2025-02-23
前幾日去咗呢間日本💫超人氣打卡拿破崙千層酥,之前係日本一直無食到,今日約埋妹妹一齊去朝聖。餐廳有堂食座位,也可以外賣,透明櫥窗看到店員即場製作,自家創作的千層拿破崙即叫即製。最近仲推出不同大細small size 同 mini size,可以同時試多幾款口味,啱晒甜品控嘅我🤩。Mini size約4.5-5cm一個mini版,造型超級可愛😍仲有9款口味選擇,一啖一個啱啱好。今次揀咗原味士多啤梨🍓同TIRAMISU提拉米蘇。新鮮的士多啤梨,味道酸酸甜甜,拿破崙千層酥真係好酥脆,入口好香嘅牛油味,食落好香,配埋吉士忌廉入口好滑溜。TIRAMISU 好香咖啡同酒味,入面仲有朱古力碎碎,口感好豐富。Small size約10cm一個,我哋揀咗開心果忌廉覆盆子同雲呢拿橙酒口味。開心果忌廉覆盆子味道酸酸甜甜,雲呢拿橙酒淡淡酒香,加埋雲呢拿籽好香,口感又鬆又脆,帶有牛油香和焦香加上味道濃郁的內餡,難怪咁多人去朝聖。
Mini size
Small size