招聘中
$17,150-$18,300
月薪
餐厅: FireBird (東薈城名店倉)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-10-07 517 浏览
Firebird ( 東涌城名店倉)東涌達東路20號東薈城名店倉B1樓B13號舖呢間今日去咗東涌購物,泊完車之後就見到呢間FireBird,門口望入去見到地方寬敞又舒服,所以決定入去試吓揀咗個豪華二人套餐(全九品)滿足二人套餐凱撒沙律,用上新鮮沙律菜,加上沙律醬和煙肉,沙律菜入口鮮甜爽口, 十分清新刺身有三款三文魚,元貝,鯛魚,三文魚肉質鮮美,脂肪含量較高,口感滑嫩,入口即化。新鮮的三文魚刺身會有一種微甜的味道,質地柔軟,油脂豐富。鯛魚的味道清淡而鮮甜,清淡,肉質緊實。元貝肉質鮮甜,帶有濃郁的海味,略帶微妙的甘甜。新鮮的元貝會有一種清新的鹹味,讓人回味無窮。質地滑嫩且有彈性,咀嚼時可以感受到其鮮嫩的口感炸雞軟骨炸制後的軟骨外層酥脆,內裡則保留了肉質的鮮香,帶有一絲鹹味。外層經過油炸後,形成一層金黃酥脆的外皮,咬下去時能感受到爽快的脆感,內部的軟骨則保持了獨特的嫩滑口感,與外皮形成鮮明的對比,咀嚼時能感受到軟骨的彈性串燒盛合有牛肉金菇,黑豚肉金菇,煙肉蕃茄仔,燒粟米等我,十分香口,燒到剛剛好松葉蟹肉稻庭烏冬,蟹肉入口鮮甜,烏冬入口煙煙韌韌,吸收了湯汁非常美味,正Lychee frozen
Firebird ( 東涌城名店倉)
東涌達東路20號東薈城名店倉B1樓B13號舖

揀咗個豪華二人套餐(全九品)

滿足二人套餐

Lychee frozen特色飲品,非常消暑,加入荔枝汁和檸檬汁,兩者非常夾,清新解渴

九州和牛壽喜燒鍋,和牛肉入口濃郁,滿口油脂甘香非常美味,還有大量配菜,金菇,娃娃菜,大蔥,豆腐等,今餐非常滿足
  • 九州產和牛壽喜燒鍋
  • 串燒盛合
3天前 0 浏览
約左個朋友入東涌食飯,聽下佢地啲湊仔經,就揀左間東薈城B1樓嘅Firebird日本居酒屋食~本身想揀特選2人餐食下串燒,點知一見到另一張Menu嘅鍋物就比佢吸引左😆立刻叫左一個牡蠣鍋同埋壽喜燒鍋😋牡蠣鍋有成12隻咁多,仲隻隻都咁肥美,啲湯吸收左佢地鮮味,連啲配菜都好好食😍然後壽喜燒牛肉鍋,甜甜嘅湯底配牛肉真係好夾,同相對味道無咁濃嘅牡蠣鍋係好好嘅配搭☺️👍🏻另外我地叫左個本金槍魚三色刺身食,三種刺身嘅口感同香度雖然唔同,不過都好新鮮好味道☺️仲有其他嘅熱食都試左一啲,最後加番杯Mocktail Strawberry Smoothie,綿滑嘅口感加上有少少士啤多梨肉喺入面,為呢一餐畫上左句號🥰

2024-11-18
  • 九州產和牛壽喜燒鍋
  • 牡蠣鍋
2024-11-18 0 浏览
難得入到東涌東薈城行街行到餓餓地見到地庫有間別致的日式餐廳裝修不錯!我和朋友叫了二大套餐,包小食、主菜、飲品和甜品,岩晒選擇困難的我們。大海老天婦羅,炸衣薄薄一層包著蝦,外層的麵糊輕盈酥脆,搭配一些天婦羅醬增添風味。雞肉串燒盛合,各式各樣的雞肉串燒,個人喜愛大蔥雞肉串燒!溫泉蛋十勝豚肉丼,豚肉以五花肉半肥瘦食落juicy多汁,與米飯的搭配讓人感到滿足,配上溫泉蛋更提升整體的口感和視覺效果。飲品方面,叫了芒果mocktail,濃郁的芒果味非常有驚喜!最後送上甜品作完美總結!

雞肉串燒盛合,各式各樣的雞肉串燒,個人喜愛大蔥雞肉串燒!
雞肉串燒盛合

最後送上甜品作完美總結!

雞肉串燒盛合
  • FireBird 雞肉串燒盛合
2024-11-10 178 浏览
一直以為東涌食店選擇不多,原來東薈城有間這麼出色的Firebird!我們一坐下來,首先要了一份日本產海膽刺身!日本產海膽刺身的外觀令人驚艷,金黃色的海膽肉在盤中熠熠生輝,當海膽在口中融化,濃郁的海味與微甜的滋味交織在一起,彷彿可以感受到海洋的氣息。然後我們要了一份二人餐!最先上桌的是溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律。溫泉蛋的滑嫩與雞肉的鮮美相得益彰,淋上特製的凱撒醬,口感豐富,令人開胃。沙律中的蔬菜新鮮脆口,為整道菜品增添了清新的層次感。接下來的精選刺身盛合更是讓人驚艷。這五款刺身包括新鮮的珍寶蝦、三文魚、油甘魚、三文魚籽,每一口都能感受到海洋的鮮味。尤其是三文魚籽,入口即化,濃郁的海洋風味與微甜的口感,讓人忍不住再多來一片。隨後上桌的是大海老天婦羅。外皮酥脆,蝦肉鮮嫩,搭配特製的天婦羅醬,口感絕佳。這道菜品的呈現充滿藝術感,讓人不自覺地拍照留念。特上牛肉串燒盛合是套餐中的另一亮點。牛肉的鮮嫩與炭火燒烤的香氣完美結合,搭配鹽或醬油,味道更是讓人陶醉。每一串都能感受到肉質的豐滿與多汁。主食我們要了火山熔岩鮭魚卷!這個卷物是一道視覺與味覺的雙重享受。外層的酥脆與內餡的鮭魚、酪梨相互融合,再淋上特

主食我們要了火山熔岩鮭魚卷!這個卷物是一道視覺與味覺的雙重享受。外層的酥脆與內餡的鮭魚、酪梨相互融合,再淋上特製的辛辣醬,味道層次豐富,讓人欲罷不能。

餐後的甜點雨滴餅,搭配黃豆粉和黑蜜,帶來了完美的收尾。這款傳統日本甜點口感柔軟,甜而不膩,黑蜜的香氣更是增添了風味。

餐飲我們則點了Mocktail:Mango-bar de Mocktail和Lychee Frozen。前者清新爽口,適合搭配整體的海鮮料理,而Lychee Frozen則是夏日的清涼選擇,帶來水果的自然甜味,為整親畫上完美句號!

FireBird (東薈城名店倉) (東涌)
地址:東涌達東路20號東薈城名店倉B1樓B13號舖
2024-11-08 149 浏览
呢日去完東涌東薈城行街,就決定喺度食晚餐,FireBird主打唔同種類嘅串燒同日本料理,入邊裝修寬敞,坐得好舒服🤪我哋當日叫咗豪華二人套餐,首先前菜係溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律,慢煮雞肉肉質嫩滑,亦使用咗黑松露沙律醬,令到沙律嘅清新味道帶一點鹹香味,再撈埋溫泉蛋一齊食,簡直絕配🤗精選刺身盛合,刺身非常新鮮而且厚切,一食入口即刻感受到鮮甜味🥰大海老天婦羅,外層金黃色,炸得非常酥脆,而且海老大大隻,肉質厚實好滿足😋Firebird名物重量級火焰原隻雞腿,一上枱真係非常震撼,店員會將原隻雞腿攞上嚟,然後再幫我哋點火,最後再幫我哋切開,雞腿肉質輸嫩多汁,燒雞腿香氣十足,而且微辣勁惹味🙈日本產雞肉稻庭烏冬,烏冬彈牙,而且雞肉份量好多,湯底味道清甜☺️我哋另外叫咗九州和牛壽喜燒鍋,和牛肉質細滑,壽喜燒湯底味道濃郁,配料吸收晒湯底味道😝呢個餐仲有甜品,係雨滴餅,有黃豆粉同黑蜜,雨滴餅晶瑩剔透,一咬煙煙韌韌,而且入口即化,好特別🤗我地另外叫咗兩杯Mocktail,分別係strawberry smoothie,一飲落口充滿士多啤梨味,凍冰冰非常爽口🤪另一杯係Lychee frozen,見到藍白色好靚,令人
九州和牛壽喜燒鍋
雨滴餅
Strawberry Smoothie & Lychee Frozen
我地另外叫咗兩杯Mocktail,分別係strawberry smoothie,一飲落口充滿士多啤梨味,凍冰冰非常爽口🤪另一杯係Lychee frozen,見到藍白色好靚,令人心情喜悅,荔枝味道香甜,非常清新解渴🤤
2024-10-23
九州和牛壽喜燒鍋
雨滴餅
2024-11-08 125 浏览
呢間日本餐廳真係抵食!我哋散叫咗幾樣嘢,再加個二人套餐,份量十足,而且食物質素都唔錯!首先,茶碗蒸滑溜鮮甜,蛋味濃郁;牛舌牛骨濃湯拉麵個湯底濃郁,牛舌軟腍。牛舌串燒(2串)夠厚切又爽口;雞皮串好香脆,口感一流😋二人套餐$428。先有凱撒沙律,夠新鮮。刺身盛合有三文魚、帶子、油甘魚,賣相幾靚。三文魚油脂豐富,帶子鮮甜,油甘魚鮮味。小食炸雞軟骨炸得金黃香脆;串燒盛合有粟米、蕃茄豚肉串、雞肉串、金菇牛肉串、香蔥牛肉串,每款串燒都燒得啱啱好,唔會太乾或太生,調味亦恰到好處。揀了卷物軟殼蟹牛油果壽司卷,軟殼蟹炸得香脆,配埋牛油果,大大件。最後甜品有嘅黃豆粉&黑蜜水信玄餅!飲品方面,日本產白桃果肉梳打清甜解渴,Mocktail🍸 Lychee Frozen冰涼消暑!

東薈城地下層近Taste附近有間唔起眼嘅居酒屋我哋間中就會去食鍾意佢環境寬闊舒服 食物選擇多有刺身壽司、炸物、串燒、燒物、主食除咗一般嘅飲品哩度仲有cocktail、mocktail 等二人餐抵食!500蚊就有六款美食加2杯嘢飲~FireBird名物重量級火焰原雙雞髀好食又打卡able店員淋上米酒🍶再點火香氣十足 肥厚味美!刺身有5款 好新鮮~我愛嘅帶子又厚又甜🩷特飲揀左Berry kisses清新酸甜 有新鮮嘅藍莓架!🔹豪華2人餐($498)🔹🔸精選刺身盛合 (5品)🔸溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律🔸大海老天婦羅🔸FireBird名物重量級火焰原雙雞髀🔸火山熔岩鮭魚卷🔸 雨滴餅(黃豆粉&黑蜜)🔸Suntory the Premium Malt’s(+$30)🔸特飲Berry kisses(+$30)另外我哋仲追加左:🔹炸薯條($28)🔹牛油果加洲卷($98)🔹關西章魚燒(6個)章魚燒同加州卷都好食😋,我鍾意食章魚燒,脆脆地有麵粉香!
東薈城地下層
近Taste附近有間唔起眼嘅居酒屋
我哋間中就會去食
鍾意佢環境寬闊舒服 食物選擇多
刺身壽司、炸物、串燒、燒物、主食
除咗一般嘅飲品
哩度仲有cocktail、mocktail 等

二人餐抵食!
500蚊就有六款美食加2杯嘢飲~
FireBird名物重量級火焰原雙雞髀好食又打卡able
店員淋上米酒🍶再點火
香氣十足 肥厚味美!
刺身有5款 好新鮮~
我愛嘅帶子又厚又甜🩷
特飲揀左Berry kisses
清新酸甜 有新鮮嘅藍莓架!

🔹豪華2人餐($498)🔹
🔸精選刺身盛合 (5品)
🔸溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律
🔸大海老天婦羅
🔸FireBird名物重量級火焰原雙雞髀
🔸火山熔岩鮭魚卷
🔸 雨滴餅(黃豆粉&黑蜜)
🔸特飲Berry kisses(+$30)

另外我哋仲追加左:
🔹炸薯條($28)
🔹牛油果加洲卷($98)
🔹關西章魚燒(6個)
章魚燒同加州卷都好食😋,我鍾意食章魚燒,脆脆地有麵粉香!
用餐优惠
信用卡優惠
今日去昂坪360一天遊。出發前先喺東薈城食個午餐。🔸九州產和牛壽喜燒鍋九州和牛顏色鮮紅,有啲部位口感軟嫩,有啲則有咬口,我冇用生雞蛋點和牛,而係直接將蛋放入鍋中煮,豆腐嫩滑,蔬菜清甜。🔸蟹味噌甲羅燒配壽司3件蟹蓋有很多蟹膏,仲加了蔥花和味噌來提味,味道很鮮甜。壽司的紫菜脆口,配上蟹肉食,味道唔錯。🔸火山熔岩鮭魚卷三文魚卷經油炸,外邊微脆,醬汁微辣。🔸Firebird火焰海鮮燒盛盒店員將盛盒放上枱,加入酒再燒一燒,嘩!好搶火呀🔥!燒過的海鮮外表很燶,北海道珍寶帆立貝殼,肉很厚身;日本產生牡蠣,蠔肉幾滑;蒜蓉牛油燒珍寶大蝦,蝦肉結實。🔸牛舌牛骨濃湯拉麵湯底濃郁帶鹹香味,質地唔黏,麵質爽彈而且掛汁,牛舌雖切成薄片,質地有點粗鞋。Strawberry Smoothies👎🏻用長身的杯看起來特別,但飲起嚟有啲唔方便,紙飲管更加是敗筆,都未飲到一半,紙飲管已經吸唔到。冰粒打得唔夠碎,士多啤梨酸酸甜甜。店員的服務態度很好,食物款式多,環境坐得都舒適。
今日去昂坪360一天遊。出發前先喺東薈城食個午餐。
🔸九州產和牛壽喜燒鍋
🔸蟹味噌甲羅燒配壽司3件
🔸火山熔岩鮭魚卷
三文魚卷經油炸,外邊微脆,醬汁微辣。
🔸Firebird火焰海鮮燒盛盒
店員將盛盒放上枱,加入酒再燒一燒,嘩!好搶火呀🔥!
🔸牛舌牛骨濃湯拉麵
Strawberry Smoothies
冰粒打得唔夠碎,士多啤梨酸酸甜甜。

店員的服務態度很好,食物款式多,環境坐得都舒適。
最近我喺FireBird日式餐廳食咗個豐富嘅午餐,真係食到回味無窮。呢間餐廳嘅特色就係將傳統日本菜同創新元素完美結合,等客人可以嘆到一場味覺盛宴。首先,清酒煮蜆呢個前菜一定要試。新鮮嘅蜆肉浸咗清酒,香噴噴嘅酒香同蜆嘅鮮甜味完美融合。呢道菜唔單止開胃,仲為之後嘅美食之旅打咗個好基礎。二嚐日本酒Set令成個食飯過程都多咗啲微醺嘅愉悅感。精心挑選嘅日本酒款式多多,單飲都得,配餐都啱,令成個味覺體驗更加豐富。正!豪華2人套餐嘅內容多不勝數。溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律口感好細膩,雞肉又嫩又多汁。精選刺身拼盤新鮮到爆,每一片生魚片都好似海洋嘅味道。大海老天婦羅酥脆好食,蝦肉彈牙又鮮甜。FireBird雞肉串燒拼盤就睇到廚師嘅烤功,雞肉外脆內嫩,醬汁又香又濃。最令人印象深刻嘅係火山熔岩三文魚卷,呢個創意菜式唔單止賣相吸引,口感層次仲豐富,三文魚嘅鮮美同特製醬汁嘅醇厚完美結合,絕對係今次食飯嘅重頭戲。甜品方面,雨滴餅質地軟綿綿,黃豆粉同黑蜜嘅配搭又傳統又創新,為成餐飯畫上完美句號。飯後嘅Fuji Mountain同Lychee Frozen就係兩款令人耳目一新嘅特色飲品。Fuji Mountain嘅視

飯後嘅Fuji Mountain同Lychee Frozen就係兩款令人耳目一新嘅特色飲品。Fuji Mountain嘅視覺效果好震撼,藍色漸變好似富士山嘅剪影咁,飲落口感清爽。Lychee Frozen就帶有熱帶水果嘅清甜,為成個食飯體驗畫上清新嘅句號。

總括嚟講,FireBird日式餐廳唔單止提供高質素嘅日本美食,仲通過創新嘅烹調方法同獨特嘅擺盤,等客人可以享受到視覺同味覺嘅雙重盛宴。無論你鍾意傳統口味定係想試新嘢,喺呢度都一定搵到啱你心水嘅嘢食。
精選刺身盛合(5品)
Lychee Frozen
Fuji Mountain
二嚐日本酒Set
雨滴餅(黃豆粉&黑蜜)
FireBird 雞肉串燒盛合
火山熔岩鮭魚卷
精選刺身盛合(5品)
Lychee Frozen
Fuji Mountain
二嚐日本酒Set
雨滴餅(黃豆粉&黑蜜)
FireBird 雞肉串燒盛合
2024-10-17 218 浏览
位於東涌的都薈城名倉,這家日式居酒屋以其獨特的木系裝修營造出溫馨而舒適的氛圍。一走進去,就能感受到日式風情的融合,木質的桌椅、柔和的燈光,讓人仿佛置身於日本😍豪華2人套餐 ($498) 😋刺身🩷套餐的第一道是刺身盛合(5品),每一片刺身都新鮮透亮,感受到海味的鮮美。在舌尖上慢慢融化,那種口感令人陶醉。溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律🩷嫩滑的雞肉搭配香濃的凱撒醬,再加上完美的溫泉蛋,讓整道沙律充滿層次感,既清新又帶點滿足感。日本產雞肉及野菜天婦羅盛合🩷外脆內嫩,口感非常到位。無論是雞肉還是新鮮的時蔬,都是一口接一口,令人欲罷不能。這道FireBird名物——重量級火焰原隻雞腿🩷無疑是全場的亮點!雞腿外表烤得香脆,內裡多汁,火焰的效果讓人驚艷,仿佛在觀看一場炫目的表演。火山熔岩鮭魚卷🩷視覺與味覺的雙重享受,鮭魚的新鮮與濃郁的醬汁相互融合,令人陶醉在每一口的豐富口感中。日本產白桃果肉梳打🩷清爽的口感能有效中和料理的油膩感,讓整餐的體驗更加完美。最後以雨滴餅(黃豆粉 & 黑蜜)🩷作為結尾,這道甜品口感柔軟,甜度適中,讓人心情愉悅,是一個美好的收尾。這家日式居酒屋絕對值得推薦,無論是環境還是食物的品質

豪華2人套餐 ($498) 😋

刺身🩷

溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律🩷

日本產雞肉及野菜天婦羅盛合🩷

這道FireBird名物——重量級火焰原隻雞腿🩷

火山熔岩鮭魚卷🩷

日本產白桃果肉梳打🩷
清爽的口感能有效中和料理的油膩感,讓整餐的體驗更加完美。

最後以雨滴餅(黃豆粉 & 黑蜜)🩷

這家日式居酒屋絕對值得推薦,無論是環境還是食物的品質都令人滿意。豪華2人套餐更是抵食又豐富,下次再來,我一定還會點這套餐!😍
2024-10-03
午餐
  • 火山熔岩鮭魚卷
  • 精選刺身盛合
  • Firebird 名物重量級火焰原隻雞腿
  • 重量級火焰原隻雞腿
2024-10-14 191 浏览
點了一個温泉蛋牛肉丼午餐套餐。除咗個湯唔熱,其餘都係一般,唔會有特别驚喜。$88一個午餐,加多$10要杯熱咖啡,連加一差唔多$110.未去之前都唔知原來呢間店係和民集團。
2024-10-14 163 浏览
東薈城高質居酒屋🤭 餐廳主打居酒屋料理 主張「以食伴酒」 而自家cocktail嘅價錢都好抵 賣相亦精緻~ 料理選材亦好用心 大多都係日本進口、選用高級食材😼 餐廳環境休閒雅致 ====᪥ 明太子伴玉子燒 $48᪥ 粟米燒 $18᪥牛肉金菇卷串 $38᪥厚切牛舌串 (2串)$68᪥ 原條日本產魷魚燒$108餐廳主打各款串燒 性價比高🌟 更有盛盒選擇 ==᪥ 軟殼蟹牛油果壽司卷 $128==᪥ 九州和牛壽喜燒鍋$198追加烏冬$38日本直送嘅九州和牛加上甜甜嘅關東風壽喜燒鍋 再沾上蛋醬~ 正👍🏻==᪥ 生日)草莓大福經OpenRice訂座 當月生日可獲生日甜品一客~ 大福外皮薄而煙韌 包裹住香甜嘅紅豆蓉同士多啤梨🍓==᪥草莓番石榴乳酸沙冰 $48
====

追加烏冬$38

᪥ 生日)草莓大福

᪥草莓番石榴乳酸沙冰 $48
2024-10-13 233 浏览
✨豪華2人套餐 (全9品)有前菜、天婦羅、燒物、主食、刺身同飲品ーーーーーーーーーーーーーーーーーーーー前菜🥗溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律。雞肉軟腍、沙律菜新鮮爽脆天婦羅🍤大海老。肉質結實,外層酥脆好惹味燒物揀咗FireBird名物💕着火嘅雞腿🔥🍗好震撼呀重量級火焰原隻雞腿大過我塊面店員會先點🔥再幫忙剪件👏🏼👏🏼呢個火有助鎖住肉汁,咬落真係好軟嫩味帶微辣😋非常惹味北海道名物溫泉蛋十勝豚肉丼。滿滿豚肉,配有燒汁同溫泉蛋🥚伴飯一流精選刺身盛合。鯛魚、海蝦、帶子、三文魚籽厚切刺身👍🏼鮮甜爽口Lychee Frozen Mocktail。勁大杯🤣🤣賣相一流香甜荔枝味配上清新檸檬汁酸酸甜甜🫶🏼開胃又解渴串燒盛合。見到隔離枱食得津津有味忍唔住要點埋一份有金菇牛肉、芫茜牛肉、煙肉車厘茄、燒粟米仲有我至愛嘅腩肉,油脂滿佈肉味好香
✨豪華2人套餐 (全9品)

有前菜、天婦羅、燒物、主食、刺身同飲品
豪華2人套餐 (全9品)

ーーーーーーーーーーーーーーーーーーーー
前菜🥗溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律
。雞肉軟腍、沙律菜新鮮爽脆

天婦羅🍤大海老
。肉質結實,外層酥脆好惹味
天婦羅大海老

燒物揀咗FireBird名物
💕着火嘅雞腿🔥🍗好震撼呀
重量級火焰原隻雞腿大過我塊面
店員會先點🔥再幫忙剪件👏🏼👏🏼
呢個火有助鎖住肉汁,咬落真係好軟嫩
味帶微辣😋非常惹味
重量級火焰原隻雞腿

北海道名物溫泉蛋十勝豚肉丼
。滿滿豚肉,配有燒汁同溫泉蛋🥚伴飯一流

精選刺身盛合
。鯛魚、海蝦、帶子、三文魚籽
厚切刺身👍🏼鮮甜爽口

Lychee Frozen Mocktail
。勁大杯🤣🤣賣相一流
香甜荔枝味配上清新檸檬汁
酸酸甜甜🫶🏼開胃又解渴

串燒盛合
。見到隔離枱食得津津有味
忍唔住要點埋一份
有金菇牛肉、芫茜牛肉、煙肉車厘茄、燒粟米
仲有我至愛嘅腩肉,油脂滿佈肉味好香
串燒盛合
豪華2人套餐 (全9品)
天婦羅大海老
重量級火焰原隻雞腿
2024-09-25 323 浏览
📍Firebird 😍超高質日本餐廳👍🥳~重量級火焰原隻雞腿😍非常正😘果然係招牌菜👍雞腿肉勁大嚿🤪肉質嫩滑👍調味亦都做得好好🤤燒得勁香😘~滑蛋吉列豬扒丼🥳吉列豬扒肉質嫩滑🤪份量仲要好多🥳配埋滑蛋加日本飯做出嚟嘅粒粒香米真係超正👍~清酒煮蜆🥳蜆肉非常新鮮😍粒粒都好正🤪用清酒煮更加突顯鮮味👍~豚肉車厘茄卷串😘估唔到呢個配搭都可以咁好食😍燒得勁香👍~燒鰻魚😘勁高質嘅鰻魚🤤完全唔腥🤪📍港鐵東涌站C出口 步行咗1分鐘FireBird (東薈城名店倉) (東涌)東涌達東路20號東薈城名店倉B1樓B13號舖
📍Firebird 😍超高質日本餐廳👍🥳

估唔到呢個配搭都可以咁好食😍燒得勁香👍

~燒鰻魚😘

勁高質嘅鰻魚🤤完全唔腥🤪

📍港鐵東涌站C出口 步行咗1分鐘

FireBird (東薈城名店倉) (東涌)

東涌達東路20號東薈城名店倉B1樓B13號舖
2024-09-24 410 浏览
📍 FireBird- 東涌 @firebird_hk第一間店嘅牛肉飯同埋火焰雞腿念念不忘🔥所以今日特登過嚟東涌食返餐!我哋兩個人叫到成枱都係食物🥢不過實在太好味,所以清光光🤗淨係一個{豪華2人套餐}都已經好豐富!✨ 特盛牛肉丼肥牛嘅脂肪比例要啱啱好,食落先唔會太柴,又唔會太肥,呢到嘅肥牛質素都正常,加埋溫泉蛋就無得輸,篤穿蛋黃後,蛋汁慢慢流出嚟真係好鬼吸引,拌勻圓潤飽滿嘅珍珠米,肥牛都變得更嫩滑,眨下眼就扒晒成碗飯🍚✨ 鰻魚壽司食日本料理一定要食壽司🍣仲要食鰻魚壽司🐟✨ 日本青蔥牛舌卷厚切牛舌脆嫩爽口,充滿油脂🐮✨Firebird名物重量級火焰原隻雞腿主角之一❤️有表演睇之餘,仲有嫩滑嘅雞髀肉🔥帶有少少辣粉,燒完肉汁仍然豐富🍗✨ 北海道名產 溫泉蛋十勝豚肉丼丼飯個醬汁係重點,鹹中帶甜,有啲似鰻魚燒汁,好惹味。加埋流心蛋黃,拌飯一流!齋食飯都得🥢丼有六大塊黑豚肉,除左醬油味仲有小小焦香,豚肉係豬身上最嫩滑嘅部位,所以做燒肉絕對係一流!肉質係燒得比較嫩口🐷✨ 大海老天婦羅有五隻大大隻大蝦🍤好豐盛🤗大海老炸蝦外酥脆內裏多汁口感超細緻🥢✨ 精選刺身盛合(5品)吞拿魚、三文魚籽、三文魚、帶子、蝦
📍 FireBird- 東涌
@firebird_hk

第一間店嘅牛肉飯同埋火焰雞腿念念不忘🔥
所以今日特登過嚟東涌食返餐!
我哋兩個人叫到成枱都係食物🥢
不過實在太好味,所以清光光🤗

淨係一個{豪華2人套餐}都已經好豐富!

✨ 特盛牛肉丼

✨ 鰻魚壽司
食日本料理一定要食壽司🍣仲要食鰻魚壽司🐟

✨ 日本青蔥牛舌卷
厚切牛舌脆嫩爽口,充滿油脂🐮

✨Firebird名物重量級火焰原隻雞腿
主角之一❤️有表演睇之餘,仲有嫩滑嘅雞髀肉🔥
帶有少少辣粉,燒完肉汁仍然豐富🍗

✨ 北海道名產 溫泉蛋十勝豚肉丼
齋食飯都得🥢

✨ 大海老天婦羅
有五隻大大隻大蝦🍤好豐盛🤗
大海老炸蝦外酥脆內裏多汁口感超細緻🥢

✨ 精選刺身盛合(5品)
吞拿魚、三文魚籽、三文魚、帶子、蝦🦐
全部刺身都係厚切,又新鮮🐟

✨ 溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律
一個健康嘅沙律,最啱清一清腸胃🥗

✨ Mango-bar de Mocktail
淨係芒果味都已經好濃郁,口感夠晒豐富🥭