5天前
是日在港大上堂,在地鐵站附近搵地方醫肚,這間澳式咖啡店好近地鐵站出口,但地點旺中帶靜,門外有一棵大樹,環境清幽,想不到食物也有驚喜。來到澳式咖啡店,當然第一時間要試試 flat white,奶泡都算綿滑,拉花ok,咖啡都好香,不過放耐咗就會覺得味道比較濃,帶些少苦澀另外試咗一杯健康飲品,有青瓜、啤梨、薄荷葉和椰子水,我覺得配搭得好好,味道好清新,雖然好足料,但蔬果纖維和椰子水的比例剛好,唔會覺得好「杰」,消暑效果一流All day breakfast 必須要讚慢煮牛肋條真係好腍好入味,餐廳招牌鴨油薯粒都好正,酸種麵包配搭乳酪、滑蛋、蕃茄剛剛好,就是我的Comfort food最驚喜就是這個 nachos,炸得非常鬆脆,食落又唔會好熱氣,另外餐廳配搭的牛油果和醬汁又唔會令到 nachos 腍晒,真係整得好好味,如果下次再嚟都一定會encore 👍🏻
Flat white
Green light