2023-11-14
Flames價錢💲: $58/ $58/ $148/ $168好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.7/5-呢間位於黃埔的西餐,價錢定價唔貴,環境都可以,特別鍾意d2-3人坐的圈圈位,好有私隱度。餐牌上選擇唔多,但見普遍的食客都有叫pizza,所以我都叫左個😚 除左普通散叫、仲可以叫2人餐,而家有6折!-🆗黑松露薯條。薯條都係新鮮炸起,熱辣辣的。但可能因為未散夠熱就放入個桶到,令到食食下就會有d軟。薯條的質地都係正常。黑松露唔少的,起碼每條薯條都沾到,味道可以更濃😳-🆗巴馬臣芝士烤粟米。粟米食落有啖啖牛油味,好似某連鎖快餐店個d🤣 唔同的係佢的表面用火槍燒過,有火炙的香味😌 芝士碎味道幾濃,如果可以成條有就好…呢個價係性價比差啲🫣-✅紅酒燴牛面肉草菇扁意粉。鍾意呢個意粉非常濕潤,好多醬汁包住每一條麵😍 個汁帶d鹹牛肉味😝 唔會好膩!意粉小小硬,啱啱好。牛面肉已經炆到爛晒,有大舊又有啲碎,牛味非常濃郁,肉又唔鞋,好味🥳-✅✅卡邦尼薄餅。每一塊pizza都有隻鵪鶉蛋係上面,望落特別吸睛😉 pizza餅皮都幾鬆軟,中間偏濕,邊邊位好
價錢💲: $58/ $58/ $148/ $168
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3.7/5
✅✅卡邦尼薄餅。每一塊pizza都有隻鵪鶉蛋係上面,望落特別吸睛😉 pizza餅皮都幾鬆軟,中間偏濕,邊邊位好似食緊d法式軟包咁,幾有麵粉香又好嚼,不過食多小小就好飽。同埋成塊pizza都係包的感覺偏重🥰中間位食到有大大塊cream cheese,加埋mozarella同parmasen cheese超cheesy creamy!仲有carbonara唔可以無的煙肉🥓,我鍾意呢個味道😎
主食整體幾有驚喜,唔算好港式西餐。係個2個side dish要研究下🙈 想食西餐又唔想咁貴呢間可以諗下!