2019-11-03 516 浏览
☕️cafe X 下午茶系列🍽▫️餐廳:Euro gogo▫️地點:全香港有12間分店📍旺角亞皆老街8號朗豪坊9樓22-23號舖(港鐵旺角站 C3/E1 出口, 港鐵旺角東站 B 出口)▫️營業時間⏰:📍星期一至日 11:00 am- 23:00pm▫️價錢:~$30+(下午茶較平)—美味:☕️☕️☕️+0.5☕️環境:🌸🌸🌸🌸價錢:💰💰💰—👧🏻成日都去cafe☕️😗今次第一次去依間🤭撞啱下午茶時段😇先叫咗個磨菇芝士焗薯($38)都幾大份,即叫即做,熱熱哋之餘🧀同菇都幾夾💕之後叫咗個甜品法式麵包布甸($40)賣相一流🌸而且有蘋果批既香味(雖然冇蘋果🍎)一個人一定食唔曬🤣同fd share🤭—#好西 #打卡 #eurogogogo #paper&coffee #cafe #卡邦尼意粉 #hkcafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #food #meal #lunch #UrbanCafe #MK
☕️cafe X 下午茶系列🍽
▫️餐廳:Euro gogo
▫️地點:全香港有12間分店
▫️營業時間⏰:
📍星期一至日 11:00 am- 23:00pm
▫️價錢:~$30+(下午茶較平)

美味:☕️☕️☕️+0.5☕️
環境:🌸🌸🌸🌸
價錢:💰💰💰

2019-09-16 1340 浏览
百吃不厭的連鎖店 嘗試過很多次 今次試少少其他菜色先先付款點菜 再有送餐服務《Iced Chocolate whipped cream》見到已經覺得罪惡 上面滿滿的cream 十分肥膩 朱古力十分香滑《菠菜汁龍脷柳闊條麵》表面啡色的是濃濃的芝士 十分香 不得了 與龍脷柳闊條麵混一起吃 正 可惜 表面的醬汁不足以滋味地吃整個《蜜糖雞翼》沾滿了甜甜的蜜糖醬 雞翼的外皮 亦燒得香脆 肉質亦十分嫩滑 一人可吃晒5隻👍🏻《煙肉芝士薯皮》三件大小不一 最大跟最小差一倍😂 煙肉芝士底下有滿滿的茄醬 完全掩蓋了前者的味道 幸好 薯皮邊仍保留到薯仔香 有點點煨香 如愛茄醬的朋友十分適合《甜脆香蕉酥》必吃甜品 酥脆的外表 感覺很鬆化 內裏有香甜的香蕉蓉 十分滋味 而且一份有兩件 很滿足人均一百鬆啲 有5樣野 抵吖😁
百吃不厭的連鎖店 嘗試過很多次 今次試少少其他菜色先

2019-09-09
Iced  chocolate
菠菜汁龍脷柳闊條麵
2019-09-15 549 浏览
呢間餐廳算係西餐選擇入邊比較平民既選擇?但質素有時係好難有保證。香蒜蜆肉意粉 (蒜香微辣) $65睇下張相都知我想講咩,點解可以係燶咗既呢!雖然你係好平,但都唔係話燶左架?然後味道方面係無咩味,蜆肉得幾粒仲要無限咁多蜆殼...蜜糖雞翼 (5件) $48但另一方面,Eurogogo 既蜜糖雞翼係好好食,雞肉好滑蜜糖味都好重。不枉每隔一段時間都要為左佢而冒險。另外叫左杯忌廉朱古力 $32呢個又係一向都好飲,但係今日出左事,甜到一個點。到底係分店問題定係點呢...

香蒜蜆肉意粉 (蒜香微辣) $65
香蒜蜆肉意粉(蒜香微辣)
然後味道方面係無咩味,蜆肉得幾粒仲要無限咁多蜆殼...

蜜糖雞翼 (5件) $48
蜜糖雞翼 (5件)
不枉每隔一段時間都要為左佢而冒險。

另外叫左杯忌廉朱古力 $32
呢個又係一向都好飲,但係今日出左事,甜到一個點。

到底係分店問題定係點呢...
2019-07-10
  • 蜜糖雞翼
2019-09-14 463 浏览
平日想食到快靚正既平平地下午茶西餐,梗會諗起佢 - Euro gogo! ☕️ 今次黎到朗豪坊,又見平日少少地人,就一於去食喇!果然真係人流吾多,呢間分店近門口有電子屏幕,都幾方便...環境佈局比起其他分店覺得更有歐陸feel...最主要真係少人!下午茶餐就叫左個蜜糖雞翼再+$8升級配搭鮮茄湯通粉,再加杯熱飲...我就好中意食佢既蜜糖雞翼,焗到金黃色岩岩好,雞翼大隻肉質又滑,食落好juicy...識食一定必叫!至於個鮮茄湯通粉加8蚊個份量吾算話好大碗,但對於我黎講剛剛好。蕃茄湯咪濃,之後試過吾洗跟餐加8蚊幫朋友叫多碗,好抵啊!另外我想講呢度上菜快,同埋服務吾錯,有禮,值得一讚!

另外我想講呢度上菜快,同埋服務吾錯,有禮,值得一讚!
2019-09-12
  • 蜜糖雞翼
2019-09-09 382 浏览
中學既時候 EURO GOGO 係其中一間好常去既餐廳又唔貴又好食 出左黎做野之後都好似無再食過今日難得出到旺角拎月餅 咁唔差同遊一下啦~EURO GOGO 叫蜜糖雞冀應該都係常識吧~佢既雞冀又大隻又滑 個蜜汁夠甜又唔膩~ 好好食芝士火腿焗蘑菇個菇arm arm 好 個芝士汁都好好味香蒜蜆意粉意外地都好好食個意粉乾身又夠蒜味 蜆都比想像中多 又無沙 幾好食~芝士白汁吞拿魚意粉小時候既最愛 依然係咁好味千島海鮮薄餅不過不失 無意粉咁出色蕃茄藍青口難食 又腥又韌overall 係好食又抵食既~我都繼續去幫襯~
中學既時候 EURO GOGO 係其中一間好常去既餐廳
又唔貴又好食 出左黎做野之後都好似無再食過
今日難得出到旺角拎月餅 咁唔差同遊一下啦~
EURO GOGO 叫蜜糖雞冀應該都係常識吧~
佢既雞冀又大隻又滑 個蜜汁夠甜又唔膩~ 好好食

芝士火腿焗蘑菇
個菇arm arm 好 個芝士汁都好好味
香蒜蜆意粉
意外地都好好食
個意粉乾身又夠蒜味 蜆都比想像中多 又無沙 幾好食~
芝士白汁吞拿魚意粉
小時候既最愛 依然係咁好味

千島海鮮薄餅
不過不失 無意粉咁出色
蕃茄藍青口
難食 又腥又韌

overall 係好食又抵食既~
我都繼續去幫襯~
2019-09-04 355 浏览
個人中意食小食多過正餐,有時唔太肚餓,但又到晚餐既時間,點都要食d野,就會想食小食,但通常d餐廳都係主要食正餐冇乜小食揀,再唔係就比較貴,呢間價錢同食物質素都係正比,所以間唔中都會諗起佢蜜糖雞翼($44)呢隻蜜糖味係平時燒雞翼用果隻bbq蜜糖開出黎既味,個汁夠味夠濃,絕對唔係溝勁多水勁稀果種汁,係杰杰地可以巴住成隻雞翼雞翼熱辣辣好juicy好嫩滑,入晒味,食完d雞翼我都唔捨得比員工收走個汁,會留返黎點pizza邊或者蒜蓉包個邊位,超正芝士蒜蓉包($40)即叫即焗熱辣辣,芝士適中,蒜蓉味可以再重d, 個包都幾鬆軟,個邊邊位脆脆地,但係就冇阻蒜蓉同芝士,所以拎阻黎點雞翼果d蜜糖汁,仲正始於佢係蒜蓉包,建議改一改個切法,或者2邊都查蒜蓉,咁就啖啖都有蒜蓉味啦唔會有1,2啖係食唔到蒜蓉

蜜糖雞翼

蜜糖雞翼($44)

芝士蒜蓉包

芝士蒜蓉包($40)
唔會有1,2啖係食唔到蒜蓉
芝士蒜蓉包
2019-09-03 246 浏览
今日同朋友要去聽講座,我地唯有到附近餐廳食飯。朋友又唔想食煎炸食物,我就提議食西餐。由於時間有限,同剛好餐廳有位唔駛等,於是就入去食。我地諗好餐點及飲品後,職員告知要到門外落單及付款,再等職員送餐。芝士吞拿魚意粉,味道一般,正常。芝士茄汁海鮮寬條麵,味道都是一般般,不過我個人偏愛紅汁,酸酸甜甜夠晒開胃。另外,我鍾意寬條麵的質感,夠煙韌。忌廉朱古力,我只好說:死甜,完全無朱古力味,有點失望。朋友點的榛子味咖啡牛奶。
今日同朋友要去聽講座,我地唯有到附近餐廳食飯。
朋友又唔想食煎炸食物,我就提議食西餐。
由於時間有限,同剛好餐廳有位唔駛等,於是就入去食。

芝士吞拿魚意粉,味道一般,正常。

芝士茄汁海鮮寬條麵,味道都是一般般,
不過我個人偏愛紅汁,酸酸甜甜夠晒開胃。
另外,我鍾意寬條麵的質感,夠煙韌。

忌廉朱古力,我只好說:死甜,完全無朱古力味
,有點失望。

朋友點的榛子味咖啡牛奶。

2019-08-29 449 浏览
今日於朗豪坊閒逛,又到晚飯時間,一直都很想再食eurogogo。時間尚早,難得冇乜人排隊,就二話不說入座了。雞翼烤至金黃香脆,隻隻都脹卜卜,肉質很嫩滑,外層塗上甜絲絲的蜜糖,非常吸引,每次必食。份量頗多,味道不錯,醬汁濃稠剛好,每一條意粉都掛上卡邦尼醬汁,。蜜桃茶亦清甜好飲,將蜜拉肉放中茶中攪拌,蜜桃味岀晒黎。很足料呀,新鮮焗起,熱辣辣。餅底亦香脆可口,可以半份咁叫,咁咪一次過試兩款不同口味,都係比單款全份貴五元,讚。甜品亦很岀色,肉桂蘋果真的很夾,加上甜甜的忌廉,真心好味其實我覺得性價比真的挺高。
時間尚早,難得冇乜人排隊,就二話不說入座了。

雞翼烤至金黃香脆,隻隻都脹卜卜,
肉質很嫩滑,
外層塗上甜絲絲的蜜糖,非常吸引,
每次必食。
蜜糖雞翼

份量頗多,味道不錯,
醬汁濃稠剛好,
每一條意粉都掛上卡邦尼醬汁,

蜜桃茶亦清甜好飲,
將蜜拉肉放中茶中攪拌,蜜桃味岀晒黎。
卡邦尼意粉  蜜桃茶

很足料呀,新鮮焗起,熱辣辣。
餅底亦香脆可口,
可以半份咁叫,
咁咪一次過試兩款不同口味,
都係比單款全份貴五元,讚。

百寶

甜品亦很岀色,
肉桂蘋果真的很夾,
加上甜甜的忌廉,
真心好味

忌廉蘋果脆脆

其實我覺得性價比真的挺高。
卡邦尼意粉  蜜桃茶
百寶
  • 卡邦尼意粉
2019-08-27 198 浏览
今次嚟哩間餐廳試下呢個香蕉班戟,我反而幾欣賞個香蕉班戟,佢嗰啲朱古力醬同埋嗰啲cream再配埋啲芒果班戟嚟食,配搭得幾好啊,幾香口嘅。嗰個份量呢就唔係話好多,如果當下午茶食,都ok呀。

嗰個份量呢就唔係話好多,如果當下午茶食,都ok呀。
2019-08-27 194 浏览
係旺角行街行得攰攰地,見到Euro gogo剛剛好有下午茶推出,馬上找個好位置,再選擇食物Euro gogo下午茶分了甜點及鹹點,更方便,更可讓客人彈性選擇由於都不是太肚餓,所以點了甜脆香蕉酥脆脆的外皮,切開後有濃濃的香蕉餡料,好味至極下午茶嘆一杯熱朱古力,不算太甜,但朱古力味濃朋友點了蜜桃茶,勝在夠fresh
由於都不是太肚餓,所以點了甜脆香蕉酥
脆脆的外皮,切開後有濃濃的香蕉餡料,好味至極

下午茶嘆一杯熱朱古力,不算太甜,但朱古力味濃

朋友點了蜜桃茶,勝在夠fresh
2019-08-18 382 浏览
同朋友行左成日街對腳都攰,晚餐又唔係幾食得落好多野😣行到朗豪坊,見到Euro go go有位,我地就決定叫少少野食share就當dinner😄😉我地叫左芝士煙肉焗磨菇🧀同肉醬磨菇意粉🍝芝士煙肉焗磨菇有啲失望,唔知點解會有啲水份係個個盤裡面,搞到啲磨菇“林"左,同埋焗得唔夠,啲芝士唔多😣 煙肉份量都少😥 肉醬蘑菇意粉依碟份量正常,但唔夠熱,只係暖🙄 味道正常,我個人就覺得啲肉醬好似太多😅 好似唔太均勻🤔 磨菇份量就少左啲,感覺成碟似普通肉醬意粉咁😣😑Euro gogo既質素比起以前有少少遜色🤔 今餐有啲失望🙄
同朋友行左成日街對腳都攰,晚餐又唔係幾食得落好多野😣

我地叫左芝士煙肉焗磨菇🧀同肉醬磨菇意粉🍝

芝士煙肉焗磨菇

肉醬蘑菇意粉

芝士煙肉焗蘑菇
蘑菇肉醬意粉
2019-08-15 343 浏览
以前經常食的euro gogo ,裝修完之後整咗塊好大嘅menu喺門口,的確幾方便睇同落單〜朋友推薦的雞胸沙律配芒果乳酪,第一次食,沙律味道幾好,乳酪酸酸地夠清新,可惜雞胸肉好乾好韌蘑菇肉醬意粉,份量不變,但料少咗好多,以前會有啲腸仔粒、蘑菇粒,依家得返純肉醬蜜糖雞翼,每次必點,皮脆肉嫩,好彩仲keep到以前個水準但個夏威夷pizza 就好麻麻,非常乾硬,咬咗幾啖就已經想停手停口,食唔落,真是可一不可做

蜜糖雞翼,每次必點,皮脆肉嫩,好彩仲keep到以前個水準
2019-08-14 273 浏览
去到朗豪坊唔知食咩好見到Euro gogo即係雙眼發光🤩因為我最中意食佢地嘅Tea Set又抵食又高汁Apple Brown Betty ($40) Tea Set一片片蘋果酸酸甜甜🍎幾爽囗面頭有d餅碎同一pat Cream成個甜品有陣玉桂味中意Cinnamon 嘅朋友就記得嗌黎試下啦❣️另外,加錢可以有一杯忌廉朱古力杯朱古力唔會好甜飲得出好重可可味🍫撈埋d cream飲就更滿足啦總括而言,個tea set 好抵食
去到朗豪坊唔知食咩好

面頭有d餅碎同一pat Cream

成個甜品有陣玉桂味

中意Cinnamon 嘅朋友就記得嗌黎試下啦❣️

忌廉凍朱古奶

另外,加錢可以有一杯忌廉朱古力

杯朱古力唔會好甜

飲得出好重可可味🍫

撈埋d cream飲就更滿足啦

總括而言,個tea set 好抵食

忌廉凍朱古奶
2人在下午想要個速食,就來到已有幾年沒吃過euro go go,還記得當年吃的煙燻杏仁香草意粉是挺不錯的,雖然今次也想回味一下,但剛好是下午2時,有開始供應下午茶餐(signature tea set是$26至$54;sweetie tea set是$30至$52。茶餐配普通熱咖啡/熱奶茶/熱檸茶或水,汽水/凍飲+$5,特色飲品就+$8)。想了很久,要飽肚的肉醬意粉(H餐,$39)還是滿足第二個胃的甜脆香蕉酥(R餐,$32)。計計數之後就要了甜脆香蕉酥,再+$8要個鮮茄湯通粉和+$8要個熱泡沫咖啡(共$48)。本以為+$8的鮮茄湯通粉的份量會很少或者不怎樣好吃,結果都不錯,湯底都算濃,份量正常。一定要說的是甜脆香蕉酥!意想不到的美味!好像是新鮮焗起的一樣,外面很酥脆,裡面的香蕉味的蓉非常燙口,雖然有燙到,但都阻不住小編吃不停,整體不會很甜,甜度很適中,加上價錢得宜,個人認為回頭率很高!

熱泡沫咖啡

鮮茄湯通粉

鮮茄湯通粉
2019-08-08 303 浏览
今日出街出得有D無謂,因為我記錯左仔仔重要上日文堂,所以約左中午前去做暖宮按摩。約完先記得仔仔唔駛上日文,結果係我自己一早出門口先,再約仔仔出街食個Lunch,如果淨係去做暖宮按摩,我會覺得浪費左時間同車錢呢。就係咁約左仔仔係朗豪坊行下,其實成日都想去試果個大阪燒,但要自己整,真係睇幾多次佢門口果個示範都係冇信心做得到。結果又沿途行番落樓,最後揀左去Euro Gogo度食,原因係行過見到佢唔駛等位呢。牛脷意粉加荔枝茶,牛脷幾淋幾好味,荔枝茶就有少少唔夠味,而且果幾粒荔枝酸到爆丫卡邦尼意粉,完全冇味,得白色既汁咁,仔勁落芝士粉去食,係每食一啖就加芝士粉咁食囉。食物真係好一般,不過唔駛等位,算係咁啦,唔駛等位的話,都係一個唔錯既平價之選黎既。

牛脷意粉 / 荔枝茶

卡邦尼意粉