2024-11-18 0 浏览
上網見到呢間布丁燒幾得意,就去買黎試下!睇中咗‘’黑芝麻布丁燒‘’,真係有驚喜!!😍😍布丁面已經見到好靚嘅thank you logo,最底會有一層好濃郁嘅黑芝麻,一啲都唔甜。中間有黑芝麻布丁,口感好似燉蛋咁,我好鍾意食。上面就係好香蛋味嘅海綿蛋糕咁,我想講!一定要match一齊食,好夾😋😋好味!食咗一個已經好飽🤭🤭😍 仲要整體唔係好甜👍🏻👍🏻值得推介😍😍 我估熱食應該仲正🤤🤤 好有誠意好用心嘅布丁燒💜💜 店主仲好好人,小店經營。下次一定會再去試其他口味😋😋
上網見到呢間布丁燒幾得意,就去買黎試下!
睇中咗‘’黑芝麻布丁燒‘’,真係有驚喜!!😍😍
店主仲好好人,小店經營。下次一定會再去試其他口味😋😋
2024-11-17
外卖自取
2023-12-24 471 浏览
閒時走進咗全新開張嘅FullMoon滿月,一場味覺嘅盛宴就喺眼前展開咯!🍰🌕✨ 同朋友一齊揀咗幾款佢哋嘅人氣招牌,包括滿月兔奶凍卷同埋原味布丁燒。第一個試嘅就係呢隻兔兔,外層蛋卷嘅鬆軟啖啖都饒有趣味,當中嗅到淡淡嘅芋泥香氣,感覺正到爆炸!😋裡面嗰層牛奶凍嘅口感,冰滑得嚟又唔會過於甜膩,減少咗罪惡感。跟住品嚐咗張靚靚嘅原味布丁燒,焦糖香撲鼻,軟綿綿嘅布甸搭配芝士蛋糕嘅紮實,口感好有層次,簡直係幸福嘅滋味。💖焙茶奶凍卷都毫不遜色,焙茶香味撲鼻,配上冰涼滑進喉嚨嘅奶凍,嘩,真係嘆為觀止嘅好滋味。食物賣相方面,每樣產品都做得精緻典雅,盒裝得宜,真係令人眼前一亮,好適合送禮或者自己犒賞下。當中個個小巧思,似乎都說明瞓呢間店嘅每一款甜品,都充滿咗心思同創意,真心推介俾大家!👍🏻🎉🌙

2023-12-18 379 浏览
幾年前佢啱啱開舖,我已經去幫襯。還記得當時服務態度超好。店員會細心問喺街度逗留幾耐,會比足夠嘅乾冰(for奶凍卷)。又會熱心推介好多啱我嘅產品俾我哋。嗰陣真係覺得佢係一間好有heart嘅舖頭。但之後唔知乜野原因,服務態度越嚟越唔好。問佢有乜推介就話款款都好。以前佢會主動問我要幫我將奶凍卷切開幾多件(免費),而家我叫佢幫我切開,佢會同我講要切開要加錢同埋話要跟返Standard去切件數。總之你會feel到佢唔想你問咁多嘢。乾冰又唔會話主動提供。不過無可否認佢啲奶凍卷係好食既。所以我都間唔中會嚟幫襯吓。我今日第一次試咗佢個凍芋泥奶茶。芋泥好多。我飲之前有搖過樽奶茶。但係根本啲芋泥結實都唔可以鬆開同唔可以用粗飲管吸入口。齋講奶茶,其道味道幾好。只不過而家芋泥同埋奶茶,根本唔可以融合為一杯嘢飲。我希望佢嘅服務態度真係可以改善下。我唔想因為佢既服務態度差咗而唔再去幫襯佢好食嘅奶凍卷。我出呢個post純粹想佢哋正視下. 我都好想佢生意興隆,繼續食到佢地既奶凍卷。

不過無可否認佢啲奶凍卷係好食既。所以我都間唔中會嚟幫襯吓。

2023-10-16 347 浏览
📍Full Moon 滿月🇭🇰 太子界限街12A號地下2號舖一直都鍾意飲芋泥鮮奶上網見到人介紹 專程去試下!😋 手作芋泥鮮牛奶 500cc $35超多芋泥!然後好柔滑 都會有啲芋頭嘅顆粒感然後佢個牛奶係靚牛奶 超有奶味好好飲!!😋 手作芋泥鮮奶茶 500cc $35😋 芋泥奶凍卷 $42本身覺得有啲貴 因為佢唔大舊但係一場黎到就決定食埋結果超驚豔!!好好食 冇後悔蛋糕好鬆軟 然後個奶凍又好得意好正配埋芋泥個口感好好!🥹
📍Full Moon 滿月
🇭🇰 太子界限街12A號地下2號舖

一直都鍾意飲芋泥鮮奶
上網見到人介紹 專程去試下!

😋 手作芋泥鮮牛奶 500cc $35

結果超驚豔!!好好食 冇後悔
蛋糕好鬆軟 然後個奶凍又好得意好正
配埋芋泥個口感好好!🥹
2023-10-01
5 分钟 (外卖自取)
  • 芋泥奶凍卷
  • 手作芋泥鮮奶
2023-08-09 393 浏览
第一次試滿月嘅奶凍蛋糕卷,訂左30幾件請同事食。。 起初係俾佢嘅包裝吸引,獨立包裝,衛生得黎,又方便大家唔駛即刻食都得,仲有支叉仔,好貼心~同事們都話好食,又唔會太甜,我本人就食左芋泥款,芋泥不會太甜,蛋糕又夠實淨,加埋啲cream,多重口感添~ 都幾大件,有啲飽肚。。有機會會再買~

有機會會再買~
  • 芋泥奶凍卷
#fatxprinceedward ‼️ 太 子 外 賣 甜 品 店 ‼️•① [ 芋 泥 // 綠 茶 布 丁 燒 ]|大讚 「 芋泥」味(⸝⸝ᐡ. ̫ .ᐡ⸝⸝)芋泥好綿,而且都好濃「 綠茶」就唔係太濃,不過整體層次感豐富!|𓋪8/10·② [ 焙 茶 奶 凍 卷 ]|呢個茶味就夠濃啦^^蛋卷夠哂ᴍᴏɪsᴛ !有機會再試吓其他味 |𓋪8.5/10•Full Moon 滿月 (太子)太子界限街12A號地下2號舖#hongkongfoodies #香港 #香港食物 #香港美食 #food #hongkong #foodie #hk #hongkongfood #hongkongfoodblogger
#fatxprinceedward
‼️ 太 子 外 賣 甜 品 店 ‼️

① [ 芋 泥 // 綠 茶 布 丁 燒 ]

|大讚 「 芋泥」味(⸝⸝ᐡ. ̫ .ᐡ⸝⸝)
芋泥好綿,而且都好濃
「 綠茶」就唔係太濃,不過整體層次感豐富!|
𓋪8/10
② [ 焙 茶 奶 凍 卷 ]

|呢個茶味就夠濃啦^^
蛋卷夠哂ᴍᴏɪsᴛ !
有機會再試吓其他味 |
𓋪8.5/10

Full Moon 滿月 (太子)
2023-07-04 273 浏览
平時對甜食唔大興趣,最怕太甜膩既感覺,但滿月既出品幾啱我口味👼🏻👼🏻🧁 滿月兔芋泥奶凍卷 $42 😋食落有小驚喜!蛋糕鬆軟,香濃芋泥口味,味道天然,唔會死甜😋 中間有一粒奶凍增加口感層次。🧁 蜂蜜海鹽芝士奶凍卷 $42鹹香海鹽芝士同香甜蜂蜜嘅交匯,味道較複雜,整體都OK,不過冇芋泥咁大驚喜~🧁 咖啡布丁燒 $38 😋唔係細細份,唔會兩啖就食完。布丁燒有三層,分別係雞蛋布丁,芝士蛋糕及焦糖汁,咖啡口味濃郁,凍食一流。

🧁 滿月兔芋泥奶凍卷 $42 😋

🧁 蜂蜜海鹽芝士奶凍卷 $42

🧁 咖啡布丁燒 $38 😋
1️⃣ 滿月兔芋泥奶凍卷 $42喺卷蛋表面印有🐇仔圖案夾心部分先喺用芋泥再包住忌廉同奶凍所以成個卷蛋有幾個層次芋泥唔算死甜 有少許顆粒感Cream 都幾滑 但唔膩奶凍為整件🍰增加口感同濕潤度所以雪住都唔覺好dry 2️⃣ 阿華田布甸燒 $38相信好多人都食過布甸燒但其實製作都幾繁複結構主要係海綿蛋糕 焦糖布甸 忌廉等最底層會有常見嘅焦糖溶液布甸部分除咗有焦糖味外仲有隱約嘅華田味 整體唔算太甜3️⃣ 炭燒咖啡布甸燒 $38 ☕️呢款會比較大人向我自己係☕️控 所以❣️呢個多啲☕️味香濃但唔苦澀有微微嘅焦糖香一啖海綿蛋糕 一啖布甸係乾濕嘅口感 食落唔單調另外我見仲有寵物食嘅甜品其他甜品有蝴蝶酥 曲奇餅 奶凍等留意番小店係外賣店 不設堂食另外有售少量烘焙產品有興趣可以購買
1️⃣ 滿月兔芋泥奶凍卷 $42

留意番小店係外賣店 不設堂食
另外有售少量烘焙產品
有興趣可以購買
2023-07-03 116 浏览
某天經過位於太子的這間甜品店,被其賣相精緻的奶凍卷吸引,而且有我最愛的芋泥口味🥰。店舖選用來自日本🇯🇵、法國🇫🇷和英國🇬🇧的優質原材料,除了signature的奶凍卷,還有布丁燒🍮、奶凍、曲奇🍪、散水餅、飲品🥤、寵物食用的布丁燒等出售,甜品更可以預訂造型、圖案、祝福字句等,送禮自用皆宜,於是決定買幾款來試。꧁🍰滿月兔芋泥奶凍卷꧂ ($42)奶凍卷的蛋糕綿密濕潤,內裡分別有軟綿綿的芋泥🍠、充滿奶香的奶凍🍮和幼滑的忌廉,層次分明。奶凍卷外層還印上兔子🐰圖案,無論賣相或味道都十分精緻,值得推介。꧁🍮伯爵茶布丁燒꧂ ($38)布丁質地柔滑細膩,蛋糕鬆軟,兩層一併吃口感更有層次。採用日本🇯🇵神級雞蛋🥚新紀元卵「曉」製作,充滿蛋香味,與伯爵茶淡淡的茶香味平衡得剛剛好。꧁🍫阿華田奶凍꧂(+$6加購)奶凍順滑細膩又有彈性,阿華田味濃帶奶香味,只需$6就可以加購,非常划算。꧁🥛芋頭鮮奶꧂($32/700ml)芋泥由新鮮的芋頭🍠打成泥狀,口感綿密且入口即化,與鮮奶🥛的比例是1:1,味道不會太甜,還有濃濃的奶香,芋泥控必試。✧ ˚ · . *:・゚✧*:・゚✧・゚: *✧・゚:* .· ˚ ✧🍰Full M

꧁🍰滿月兔芋泥奶凍卷꧂ ($42)

꧁🍮伯爵茶布丁燒꧂ ($38)

꧁🍫阿華田奶凍꧂(+$6加購)

꧁🥛芋頭鮮奶꧂($32/700ml)

🍰Full Moon 滿月 @fullmooncafe.hk

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#fullmoon #太子美食 #太子 #麵包店 #蛋糕 #烘焙 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #食好西 #吃貨 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hklife #hkgirl #hongkongfood #hongkongfoodie
啱啱去咗太子附近,經開買咗幾款日式手作甜點,實在係好好食!綠茶布丁燒布丁燒口感好軟滑,入口即化,有啲微甜味同埋綠茶味道,好適合嗌返杯熱茶一齊食。個布丁燒嘅外皮燒得啱啱好,上層蛋糕充滿蛋黃香,加埋底部嘅布丁好順滑,口感真係一流!滿月兔芋泥奶凍卷蛋卷有兔仔print造型幾可愛,一睇到就好想試下!雪左芋泥仲有淡淡香氣,口感結實,配埋奶凍食就岩岩好,兩者嘅配搭互相襯托,層次感突出!整個奶凍卷唔太甜,食落仲有啲微微嘅檸檬香味,但唔會覆蓋咗其他味道。伯爵茶奶凍個卷輕輕咬落去,好軟滑,加埋伯爵茶嘅芳香,令人回味無窮。個奶凍亦唔會太甜,同埋有啲微微嘅伯爵茶味,主調清香唔會覆蓋咗其他味道。呢間日式手作甜點店嘅甜點幾唔錯!佢哋嘅首創甜點口感好滑、好嫩,同埋味道好香!如果你鍾意日式甜點同埋想試下新口味,真係要嚟一嚟試下佢哋嘅奶凍卷啦!
啱啱去咗太子附近,經開買咗幾款日式手作甜點,實在係好好食!

綠茶布丁燒

滿月兔芋泥奶凍卷

伯爵茶奶凍

2023-06-29
午餐
2023-07-01 100 浏览
原來太子有間細細地嘅甜品舖,入面有買好多唔同類型嘅甜品,主打應該係芋泥產品。店舖應該係新鮮製作,入到去可以見到店員喺度整緊甜品,今次就買咗幾款返去試吓。☕️焙茶奶凍卷 $38/件 焙茶奶凍卷嘅皮係由蛋糕捲製成,而內餡就係由焙茶同奶凍混合而成,呢種甜品係日本非常流行,估唔到今次都可以喺香港食到,表皮嘅蛋糕好鬆軟,入面嘅焙茶味道好濃郁好好味🍮芋泥布丁燒 $46 底層有好多個芋泥,布甸食落好滑,原本想試芋泥牛奶,但係冇晒所以就試布丁燒啦,都好有驚喜🍮阿華田布丁燒 $38 濃郁嘅阿華田,配上布丁燒,估唔到都好夾,好好味。布丁上面印有店舖logo,打卡一流,原來舖頭仲有做好多散水餅,想印唔同款式嘅都可以提早訂購🥛北海道4.3牛乳奶凍 (買任何產品加$6/杯,原價$9/杯)好濃郁嘅牛奶味,用上4.3嘅牛乳,好滑好Rich,而且口感好滑,做飯後甜品一啲都唔Heavy,仲有好多唔同嘅口味,只需要加$6真係好抵📍Full Moon 滿月 (太子)太子界限街12A號地下2號舖

📍Full Moon 滿月 (太子)
2023-06-30 70 浏览
Last day 散水餅訂咗Full Moon嘅布丁燒🍮有好多唔同口味, 揀咗伯爵茶, 焙茶, 咖啡, 綠茶同原味, 同事都話好食唔會太甜☺️伯爵茶個味都幾濃! 會推介比其他朋友👍🏻
外卖送餐
2023-06-28 63 浏览
有超得意狗狗店主坐鎮既甜品鋪😍🐶平時行過太子依區都唔覺有咩特別野食,不過琴日就比我搵到間細細地賣布丁燒同奶凍卷既小店🙌🏻 睇到睇review先知原來咁出名,入到去先知原來仲有個狗店主丁丁🐶。滿月除左有賣布丁燒同奶凍卷之外,其實仲有其他野食賣😋例如有曲奇餅吖,杯裝奶凍,仲有一啲芋泥手作飲品添!岩晒啲芋泥控😍 今次我就試左佢啲布丁燒🍮(咖啡,阿華田,綠茶味)($38一個)我已經唔係即場食(仲要搭左一個鐘車返屋企👀),返到屋企依然好食🤤佢唔會好甜,就算唔甜但係啲味都好出!同埋舊布丁燒勁軟熟🥺食落去彈下彈下咁😍超鐘意個質感!仲有啊,布丁燒上面既字係可以customize架!所以買黎當散水餅簡直一流❤️係太子深水埗返工既大家,如果要買散水餅既話就可以去依到睇睇!🙌🏻👀📍滿月太子界限街12A號地下2號舖人均:$40
有超得意狗狗店主坐鎮既甜品鋪😍🐶
📍滿月
人均:$40
2023-06-27 49 浏览
Full Moon 滿月主打外賣甜品 望入去就比凍櫃既甜品吸引左 賣相精緻 做飯後甜品冇得輸🤩滿月兔奶凍卷 $42滿月兔係招牌芋泥 對芋泥係毫無抵抗力😋 蛋糕層鬆軟 芋泥份量好足 濃厚芋頭香 口感綿密 鮮忌廉層軟滑 牛奶奶凍Q彈 4層口感好豐富 唔甜唔膩🍼焙茶奶凍卷 $38焙茶融入綿密蛋糕同順滑忌廉 同奶凍好夾 焙茶味好出 茶香濃郁 唔會太甜 食落零負擔🫡原味(香濃蛋香)布丁燒 $38濃濃蛋香 再加上焦糖香 口感細膩 入口即融😚 布丁 蛋糕層次分明 2種口感夾埋一齊食 好滿足🥹甜品款式選擇多 布丁燒仲可以印字 用嚟做散水餅一流🥳Full Moon 滿月📍太子界限街12A號地下2號舖

滿月兔奶凍卷 $42

焙茶奶凍卷 $38

原味(香濃蛋香)布丁燒 $38

甜品款式選擇多 布丁燒仲可以印字 用嚟做散水餅一流🥳

Full Moon 滿月
2023-06-27 63 浏览
Full Moon @fullmoonfoods.hk📍太子界限街12A號地下2號舖最近去左滿月🌕飲左佢地招牌芋泥鮮奶🥛芋頭控不能錯過~更可以加量多芋泥😍芋泥~入口超級棉密~好正😋見到佢地仲有多款甜品可供選擇。布丁燒。奶凍卷。奶凍杯。曲奇餅。蝴蝶酥無論送禮定自用都好正😙即場買左。綠茶🍵紅豆🫘奶凍卷 ~ 非常出色~口感層次豐富濃香綠茶蛋糕配上綠茶忌廉~加上粒粒分明紅豆夾住甜度剛好又滑溜奶凍。金桶牛油唧花曲奇餅 🍪有兩款口味~我簡左咖啡味金桶牛油🧈出名牛油味香~配埋咖啡好夾而且曲奇入口超香脆~食唔到😛佢地產品除左可以門市購買~更接受網上預訂~可以訂造不同造型、特別圖案下次有機會要食埋佢地布丁燒🍮#升職餅 #散水餅 #派對蛋糕 #到會 #婚宴甜品
Full Moon @fullmoonfoods.hk

。奶凍杯
。曲奇餅
。蝴蝶酥

無論送禮定自用都好正😙即場買左

。綠茶🍵紅豆🫘奶凍卷 ~

非常出色~口感層次豐富
濃香綠茶蛋糕配上綠茶忌廉~
加上粒粒分明紅豆夾住甜度剛好又滑溜奶凍

。金桶牛油唧花曲奇餅 🍪

有兩款口味~我簡左咖啡味
金桶牛油🧈出名牛油味香~配埋咖啡好夾
而且曲奇入口超香脆~食唔到😛

佢地產品除左可以門市購買~

更接受網上預訂~
可以訂造不同造型、特別圖案
下次有機會要食埋佢地布丁燒🍮

#升職餅 #散水餅 #派對蛋糕 #到會 #婚宴甜品