2025-02-23 81 浏览
前幾日去咗呢間日本💫超人氣打卡拿破崙千層酥,之前係日本一直無食到,今日約埋妹妹一齊去朝聖。餐廳有堂食座位,也可以外賣,透明櫥窗看到店員即場製作,自家創作的千層拿破崙即叫即製。最近仲推出不同大細small size 同 mini size,可以同時試多幾款口味,啱晒甜品控嘅我🤩。Mini size約4.5-5cm一個mini版,造型超級可愛😍仲有9款口味選擇,一啖一個啱啱好。今次揀咗原味士多啤梨🍓同TIRAMISU提拉米蘇。新鮮的士多啤梨,味道酸酸甜甜,拿破崙千層酥真係好酥脆,入口好香嘅牛油味,食落好香,配埋吉士忌廉入口好滑溜。TIRAMISU 好香咖啡同酒味,入面仲有朱古力碎碎,口感好豐富。Small size約10cm一個,我哋揀咗開心果忌廉覆盆子同雲呢拿橙酒口味。開心果忌廉覆盆子味道酸酸甜甜,雲呢拿橙酒淡淡酒香,加埋雲呢拿籽好香,口感又鬆又脆,帶有牛油香和焦香加上味道濃郁的內餡,難怪咁多人去朝聖。

Mini size

Small size
2025-02-21
gariguette @ 銅鑼有時都會食下甜野氹下自己…見有一排無食呢間拿破崙千層酥…心思思走左過黎見到有個香港限定既芒果奶茶…我就最鍾意試新野。再叫店員介紹多一個味同朋友share…店員就推介左冧酒"提子"…唔通叫我提防騙子?定…🤔點完餐最鍾意企係度睇住店員即時堆砌個甜品出黎…芒果奶茶上面放左合桃 好甜既芒果 配埋香港限定奶茶custard…個人幾喜歡呢個奶茶味custard…有香濃港式奶茶味道提子冧酒有青紅提子乾 custard帶少少rum酒味 呢個都唔錯…拿破崙餅依然酥脆鬆化…custard依然滑捋捋#相機先食 #cameraeatfirst #foodporn #foodlover #yum #eating #instagood #foodgram #foods #foodstagram #foodies #foodphotography #fooddiary #food #foodblogger #hkfoodie #香港好去處 #銅鑼灣 #gariguette #拿破崙 #奶茶 #提子 #甜品
gariguette @ 銅鑼

點完餐最鍾意企係度睇住店員即時堆砌個甜品出黎…

拿破崙餅依然酥脆鬆化…custard依然滑捋捋

• 芒果奶茶
  • Napoléon
介紹返💁🏻‍♀️。。🇯🇵 日式甜點 在銅鑼灣 🇯🇵。GARIGUETTE。Fashion Walk地下D號舖。LA CollectionJambon & Fromage 雙重芝士火腿。HKD148Mille Peuille Citron & Miel 蜂蜜檸檬忌廉。HKD145🤫 日本過江龍GARIGUETTE嚟咗香港都已經有一段時間..佢一路都俾我袋咗喺美食小簿簿入邊..今日終於都解開咗呢個封印🤪事關話咁快又嚟到年尾..作為一個臨急抱佛腳嘅人仔..真係好鍾意喺年尾做返啲年頭已經話想做嘅事..譬如係食返啲開心嘢😂所以今日趁住返公司開工..Lunch Time就狗衝出去搭叮叮過銅鑼灣享受美食🤩 🤫 好~廢話真係太多..入正題..GARIGUETTE位於銅鑼灣Donki後邊嗰條橫街..店面大大間以黑色為主調..配上半間舖頭咁多嘅落地玻璃窗..成個環境係溫暖舒適嘅..而最開心嘅係GARIGUETTE除咗佢哋Signature嘅甜味Mille Peuille..仲有鹹味嘅LA Collection..完全滿足到我鹹甜都想要嘅慾望😌🤫 GARIGUETTE算係半自助形式..門口收銀處落Order俾
介紹返💁🏻‍♀️

🇯🇵 日式甜點 在銅鑼灣 🇯🇵
。GARIGUETTE
。Fashion Walk地下D號舖

LA Collection
Jambon & Fromage 雙重芝士火腿
。HKD148

Mille Peuille
Citron & Miel 蜂蜜檸檬忌廉
。HKD145

🤫 GARIGUETTE算係半自助形式..門口收銀處落Order俾錢..然後自己搵位坐..都幾欣賞佢哋個開放式設計嘅廚房..可以八八卦掛走埋去望住師傅準備你嘅嗰一份Mille Peuille👍🏻旁邊仲有一個自助Corner可以自己斟水同埋攞餐具
🤫 本來諗住細細嘅呢一份Mille Peuille唔方飽得去邊..就決定一鹹一甜要晒佢..所以分別要咗一個Jambon & Fromage同埋Citron & Miel..點知食吓食吓發現原來都幾重料🤭最後甜嗰個需要打包拎返公司~
🤫 LA Collection嘅Jambon & Fromage有齊晒我最鍾意食嘅芝士火腿同埋薯蓉..真係好難拒絕唔去叫呢一份..芝士超級香因為佢哋用咗分別車打芝士同埋水牛芝士混合而成..做到拉絲效果😌火腿食得出係偏貴價嘅煙火腿..鹹香鹹香味道一流..而最緊要底層仲有用咗黑椒嚟調味嘅薯蓉..三樣嘢夾埋味道真係超豐富滿足..而且材料係填滿晒一整塊嘅千層..食到最後幾啖依然係滿滿嘅材料..絕對唔似有啲揸流攤三文治剩係得中間有餡料🤣以鹹點嘅呢兩塊千層同甜點嘅係有些少分別..分別在於甜點嘅千層底面兩浸係搽有糖漿..鹹點就係好Raw嘅好似酥皮湯嘅酥皮咁嘅口感味道..成件事同材料好Match..亦都相當飽肚🤰🏻
🤫 呢度要讚一讚GARIGUETTE嘅職員都幾貼心..因為我實在唔能夠一次過食晒兩份Mille Peuille(Sorry..眼闊肚窄嘅我🥲)職員好細心咁樣幫我將我嘅蜂蜜檸檬忌廉Mille Peuille包得靚靚..俾我拎返公司做下午茶
🤫 又講真喎..黃昏時間開始覺得自己個肚仔有返啲空間..就決定開咗份Citron & Miel同同事仔開心Share..發現餐廳職員將佢包得真係好鬼好..完整無缺得嚟..其實佢個外賣盒亦都非常之方便美觀..份Mille Peuille可以保持到本身應有嘅香脆度..滿滿焦糖嘅千層入邊包裹住相當之多佢哋自家製嘅蜂蜜檸檬配搭大量嘅檸檬忌廉..成件事相當之酸甜酸甜..開胃又清新😋一啲都唔會覺得膩🍋 終於明白點解GARIGUETTE喺日本咁受歡迎啦~
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️(5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2024-12-05
午餐
  • Jambon & Fromage
2024-10-06 3656 浏览
這間來自日本東京的人氣圓形法式千層酥品牌,首間海外分店登陸香港的銅鑼灣Fashion Walk。店鋪裝潢以型格的黑色為主調,設有堂食座位,落地大玻璃能欣賞街道風景。餐牌還原日本當地口味,共有8款甜味和4款鹹味,亦有總店的期間限定產品。新推出的迷你批很可愛,亦有午餐套餐好划算。所有材料及機器均由日本總店直送,酥皮採用100%發酵牛油製成,再由熱壓機熱壓高溫烤製。開放式廚房能欣賞到拿破崙即場製作的過程好療癒。原味士多啤梨 - $165皇牌招牌口味,法式千層酥會以兩塊杏仁拿破崙脆酥夾上特製吉士忌廉,還鋪滿一片片新鮮的士多啤梨,酸酸甜甜又多汁,滿滿幸福感。香滑奶茶忌廉芒果 - $168香港店限定口味,連日本也不吃到!同樣有兩塊杏仁拿破崙,濃稠的奶茶忌廉幼滑細膩,奶味醇厚香濃且茶味濃郁,還鋪滿一粒粒鮮芒果肉,酸酸甜甜又多汁,酥脆的黑糖核桃有陣陣黑糖焦香及堅果的清香。

原味士多啤梨 - $165

香滑奶茶忌廉芒果 - $168
2024-10-05
下午茶
I love Napoleon mille-feuille and I couldn’t resist any crispy pastry, plus I can’t spare time to revisit Japan for this viral dessert, it’s available in Hong Kong so there’s no reason not to have these fabulous Mille-pressé! They’re essentially custard cream, sliced fruits, and a variety of toppings sandwiched against two beautiful artisanal Napoleon brûléed pastry discs. There’s savoury versions too, like salad/ tuna/ salmon/ ham& cheese, very surprisingly. Mangue thé au lait 香港奶茶忌廉芒果(香港店限定):

香港奶茶忌廉芒果

Hong Kong milk tea cream+ flambéed mangoes+ brown sugar walnuts, sandwiched in incredibly crispy brûléed pastries. The fillings were chilled and each bite was a genuine decadence.
香港奶茶忌廉芒果

Pistachio & Framboise 開心果忌廉覆盆子:
Green nutty pistachio cream topped with refreshing sweet and sour framboise berries jam. It’s so good because these were well sandwiched in my all-time favourite crispy Napoleon pastries.
開心果忌廉覆盆子

There’re mini sizes available too, so you could buy a box for easier sharing.

開心果忌廉覆盆子
  • 香滑奶茶忌廉芒果
2025-02-23 0 浏览
日本過江龍人氣日式甜點GARIGUETTE,終於有時間品嚐呢兩款令人垂涎Mille-Presse 脆餅❤️🍵🍓宇治抹茶忌廉x士多啤梨 $168 入口瞬間感受到抹茶嘅醇厚🍵搭配香滑嘅吉士忌廉,散發着濃郁嘅香氣!士多啤梨的酸甜滋味則為整體增添一抹清新🍓讓口感層次更加豐富!最特別喺中間有紅豆麻糬嘅和風拿破崙🫘 增添了嚼勁與風味,完美平衡了抹茶的濃郁與士多啤梨的清新,令人回味無窮🥰🍇Rhum & Raisins $128 提子乾嘅甘醇與微微酒香融入忌廉中🍷感受到一種成熟而迷人嘅風味❤️爵香葡萄細膩口感都為呢款甜品增添不少亮點,讓人沉醉於其獨特風味中😌🔸全部 Mille-Presse 均使用日本原材料🔸即叫即製,耐心等候✔️🔸100%還原日本美味✨

🍵🍓宇治抹茶忌廉x士多啤梨 $168

🍇Rhum & Raisins $128

🔸全部 Mille-Presse 均使用日本原材料
🔸即叫即製,耐心等候✔️
🔸100%還原日本美味✨

2025-02-21 0 浏览
食甜品可以令人心情特別愉快, 個人尤其喜愛拿破崙千層酥, 午飯後行經銅鑼灣百德新街fashion walk 這間日本甜品專門店已經有很多顧客輪候購買, 今期拿破崙千層酥款式推出全新細size和mini size , 賣相相當吸引。開放式即叫即製, 看見已經急不及待想吃。外賣和堂食都可以, 店舖內有幾張枱和座位, 立即坐下來品嚐。Mini pie方面選擇了抹茶/士多啤梨和香蕉朱古力。Mille-presse 則揀了原味士多啤梨和開心果忌廉覆盆子。薄薄千層酥皮非常酥脆, 外觀吸引色彩鮮豔, 當然不會錯過打卡機會。重點係口感豐富嘅味道, 鮮果餡料配有柔軟順滑嘅吉士醬, 甜度適中, 可以突顯食材天然美味, 香脆鬆化, 多層次嘅口感。

開放式即叫即製, 看見已經急不及待想吃。

Mini pie方面選擇了抹茶/士多啤梨和香蕉朱古力。

ᴏᴜʀ ʀᴇᴠɪᴇᴡ新開業時爆紅的日本過江龍千層拿破崙🤤 相信大家無食過都會聽過!前排仲出埋mini size,細細粒超得意~~~ 表面仲有焦糖,一咬落去好香脆🙂‍↕️,不過價錢都偏中上。試左幾款味道我自己最中意都係士多啤梨,配埋吉士真係無得輸!.ᴏᴜʀ ᴍᴇɴᴜ𝘕𝘢𝘱𝘰𝘭𝘦𝘰𝘯 - 𝘚𝘮𝘢𝘭𝘭 $76𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵 & 𝘗𝘳𝘢𝘭𝘪𝘯𝘦 𝘉𝘢𝘯𝘢𝘯𝘦𝘴 - 𝘚𝘮𝘢𝘭𝘭 $76𝘌𝘢𝘳𝘭 𝘎𝘳𝘦𝘺 & 𝘕𝘶𝘵𝘴 - 𝘔𝘪𝘯𝘪 $38𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 & 𝘔𝘰𝘤𝘩𝘪 - 𝘔𝘪𝘯𝘪 $42

ᴏᴜʀ ʀᴇᴠɪᴇᴡ
ᴏᴜʀ ᴍᴇɴᴜ
𝘕𝘢𝘱𝘰𝘭𝘦𝘰𝘯 - 𝘚𝘮𝘢𝘭𝘭 $76
𝘌𝘢𝘳𝘭 𝘎𝘳𝘦𝘺 & 𝘕𝘶𝘵𝘴 - 𝘔𝘪𝘯𝘪 $38
𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 & 𝘔𝘰𝘤𝘩𝘪 - 𝘔𝘪𝘯𝘪 $42
2025-02-21 0 浏览
日本東京過江龍既千層酥,有大、細、mini三個size,大pie仲可以揀雙拼口味,一次滿足兩個願望。打包既盒都幾靚,送禮都岩。⭐️原味士多啤梨(細) $76兩塊千層酥夾住吉士忌廉同士多啤梨片,份量都係滿滿既。酥皮口感酥脆,配埋士多啤梨吉士忌廉味道酸酸甜甜,整體唔會好甜。⭐️開心果忌廉覆盤子(細) $69身為開心果控一定唔會放過有開心果味既甜品,千層酥夾住開心果吉士忌廉,開心果碎加上紅莓果類既果肉同醬,酸度比起士多啤梨既高,呢款岩鍾意酸酸地既朋友仔,而開心果碎亦增加口感。⭐️檸檬mini pie $38千層酥夾住檸檬吉士忌廉同檸檬絲,檸檬味幾出,酸酸地帶少少檸檬皮既澀,感覺幾清新特別。⭐️提拉米蘇mini pie $42千層酥夾住咖啡味吉士忌廉同可可粉,咖啡味道濃郁,滿滿既忌廉好邪惡,完全係食緊口感豐富 版既Tiramisu。

⭐️原味士多啤梨(細) $76

⭐️開心果忌廉覆盤子(細) $69

⭐️檸檬mini pie $38

⭐️提拉米蘇mini pie $42
#chuchu食在銅鑼灣📍 GARIGUETTE日本🇯🇵 東京人氣法式千層酥首間香港分店‼️全部材料機器都係喺日本總店直送,酥皮用咗100%發酵牛油,再由熱壓機高溫烤!Open Kitchen可以睇到製作過程好療癒😍💡 香港限定 Mini Size 4.5-5cm‼️啱晒細食又想食甜品嘅你!!!大14cm 細10cm —————————————————————❣️ Valentine $42(mini)情人節限定💌心型千層酥啱曬送比情人!先有吉士、朱古力、士多啤梨同Earl Grey醬!✨呢款賣到情人節14/2咋 .❣️ NAPOLÉON 原味士多啤梨 $76(S)真•皇牌!好食!招牌口味,焗到脆脆嘅兩塊杏仁拿破崙脆酥夾住特製吉士忌廉,鋪滿晒一片片新鮮士多啤梨,酸酸甜甜個皮又好鬆脆!好容易就KO左!.❣️Tiramisu $70 (S)拿破崙同Tiramisu好夾,Tiramisu cream幼滑,入口好香咖啡味同酒味,撒左可可粉同朱古力餅碎,可可粉甘令甜度啱啱好,唔好甜嘅🐷爸都食曬!.💬 好睇又好食,送禮自食做散水餅都好高質!連個盒都好靚😍—————————————————————不專業評
#chuchu食在銅鑼灣
📍 GARIGUETTE

—————————————————————
❣️ Valentine $42(mini)

✨呢款賣到情人節14/2咋
❣️ NAPOLÉON 原味士多啤梨 $76(S)

❣️Tiramisu $70 (S)

💬 好睇又好食,送禮自食做散水餅都好高質!連個盒都好靚😍
不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: GARIGUETTE (銅鑼灣)
🕑營業時間: 12:00-21:00/22:00

2025-02-10
下午茶
  • 原味士多啤梨
2025-02-18 0 浏览
👧🏻😋👅🍽✨散水pie多款口味-🇯🇵 恆常口味鹹甜各有八款, 仲有幾款期間限定/香港限定口味, 全部即叫即整, 店內有大玻璃可睇住店員焗酥皮, 唧cream, 裝飾🇯🇵 第一次試可食返標準甜味, 可以揀small (直徑10cm)或mini-small (直徑5cm), 就可以試多款口味, 而14cm大批做生日蛋糕就岩晒!▪️Small $64 / $69 per piece拿破崙酥脆而一咬就開唔咇cream! Small size單個買會有膠袋同紙盒裝住直接咬黎食唔怕D碎整污糟☕️ 伯爵茶忌廉杏脯果醬 紅茶同酸甜杏脯勁夾, 個果醬仲有果肉 😁開心果忌廉覆盆子果仁果令莓味更突出, 仲有開心果碎口感更豐富▫️Mini-small $38 per pieceM-S size一口食晒, 又有靚盒, 可以4或9件做單位, 做散水餅都好適合🍋 蜂蜜檸檬忌廉酸酸甜甜, 檸檬有用糖漬過好易入口亦好清新 🌰 栗子忌廉黑加侖子用果醬做底加唧上厚厚栗子蓉好甘甜
👧🏻😋👅🍽✨
散水pie多款口味

▪️Small $64 / $69 per piece

▫️Mini-small $38 per piece
2025-02-16 0 浏览
GARIGUETTE 來自日本過江龍首間官方海外分店係銅鑼灣百德新街唔使飛去日本都食到💕自家創作的千層拿破崙 ⭐️Mille-presse係即叫即製💯還原日本美味最近出咗Mini size😆即刻又來試下先Mini size!一啖一口剛剛好~叫左皇牌士多啤梨同冧酒提子Small Size叫左蜂蜜檸檬同開心果忌廉覆盆子GARIGUETTE口味選擇多新鮮即製法式千層酥非常酥脆加入多款不同嘅配料口感豐富# GARIGUETTE #銅鑼灣📍銅鑼灣百德新街42-48號Fashion Walk地下D號舖
GARIGUETTE 來自日本過江龍
首間官方海外分店係銅鑼灣百德新街

最近出咗Mini size😆即刻又來試下先

Mini size!一啖一口剛剛好~
叫左皇牌士多啤梨同冧酒提子

Small Size
叫左蜂蜜檸檬同開心果忌廉覆盆子

GARIGUETTE口味選擇多
新鮮即製法式千層酥非常酥脆
加入多款不同嘅配料口感豐富

# GARIGUETTE #銅鑼灣
2025-02-13 0 浏览
人均$40起|銅鑼灣|和洋菓子|Gariguette人氣日本過江龍Gariguette升級了菜單了!拿破崙酥現在提供迷你版和鹹點口味選擇價格更加實惠了也可以吃的到不同的口味!這次點了伯爵紅茶忌廉杏脯果醬原味士多啤梨冧酒提子麝香葡萄和伯爵紅茶忌廉杏脯果醬不得不說迷你版好可愛一個拳頭大小好方便拿捏喔最療癒的是看著店員把特製吉士忌廉醬擠上去超舒心的說冧酒提子麝香葡萄和原味士多啤梨都很推冧酒香味好濃上面的葡萄干和吉士醬好配喔放上了原顆士多啤梨——————為食分界線——————📍 GARIGUETTE (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街42-48號Fashion Walk地下D號舖人均消費: $40#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
人均$40起|銅鑼灣|和洋菓子|Gariguette

人氣日本過江龍Gariguette
升級了菜單了!

拿破崙酥現在提供迷你版和鹹點口味選擇
價格更加實惠了
也可以吃的到不同的口味!

這次點了

冧酒香味好濃
上面的葡萄干和吉士醬好配喔
放上了原顆士多啤梨

——————為食分界線——————
📍 GARIGUETTE (銅鑼灣)

人均消費: $40
2025-02-12 0 浏览
位於日本東京參表道既Gariguette,主打超人氣打卡法式圓形拿破崙,係日本每日都要大排長龍先食到!依家唔洗飛日本,去銅鑼灣就食到啦😋所有材料及機器均由 GARIGUETTE 日本總店直送香港,酥皮採用100%發酵牛油製作,經獨家研發既熱壓機熱壓,再以高溫烤製而成,吉士忌廉內餡亦由日本空運新鮮到港,拿破崙Mille-pressé現場即叫即製,夠晒新鮮,客人仲可以係透明玻璃櫥窗觀看製作過程,透明度高,店內亦設堂食位置,職員建議最好1-2hr內品嘗最佳食用狀態想要既開心果味賣晒🥺唯有揀其他味🍓原味士多啤梨S Size $76酥皮經特製機器壓製後,口感更薄更酥脆,入口香脆鬆化,好似食緊蝴蝶酥咁😋好香牛油味,焦糖面層香甜脆卜卜,口感令人驚豔😍配埋酸甜士多啤梨一齊食,整體唔算好甜,略帶少許微酸清新感,難怪咁多人Order原味🤤🍂伯爵紅茶忌廉杏桃果醬 S Size $64好香伯爵紅茶味,加埋軟滑杏桃果醬,香脆唔太甜,連咀叼既母親大人都覺得唔錯☕️Tiramisu Mini Size $42推薦俾鍾意咖啡既人士🤤Tiramisu味道香濃,對比上面兩款口味會略甜少少🍫Valentine Mini Si

想要既開心果味賣晒🥺唯有揀其他味

🍓原味士多啤梨S Size $76

🍂伯爵紅茶忌廉杏桃果醬 S Size $64

☕️Tiramisu Mini Size $42

🍫Valentine Mini Size $42
期間限定❤️ 香滑吉士忌廉配士多啤梨同朱古力,香甜濃郁
2025-02-06 112 浏览
📍 「Gariguette」銅鑼灣日本超人氣過江龍燒餅,燒到過嚟銅鑼灣啦~竟然今日我可以做到最後尾一位客人,買到今日最後嘅燒餅,但係嗰陣時只係晚上7:00。已經全部售罄。之後我一路等嗰陣時都有客人入嚟想光顧,呢一間舖頭真係超有人氣🩷之前店內只有大size one size去揀|最近店內都有Mini版,一盒可以六個或者九個,同時可以揀兩隻不同口味。大size仍然保持人氣新鮮草莓,但係Mini版就冇啦,味道亦都增加咗不少,竟然有冧酒提子🍇✨ Tiramisu提拉米蘇顏值高、口味細緻好吃,一入口時,酒香味蠻明顯的,可可粉口感和濕潤度都剛好,整體濃郁有甜度但不膩口,無論趁熱食/返到屋企冰凍咗食,味道一樣突出!✨ Rum & raisin冧酒提子濃郁的酒香,葡萄的甜🍇之後就到大size嘅兩款口味,我就揀咗兩款都係生果味道👅✨ (開心果忌磨撥盆子)濃厚開心眾忌廳+酸甜復盆子,上面仲鋪滿咗開心果粒粒,酸甜味十足🥑✨ (原味士多啤梨)新鮮嘅士多啤梨鋪滿晒整塊餅,仲要唔止一層,我一見到士多啤梨都已經即刻發光,再配埋杏仁破龠脆蘇同濃厚特製吉士忌廉,唔會甜到漏,仲帶有少少士多啤梨嘅酸味中和~

📍 「Gariguette」銅鑼灣

日本超人氣過江龍燒餅,燒到過嚟銅鑼灣啦~

之前店內只有大size one size去揀|

✨ Tiramisu提拉米蘇

✨ Rum & raisin冧酒提子
濃郁的酒香,葡萄的甜🍇

✨ (原味士多啤梨)