2023-12-20 481 浏览
今天來到這家店試,這裏的菜真係咁好食到令人停唔到口呀!首先就點了一碟牛油果炒蝦,蝦仔鮮彈牙,牛油果又creamy得嚟不膩口,份量都好足,食得好滿足。再來是招牌咖喱牛腩,呢個絕對係重口味人士嘅最愛,牛腩滑溜溜,入口即溶,咖喱香濃夠哂味,微辣帶出咗整個菜品嘅層次,真係一流!飯後甜品點了窩夫,口感香脆又唔會過甜,正!講起窩夫,我就要讚下佢哋嘅雪糕,配搭得宜,簡直係cantik!👌食物質素同份量都確保到,之後一定會再嚟,朋友們,你哋都試吓啦!🍤🥑🍛
蘭桂坊樓上酒吧🍸環境舒適🥳唔洗係街同人迫🍹可以chill住飲😍#sdm中環 #sdm上環 #sdm小店 #sdmbar💎 Special Fresh cocktail 🍸 $128必飲💯(😋:8.5/10)本身想Mojito,不過餐廳話唔夠薄荷葉🌱整唔到,所以特製左另一杯都係Fresh 嘅Cocktail俾我哋😍用咗青瓜🥒青檸🍋同少少薄荷葉🌱整嘅🫶🏻飲完之後,我覺得仲好飲過Mojito🤭🤭💎 Sangria 🍹 $138正常✅(😋:7/10)Sangria永遠都係好打卡able的📸味道👅💎 Sidecar 🥃 $128正常✅(😋:7/10)朋友話杯邊應該係放糖,不過當日杯邊嘅係鹽🤣🤣🤣🤭💎 Maitai 🍹$138一般⭕️(😋:6.5/10)環境:9/10服務:9/10 (有加一) 價錢:人均約 $400性價比:8/10 📍 Fuze Bar (中環)中環德己立街40號好利商業大廈2樓可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽📍帶大家喺香港周圍食💛#香港 #香港好去處 #香港美食 #中環 #上環 #中環美食 #中環黃店 #中環cafe

#sdm中環 #sdm上環 #sdm小店 #sdmbar

必飲💯(😋:8.5/10)

💎 Sangria 🍹 $138
正常✅(😋:7/10)
Sangria永遠都係好打卡able的📸味道👅

💎 Sidecar 🥃 $128
正常✅(😋:7/10)
朋友話杯邊應該係放糖,不過當日杯邊嘅係鹽🤣🤣🤣🤭

💎 Maitai 🍹$138
一般⭕️(😋:6.5/10)

環境:9/10
服務:9/10 (有加一)
價錢:人均約 $400
性價比:8/10

📍 Fuze Bar (中環)
中環德己立街40號好利商業大廈2樓

#香港 #香港好去處 #香港美食 #中環
#上環 #中環美食 #中環黃店 #中環cafe #中環好去處 #上環好去處 #上環美食 #上環cafe #上環黃店 #cafe #蘭桂坊 #fuzebar #fuzelkf
2023-06-28 557 浏览
呢間好推介俾一大班朋友過嚟飲酒,雖然佢嘅地區位置比較旺,喺蘭桂坊嘅樓上,但係如果大家唔鍾意蘭桂坊咁嘈而且咁多人嘅環境,大家可以上呢間bar,環境幾大而且可以包房,有啲日子仲有DJ添,仲有酒桌遊戲,想玩到通頂都冇問題😆叫咗兩杯Cocktail,一杯甜一杯酸,因為都係叫店員推介俾我哋,所以兩杯都幾鍾意,酸酸哋個杯飲落去好Fresh,女仔應該會幾鍾意,而且飲飲下你會發覺越來越多,因為沙冰慢慢溶,慢慢亦都會多番一杯🤣👍🏻好抵飲。而另外一杯係苺味,味道唔會好藥水味,甜得來易入口,酒精味亦都唔會太重。最尾飲飲下就真係覺得太肚餓,叫咗款pizza,都唔知係因為自己太肚餓定真係太好食,因為佢哋嘅餅底好香口,而且芝士味好濃(五重芝士)所以我自己一個女仔食晒成餅都覺得唔夠喉😗
五重芝士pizza
2023-06-22
五重芝士pizza
2023-06-26 354 浏览
跟多年好友在中環蘇豪區晚飯,席間高談闊論,暢所欲言,難得興致正濃,酒酣耳熱之際,奈何餐廳打烊,隨即轉場往蘭桂坊,一盡餘慶。老友為中環蘭桂坊原住民,識途老馬帶路,逕往樓上吧Fuze Bar。酒吧裝修以Cyberpunk 風格為主,氣氛比較chill;因為是樓上吧,地方十分闊落;適合三五知己忙裡偷閒,暫離現實世界的喧囂。設有DJ位,beer pong table,及karaoke private room. 聚會設備齊全。時下流行的hookah亦有提供;到此一遊的心態,一於試幾口,放鬆放鬆。這杯點了mock tail 經典之一的sex on the beach,伏特加配幾款果汁,是杯甜甜的雞尾酒🍹,是它的長期捧場客!🤗🤗朋友跟酒保相熟,交由他發辦這杯 mock tail omakase,賣相極精緻,看得賞心悅目。柚子味道主導,味道熱帶風情滿滿,是杯可飲用的楊枝甘露。跟朋友再續未完的話題,盡興而歸。

跟朋友再續未完的話題,盡興而歸。
2023-06-25 278 浏览
星期六約咗friend去蘭桂坊飲嘢傾偈,搵到一間樓上私房酒吧,約埋朋友傾偈一齊玩一定要去✨裝修大玩科技感,私隱度足夠,係LKF hidden gem💎 工作人員都好好會問我哋飲酒嘅口味去推介唔同款式俾我哋,仲特登微調咗cocktail去就返我哋嘅飲食喜好🍹同場仲有得玩beer pong,可以同朋友玩。下次如果想同朋友傾偈飲嘢都會再去👍🏻Snowball $88呢個飲落好似益力多,唔會好重酒味,就算係新手都可以飲到。Rong Chun Cocktail $138呢杯係調酒師特登幫我微調咗少少,因為知道我鍾意啲比較fruity口味,呢杯係好peachy,中間帶少少白酒嘅味道,同埋仲有少少mint嘅味道。

Snowball $88
呢個飲落好似益力多,唔會好重酒味,就算係新手都可以飲到。

Rong Chun Cocktail $138
Rong    Chun    Cocktail
Rong    Chun    Cocktail
2023-06-22 160 浏览
平時去中環都有搵下特式酒吧飲下野今次要為大家介紹既係 - Fuze BarFuze Bar係位於中環德己立街40號好利商業大廈2樓酒吧裝修主打以電子競技同科幻感覺 !!令到成個氣氛超好 !! 酒吧有埋DJ set係到 !!真係好岩一班朋友黎慶生飲野聽下歌 !!飲酒個方面,佢地有好多唔同種類既cocktail !!今次點左杯snowball ~~~佢酒味唔算濃,甜甜地好易入口!!有興趣既朋友仔bookmark定啦!!!!!!
平時去中環都有搵下特式酒吧飲下野
今次要為大家介紹既係 - Fuze Bar

Fuze Bar係位於中環德己立街40號好利商業大廈2樓
酒吧裝修主打以電子競技同科幻感覺 !!
令到成個氣氛超好 !!

酒吧有埋DJ set係到 !!
真係好岩一班朋友黎慶生飲野聽下歌 !!

飲酒個方面,佢地有好多唔同種類既cocktail !!
今次點左杯snowball ~~~
佢酒味唔算濃,甜甜地好易入口!!

有興趣既朋友仔bookmark定啦!!!!!!
今次收工同3位同事一齊去蘭桂芳打算搵一間酒吧飲返一兩杯吹下水,係樓下就已經留意到有個牌係度,上到去見環境都幾新潮,就決定入去試吓。———————————————🌟Corpse Reviver No. 2 $108個人認為呢杯Cocktail係最好飲,底係用Dry Gin,仲加有Cointreau同檸檬,令到成個味飲落酸酸地都好清新。.🌟Snowball $88呢杯味道超易入口,lemonade個味唔會太出,主調都係advocaat為主,所以會比較有蛋味同Creamy嘅感覺,最適合怕苦嘅女仔。.🌟Blue Hawaii $138呢杯雖然眼見係藍色,但打咗下燈就變成綠色。酒以Rum做底,加有Blue Curacao、Coconut Milk and pineapple,椰奶味其實都出既,但呢杯酒精濃度感覺相對比較高,所以苦味都會重少少。不過上面都有唔同嘅裝飾,打卡一流👍🏻.🌟Whisky Sour $138呢杯個人認為酸味唔係好出,反而Whisky本身果種苦味比較重,雖然有落糖漿但都難掩Whisky嘅苦。不過呢杯Cocktail都超適合影相,面層仲有蛋白奶泡奶花。.🔸整體評價🔸場內都有多種

———————————————
🌟Corpse Reviver No. 2 $108
🌟Snowball $88
🌟Blue Hawaii $138
🌟Whisky Sour $138
🔸整體評價🔸
場內都有多種設施,有連電子計分版嘅Beer Pong、DJ位、Slip Cup嘅台,仲有間包廂房大家可以打電話去預約。

2023-06-09 63 浏览
📍Fuze Bar中環德己立街40號好利商業大廈2樓環境舒適,吹水好地方!1️⃣Snowball $88 🌕🌕🌕🌕🌕我嗌嘅,因為鍾意甜啲、易入口就嗌咗呢杯~味道似係加咗cream soda嘅益力多,酒精唔多,輕鬆應付😎。[Advocaat, Lemonade]2️⃣Whiskey Sour $138🌕🌕🌕🌑🌑上面有奶泡,酒精重,酸、烈到飲一啖就會打個冷震🥶。 3️⃣Corpse Reviewer No. 2 $108 🌕🌕🌕🌕🌑除咗我之外嘅3個同事都話呢杯最好飲,酸酸哋幾fresh、中度酒精。 4️⃣Blue Hawaii $108 🌕🌕🌕🌑🌑中度酒精、酸酸甜甜 💭我個人喜好:Snowball > Corpse Reviewer No. 2 > Blue Hawaii > Whiskey Sour💭第一次落老蘭跟同事去咁樓上酒吧算,唔想比人yo~呢間一去到唔係好多人,環境偏暗,有neon light點綴,整體會有cyber嘅感覺💕。音樂嘅音量啱啱好,可以帶動氣氛之餘,又唔會太嘈雜妨礙傾計。重點係老細 & bar tender都好熱情,一嚟就叫我哋出bar枱同佢飲杯、走嗰陣再飲多
📍Fuze Bar
中環德己立街40號好利商業大廈2樓

環境舒適,吹水好地方!

1️⃣Snowball $88 🌕🌕🌕🌕🌕

2️⃣Whiskey Sour $138🌕🌕🌕🌑🌑
上面有奶泡,酒精重,酸、烈到飲一啖就會打個冷震🥶。 [Bourbon, Simply Syrup, Lemon, Egg White]

除咗我之外嘅3個同事都話呢杯最好飲,酸酸哋幾fresh、中度酒精。 [Bombay Sapphire London Dry Gin, Absinthe, Martini Dry Vermouth, Cointreau, Lemon]

4️⃣Blue Hawaii $108 🌕🌕🌕🌑🌑
中度酒精、酸酸甜甜 [Bacardi Rum Carta Blanca, Blue Curacao, Pineapple, Coconut Milk]

第一次落老蘭跟同事去咁樓上酒吧算,唔想比人yo~呢間一去到唔係好多人,環境偏暗,有neon light點綴,整體會有cyber嘅感覺💕。音樂嘅音量啱啱好,可以帶動氣氛之餘,又唔會太嘈雜妨礙傾計。重點係老細 & bar tender都好熱情,一嚟就叫我哋出bar枱同佢飲杯、走嗰陣再飲多杯,仲問我哋口味,我話鍾意飲甜啲嘅就調咗杯士多啤梨奶味嘅酒😂,味道唔錯~唔知Classic cocktail嗌咩好都不妨同bar tender講你嘅口味,tailor-made一杯!👍🏻
2023-05-24 60 浏览
今次朋友帶我去老蘭一間隱世酒吧飲番杯野,呢間係樓上酒吧,我諗比較少人識上到去發現原來都幾多客,不過個場都坐得幾舒服,唔會同附近嘅枱坐得好埋我哋每人叫咗1杯cocktailElderflower Martini: 味道相對fresh易入口,我覺得比較岩女仔飲Zombie: 呢杯會比較重口味,濃烈d嘅味道,不過都帶少少酸味,幾特別2杯嘅酒精都唔弱,所以唔驚酒吧呃料另外酒吧都有齊骰盅、beer pong game。岩晒鍾意玩酒game嘅朋友仔

我哋每人叫咗1杯cocktail
2杯嘅酒精都唔弱,所以唔驚酒吧呃料

2023-05-22 45 浏览
中環蘭桂芳嘅FUZE Bar LFK,係一個好有科技感嘅酒吧。由入到去,你就會感受到呢度同其他酒吧唔同嘅氣氛。酒吧嘅裝潢以黑色同銀色為主調,有好多未來感嘅元素,例如環繞住整個酒吧嘅LED燈光同透明嘅玻璃牆,令整個空間看起嚟好似一個時尚嘅科技實驗室咁。除咗裝潢之外,FUZE Bar LFK 仲有好多唔同嘅飲品選擇。喺飲品方面,佢哋嘅調酒師好熟練,可以為你調製最啱味嘅飲品。Margarita係一種用龍舌蘭酒、青檸同三重糖漿調製嘅酒精飲品,好清爽,當然鹽邊要整得靚先至好味。Elderflower martini以接骨木花為基調,口感好柔和,非常啱女仔飲。

2023-05-20
$300 (宵夜)
2023-05-19 34 浏览
最近經常去happy hour,蘭桂坊街d酒吧都去到悶,所以特登想搵d新d既地方,之後上網係IG見到呢間就決定試試。上到來好鐘意啊!呢到好型,好多燈光配埋暗暗interior,仲要服務員好靚仔,人又nice。我叫左杯sangria,配左紅酒。呢杯sangria上面放左好多freeze dried嘅水果,有橙,有蘋果等等,加埋個蜂蜜balance好好。朋友叫左black russian,我都試左一啖,因為之前只有試過white russian。結果我覺得我個人鐘意加埋奶油嘅white russian,不過男士就應該鐘意black russian多d。

2023-05-19 37 浏览
辛苦咗一個星期,星期五放工梗係要約朋友飲番一杯輕鬆吓啦,不過今次想試下新嘅酒吧,朋友就介紹呢間樓上酒吧。上到去發覺都幾有神秘感,首先要撳鐘先可以入去,入到去發現個裝修都好性格,用左好多neon signs。音樂又好聽!呢到仲有beer pong枱,可以來練練手勢,原來有埋K房!飲品方面種類都好多,champagne,cocktail,spirits,wine都有齊。叫左杯singapore sling $128 因為我鐘意gin based嘅洒,佢調得幾好。呢杯打卡一流呀,上面又乾花又乾橙。

2023-05-18 41 浏览
今日同女朋友黎到中環happy hour經過見到呢間新開樓上新店就決定試下去到門口,見到招牌好有風格裝修有格調,坐得舒服可以盡情chill飲餐牌有多款酒種,包羅萬有snowball呢款酒偏甜,因為有蛋酒,好似一款甜品咁但調得剛好,飲落唔會過甜味道好平衡好適合喜歡甜味,唔想有太濃烈酒味既朋友white russian主要材料係vodka,咖啡利口酒,奶油等濃度大概係20-30度甜度明顯而且剛好味道好似一道甜品一樣好享受,我推薦大家一試
今日同女朋友黎到中環happy hour
經過見到呢間新開樓上新店
就決定試下

去到門口,見到招牌
好有風格

裝修有格調,坐得舒服
可以盡情chill飲

餐牌有多款酒種,包羅萬有

snowball

呢款酒偏甜,因為有蛋酒,好似一款甜品
但調得剛好,飲落唔會過甜
味道好平衡
好適合喜歡甜味,唔想有太濃烈酒味既朋友

white russian

主要材料係vodka,咖啡利口酒,奶油等
濃度大概係20-30度
甜度明顯而且剛好
味道好似一道甜品一樣
好享受,我推薦大家一試
2023-05-16 33 浏览
前排去完中環食嘢,見仲有啲時間,就去飲杯野,呢間——🌟Fuze Bar🌟好有氣氛,環境昏暗,加入咗唔少燈光元素,令到啲燈光好Cyber,啲燈仲識漸變或者較唔同顏色,呢到仲好有工業嘅風格裝修,影相都有feel📸酒款都幾多選題,而且坐得舒服,唔會侷促,呢到仲有得玩酒game啱曬同朋友係到飲返杯🍸._.🍹|Sangria|🍹呢杯果味香濃,比較易入口,甜甜地,而且個賣相係紅色幾靚💕·🍸|Brandy Alexander|🍸呢杯相對酒精濃度高啲,口感唔係清爽嘅類形,幾啱我口味👍🏻香濃又有啲酒味._.
._.
🍹|Sangria|🍹
呢杯果味香濃,比較易入口,甜甜地,而且個賣相係紅色幾靚💕
🍸|Brandy Alexander|🍸
._.
2023-05-08 35 浏览
今晚約左朋友去酒吧chill下💖好耐冇同啲friend去chill,揀左LKF呢間霓虹燈裝飾嘅bar😙呢度都幾多嘢玩:有beer pong, 房入面有得唱k, 逢星期五六仲有現場DJ😍*****🥂Cocktails 如果揀唔到飲咩酒Bartender會推介🫶🏻佢問完我地有咩喜好 就幫我地調左兩杯cocktails啦😚🥀🧊Elderflower Martini $138Smell: FloralTaste: Sweet with a little citrus Base: Gin呢杯有橙香同花香我好鍾意😍又唔會太甜 帶少少酸🤏🏻💙🍹Blue Lychee Cocktail $128Smell: Minty and sweetTaste: Sweet and fruityBase: Vodka 呢杯加左薄荷葉好refreshing🍃入面仲有荔枝同西柚所以都有果香同比較甜😋

*****

Smell: Minty and sweet
Taste: Sweet and fruity
Base: Vodka
2023-03-29
$100 (宵夜)