2025-02-02
前排去尖沙咀行街,行到肚餓就想搵間餐廳醫下肚。行下見到呢間漢堡店,門口就有好多人排隊,諗住人多一定唔差,就去試咗下。我點咗個招牌嘅芝士牛肉漢堡,等咗一陣就上嚟。個包一拎上手就覺得好有份量,層次豐富。新鮮烘焗嘅包底同包面,外皮微微酥脆,內裡軟糯有嚼勁 。芝士已經完全融化,金黃色嘅芝士好似瀑布咁將牛肉同配菜都包裹住,一拉開仲有牽絲效果,芝士味超濃郁。重點嘅牛肉餅煎得火候啱啱好,表面微微焦香,切開嚟仲可以見到粉嫩嘅肉色,咬落去肉汁瞬間爆發,牛肉味好濃,口感嫩滑又有嚼勁。加上生菜、番茄、酸黃瓜啲配菜,又清新又解膩,食落口感好豐富。唯一有啲唔夠完美嘅就係價錢唔算平,一個芝士牛肉漢堡差唔多一百蚊,但諗下佢用料新鮮同埋出品質素,又覺得都算物有所值。總嘅嚟講,如果你唔介意價錢,又想食個好正嘅芝士牛肉漢堡,呢間店真係值得一試 。