2024-09-27 0 浏览
臨飛前可以食Gelato啦! ✈️🍦Gelato Combo喺香港國際機場禁區內開咗分店(Terminal 1 一出境之後food court 附近的天台花園旁邊)。機場入面都有超過20多款雪糕選擇。而且中秋節仲多咗3款限定味道:鹹蛋黃、沙田柚、楊桃。(出面分店都好似有,據聞做到九月底。)沙田柚味都幾清新,皇牌岩鹽開心果超濃郁 一 呢個必試!
臨飛前可以食Gelato啦! ✈️🍦

沙田柚味都幾清新,皇牌岩鹽開心果超濃郁 一 呢個必試!

沙田柚 + 岩鹽開心果
沙田柚 + 岩鹽開心果
2024-09-03 134 浏览
今次早來机場,親未上机前周團行下,行到近空中花園,發現有意大利雪糕賣。巨型menu很吸引,也不断吸客,有遊客亦有本地人。最後我選擇了Peach 及焙茶細雪糕,用威化筒上(價錢和單雪糕一樣)。Peach 相信是當做,夏天很多人揀,只可惜图片里有大粒桃肉,真實欠奉。焙茶味濃,不過我喜欢更濃味。我之後上open rice看, 竟然機場賣$平過荃灣店,喜出望外,$45可以吃到2個味道。
2024-09-02 178 浏览
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推薦:開心果味GELATO1. 味道:❤️❤️❤️❤️❤️2. 價錢:❤️❤️❤️❤️🤍3. 打卡:❤️❤️❤️❤️🤍4. 等候:❤️❤️❤️❤️❤️5. 位置:❤️❤️❤️❤️❤️食物:small size|雙拼:開心果 & 泰奶|$45評價:♡平日下午去的,不用排隊♡店員小姐姐很有耐心,可以試吃♡開心果味很濃郁,濃濃的堅果香;一口下去,順滑的開心果香融化在嘴裏,瀰漫開來,叫人回味♡泰奶味道醇厚,有一股獨屬泰奶的香氣,能感受出紅茶和牛奶的香味;不會太甜,正常水準但整體味道不算很濃;但感覺更濃會更好吃♡很滿足的甜點GELATO COMBO赤鱲角香港國際機場一號客運大樓離港層7樓空中花園旁(禁區)
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

5. 位置:❤️❤️❤️❤️❤️

食物:
small size|雙拼:開心果 & 泰奶|$45

評價:
♡平日下午去的,不用排隊
♡店員小姐姐很有耐心,可以試吃
♡很滿足的甜點

GELATO COMBO
赤鱲角香港國際機場一號客運大樓離港層7樓空中花園旁(禁區)

• 開心果