這間人氣薄餅外賣店其中一間分店位於九龍灣的淘大商場,主打酸種麵團薄餅及炸冬甩。店內採用開放式廚房能欣賞到製作過程,裝潢以型格的黑色為主調,設有少量堂食座位。招牌酸種手工薄餅非常值得一試,以秘製的酸種麵團配方製作,每款即叫即製。外脆內軟的薄餅,伴隨微微炭烤味,帶有淡淡的麵粉香,濕潤度適中。2-4人分享套餐 - $378包括兩款薄餅、三款冬甩及兩款飲品The Carbonara濃郁順滑的卡邦尼醬散發蛋黃香氣,有拉絲的水牛芝士,又有鹹香的巴馬臣芝士,香脆的意式煙肉有濃厚的香料味,還有加入黑胡椒及新鮮蕃茜。The Parma 酸酸甜甜的番茄醬,同樣有水牛芝士及巴馬臣芝士,鋪滿柔軟細緻的巴馬火腿甘甜芳香,還有爽滑的香草烤蘑菇及濃濃芝麻香的火箭菜。招牌蒜蓉香草沾醬每份薄餅均有一份,有濃濃的蒜香奶油香。爆醬冬甩即叫即炸再加入餡料。七款口味選三款。Oreo朱古力醬有濃厚的朱古力堅果香氣、Biscoff焦糖餅乾有特有的肉桂焦糖香氣及酸酸甜甜的檸檬批醬,鋪滿香脆的砂糖。香脆雞翼(10件) - $78金黃酥脆的原味香脆雞翼,咬開雪白的雞肉嫩滑多汁,撒上鹹香的蒜鹽。松露芝士炸薯球 - $68外脆內軟的炸薯球,

2-4人分享套餐

2-4人分享套餐 - $378
包括兩款薄餅、三款冬甩及兩款飲品

招牌蒜蓉香草沾醬
每份薄餅均有一份,有濃濃的蒜香奶油香。
爆醬冬甩

爆醬冬甩

香脆雞翼(10件) - $78
松露芝士炸薯球
松露芝士炸薯球

松露芝士炸薯球 - $68
外脆內軟的炸薯球,散陣濃郁的黑松露飄香,還有少少芝士。
2024-09-29
2天前 0 浏览
點左個芝士辣肉腸酸種手工制薄餅,現場睇咗師傅拉薄餅,薄餅皮非常軟熟,拉絲芝士加辣肉腸,新鮮出爐真係超級好食。另外,點左一set泰式炸雞翼,甜甜辣辣,新鮮炸非常惹味。

另外,點左一set泰式炸雞翼,甜甜辣辣,新鮮炸非常惹味。
又到晚餐時間,唔想諗叫外賣就最簡單😜竟然比我見到Dough Bros出咗好多泰式風味新產品,仲有個泰奶茶冬甩,即刻要試一試佢🤩🍗泰式脆香雞翼 ($78)脆香雞翼炸得又香又脆點都好食😆雖然話有10件,但其實係單骨,略厭份量有啲少😂辣雞翼加咗沙嗲粉,辣度十足😈好惹味,食唔停口🤤🍕Half n’ Half ($168)又揀咗兩個口味😋BBQ烤雞甜甜地好惹味👍🏻但卡邦尼就食唔出卡邦尼嘅感覺🫣忌廉味道唔算突出,主要食到煙肉味🥓最後都係靠佢嘅皇牌蒜蓉沾醬添加返嗰味😝🍩Triple ($98)今次貪心買咗3件set,因為計落發現比單叫兩件抵🤑其實主要係想試吓泰式新口味😛泰奶茶一見到就好想試😍點知就中伏啦🤡係第一次覺得唔好食🫠餡料好似奶皇包好傑唔流心,仲要冇乜泰奶茶味🥹成個食完好飽好膩😖

泰式脆香雞翼
🍗泰式脆香雞翼 ($78)

Half n’ Half (BBQ烤雞+卡邦尼)
🍕Half n’ Half ($168)

Triple  Doughnut
🍩Triple ($98)

泰式脆香雞翼
Half n’ Half (BBQ烤雞+卡邦尼)
Triple  Doughnut
設立pizza同冬甩外賣專門店,真係令到買pizza嘅意欲大大提升,感覺方便好似快餐店概念一樣。門口仲有啲座位可以俾人坐低食。店舖呢頭落單,轉個頭已經可以見到入面廚師即刻搓薄餅,然後攞入焗爐焗,保證即整新鮮熱辣辣進食超級佛系公司,生日嗰個月有免費Pizza,仲要除咗Half-and-half,任何一款都揀得。臨近奧運仲送免費冬甩Ps個店員超Nice好有耐性比客人落單嘅時候先做決定,仲要勁有笑容。// The Truffle佢個手工pizza酸種餅底冇得輸!手搓薄餅,餅底一定超級鬆軟,有麵包感覺完全唔會有脆硬咬到嘴損嘅感覺。餡料上亦係毫不吝嗇,超豐富芝士、火箭菜、同蘑菇,佈滿成個pizza,另外點上超香濃黑松露醬,簡直係食到唔想停點剩嘅醬仲可以自己買啲薯條返嚟點嚟食pizza食兩塊半已經夠飽,可以三至四人share食// Thai Milk Doughnuts冬甩可以揀佈滿砂糖或肉桂糖,我以下選擇咗肉桂糖,咬落相對唔會咁甜,負擔輕少少。期間限定嘅泰奶餡料好特別,唔會死甜,食到啖啖泰奶茶味。個冬甩亦係極度軟熟,撳落去會回彈,鬆軟。食落去嘅口感係會先嘗到肉桂糖嘅微甜,咬落去係軟熟、暖暖嘅冬甩

// The Truffle
完全唔會有脆硬咬到嘴損嘅感覺。
點剩嘅醬仲可以自己買啲薯條返嚟點嚟食

pizza食兩塊半已經夠飽,可以三至四人share食
The  Truffle

// Thai Milk Doughnuts
期間限定嘅泰奶餡料好特別,唔會死甜,食到啖啖泰奶茶味。

個冬甩亦係極度軟熟,撳落去會回彈,鬆軟。
食落去嘅口感係會先嘗到肉桂糖嘅微甜,咬落去係軟熟、暖暖嘅冬甩bid啲凍嘅泰奶醬出嚟,味道、口感豐富、大大個、冰火交融。

必定要試食一個!!!
Thai  Milk  Doughnut
2024-07-28
等候时间
15 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日
The  Truffle
Thai  Milk  Doughnut
  • Thai  Milk  Doughnuts
  • Nutella  Doughnuts
  • Custard  Doughnuts
2024-08-12 663 浏览
晚餐諗諗下想食pizza, 知道呢間嘅pizza size幾啱我心水,於是決定食pizza!是日平日下午5點,未有太多人流,可以慢慢睇餐牌,揀想食嘅嘢。落完單,去行下街,到pizza攞得嘅時候,人流越嚟越多。🍕經典薄餅 —The Pepperoni🍕今次試經典類,餡料有蕃茄,水牛芝士,辣肉腸,新鮮羅勒。餅底好薄,麵粉好煙韌,pizza要熱焫焫食,餅底就會軟熟好食😋。每份pizza均會配招牌蒜蓉香草沾醬,而呢個醬令到整個pizza昇華,好好味。

🍕經典薄餅 —The Pepperoni🍕

2024-07-05
2024-08-11 453 浏览
一直想搵機會試呢間pizza, 發現淘大都開咗分店,九龍區人有福了!舖頭主打酸種薄餅,用手工製酸種麵圈黎製作pizza,薄身批底配合煙韌批邊,口感豐富。口味多變,成日會有新口味。每個Pizza都餡料十足至尊意大利辣肉腸薄餅 $168今次揀咗意大利辣肉腸pizza, 每一口都食到辣肉腸片。香濃嘅芝士蕃茄醬底配合鹹香嘅鹹肉腸,再加上餐廳調配的香草醬(garlic & herbs sauces),酸酸甜甜,令人食唔停口。而且香草醬減少咗pizza的油膩感,好開胃。Oreo chocolate doughnut $38餐廳另一主打係爆餡doughnuts,總共有9款味道,開心果、Nutella、biscoff 呢d 熱門口味應有盡有。Doughnut 可以選擇果上白砂糖或者肉桂糖,我個人喜歡肉桂糖,因為多咗一陣香味。Doughnut外表香脆,口感鬆軟,食多幾隻都唔覺膩。

至尊意大利辣肉腸薄餅 $168

Oreo chocolate doughnut $38
2024-08-07
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2024-07-29 351 浏览
見都好耐無食,諗住今晚食pizza啦。。前面有對夫婦,下一個就到我。點知個收銀行咗去忙外賣單,我企咗成2分鐘佢一眼都無望過嚟,心諗:你唔會覺得我係黎睇你忙單吓嘛?有個人企喺收銀面前點都立下眼望下卦。無嘅,完全無視,咁我就轉身離開。。其實呢間我喺灣仔食過無數次,覺得店員都好有禮貌,可能港島區?加上母語係英文嘅員工會好啲?唉,唔知。本身好有心情買個pizza食吓,被呢啲咁嘅員工冷漠對待無晒癮啦,你去嘞 😒
見都好耐無食,諗住今晚食pizza啦。。
2024-06-16 654 浏览
等咗好耐,終於等到佢開幕啦 佢嘅Pizza喺港九新界都有非常之出名 而且即叫即製熱辣辣超級無敵好食呀 餡料又多 雖然呢個批嘅size嚟講就細咗少少 價錢嚟講,我都覺得偏貴嘅 但係勝在佢有即叫即制 所以味道都非常之好 10分滿足呀
2024-06-05 694 浏览
今日公司叫到會,同事選擇左依間主打冬甩及各款薄餅嘅外賣店,首先,pizza是一如既往好吃,外層酥脆,內裡鮮嫩多汁,充滿迷人的煙燻香味,既滿足肉食欲望,又能帶來獨特的口感體驗。接下來,我們有香濃的開心果白朱古力冬甩。雪白的白砂糖沾滿冬甩表面,內裏包裹著香濃的開心果餡料,入口即化,回甘悠長。榛子醬冬甩則以香濃醇厚的榛子醬為餡,酥脆的外皮與軟糯的內餡完美融合,散發出濃郁的堅果香氣。而焦糖餅乾味冬甩帶有濃郁的焦糖香氣,外層酥脆,內餡綿密鬆軟,餘香久久盤旋於口齒間。最後,Oreo冬甩融合了經典的Oreo餅乾風味,內餡極具味覺沖擊力,口感層次豐富,餅乾碎粒與糯米粉的交織令人回味無窮。

Doughbroshk 都算係我哋近期常叫嘅pizza外賣😝因為佢嘅水準都幾穩定😌不過其實最念念不忘嘅係佢啲爆醬冬甩🤤🍕Half n Half ($168)一半一半自己揀自己想食嗰隻味,唔洗爭😝因為pizza餅底係酸種麵包,口感比平時普通pizza濕潤帶煙靭😋最正係佢配嘅蒜蓉沾醬🤤總會令我甘心將平時成日食淨嘅pizza邊食清光🤣🤣🤣🍩Doughnuts ($38)因為真係太邪惡😈所以每次都限自己只可食一粒😇今次揀咗S’mores🍫最愛係佢可以表面揀肉桂糖,香度即刻大大升級🤤不過今次綿花糖加朱古力就有啲甜得滯🫣都係Nutella啱我啲😂😂

Half n Half

🍕Half n Half ($168)
Doughnuts

🍩Doughnuts ($38)
Half n Half
Doughnuts
2024-02-11 1075 浏览
呢間pizza行開都有見到上次就食左55元個跟住今次幫襯左個最貴的黑松露pizza點知佢態度好方向令我少少失望話說叫佢再切多幾份佢問我想點切我話最多咁其實都係碌多野姐佢冇話唔得本身都正常態度跟著佢收跟收其他客銀點知整pizza果位女士手快切完一野給埋盒我就問佢。又話會再切既佢冇應我問多句點解佢好有[禮貌]講左句:走啦你!態度好方向問佢姓咩。佢話姓黃睇番佢收銀張單根本唔係 佢係一位南亞人(其實全舖都是)叫咩prince L我諗以後都會再幫襯了幾好食都背脊骨落
呢間pizza行開都有見到
本身都正常態度
跟著佢收跟收其他客銀

點知整pizza果位女士
手快切完一野給埋盒
我就問佢。又話會再切既
佢冇應
我問多句點解
佢好有[禮貌]講左句:走啦你!
態度好方向
問佢姓咩。佢話姓黃
睇番佢收銀張單
根本唔係 佢係一位南亞人(其實全舖都是)
叫咩prince L
我諗以後都會再幫襯了
幾好食都背脊骨落
2024-01-09 1699 浏览
最後一間就同50 top pizza無關而且仲係連續店不過因為佢地係手工酸種餅底出名所以都叫做順便講埋呢間就係dough bros因為武肺果時去左糟糕灣送免費pizza而聞名佢地分店多數都開係港島咁啱樓下開左間新店就trytry佢官網已經可以睇到餐牌每個pizza一百頭或者細d既唔洗一舊水入面仲係意大利人惡夢既菠蘿pizza亦都有同老母pizza一樣既half n half落單既話直接係官網落就可以我就要左個half n half雖然賣168之後就會收到whatsapp訊息話十五分鐘後拎得呢個星期六夜晚係新店開張既第二日門口都幾虛陷仲見到mm條片話係其中一位老細既ed係有些少似雷神既雖然話幾多人但真係41分過少少就有得拎不過入面又係英文人都聽到有街坊行過話全部英文唔識落單點買可能新開張送左支啤酒見官網都話值三十蚊mm講到好耐壓講究既外賣盒摸上手就完全無特別同老母pizza或者litte napoli完全無得比拎果時仲會問你要唔要辣椒同醬料可以用黎塗個批邊點黎食就唔是傳統風格佢個盒都有教埋你可以放落焗爐6-10分鐘不過屋企無就搞唔到咁多野而且拎到番屋企都係大約十分鐘左右時間我買既係卡邦尼
最後一間就同50 top pizza無關

始終係外賣生意
拎上手已經唔算太熱
不過都可以接受
餅底正常唔算厚

其實係pizza project都叫過晒卡邦尼同黑松露呢兩種口味
但同佢地相比

街坊生意叫做平時唔洗出去可以多一個選擇
同埋朋友話佢地冬甩比pizza更出色咁下次就試下呢幾款啦
2023-12-19
等候时间
20 分钟 (外卖自取)
啤酒
2023-12-27 866 浏览
第n次食Doughbros 會次都懷住既興奮又期待嘅心情去食但係今次好失望🥺因為叫熊貓 無外賣員接單 天氣又凍 我個pizza係極度嚴寒嘅天氣下等左個幾鐘送到黎又凍又乾叫左兩個味1) 無肉不歡 $128只要唔係食齋嘅都會鍾意(2) The Parma $168個人黎講覺得唔係幾夾 其實parma ham配pizza唔會唔夾 但係可能pizza放凍左 所以覺得有啲怪炸雞 $158第一次叫 出奇地好食 本身食完兩個pizza已經好失望 唔想再食其他野 好在食埋 佢係今次唯一一樣我滿意嘅食物🤭雖然都係凍咗 但係仲係脆 啲肉仲係好嫩想叫party food嘅可以考慮下
但係今次好失望🥺

雖然都係凍咗 但係仲係脆 啲肉仲係好嫩
想叫party food嘅可以考慮下
外卖送餐
2023-12-23 730 浏览
見到新開咗一間pizza店,經過香噴噴,pizza用料紮實,批邊脆薄香,手工pizza,即叫即整,保證新鮮熱辣Doubts外脆內軟,仲有砂糖或肉桂糖揀,一咬既爆漿,大愛

Doubts外脆內軟,仲有砂糖或肉桂糖揀,一咬既爆漿,大愛
2023-12-10 827 浏览
呢日路經見到呢間新開嘅Pizza外賣店,一直都想試,一於就試吓。依家外賣店裝修都幾有格調,以黑色同玻璃為主,可以見到廚房裏面員工點樣整pizza。出邊有條霓虹燈柱,都可以打卡。另外店員都好親切,叫外賣嘅時候會寫低你個名,份外貼心。呢日排排吓隊,又見店員拎住三罐汽水,問有冇人需要,好窩心的服務。夏威夷薄餅成分包括蕃茄、水牛芝士、煙燻火腿、夏威夷香腸、菠蘿和牛草,這些食材的組合令人垂涎欲滴。首先,薄餅的餅皮非常薄而鬆脆,給人一種輕盈的口感。它的口感和傳統的餅皮有所不同,更貼合夏威夷風格的口味。蕃茄醬和水牛芝士是夏威夷薄餅的基本配料,它們營造出濃郁的奶酪和番茄風味,為整個薄餅提供了豐富的口味。煙燻火腿和夏威夷香腸增添了薄餅的肉香,豐富的蛋白質讓薄餅更加美味和飽腹。菠蘿是夏威夷薄餅的一個獨特配料,它的甜味與其他鹹香食材形成了有趣的對比。菠蘿的酸甜口感與其他成分完美融合,給整個薄餅帶來了新鮮感。最後,牛草作為一種綠色蔬菜,為夏威夷薄餅增添了額外的色彩和口感。它的清爽和輕盈感平衡了其他食材的豐富口味。綜合來說,夏威夷薄餅是的豐富配料和獨特組合營造出令人難以抗拒的口感和風味。加上獨特的酸忌廉醬,為人

綜合來說,夏威夷薄餅是的豐富配料和獨特組合營造出令人難以抗拒的口感和風味。加上獨特的酸忌廉醬,為人這道薄餅增添新口味。
夏威夷薄餅