2012-09-11 350 浏览
今晚要去荔枝角攞野, 上openrice search下有乜好食.見億利幾多食,決定試下G Gallery or G crusine.....去到原來是同一間餐廳沒有訂位, 但好快能安排入席, 裏面環境幽暗,装修精緻地方不太大, 好快已坐滿8成客, 叫set dinner先送麵包 =>有3種口味 (麥包, 白包, 脆脆的麵片包 )暖暖的,好食soup甜薯湯 -幾蓉幾好味, 好似有d栗米, 好有口感appetizer三文魚芝士脆皮卷賣相吸引, 味道一般, 老公話好細粒, 食唔真個味雞肉野菌薯仔球外面有甜甜酸酸的source, 中間有南瓜蓉, 上面放了3粒炸薯仔球+鬼佬菜幾好味, 賣相吸引, 有驚喜main course乳酪汁BB羊仔柳 $248羊仔柳肉質軟嫩,冇顫味, 幾好味但個汁怪怪, 伴菜是洋蔥, 苦白菜.....不懂欣賞西西利紅香草汁鮮蝦濶條面$238鮮蝦多, 味道ok, 沒有大驚喜以前在荔枝角上返工, 沒有太多餐廳, 現在多了很多上樓餐廳,選擇多了.但位置不太方便, 付近沒有商場, 缺乏到荔枝角食飯的動力如果價錢是工廠價更加好!! 希望下次再到荔枝角開餐
去到原來是同一間餐廳
沒有訂位, 但好快能安排入席, 裏面環境幽暗,装修精緻
地方不太大, 好快已坐滿8成客,
叫set dinner
暖暖的,好食
soup
甜薯湯 -幾蓉幾好味, 好似有d栗米, 好有口感
appetizer
三文魚芝士脆皮卷
賣相吸引, 味道一般, 老公話好細粒, 食唔真個味
雞肉野菌薯仔球
幾好味, 賣相吸引, 有驚喜
main course
乳酪汁BB羊仔柳 $248
羊仔柳肉質軟嫩,冇顫味, 幾好味
但個汁怪怪, 伴菜是洋蔥, 苦白菜.....不懂欣賞
BB羊仔柳
西西利紅香草汁鮮蝦濶條面$238
鮮蝦多, 味道ok, 沒有大驚喜
西西利紅香草汁鮮蝦濶條面
但位置不太方便, 付近沒有商場, 缺乏到荔枝角食飯的動力
如果價錢是工廠價更加好!! 希望下次再到荔枝角開餐
2012-09-07
2012-02-06 153 浏览
雖然過左成兩個月先寫呢篇食評, 因為就黎情人節...又係時候諗下去邊度食飯既時候,, 令我諗起呢間餐廳!聖誕節個陣同男友食過覺得好好~~ 除左佢既環境佈置好靚之外,.....(希望下次可以坐窗邊 ) 仲有佢既食物,放係你面前都覺得好靚! 個陣去到都8點幾..人唔算好多,, 但得兩個waitress,,,,有一個好似仲係新黎~~好似唔知自己應該做咩咁,,, 仲有一個黑衫姐姐好好人~ 好好禮貌!! 反而另一個熟練d既waitress d態度就mama 地囉~!!! 要改善~總括非常滿意呢一餐!!
) 仲有佢既食物,
放係你面前都覺得好靚!

總括非常滿意呢一餐!!
2011-12-24
庆祝纪念
圣诞节
2011-11-26 126 浏览
今天男友突然來找我食lunch,但荔枝角真的沒有什麽好食,不是茶餐廳就是大排檔!! 其實都知有這家餐廳但早排系地鐵都見到有其廣告,心想真系甘成功連廣告都做埋??下午放飯時間以為好多人要等位,但點知一去到就又位不過都算full既. Lunch Menu 平均 $98 - $158 不等, 但因我地E排勁窮,所以我地都選了最便的兩個$98set.首先系煙三文魚沙律 - 無影到相因為我只是食左三文魚,D菜又無用任何dressing mix with, 無文無味, 所以好快叫人收南瓜湯 - 無特別,不是太濃不是太香我的主菜 - 香煎豬柳配珍珠米及泡菜 - 豬柳都算淋,分量適中.我唔食泡菜,但男友no good男友主菜 - 菠菜海鮮面 - 這個我反而覺得幾好食同做既功夫比較多餐后我地點了熱咖啡, 幾好飲又夠香.我最鐘意e度就系waitress會不停幫客人fill water 同食完一樣就立刻同你收起,唔使左住張抬.

南瓜湯 - 無特別,不是太濃不是太香

餐后我地點了熱咖啡, 幾好飲又夠香.

2011-11-24
2011-08-28 112 浏览
去廠家度開會, 例牌去食lunch, G Gallery好耐之前來過一次~叫set 食牛西冷, 賣相幾靚, 味道亦恰到好處以工廠上樓食肆黎講, 呢間做得唔錯, 外面又有個露台幾好氣氛~唔…就算無人請都會有下次既

叫set 食牛西冷, 賣相幾靚, 味道亦恰到好處

唔…就算無人請都會有下次既
2011-08-25
2011-08-21 115 浏览
有人介紹呢間嘢比屋企人,所以上咗去試吓. 本來以為佢响工业大廈入面個樣都唔會好得去邊, 點知出乎意料D裝修都幾OK (可能因為燈光暗睇唔清!). 厠所係細D,但都仲可以分開男女厠,轉到身同幾乾淨 XD.我叫咗個SET DINNER. 頭盤: 海膽蟹肉SAFFLE. 餐湯: 蒜頭薯仔湯. MAIN COURSE: 什麼100天澳洲牛扒 (MEDIUM). 加一個餐茶 $258. 另外開咗支紅酒: Tercia de Ulea Cosecha 2008 (Spain, $208). 叫咗三個SAFFLE甜品.第一個感覺係D嘢唔貴. 淨一個扒隨時都唔止$258. 問題係D嘢好唔好食.頭盤 - 海膽蟹肉SAFFLE: OK, 賣相同味道都唔差. 味道似CREAM CHOWDER. 但其實唔係好食到海膽同蟹肉味. 反而SAFFLE上面有一塊芝士脆片幾好食, 我幾欣賞. 塊芝士脆片係將D芝士唧落個PAN(薄薄一片), 煎脆做成. 唯一係SAFFLE個底略嫌燶咗D.黑黑哋.餐湯 - 蒜頭薯仔湯冇乜蒜頭味, 薯仔都唔多. 又係CREAM CHOWDER味. OK啦.MAIN COURSE - 100天

頭盤 - 海膽蟹肉SAFFLE:

餐湯 - 蒜頭薯仔湯

MAIN COURSE - 100天澳洲牛扒 (MEDIUM):
擺碟擺得幾好. 一塊扒下面有塊雜菜煎薯蓉. 西蘭花一塊, 加半條MINI紅蘿蔔. 仲有D一絲絲GE炸嘢. 試咗味應該係洋蔥皮切絲炸成. (洋蔥最外面最乾果層皮,平日會掉果層嘢). 雖然係平日唔會食GE嘢, 但炸咗又OK喎.

如果我冇記錯, MENU寫塊扒6 OZ. 上到枱見到大約9.5CMX5.5CM大, 真係好細塊, 肯定冇6 OZ. 咁味道如何呢? 好味的話就細塊D我都原諒佢. 塊扒冇調味, 鹽味都冇. 呢樣都唔緊要,因為食牛係食牛肉味, 唔係食調味. 問題係, 呢塊嘢丁點肉味都冇. SUPERMARKET 幾十蚊塊扒都有牛味. 但呢塊嘢你食落都唔覺你食緊牛. 好利害! 但最最最唔要得GE係, 我食到D SODA粉味! 個廚用SODA粉”哪”過塊扒. 以為100天牛好巴閉, 原來就係咁.

註: 我媽食個紅魚柳都係冇乜味. (另外一個家人食單一件US牛扒, $235, 都話乜味都冇. 但果個屋企人味覺唔係太靈光, 所以食唔到SODA粉味.

汁係無花果汁, 超淡, 甜甜哋. 引唔超塊扒GE味. 我一直都興食扒點汁, 但都放棄咗D汁. 因為點咗等於冇點, 仲搞到塊扒甜甜哋, 怪怪咁. 我婆婆問我: D汁愛呢做乜架? 咁淡,點呢做乜呀? 真係一矢中的.

至於配菜個薯蓉餅, 冇味精, 都OK GE. 但又係嫌佢燶咗D.

SAFFLE甜品:
一般貨色, 嫌甜咗D.

紅酒 - Tercia de Ulea Cosecha 2008 (Spain):
枝酒我簡GE. 以$208計, 幾好. 酒精15, 係多咗D, 一般我唔鍾意14.5度以上GE酒. 但勝在本身酒味濃郁, 果味又夠, 所以唔難飲.

食完WAITRESS姐姐問D嘢點. 我叫佢自己睇OPEN RICE. 佢話可能有D嘢做得冇咁好, 但佢哋個廚好在可以保持到水準. 我都唔係好明佢想講咩. 點樣可以有D做得唔係咁好,但又同時可以保持水準? 真係耐人尋味 (SORRY吓WAITRESS姐姐,你都係打份工啫). 我心諗D咁GE水準, KEEP 唔KEEP到都罷啦. ANYWAY, 我估佢個廚功夫有D GE, 但無奈食材太差,所以返魂乏術. 200幾蚊個SET DINNER, 可能係咁上下啩? 但唔係SET DINNER個扒都係咁款喎. 不過公平D一句, 依家外面成$400一塊GE扒, 都尚且得丁丁咁多牛味. $200可以EXPECT D咩呢. 如果我食唔到SODA粉味,可能都會收貨GE. SODA粉呢環真係有D敗筆. 唯一一大優點係一D味精都冇囉.
2011-08-20
2011-07-28 103 浏览
是日沙律 – 吞拿魚蓉沙律 – 不錯,份量也不小是日餐湯 - 粟米忌廉湯 – 一粒粟米也沒有,湯略稀,有點失望龍蝦汁海鮮意大利飯seafood risotto with wild mushroom & lobster sauce HK$92– 除了較明顯的青口、大蝦(雪藏貨)各一外,飯中偶有细小魷魚。飯身一般,龍蝦汁味也濃,卻令飯吃下有點滯(飽)之感澳洲西冷扒配青胡椒汁伴煙肉露筍卷Australian Sirloin steak with green peppercorn sauce served with pancetta asparagus roll HK$128 – 賣相吸引,扒份量很大及厚,不吝嗇,露筍也很多條另加甜品 HK$25凍朱古力法式焦糖燉蛋 – 深棕色外相,味道恰如其分的濃,唯質感較濕,似mouse。裝飾也倒別緻吸引: 焦糖crunch塊及半顆士多啤梨
吞拿魚蓉沙律
是日沙律 – 吞拿魚蓉沙律 – 不錯,份量也不小

龍蝦汁海鮮意大利飯HK$92
澳洲西冷扒配青胡椒汁伴煙肉露筍卷HK$128

另加甜品 HK$25
凍朱古力法式焦糖燉蛋HK$25
2011-07-28
2011-05-15 73 浏览
搬咗美孚後, 對呢區環境尚未熟悉, 要慢慢重新覓食, 上星期與朋友到此食DINNER, 點了活蝦刺身, 真係好好味, HK好難食到咁生鮮既生蝦, 朋友們一致讚好 另外南瓜湯都好清甜, 應該無落味精, 醮麵包吃, 十分滿足, 值得推介 不過服務態度真係有D問題, 好多時要叫很久才有侍應理會, 還須改善...
2011-05-05
  • 活蝦刺身
  • 南瓜湯
2011-03-21 76 浏览
同朋友慶祝生日揀左呢度食lunch芝麻菜+三文魚沙律味道OK,佢嘅芝麻菜好新鮮粟米湯飲落去有少少似金X粟米湯安格斯牛柳配香芋飯$108朋友點嘅香芋飯好香,好好味安格斯牛柳幾滑不過如果呢個係安格斯扒就perfect喇頂級西冷肉眼扒配蘆筍$128我order嘅medium牛扒好juicy好滑份量都幾大塊服務喺呢度食野真係好花時間因為個main course等左半個鐘要催先到而我地坐嘅位雖然少少隱蔽但係我地搵waiter都等得比較耐先有人應
同朋友慶祝生日
揀左呢度食lunch
芝麻菜+三文魚沙律
味道OK,佢嘅芝麻菜好新鮮
粟米湯

2011-03-11
庆祝纪念
生日
頂級西冷肉眼扒配蘆筍
我和同事是這餐廳午飯時段的常客﹐過去幾年光顧了無數次﹐情人節也吃過晚飯﹐一向食物質素很好﹐服務不錯。但最近他們的service越來越差﹐直至今天實在是令人極度失望﹐不能接受﹗我們幾日前book抬時是book G-Gallery 的﹐但今天卻是吃泰國/越南菜的G-Cuisine 打來confirm booking, 我們最初還以為自己book 錯了餐廳﹗ 再打去G-Gallery問才知原來G-Gallery今天有人包場﹐我們被調到去G-Cuisine那邊坐﹐那為何我們book位時沒有告訴我們呢? 當時我們還要求室內的 (因外面隨時有人吸煙)。 還有為了節省上菜時間﹐我們每次都是預先在電話中點菜的。 今天他們fax了menu 過來﹐我們便打去G-Gallery先落order,他們卻因太忙碌叫我們打去G-Cuisine問。 G-Cuisine 接電話的waitress卻極不專業﹐不肯幫我們先下單﹐又態度惡劣地說我們到時都是要等的﹐為何要先下單? 問她今天set lunch的dessert有什麼選擇﹐她卻什麼也不能回答 (11.45分竟還未知12.30分有什麼甜品?) Book 了12.30分

Book 了12.30分的抬﹐先去G-Gallery看看究竟是怎回事﹐發現他們把我們的booking落錯了名字﹐再問她們為何沒有早點通知我們轉了地方﹐那個身形略肥﹑戴眼鏡的waitress竟完全不懂回應﹐啞口無言﹐剛有來電便立即扮勤力聽電話﹐不再跟我們說話。

到了G-Cuisine,我們6人竟要坐2張小小的抬﹐抬上還沒放Napkins! 我們便在其他抬上自行拿了﹗﹗

之後就是普通餐廳也不如的service, or 根本是service!
整頓午飯沒人自動添水﹐平時放在抬上的oil & vinegar 也要問才有﹐未上main course 卻已擺了mustard在檯上﹐平時會問我們加不加black pepper 在沙律/湯/正主菜上﹐今天問了都不提供﹐每樣追問3﹑4次﹗﹗ 有2個同事需要加飯的﹐足足等了45分鐘﹐連主菜都差不多已吃完﹐追了很多次﹐才提供。上主菜時連'mashed potato' waitress也讀不到。吃完又沒人收碟。 無論是添水﹑上菜及收碟﹐他們的手都在我們之間左穿右插﹐還叫我們遞碟給她﹐這是最basic的manners吧﹐竟然這樣的錯都能犯? 雖然可能因G-gallery有包場才會有點混亂﹐及派G-Cuisine的員工serve我們﹐但不是藉口吧﹐handle不到為何又要接booking?? 每次幾個waiter / waitresses 都是說 '你叫了就得了',完全沒有幫我們去G-Gallery那邊check check我們的 order。只是3步路都懶得走過去﹗﹗

由頭衰到尾﹐coffee and tea 上了20分鐘都不見dessert蹤影﹐追了很多次他們都只敷衍我們﹐連coffee / tea 都擺凍了﹐才上dessert, 還要少了2份﹗﹗ 那個waitress 不但沒有說不好意思﹐久等了的說話﹐竟然擺低後一聲不響走了﹐介紹一下甜品都懶得﹗﹗
我們當然知道那個是souffle, 那個是apple crumble, 那個是chocolate mousse, 那個是tiramisu,但這樣上甜品太沒禮貌吧﹗﹗ 叫男的那個waiter過來介紹 (之前催了他2次已不耐煩)﹐他更可笑﹐說他也不知要問問﹐再過來說‘這是apple crumble,這是souffle (讀得難聽)’跟著竟望著chocolate mousse 及 tiramisu 說 ‘這個是。。。我也不知道’
MY GOD!!! 跟著他問完homework後回來竟說兩件都是tiramisu,竟然不懂得2個是不同的Cake! 再問為何仍差2件﹐他去問後就沒再回來了﹐直至走也不敢再過來我們的檯﹗﹗
結帳時﹐發現他們計多了我們錢﹗
等待更改的單又浪費了10分鐘。回來找$1蚊給我們﹐我們說不用﹐她像聽不到堅持放下(在隔離的抬上)

因這是平日的繁忙上班日子﹐一般人都希望快點吃完返回公司的。整頓午飯卻浪費了我們差不多2個鐘﹗離開時其他客人都已走了﹐越坐冷氣便越凍。 他們整頓飯嫌我們麻煩﹐還不斷向我們投以不友善的目光。光顧了很多次﹐食物質素已不及最初﹐但總算保持到﹐但這樣的服務質素如何叫人接受? 在工業區一座十分殘舊的工業大廈收$148加一的set lunch﹐自誇是5星級酒店質素的食物﹐為何請的員工的態度及質素都配不起? 是否management有問題? 或持住生意好便囂張起來?

完全不再有當初那種親切的感覺﹐簡直是受氣的一頓飯﹗

食物好吃但服務態度﹑效率差﹐十分可惜。希望老闆看到後會認真處理及改善呢﹗否則白費了不錯的食物了﹗
2011-01-11
2010-11-28 56 浏览
當晚朋友竟然約我到哩個區食飯講真哩個區…..真係…..十世都唔會囄一次…的區仲要話响工業中心大廈內的食店….七上八下之際 @@.....食飯堂美食都唔使响哩區啊呀!朋友與佢上司一起來到樓下附近接我 啊上司一路行一路話間食店係佢自家 family “飯堂”即係私房菜?? 啊上司又話唔係…..上到4樓, 啊上司同佢 “family” 轉右….. 向G Cuisine(泰國菜) 方向去我同個朋友就轉左向G Gallery(西方菜) 方向行啊上司話 兩間都係同一個老闆朋友拿着一枝白酒與我入內, 一眼關七之下; 果然係另有洞天!!!D layout與工廠外面完全係格格不入內在裝修雖簡約, 但與外面比較已經係豪裝 lu原來不收開瓶費, 唔怪得知朋友帶枝白酒囄嗱朋友原來想食哩度Seafood Platter不過原來要預早訂, 什麼蟹、聖子、龍蝦、虎蝦、帶子….都無朋友無奈地散叫了其他因為朋友 order, 其實每款食物的真正名稱都唔知不過無所謂啦….D 食物真係物有所值Bread = 有脆脆的似印度薄餅 & 法包..呱? 朋友食得好滋味活蝦刺身 = 响G Cuisine(泰國菜) order 過囄
當晚朋友竟然約我到哩個區食飯
講真哩個區…..真係…..十世都唔會囄一次…的區
仲要話响工業中心大廈內的食店….
七上八下之際 @@.....食飯堂美食都唔使响哩區啊呀!

朋友與佢上司一起來到樓下附近接我
啊上司一路行一路話間食店係佢自家 family “飯堂”
即係私房菜?? 啊上司又話唔係…..
我同個朋友就轉左向G Gallery(西方菜) 方向行
啊上司話 兩間都係同一個老闆

D layout與工廠外面完全係格格不入
內在裝修雖簡約, 但與外面比較已經係豪裝 lu

原來不收開瓶費, 唔怪得知朋友帶枝白酒囄嗱
朋友原來想食哩度Seafood Platter
不過原來要預早訂, 什麼蟹、聖子、龍蝦、虎蝦、帶子….都無
朋友無奈地散叫了其他
因為朋友 order, 其實每款食物的真正名稱都唔知
不過無所謂啦….D 食物真係物有所值

唔似一般每隻蝦已蘸滿蒜粒, 辣椒粒及辣椒子
而係每隻蝦只有一粒蒜 & 一片辣椒
汁料另上是自行調味, 要幾辣有幾辣; 絕對不是撈好油沉的感覺
蝦肉飽滿且爽 + 小許彈牙新鮮也

蝦頭炸得香脆, 朋友的至愛

但原來係啊上司請!!
Thank you!!!

牛肉他他伴燒野菜 = 混合着豐足的肉汁, 牛肉入口嫩滑; 一度前菜之選
白酒靑口 = 靑口夠鮮甜但有點腥, 但是不過不失

西冷扒伴薯條 = 肉扒夠厚,大塊到2人分享都也足夠!!
牛味濃且口感不俗, 肉裡外面是全熟的黑色, 切開是熟的紅色;
肉汁鎖上, 不用加任何醬料, 配搭也是一流.!!

啊上司的介紹 OK la!!!

活蝦刺身
牛肉他他伴燒野菜
白酒靑口
西冷扒伴薯條
2010-08-28 45 浏览
4人去試据扒點左4 set share餐包唔熱,食落去韌嘅!Daily Salad - salad配蟹餅味道唔差但又係凍嘅!即刻食咩都唔覺得好食 Daily Soup - 蕃茄蟹湯味道ok但唔熱、連煙都冇唔熱嘅湯扣晒分 香草檸檬紅鱲魚柳 配 白酒忌廉汁 $88原以為呢個會幾好味可能因為急凍/雪藏魚所以唔係出色仲要食到好酒精味 蟹肉鴨胸卷 配 香橙汁伴蕃茄牛油果莎莎 $98呢個出奇地好食 鴨胸一d都唔『鞋』,好滑,脂肪比例正常好味 傳統意式燴羊膝 配 黃梅汁 伴香蒜薯蓉及燒野菜 $108羊膝肉唔係嫩食落去有d『鞋』同事話羶,不過我接受到燒野菜幾好食又唔燶,又唔會乾 石燒澳洲西冷扒 配 香草紅酒汁 伴 法式野菌薯餅 $128一直以為佢會好似石燒專門店咁西冷扒放喺石頭但原來唔係,所以有少少失望但係石燒唔知點解唔覺佢熱騰騰出煙咁喎我地點左7成熟切開都見到中間紅紅地又未至於出血水,ok嘅如果我自己一個食會orde 6成熟o架呢個西冷扒係最保險不過不失覺得呢度嘅食物係唔夠熱連main course 都係咁係咪整好擺左好耐呢?
4人去試据扒
點左4 set share

餐包
唔熱,食落去韌嘅!

Daily Salad - salad配蟹餅

所以唔係出色
仲要食到好酒精味

蟹肉鴨胸卷 配 香橙汁伴蕃茄牛油果莎莎 $98
呢個出奇地好食

鴨胸一d都唔『鞋』,好滑,脂肪比例正常
好味

傳統意式燴羊膝 配 黃梅汁 伴香蒜薯蓉及燒野菜 $108
羊膝肉唔係嫩
食落去有d『鞋』
同事話羶,不過我接受到
燒野菜幾好食
又唔燶,又唔會乾

石燒澳洲西冷扒 配 香草紅酒汁 伴 法式野菌薯餅 $128
一直以為佢會好似石燒專門店咁西冷扒放喺石頭
但原來唔係,所以有少少失望
但係石燒唔知點解唔覺佢熱騰騰出煙咁喎
我地點左7成熟
切開都見到中間紅紅地又未至於出血水,ok嘅
如果我自己一個食會orde 6成熟o架
呢個西冷扒係最保險
不過不失

覺得呢度嘅食物係唔夠熱
連main course 都係咁
係咪整好擺左好耐呢?

2010-08-25
  • 蟹肉鴨胸卷
2010-07-14 10 浏览
今次的小友飯局卒之衝出尖咀,直闖至荔枝角廠厦內的"G Gallery",大啖西式午餐....預先訂了位置,在較為高檔次一些的餐館,這是基本的用餐禮貌。貿貿然走上去,很多時只能碰得一鼻子灰....先吃些切片法包作熱身。看來雖應不是home-made的,但勝在烘得熱脆,包身軟熟,弄成花狀的牛油也是香軟細滑,用來塗麵包,味道當然不會太差....南瓜湯濃稠得宜,味甜得頗自然。用來醮麵包吃,很自然就又要加多一籃來了....Daily salad是很"行"的以煙三文魚雜菜作料。三文魚煙燻味不甚足,但不見嚡口;雜菜只是些包裝來貨的水準,味道當然不會有驚喜;沙律汁調得甜酸有度,反而不錯....Menu內的main course選擇也有六款。劍青小友一看到有黃薑飯吃,體內流着星馬血液的他自不然極感興趣;多樂菲挑的是較大路的Sole Fillet;小弟揀的則是更大路的Sirloin steak....沒有分吃他倆的主菜,但聽他們說水準只是很普通,特別是那黃薑飯,味道就只像染了黃色的普通白飯,毫無薑味可言,而且又弄得濕漉漉。從劍青小友這位星馬人的專業角度來說,這固之然是大失格了。鴨胸肉內裡帶少許嫣紅,看上去

。從劍青小友這位星馬人的專業角度來說,這固之然是大失格了
。鴨胸肉內裡帶少許嫣紅,看上去應不差;多樂菲的龍脷吃落肉不嚡,穩穩陣陣之味,同樣沒有太大驚喜的;Sirloin要了medium rare,中間的肉是差不多通紅,火喉掌握不差,而且邊位有着不少的脂肪,吃落甘軟豐腴,混合着豐足的肉汁,的確很不錯。Sauce是混有芥茉籽的燒汁,但吃來吃去也吃不出前者的辛味來。對自己而言,這只是個普通不過的燒汁,沒有甚麼特別....

水準沒有預期的好,經商議後決定不加錢吃dessert了。喝完杯熱啡之後,放低銀両,便揚長而去....

2010-04-19 27 浏览
1. 要坐balcony好熱 要焗住食2. 荔枝角無似樣嘅西餐 要焗住食同媽咪行左去大排檔諗住體驗一下 點知見到老鼠仔就打退堂鼓黎左呢到 麵包 好食非常新鮮軟熟 沙律普通到我唔記得咩味 南瓜湯ok. 唔係creamy款但南瓜味幾清唔知咩豬扒飯汁濃帶點酒味 但豬扒勁勁勁鞋 唔好食 白汁煙鴨胸意粉煙鴨胸厚身 好香好有味道 唔會過咸汁幾濃 最好食 意粉亦煮得好 其實唔差 但哩個價錢我好多選擇 明屈呢區番工d人
1. 要坐balcony好熱 要焗住食

沙律
唔知咩豬扒飯
2010-04-13
2010-02-06 10 浏览
朋友口中得呢呢個地方, 同老婆一齊o黎試下食個晚飯!叫o左兩個set dinner~頭盤: 柚子吞那魚沙律: 味道清新, 幾好味! 另一個唔記得係咩卷喇, 又係好好味!!!湯: 時日係蘑菇湯, 好香, 味道濃郁!!!主菜:1. 帶子Risotto: 好大隻帶子, 好新鮮, Risotto勁好味!2. 燒雞圈 (雞肉包住煙肉): 又係一樣好好味的, 就連伴碟的茄子和翠肉瓜都燒得好好味~碟碟清晒, 已經好飽, 想食甜品都食唔落!!!餐飲: 凍檸茶, 正正常常~服務: 好, 其實我本來唔係好識路, 所以去到附近打個電話上去問路, 上到去, 原來佢已經即時留埋個靚位俾我! 落單等態度都好好~裝修: 其實冇咩特別, 只係教暗o左D燈, 點個蠟燭o向台面, 開晒D燈, 應該同一間普通上樓Cafe差唔多! 另外, 見到有戶外位置, 有幾張台 ... 唔知係咪"吸煙區"呢?!總括而言, 食物真係好出色, 仲有好多o野想食 & 再食 ... 去o左一次, 會上癮的!!!
朋友口中得呢呢個地方, 同老婆一齊o黎試下食個晚飯!

叫o左兩個set dinner~

湯: 時日係蘑菇湯, 好香, 味道濃郁!!!
主菜:
碟碟清晒, 已經好飽, 想食甜品都食唔落!!!
餐飲: 凍檸茶, 正正常常~

2010-01-18
2010-01-08 31 浏览
經受友介紹訂了晚上8時, 我們一行五人7點半到時, 只有一男一女進食, 五人共點了三味魚, 拼盆, 抄芥蘭, 黃咖哩牛倗, 蒜溶飽, 波羅抄飯, 豬仔骨三味魚炸到乾到用刀叉都弄不開, 拼盆都好味, 但108元份量很少, 不值, 抄芥蘭及黃咖哩哩牛肉一般, 最差是 波羅抄飯, 我相信只有波羅是新鮮, 但波羅抄飯無無波羅, 蝦是完全無味, 腰果是充滿油溝味, 極難食,唯有叫碗白飯及棷味飯, 豬仔骨雪味都未過, 也難食, 不值一去, 9點我們埋單651元, 走時只有另一枱三個外籍客人, 即7時半至9時只有三枱客人. 唯一地方可取, 可能當晚很小客, 待應服務都好.
2010-01-07