
香草雞翼都做得唔錯,鹹香之餘,外脆內juicy。

掛住傾計唔得閒諗再食乜野,一於叫個聖誕餐預祝聖誕節啦!

蒜蓉包相當驚喜,脆口之餘牛油味超香,令人食唔停口,好邪惡。

軟殼蟹熱狗,原隻既蟹超吸睛!
炸完依然眼仔碌碌咁樣…花左3秒時間先忍心切開佢一半。
入邊原來有好多蟹膏,香到不得了。配合埋酸甜嘅醬汁,呢隻鮮味十足嘅熱狗,一人一隻都食得落呀!

意大利士多啤梨奶凍,一口份量唔怕膩。奶凍香滑不過甜,士多啤梨sauce令到個甜品好平衡,連唔太好甜野嘅我覺得呢個甜品出色。
蘋果批手工啤,肉桂同蘋果味好突出,配甜品食超正。
估唔到呢間小店食物同啤酒都咁出色,食得出店主嘅誠意!下次去開荃灣一定會再幫襯呢間用心小店。
2017-12-07 85 浏览
放工出黎吹吹水,又到左Doodie,之前黎過啲野好食,啤又唔貴,同朋友吹水嘅好地方。鹹檸啤($68)&麥之戀人($73)先叫了兩支手工啤,本地品牌少爺啤同獅子山下,少爺啤中的鹹檸啤鹹鹹地味道特別,獅子山下的麥之戀人入口香醇,麥味十足帶微甜,好好飲。Smoothie of the day ($58)不喝酒精的朋友也有其他選擇,除了汽水咖啡外,還有是日沙冰選擇,是晚是雜莓口味,酸酸甜甜帶果香,很好飲。豬牛大格鬥熱狗($88)豬牛分別是豬肉腸同牛舌,豬肉腸好大條,啖啖肉加上香草味勁正,牛舌鹹香口感十足,加上烘軟的麵包同大量醬汁,整體超好味呀~香煎蜜糖芥末牛舌香蒜意大利粉($98)牛舌係呢度名物,叫個意粉試試,超多量牛舌!!滿滿一碟都係呀~意粉炒得香口,蒜蓉加埋蜜糖芥末又幾夾喎,鹹鹹甜好味呀。忌廉汁三文魚意大利粉($108)開頭以為係煙三文魚,原來用新鮮三文魚拆肉煮成,忌廉汁加上芝士勁飽肚,好味但有點膩,適合多人分享。食物好味,環境又唔錯,仲可以慢慢坐吹下水,乎復何求呢?!
鹹檸啤($68)&麥之戀人($73)
Smoothie of the day ($58)
豬牛大格鬥熱狗($88)
香煎蜜糖芥末牛舌香蒜意大利粉($98)
忌廉汁三文魚意大利粉($108)

食物好味,環境又唔錯,仲可以慢慢坐吹下水,乎復何求呢?!
2017-11-27
2017-12-02 613 浏览
難得去開荃灣見客,又搵食肉獸舊同事飲飲食食。他是這區的「原居民」,約了在這Bar Cafe飯敍。坐埋邊見到張We Can Do It poster,很有戰鬥格🤣一人一杯手工啤,我點了生啤Yeastie Boys,苦甘味比較重。朋友揀了台灣牡丹,試飲了一啖,覺得甜味比較重。今餐目的是傾計、吹水,叫了大量佐酒小食。先來的是甜薯薯條(細),上菜時嚇了一嚇,細size都份量十足...甜但不膩送啤酒無得輸!之後的醉鴨舌,辣得過癮,剛食完熱氣的薯條,食返個涼舌很refreshing.我們另點的也是舌:香煎牛舌,有五塊,厚切,配上兩隻芥茉醬,好味!芥末蜜糖炸雞,第一個反應是:「又是這麼大碟」!雞肉趁熱食夠滑又香,配合淋在面的醬,不太甜也不覺肥膩。主菜之一:軟殼蟹熱狗,麵包烘到很脆,用軟殼蟹配熱狗包夠特別之餘又出奇地好夾,加上沙律菜,似在食一個好有層次感的三文治。香煎珍寶帶子及藍青口配泰式香辣茄醬海鮮意大利粉。這碟相對濃味。香草味夠濃,辣度適中,海鮮的份量很多,明明已經食到好飽但竟然都食清了!兩個人傾足成晚,這裡環境好,有點似置身Soho區的bar,但其實是在荃灣呢!

朋友揀了台灣牡丹,試飲了一啖,覺得甜味比較重。
芥末蜜糖炸雞

2017-11-29
用餐时段
芥末蜜糖炸雞
2017-11-29 104 浏览
今日同朋友係荃灣覓食 又想飲下野傾下計 所以就去左路德圍嘅呢間酒吧食晚飯加飲野😁.香煎牛舌 9 pcs $108牛舌厚身 一啲都唔會韌 呢個牛舌跟左兩個醬 一個係mustard 另一個係 honey mustard 非常喜歡個 honey mustard 醬 味道甜甜地 加落牛舌即刻中和佢嘅咸味 所以同朋友一人4~5塊都輕鬆搞掂.軟殼蟹熱狗 $83真係有成隻蟹係包入面 個包有好重牛油味 好香 而且好脆 軟殼蟹炸到酥脆 加埋少少醬配埋個包 好食.香草雞翼 8 pcs $68好重香草味 好脆 皮夠乾身 但入面唔乾 肉仍然係滑嘅 但略嫌有少少咸 用嚟配啤酒一流.香煎珍寶帶子發藍青口 配泰式香辣茄醬海鮮意粉 $128意粉一入口 個味道好有驚喜 望落好西式嘅一個意粉 有泰式嘅味道 甜甜地 再有一陣蕃茄味 好有層次意粉硬度適中 唔會太硬 青口同帶子就冇乜特別 呢個意粉味道搭夠.門神南雲 (雲南普洱)手工啤酒 $73同朋友一人點左一杯門神南雲手工啤酒 真係有少少茶味 冇乜麥味嘅但個人覺得苦左啲 所以之後同朋友都點左杯 mocktail一杯係 virgin mojito ($58)另一杯係moscow
香煎牛舌 9 pcs $108

同朋友一人點左一杯門神南雲手工啤酒
真係有少少茶味 冇乜麥味嘅
但個人覺得苦左啲
所以之後同朋友都點左杯 mocktail
一杯係 virgin mojito ($58)另一杯係moscow mule ($68)
呢兩杯野都好好飲 fresh 得嚟啲果味又唔假 值得一試
總結食物唔錯 mocktail 好飲
少少偏咸 啱晒重口味嘅人
餐廳係酒吧 食物好適合送酒一齊食
環境都唔錯 但位置都比較少 適合同2,3個朋友吹水食飯
2017-11-27 107 浏览
想同朋友傾下心事,不想去有用餐時間限制的餐廳,就選了荃灣的Doodie Cafe,可以一邊飲下酒食下野,傾下心事。手工啤流行,要支持一下本地品牌有趣名字,第三者,是話梅啤酒,甜甜地易入口麥之戀人,重麥味,不太覺有果味等左好耐,差不多半小時終於有食物上檯,這方面需要改善芝士薯條,焗完之後有點油白汁青口,味道不過不失軟殼蟹burger個包幾脆幾美味,軟殼蟹太油,一般。醉鴨舌除了酒香外,加上有小辣,不得了!好正!

手工啤流行,要支持一下本地品牌
有趣名字,第三者,是話梅啤酒,甜甜地易入口

麥之戀人,重麥味,不太覺有果味

等左好耐,差不多半小時終於有食物上檯,這方面需要改善
芝士薯條,焗完之後有點油

白汁青口,味道不過不失

軟殼蟹burger
個包幾脆幾美味,軟殼蟹太油,一般。

醉鴨舌
除了酒香外,加上有小辣,不得了!好正!