2019-07-28 848 浏览
之前黎過Gochiso食過,覺得唔錯,所以回頭再黎同朋友慶生! 一早訂左位,安排左我地坐卡位,方便傾計! 我地叫左Caeser Salad同Parma Ham做starter, 其實係食住等個朋友😂😂😂。上菜速度超快,大約五分鐘就到,讚! Caeser Salad - presentation同味道都okay。不過分量太少,可以再大份d. Parma Ham - 唔錯喎! 不會太咸,易入口! 薯波 - 必食之選! 炸到夠晒熱,加上啖啖薯蓉,好好味。另外,個presentation幾得意! 西班牙海鮮飯 - 必食之選! 好味, 又多料! 可以感受一下西班牙風情,不過個飯再熱d會更好! 價錢合理,唔算貴,main courses分量適中,啱晒大伙們的聚會!

一早訂左位,安排左我地坐卡位,方便傾計!

Parma Ham - 唔錯喎! 不會太咸,易入口!

2019-07-24 307 浏览
❤️❤️❤️❤️朋友今日帶我地嚟依間餐廳度食飯,估唔到原來樣樣野都幾有質素!青醬大蝦意粉,意粉好q🙈🙈🙈🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽明太子海鮮pizza,不過不失😀😀😀😀特別要提及佢嘅明太子意粉 非常好食❤️❤️❤️❤️✔️👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼分量足夠,明太子醬汁亦都好濃,值得推介😀牛油果海鮮沙律,個人覺得啲菜麻麻地新鮮,可以做得更加好🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

明太子海鮮pizza,不過不失😀😀😀😀

2019-07-06 234 浏览
K11 真係一個又靚又舒服嘅商場,次次去都有唔同主題或展品,充滿住藝術氣息!經過見到間裝修唔錯嘅餐廳,食番個晚餐先室內裝修幾有格調,光猛舒服,望落整整潔潔,地方又大,坐得闊洛舒服!七彩嘅menu樣樣都好吸引呀!D set都幾抵食,最平$3xx二人餐有交易!我餓啦!揀個扒食下先!天氣熱到喊,要叫番杯野透心涼!草莓桃沙冰好香草莓嘅味道,桃味相對較淡,酸酸甜甜好開胃,冰沙入面見到打溶左嘅果肉,真材實料架!芝士洋蔥湯呀!好熱!心急飲辣到條脷焗左嘅多士,大部分索哂d洋蔥湯,仲有少少脆邊,面頭仲有滿滿嘅芝士,成件事好夾,味道好好!炸魷魚卷配黑松露醬好耐都未食過咁好食嘅炸魷魚卷,脆粉好薄,魷魚唔un,剛剛炸起好新鮮!把醬吃光光是常識吧!呢個黑松露醬越食越滋味!卡邦尼意粉醬汁口感非常creamy, 蛋味超香,再吉穿埋個流心蛋,蛋味極濃,加上芝士,煙肉呢個perfect match!成件事2個字:"濃厚!"Close up下隻溫泉蛋,流喇流喇流心喇!篤穿果下好自療香烤安格斯牛柳我叫左五成熟,切開睇到熟度控制好好,肉嫩又juicy!佢唔係一般煎嘅做法,係烤!果種少少燒焦嘅味道好香!薑味西班牙燉蛋雪糕食埋個
K11 真係一個又靚又舒服嘅商場,
次次去都有唔同主題或展品,
充滿住藝術氣息!
經過見到間裝修唔錯嘅餐廳,
食番個晚餐先

室內裝修幾有格調,
光猛舒服,望落整整潔潔,
地方又大,坐得闊洛舒服!

七彩嘅menu樣樣都好吸引呀!
D set都幾抵食,最平$3xx二人餐有交易!
我餓啦!揀個扒食下先!

天氣熱到喊,要叫番杯野透心涼!
草莓桃沙冰
好香草莓嘅味道,桃味相對較淡,
酸酸甜甜好開胃,
冰沙入面見到打溶左嘅果肉,
真材實料架!

芝士洋蔥湯
呀!好熱!心急飲辣到條脷

焗左嘅多士,大部分索哂d洋蔥湯,
仲有少少脆邊,
面頭仲有滿滿嘅芝士,
成件事好夾,味道好好!

炸魷魚卷配黑松露醬
好耐都未食過咁好食嘅炸魷魚卷,
脆粉好薄,魷魚唔un,
剛剛炸起好新鮮!

把醬吃光光是常識吧!
呢個黑松露醬越食越滋味!

卡邦尼意粉
醬汁口感非常creamy, 蛋味超香,
再吉穿埋個流心蛋,蛋味極濃,
加上芝士,煙肉呢個perfect match!
成件事2個字:"濃厚!"

Close up下隻溫泉蛋,
流喇流喇流心喇!
篤穿果下好自療

香烤安格斯牛柳
我叫左五成熟,切開睇到熟度控制好好,
肉嫩又juicy!佢唔係一般煎嘅做法,
係烤!果種少少燒焦嘅味道好香!

薑味西班牙燉蛋雪糕
食埋個甜點做結尾先,
呢個雪糕比一般杰身,
少少布丁與雪糕之間嘅口感,
而味道就係淡淡嘅薑味又似食緊燉蛋,
面頭再加上一層薄脆焦糖,
口感同味道都相當豐富!
2019-07-05 188 浏览
想搵一個地方就腳,坐得又舒服來慶祝生日而食物又要高質 尼一間西餐真係不二之選尼間特別要推介個蝦牛油果西多 真係冇得彈其次就係個沙律 分量配料都落得好足咁啱遇着OpenRice book枱仲有全單九折!搵埋一家人或者一班朋友嚟開餐呀喂😛
想搵一個地方就腳,坐得又舒服來慶祝生日
而食物又要高質 尼一間西餐真係不二之選

尼間特別要推介個蝦牛油果西多 真係冇得彈
其次就係個沙律 分量配料都落得好足

咁啱遇着OpenRice book枱仲有全單九折!
搵埋一家人或者一班朋友嚟開餐呀喂😛
2019-07-05
庆祝纪念
生日
  • 蝦牛油果法包多士
  • 三文魚沙律
2019-07-04 172 浏览
係尖沙咀行街去K-11搵食,愈上愈高層見到呢間有得食炸雞就試下~叫左一個炸雞周埋一個意大利飯,兩樣都很有質素。特別鐘意嘅係個炸雞,食落口既香脆又juicy,好好味~
2019-07-03 172 浏览
因為最近印尼工人放假,每天都要搵地方食2餐,最好係未食過的餐廳,用訂座優惠搜尋到此餐廳,到達後才發現是舊餐廳轉了手改了名,但已忘記之前的名稱。SET LUNCH 都有好多選擇,由$68至$218都有,已包餐湯及飲品,在尖沙咀來說都算合理,我點了安格斯牛肉粒牛肝菌濃汁燴飯而我太太要和風照燒雞PIZZA。沙律都係普通無特別。和風照燒雞PIZZA 係薄批,雞肉唔算多但味道都算正宗和風式,熱度夠,過了10分鐘仍然有餘溫。安格斯牛肉粒牛肝菌濃汁燴飯的牛肉粒好有咬口但夠淋,牛肝菌都算香,濃汁差少少,可以減去濃汁的名字會更加符合質素及期望。餐飲只有3種選擇,而咖啡全部都要加錢,其實可以加上美式咖啡在標準餐飲上會更好。

沙律

沙律都係普通無特別。
和風照燒雞PIZZA

安格斯牛肉粒牛肝菌濃汁燴飯

2019-07-02
2019-07-02 146 浏览
今日約咗朋友係尖沙咀行街,嚟到呢一間特色嘅餐廳,裝修單調得來不失優雅服務員親切有禮,好快就安排左個卡位俾我哋就坐。花心從來都唔係男人嘅專利呀,尤其係對住食物嘅時候呢。所以我哋選擇咗呢一個拼盤,巴馬火腿片係我嘅最愛,味道香而濃,但係吾會油膩,如果配上哈密瓜,簡直係我夢想中嘅味道。三文魚芝士卷,上面嘅蟹子作點綴,份外細心,三文魚味濃,裏面嘅芝士,啱晒我呢一個芝士控呀。仲有就係蝦牛油果法包多士,個多士脆卜卜,上面嘅牛油果味,香飄飄,而且配上蝦嘅鮮味,果然係好夾。明太子白汁鮮尤意粉,一向都鍾意明太子嘅香味,估唔到呢度都可以煮到個明太子意粉咁好食,明太子有少少辣,但係依然係我接受到嘅範圍,意粉雖然份量少左啲,但係味道勝在夠晒先,而且魷魚嘅份量好多,果然係恰到好處。西冷牛扒,好濃厚嘅牛肉味,而且肉質紮實,我選擇嘅係五成熟,裏面依然鮮嫩,而且口味濃厚,解凍足夠時間,完全唔會再有血水,入口鮮嫩,果然係有水準。
花心從來都唔係男人嘅專利呀,尤其係對住食物嘅時候呢。

2019-07-01 1178 浏览
補祝家姐生日,和妹妹約了她在尖沙咀晚飯本來預訂了另一家餐廳,但該餐廳因廚房爐具有問題而不能提供熟食輾轉之下,妹就說試試位於K11的這家餐廳啊!GOCHISO這個店名跟日文ごちそうさん (多謝款待) 的發音有點像有多謝款待的意思嗎?不過店內賣的都是西式料理沒有和風食物啊~~前菜的冷盤選了parma ham,熱食就選了香辣蕃茄濃汁煮青口還有藜麥牛油果沙律主食是溫泉蛋蒜香黑松露蘑菇鮮製意粉及芝士鮮蠔配日本產帶子燴飯我要了一瓶sangria,家姐要了無酒精的fresh strawberry mojito,妹就要了杯熱抹茶latte先來的是parma ham巴馬火腿有薄薄的幾片切得都算大片略略的鹹香味及油脂香,澆上了少許楓糖漿,帶淡淡的甜作為開胃小菜,都算不錯~香辣蕃茄濃汁煮青口,以$68的價錢來說,份量都算多!隻隻青口的肉身夠飽滿!蕃茄汁味夠香濃,帶淡淡的辣味~~青口索滿了汁,夠惹味藜麥牛油果沙律,藜麥質感軟熟除了牛油果外,還加上小蕃茄及各種豆類,增添口感的豐富度牛油果的味道夠香~整份藜麥沙律夠清新健康!溫泉蛋蒜香黑松露蘑菇鮮製意粉松露的份量都算多,再將溫泉蛋的蛋汁拌勻到意粉中,整碟意粉香氣十
補祝家姐生日,和妹妹約了她在尖沙咀晚飯
輾轉之下,妹就說試試位於K11的這家餐廳啊!

有多謝款待的意思嗎?
不過店內賣的都是西式料理
沒有和風食物啊~~

還有藜麥牛油果沙律

parma ham
先來的是parma ham
巴馬火腿有薄薄的幾片
切得都算大片
略略的鹹香味及油脂香,澆上了少許楓糖漿,帶淡淡的甜
作為開胃小菜,都算不錯~
香辣蕃茄濃汁煮青口
香辣蕃茄濃汁煮青口,以$68的價錢來說,份量都算多!
隻隻青口的肉身夠飽滿!
蕃茄汁味夠香濃,帶淡淡的辣味~~
青口索滿了汁,夠惹味

藜麥牛油果沙律
藜麥牛油果沙律,藜麥質感軟熟
除了牛油果外,還加上小蕃茄及各種豆類,增添口感的豐富度
牛油果的味道夠香~
整份藜麥沙律夠清新健康!
溫泉蛋蒜香黑松露蘑菇鮮製意粉
溫泉蛋蒜香黑松露蘑菇鮮製意粉
松露的份量都算多,再將溫泉蛋的蛋汁拌勻到意粉中,整碟意粉香氣十足!
扁意粉的質感彈牙有咬口,再加上淡淡的蒜香味
味道很好!
芝士鮮蠔配日本產帶子燴飯
芝士鮮蠔配日本產帶子燴飯
剛好有3隻蠔及3隻帶子,夠我們3姊姊分
蠔的size偏細隻,略有蠔味,但芝士味不算明顯
帶子相對的大隻,較為好吃~煎香了的帶子,質感仍然軟嫩
燴飯的汁略為多了一點點,幸而飯的軟硬度尚可!
味道不會太膩!
Sangria
Sangria,紅酒的基調,果味濃而不酸,配蘋果﹑奇異果﹑士多啤梨等各種水果
就是帶酒精的雜果賓治一樣,果香十足,味道香甜!
fresh strawberry mojito
fresh strawberry mojito,士多啤梨同樣香甜,再加上薄荷葉的清新
就只是沒有酒精味道,但都一樣好喝!
熱抹茶latte
熱抹茶latte,抹茶味尚算甘濃
奶味的調配恰好,不會過於突出!

總結來說,這家餐廳的座位都算舒適
氣氛偏向熱鬧,不屬靜靜聊天的環境
食物及飲品的質素佳
可以偶爾再來光顧啊!
而且最好是要在網上預先訂座呢~~
walk in候位的時間太長了!
2019-03-29
香辣蕃茄濃汁煮青口
藜麥牛油果沙律
Sangria
2019-06-22 165 浏览
是日約了好友到K11食飯,Gochiso係我地最愛嘅西餐餐牌選擇實在太花多眼亂,懶人之選的二人套餐包沙律、湯、主食、甜品及飲品,唔洗多諗最好!點了一份香烤西冷牛扒+和風蒜香白酒蜆意粉,比散點更化算前菜沙律份量好足,沙律菜新鮮爽脆,健康之選!洋蔥湯帶有洋蔥甜香😝😝😝😝忌廉粟米湯味道濃郁,口感creamy,完全不膩口主菜西冷牛扒點了7成熟,肉質軟熟,牛扒肉味濃郁,邪惡而細膩的油脂一湧而上,令人欲罷不能🤤🤤意粉口感彈牙,蜆肉鮮味無窮🤩是日甜品是朱古力蛋糕配士多啤梨,細細件已經好滿足!

點了一份香烤西冷牛扒+和風蒜香白酒蜆意粉,比散點更化算

前菜沙律份量好足,沙律菜新鮮爽脆,健康之選!

洋蔥湯帶有洋蔥甜香😝😝😝😝
忌廉粟米湯味道濃郁,口感creamy,完全不膩口

意粉口感彈牙,蜆肉鮮味無窮🤩

是日甜品是朱古力蛋糕配士多啤梨,細細件已經好滿足!

• 特濃南瓜粟米忌廉湯
  • 和風蒜香白酒汁蜆肉意粉
2019-06-22 160 浏览
西班牙海鮮飯(半份)($118)青口、蜆、魷魚同(半隻)蝦各3件,食食下發現其中一隻青口殼入面係無青口既。鐵盤好熱,但飯唔算好熱。按喜好將炒飯撈埋番茄醬食,海鮮味濃,但偏乾身。正常水準既西班牙海鮮炒飯。(個人口味:3.5/5)溫泉蛋煙肉芝士卡邦尼意粉($98)+百事($18)意粉比飯遲上菜。意粉面有好多芝士粉,醬汁都好多,好濃郁既芝士味。意粉軟硬適中,份量亦適中。(個人口味:3.2/5)正常水準但價錢偏貴,如果有dinner set包埋餐湯飲品感覺會開心d。地理位置方便。7點幾食完已經見到要排隊。
西班牙海鮮飯(半份)($118)
西班牙海鮮飯(半份)
(個人口味:3.5/5)

溫泉蛋煙肉芝士卡邦尼意粉($98)+百事($18)
溫泉蛋煙肉芝士卡邦尼意粉
(個人口味:3.2/5)

2019-06-18
2019-06-10 221 浏览
約了很久不見的大學同學在尖沙咀k11的Gochiso吃午飯. 我今天要試吃的是黃金四色芝士pizza.Pizza上桌的時候熱騰騰冒煙, 侍應把蜜糖伴著pizza上枱說可以澆上pizza上吃蜜糖的甘甜加上芝士濃厚的鹹味, 整個配搭剛剛好.隨餐還附送沙律和餐茶.我們試了一個稱為可可茶的飲品, 帶有一點點的可可味.我的餐$78, 連加一才不過80多元,以尖沙咀的午餐來說價錢合理!
我今天要試吃的是黃金四色芝士pizza.
蜜糖的甘甜加上芝士濃厚的鹹味, 整個配搭剛剛好.
隨餐還附送沙律和餐茶.
我們試了一個稱為可可茶的飲品, 帶有一點點的可可味.
黃金四色芝士薄餅
2019-06-08 199 浏览
與朋友好久不見,相約了在尖沙咀k11的這間餐廳晚膳,勝在地點方便,而且餐廳環境舒適,最最最重要係餐廳沒有用餐時間限制,想坐幾耐都得!所以我同朋友就揀呢度,可以慢慢談心!叫左個小食拼盤、牛肝菌濃汁意粉、水牛芝士pizza、仲有個甜品係香蕉朱古力pizza。食物黎講不過不失,唔係特別好食,但如果你唔太重視食物,反而想靜靜地搵個地方傾下計的話,呢個係一個唔錯既選擇。香蕉朱古力pizza幾好食既,值得一試。

2019-06-03
  • 香蕉朱古力披薩
2019-05-29 200 浏览
 聖誕節就快到,周圍都開始有聖誕佈置, 呢日放日同同事去左公司附近的K11提早食聖誕大餐,「GOCHISO」的環境舒適,坐位之間空間大~  今次我地2個女仔主要為它家的“芝士火鍋”而來, 先點個 “西班牙小食”開下胃, 巴拿馬火腿鹹香適中,三文魚卷精美,仲有脆脆芝士多士~ “芝士火鍋套餐”的前菜是帆立貝、鮭魚,清新開胃~ 之後到主角 “芝士火鍋”出場,濃郁的芝士湯底上面放了滿滿的黑松露, 配料非常豐富,有智利青口、烤香草雞肉、脆薯仔皮、法包粒粒、脆皮腸仔、野菜盤、腸意粉~  最愛香草雞肉,肉質非常嫩滑, 智利青口大大隻,啖啖肉~  其他配料沾上芝士味美十足~ 點品當然要點“魔法焦糖黑朱古力球”, 賣相精美,打卡一流,朱古力球裡面藏有焦糖雪糕~ 另外推介“西班牙式雲呢拿薑味燉蛋雪糕”,燉蛋雪糕的配搭非常香滑~

聖誕節就快到,周圍都開始有聖誕佈置,
呢日放日同同事去左公司附近的K11提早食聖誕大餐,
「GOCHISO」的環境舒適,坐位之間空間大~

今次我地2個女仔主要為它家的“芝士火鍋”而來,
先點個 “西班牙小食”開下胃,
巴拿馬火腿鹹香適中,三文魚卷精美,仲有脆脆芝士多士~

“芝士火鍋套餐”的前菜是帆立貝、鮭魚,清新開胃~

之後到主角 “芝士火鍋”出場,
濃郁的芝士湯底上面放了滿滿的黑松露,
配料非常豐富,有智利青口、烤香草雞肉、脆薯仔皮、
法包粒粒、脆皮腸仔、野菜盤、腸意粉~

最愛香草雞肉,肉質非常嫩滑,
智利青口大大隻,啖啖肉~

其他配料沾上芝士味美十足~

點品當然要點“魔法焦糖黑朱古力球”,
賣相精美,打卡一流,
朱古力球裡面藏有焦糖雪糕~

另外推介“西班牙式雲呢拿薑味燉蛋雪糕”,
燉蛋雪糕的配搭非常香滑~
2018-12-18
  • 芝士火鍋
  • 魔法焦糖黑朱古力球
  • 西班牙式雲呢拿薑味燉蛋雪糕
2019-05-23 246 浏览
Just a random meet with friends 朋友選左尼間,貪佢舒服又價錢又合理👍焗釀帶子大蘑菇帶子吸收了大蘑菇的香味,四人分享,意猶未盡!😬溫泉蛋煙肉芝士卡邦尼濃濃的卡邦尼芝士有點邪惡,配上滑滑的溫泉蛋口感豐富!就放肆一次吧!😂香烤明太子pizza雖然賣相普通,但配搭特別,明太子的鹹香配上煙韌的年糕,口感不錯!(日本產番薯焦)荷蘭鬆餅很有特色的甜品,pancake上有香甜軟綿番薯條,十分美味!香蕉朱古力pizza香蕉、朱古力配上雪糕,齋看賣相已經忍不住了!😍抹茶沙冰啖啖抹茶香味,感覺不太甜,如你是抹茶控必定會喜歡!
朋友選左尼間,貪佢舒服又價錢又合理👍
焗釀帶子大蘑菇
帶子吸收了大蘑菇的香味,四人分享,意猶未盡!😬

溫泉蛋煙肉芝士卡邦尼

香烤明太子pizza

(日本產番薯焦)荷蘭鬆餅

香蕉朱古力pizza
香蕉、朱古力配上雪糕,齋看賣相已經忍不住了!😍

抹茶沙冰
啖啖抹茶香味,感覺不太甜,如你是抹茶控必定會喜歡!
2019-05-21 211 浏览
lunch set有很多選擇,今次第二次來,用open rice book枱好方便。兩次下午一時到達都是坐滿人。上次試了松露菌意粉,意粉的口感很好,好濃松露和温泉蛋混合味道,好享受。今次試肉醬意粉,都十分滿意,同事叫了牛肉意式飯都好好味,但另一同事叫了pizza有点失望,個crust似麵包不似pizza, 而且料比較少。上次追加洋蔥湯,但追了多次,吃完意粉才上,所以趕時間的不要叫。還要一讚,跟餐free的水果茶,兩個同事都愛喝。

還要一讚,跟餐free的水果茶,兩個同事都愛喝。
2019-05-21