2024-12-07 132 浏览
### 西西里島開心果 & 腐竹白果#### 產品介紹- **西西里島開心果** 味道香濃細膩,帶有獨特的開心果風味,讓人回味無窮。- **腐竹白果** 腐竹爽滑,豆香四溢,銀杏的味道似乎在沉澱中變得甜美,但不會過甜,總是最好的安排。#### 價格- **$30** 小份 (1個口味) - **$43** 小雙份 (1-2個口味) - **$58** 雙份 (1-2個口味) - **$68** 三份 (1-3個口味) #### 注意事項- 僅接受現金或八達通付款。#### 地址觀塘成業街19-21號成業工業大樓13樓1326室(加強高級)
### 西西里島開心果 & 腐竹白果

#### 產品介紹

- **西西里島開心果**
味道香濃細膩,帶有獨特的開心果風味,讓人回味無窮。

- **腐竹白果**

#### 價格

- **$30** 小份 (1個口味)
- **$43** 小雙份 (1-2個口味)
- **$58** 雙份 (1-2個口味)
- **$68** 三份 (1-3個口味)

#### 注意事項

- 僅接受現金或八達通付款。

#### 地址

2024-11-29 328 浏览
这家冰淇淋店似乎非常受欢迎!我决定和朋友们一起去尝试一下!不过没有座位区,这让我有点失望!店里有一些老式游戏,给咖啡馆增添了不少趣味。我们点了一个小双球,可以选择一到两种口味。我尝试了提拉米苏、榛子巧克力、豆腐和开心果。个人来说,我最喜欢榛子巧克力!我比较喜欢黑巧克力,这款还不错(虽然不是我吃过的最好),我希望它能少一点甜味。我会给它4颗星。 🌟🌟🌟🌟开心果味道一般,可能不会再点了。开心果的味道没有我想象那么浓。我会给它3颗星。🌟🌟🌟

我们点了一个小双球,可以选择一到两种口味。

2024-11-27 288 浏览
去到舖頭只係見到有個後生仔負責整雪糕,見所有人都排緊雪糕櫃咁當然跟住排諗住試吓味睇下啱唔啱先至買,點知殺出一個女人職員個樣又臭串冇乜禮貌話要俾咗錢先至得試味。我就揀咗三球雪糕,有咁多隻味諗住試吓邊隻最好味,點知先至講話一杯雪糕只可以試兩隻味。我買你三球雪糕喎,淨係可試兩隻味點知邊啲好味邊啲唔啱我?你哋仲要有十幾種味道喎,我真係唔知做顧客嘅話應該買咩囉。試兩隻味都算,但係要逼人俾咗錢先至可以試味就過分咗啲囉。做到咁孤寒不如唔好做啦。
2024-11-23
2024-11-24 268 浏览
未搬地鋪前都已經試過未開鋪就排大半個鐘隊食佢地既gelato,個陣雖然人多但店員都好好態度控制人留次序試食等等,覺得最難忘係開心果,最後仲買埋家庭裝食多幾個口味。而家搬左地鋪對於唔係住觀塘附近又要山長水遠搭車嚟仲行咁遠既人嚟講係有啲卻步,星期六咁岩有事嚟開觀塘又無可否認gelato係幾好食就心思思打算嚟試下期間限定既糖水口味,當日12點多嚟到,人流明顯少左,可能剛開鋪,未見排隊情況,咁我跟店員講想試咩口味,她說要揀買咩size先有得試,都明小店會怕有人試完又唔買,但另一方面唔試過又點揀要幾多球,咁規矩係咁就算啦,我揀左兩杯small double後就分別兩人都試了兩個新出的糖水味道,由於友人想食舊有口味,所以就同店員說決定一杯要開心果同tiramisu,當下3個店員都呆左無任何反應左10秒到,直到我再問唔係可以揀一杯兩個味嗎,女店員先再次問我係咪要開心果同tiramisu 。成個購買過程感覺態度都不太友善,當下無其他客排隊等又未訓醒咁,係無預計試完唔係揀返試既味嗎?我再觀察其他客人購買杯size時,另一位女店員就站在收銀後方一直在看電話,在我購買時她已經在看,無客時睇電話無問題,係正個
而家搬左地鋪對於唔係住觀塘附近又要山長水遠搭車嚟仲行咁遠既人嚟講係有啲卻步,星期六咁岩有事嚟開觀塘又無可否認gelato係幾好食就心思思打算嚟試下期間限定既糖水口味,當日12點多嚟到,人流明顯少左,可能剛開鋪,未見排隊情況,咁我跟店員講想試咩口味,她說要揀買咩size先有得試,都明小店會怕有人試完又唔買,但另一方面唔試過又點揀要幾多球,咁規矩係咁就算啦,我揀左兩杯small double後就分別兩人都試了兩個新出的糖水味道,由於友人想食舊有口味,所以就同店員說決定一杯要開心果同tiramisu,當下3個店員都呆左無任何反應左10秒到,直到我再問唔係可以揀一杯兩個味嗎,女店員先再次問我係咪要開心果同tiramisu 。成個購買過程感覺態度都不太友善,當下無其他客排隊等又未訓醒咁,係無預計試完唔係揀返試既味嗎?我再觀察其他客人購買杯size時,另一位女店員就站在收銀後方一直在看電話,在我購買時她已經在看,無客時睇電話無問題,係正個客前面睇就令人覺得不被專重囉。
我唔知有無其他客有類似經驗定個別店員問題,但經過今次經歷就真係令我覺得觀塘店就無下次了,唔知鋪頭老闆當日在唔在場,會唔會係呢到睇下食評,我都唔希望食物品質被呢啲事拖垮。
2024-11-23
午餐
2024-11-14 639 浏览
之前聽講這間店的gelato 制作認真,一直記在心中想找機會試試,奈何平時很少會到觀塘。今日有事出觀塘,特意去試食,去到時又話未夠鐘開門,係門外罰企咗20分鐘,特登等到12點05分先敢行入去,今次就話佢同事未返未ready. 由於趕時間的關係,最後等唔切就走。其實雪糕已經係晒度,只係要店員𢳂姐,咁都要等另一個人返黎,分明唔想做我生意囉🙄留港想消費、想支持小店,結果換來一肚氣!香港食店真係好趕客,簡直浪費我企係門外等咗20分鐘🥲

2024-11-07 790 浏览
-呢間gelato店想去好耐!之前喺係一個工廈到,經常見到網上面嘅相係大排長龍,而且會不定期推出新口味,例如之前係唔同嘅茶味好吸引😍 Size 有4個選擇:small ($30)/ small double ($43)/ double ($58)/ triple ($68)我哋就要左兩個small double 咁就可以要4隻味😛 每個order 可以試兩個味先揀~豆腐紅糖- 呢個係signature 之一,豆腐味好清香😋 西西里開心果- 呢個係好味嘅開心果味,開心果同gelato 一定夾😛仲有啲果仁碎好有口感冧酒basque burnt cheesecake - 冧酒味好香,但係就有啲蓋過cheesecake 味🥲薄荷朱古力- 呢個mint choc 比起平時食開嘅再勁啲薄荷味,可能唔係咁多人啱🙈Creme brûlée- 焦糖同蛋香都幾濃😙呢間嘅gelato 都好多特別味道,而且cp值好高,不過可能要留意番近排出咗咩新味有興趣再去會開心啲,整體黎講可以再creamy d 濃啲😛📍GANTO GELATO觀塘偉業街180號Two Harbour Square地下2號舖🍽️ 7.9/10

豆腐紅糖- 呢個係signature 之一,豆腐味好清香😋
Creme brûlée- 焦糖同蛋香都幾濃😙

📍GANTO GELATO
🍽️ 7.9/10
2024-11-04 644 浏览
呢間野之前已經聽過朋友介紹,但真係太遠好唔方便就無去過😂😂但食左會想再食😍😍(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑Triple ($68)開心果/紅糖豆腐/焦糖燉蛋開心果味世一❤️❤️❤️❤️超濃開心果味,然後入面仲有開心果粒粒,食左一啖已經覺得不得了,而家打緊既時候仲回味緊,已經好想再去食🫣🫣紅糖豆腐又係超好味,唔會好甜但每一啖都有濃濃既豆腐香味,好似食緊豆腐花咁🤩🤩焦糖燉蛋就係3隻味入面相對失色既味,因為本身想食巴斯克蛋糕,點知去到佢無曬,以為賣曬就無,點知係佢筆完焦糖燉蛋落我地個杯到就拎左一盤新既出黎,真係dump心口🥹🥹🥹🥹價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑老實講,3球$68真係唔算貴,仲要係好大一球,2個人share食都夠,當然食唔曬仲有其他size揀,任君選擇😝😝😝交通:🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑交通係超級唔方便,去到觀塘最篤篤既位置,行番去地鐵站都起碼10分鐘,但係又勁多人食喎,不過可能真係要咁遠覺可以平租啲,啲雪糕先可以唔賣咁貴😂😂😂環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑鋪頭入面環境都算闊落,只有企位,大部分人都會食完先走,同埋枱上面有啲小遊戲比大家玩下,都幾有趣特別❤️性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
Triple ($68)開心果/紅糖豆腐/焦糖燉蛋

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑

交通:🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
呢間既雪糕係真係好味,價錢都合理,惟一既問題係太遠,下次惟有試下揸到去附近買上車慢慢食🫣🫣
2024-10-26 885 浏览
小店位近海旁, 雖然有點偏遠, 但光顧過後可順道前往海濱閒逛, 也很惬意。喜歡小店的落地玻璃, 採自然光, 又可外望街景。長枱每隔一段位置設有小擺設或小玩意, 好讓客人打卡或輕鬆玩樂一番, 感受當下。雪糕款式不少, 每款都很吸引。得知付款後可試最多2款味道, 心大心細的我決定縮小範圍, 試了再決定選那款雪糕。Small Double (2 flavors) $43- 酒香巴斯克蛋糕 (上)- 皮埃蒙特榛子 (下)Order 了 Small Double, 兩款口味分別是面頭的酒香巴斯克蛋糕和底下的皮埃蒙特榛子。皮埃蒙特榛子盛滿了雪糕杯, 質感軟滑, 榛子味道香濃。酒香巴斯克蛋糕酒香滿滿, 質感幼滑, 當中有蛋糕粒粒, 口感豐富, 唯雪糕融化速度較皮埃蒙特榛子快, 溢出雪糕杯, 弄得有點髒。

Small Double (2 flavors) $43- 酒香巴斯克蛋糕- 皮埃蒙特榛子
Small Double (2 flavors) $43
- 酒香巴斯克蛋糕 (上)
- 皮埃蒙特榛子 (下)

2024-10-10
🍨 Triple HK$68>西西里開心果、酒香巴斯克蛋糕、芝芝芒芒開心果💚:必食!好濃郁果仁油脂香,鹹鹹甜甜,幼滑雪糕加脆口開心果粒,甜度唔高,even開心果粒都有用鹽焗香,個般鹹香非常出色🤤酒香巴斯克蛋糕🍰:入口好重酒香,芝士香甜鹹相間,甜為主調鹹為副調,小小奶蓋feel,掂!夾雜亦蛋糕粒,帶返鹹香出嚟,食晒成個都唔會唔會好膩~特別鍾意雪糕有巴斯克蛋糕焗燶咗嗰個面,有烘焙香但唔會苦👍🏻芝芝芒芒🥭:雖然唔係用呂宋芒,但個芒果都好香甜,中間夾雜住嘅芝士奶蓋夠鹹夠厚!一個濃郁一個清爽做扭紋雪糕,同樣幼滑,夾埋完美還原芝芝芒芒嘢飲,夏天食好開胃滿足🥰・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:平時7仔雪糕都要廿蚊杯,仲要次次試新嘢都怕伏,呢到平均都係廿蚊球,仲要出乎意料嘅好食,抵佢咁紅排晒隊!一句講晒,必須食,下次排隊都會食🩷!!!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🍨 Triple HK$68

>西西里開心果、酒香巴斯克蛋糕、芝芝芒芒

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

2024-10-06
  • 西西里開心果
  • 酒香巴斯克蛋糕
  • 芝芝芒芒
2024-10-23 756 浏览
到咗觀塘, 專登找此店食返個雪糕, 好在沒有失望, 下次再來試其他味道。店舖離觀塘MTR有一段距離, 要一直行到觀塘碼頭廣場, 舖頭在附近, 因為有落地大玻璃, 一眼便見到, 去到店內已企滿人, 排咗一陣便順利買到雪糕, 但要找個位企都有D困難, 但雪糕真係好好味, 值得好遠到來 食物 : DOUBLE $58 ~ 有兩球雪糕, 今次選了焦糖芝士及開心果, 味道好濃好滑, 真心好好食, 大推 環境 : 店內設計沿窗邊有枱面, 可以在店內進食, 不過地方有限, 大家都食完就走 服務 : 職員有禮貌 價錢 : HK$58
服務 : 職員有禮貌
價錢 : HK$58
Double
2024-10-05
Double
今日放假帶埋朋友去食Ganto叫左$68@3球雪糕share🫶🏻榛子味、黃糖豆腐同tiramisu味黃糖豆腐:好有豆腐味,食落去黃糖有啲咬口,唔會太甜,有啲驚喜😋😋榛子味:食落去有濃濃嘅榛子味,但係唔會過於死甜,值得一試👍🏻Tiramisu :食落去冇乜咖啡味反而有啲失望,雪糕入邊有啲咖啡手指餅,食落都有啲咬口好味指數😋😋😋😋/5
今日放假帶埋朋友去食Ganto
叫左$68@3球雪糕share🫶🏻
榛子味、黃糖豆腐同tiramisu味

好味指數😋😋😋😋/5
2024-10-12
2024-10-09 712 浏览
男朋友又帶我去覓食,今次試咗一間比較隱蔽嘅gelato店。雖然佢嘅位置唔算方便,但一到埗就見到勁多人排隊,心諗應該唔會錯。入到去,揀gelato之前仲可以試兩隻味道,呢個安排好貼心,因為gelato嘅味道種類多,試咗之後可以幫手決定自己最中意邊隻味。我最後揀咗開心果同紅糖豆腐。開心果gelato真係非常出色,唔單止味道夠濃郁,仲有細細粒嘅果仁碎,食落去口感豐富,唔會淨係得一種滑溜嘅質感,仲有啲脆脆嘅層次。而另一隻紅糖豆腐gelato亦都好搶眼,紅糖嘅香甜味同豆腐嘅滑嫩口感完美結合,唔會覺得過甜,反而係一種非常清新嘅甜味。而且,入面仲有紅糖碎,增加咗口感同味道嘅層次,完全唔會被開心果比下去。最特別嘅係,店舖仲提供咗啲桌遊俾客人一邊食gelato一邊玩,令成個體驗更加輕鬆有趣。呢間店嘅環境舒適,食物質素高,非常適合同朋友或者情侶嚟度輕鬆度過一個愉快嘅下午。男朋友又帶我去覓食,今次試咗一間gelato專門店。雖然舖頭位置唔算方便,但一到埗見到咁多人排隊,就知應該係好嘢。揀雪糕之前仲可以試兩隻味,我最後揀咗開心果同紅糖豆腐😋😋。開心果味道非常濃郁,仲有果仁碎,口感豐富;而紅糖豆腐亦唔輸蝕,紅糖

最特別嘅係,店舖仲提供咗啲桌遊俾客人一邊食gelato一邊玩,令成個體驗更加輕鬆有趣。呢間店嘅環境舒適,食物質素高,非常適合同朋友或者情侶嚟度輕鬆度過一個愉快嘅下午。男朋友又帶我去覓食,今次試咗一間gelato專門店。雖然舖頭位置唔算方便,但一到埗見到咁多人排隊,就知應該係好嘢。揀雪糕之前仲可以試兩隻味,我最後揀咗開心果同紅糖豆腐😋😋。開心果味道非常濃郁,仲有果仁碎,口感豐富;而紅糖豆腐亦唔輸蝕,紅糖嘅香甜味同豆腐嘅滑嫩質感好夾,仲有啲紅糖碎,味道層次好足。店舖入面仲有桌遊提供,可以邊食雪糕邊玩,氛圍輕鬆,係一個周末下午嘅好選擇。🤭🤭
2024-10-06 673 浏览
近期開心果成為大熱產品,見到有開心果味雪糕當然要試吓😋去到已經好多人排隊,每種口味雪糕都咁吸引,選擇困難症🍨但無諗過連其他味雪糕一樣好食,太多種口味啦,決定要再買埋唔同嘅口味試吓👍🏻因為今次唔食,下次可能就無啦,每個月有唔同主題🌟左: 藍莓芝士蛋糕有明顯的一粒粒藍莓加入濃濃的芝士蛋糕,酸酸甜甜好好味中: 法式焦糖燉蛋炙熱焦糖,香滑蛋味,甜度適中右: 西西里開心果超重開心果味,有粒粒開心果,口感非常豐富
近期開心果成為大熱產品,見到有開心果味雪糕當然要試吓😋

去到已經好多人排隊,每種口味雪糕都咁吸引,選擇困難症🍨

因為今次唔食,下次可能就無啦,每個月有唔同主題🌟

左: 藍莓芝士蛋糕
有明顯的一粒粒藍莓加入濃濃的芝士蛋糕,酸酸甜甜好好味

中: 法式焦糖燉蛋
炙熱焦糖,香滑蛋味,甜度適中

右: 西西里開心果
超重開心果味,有粒粒開心果,口感非常豐富
2024-10-03
宵夜
  • 西西里開心果
  • 法式焦糖燉蛋
  • 藍莓芝士蛋糕
2024-09-28 757 浏览
嚟到觀塘點都要去朝聖一下 唔執輸咁樣去試吓最近好人氣嘅Gelato 舖頭收九點 我哋趕係八點即刻過去 地方比較偏僻 係偉業街接近海旁地段 有地鐵站行過去都要10多分鐘一去到最人氣嘅抹茶口味已經售罊 不過都仲有好多唔同味選擇 今次我哋就揀咗兩個Double small 咁就可以一次過試四種口味 呢度係要俾咗錢先可以試味 每一杯可以試兩種味我哋最後揀咗法式焦糖布甸🍮 + 開心果 焦糖布甸口感順滑 表面會有燒焦嘅焦糖增加口感 相反開心果口感就非常重 食得出美國開心果嗰種濃郁味道👅 另一杯就揀左tiramisu + 紅糖豆腐 紅糖豆腐完全冇得輸 亦係非常順滑同埋舒服嘅口感 濃濃嘅豆香味 Tiramisu口感唔算太濃 中間會有浸過咖啡嘅手指餅夾雜住少量企位可以供堂食 仲擺左少量遊戲增加氣氛🍦

一去到最人氣嘅抹茶口味已經售罊 不過都仲有好多唔同味選擇

呢度係要俾咗錢先可以試味 每一杯可以試兩種味

少量企位可以供堂食 仲擺左少量遊戲增加氣氛🍦
2024-09-08 1300 浏览
今日放工天氣好熱 ,基本上日日都係35度。就嚟熱果泰國啦。放工上搵啲特別嘅雪糕消暑,於是就想 OpenRice 探索一下。無意中發現依家雪糕店好似好出名,咁我就決定去搵路啦 ,今次揀左一個海海鹽焦糖 同埋 tiramisu 味。味道都幾特別 ,不過價錢比想像中唔平 ,我覺得可以值得一試 。可以焦糖味好食,不過好似比較咸左啲 ,而tiramisu,比較濃郁D 。 佢果咖啡味都幾重下 , 下次可以再食tiramisu味 本身想揀朱古力味點知買哂