餐厅: Godiva Chocolatier (V City)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-01-24 115 浏览
佢哋嘅朱古力真係冇得彈再出名就當然係朱古力啦我哋用朱古力做嘅雪糕係好香濃好食,不過價錢都好貴,得閒經過都可以試吓佢嘅杯裝同埋新地雪糕都覺得唔錯朱古力夠香濃,而且都整得好滑
準備好未,一於嚟啲直接嘅食評啦!今次行到牛角燒肉,攞咗幾款佢哋嘅經典肉類來扺嚟,說曬,個口氣完全過癮!豬頸肉啖啖肉,咬落去嘅彈牙感覺真係正!轉下戰場,去咗Godiva試吓佢哋嘅朱古力雪糕,淨係諗起已經流晒口水!想像下啊,雙重朱古力雪糕咬落去,朱古力香味撲鼻,白朱古力幼滑得嚟,雪糕又冰凍過癮!入口即溶,藏喺嘴角嘅朱古力味足足地漫佈晒口腔,加上果仁脆筒啲酥脆口感,簡直係美味嘅絕配!食完之後,仲有份滿足嘅甘香喺唇齒間徘徊唔走,真係得意喎!各位閒時過嚟試吓,保證你都會愛上!😋🍖🍫
2023-02-15 302 浏览
食朱古力🍫就一定諗起GODIVA呢個名牌😆,GODIVA出左個黑朱古力蛋糕,上星期趁老公生日就買左黎試下,個蛋糕上加了點金箔,款式高貴簡約,蛋糕採用有黑朱古力醬、繼而下面都有住唔同口感嘅層次包括有 70%黑朱古力 Mousses、3層朱古力海棉蛋糕、榛子Mousses 同榛子脆脆底,好好味,好正🤤🤤榛子味同朱古力味好濃,好香,朱古力味係香而不漏,甜度適中,岩晒朱古力控😋,必試之選👍🏻👍🏻
庆祝纪念
生日
將近2.14 情人節,等 #朱古力控 嚟寫篇Godiva朱古力產品食評!😬🍫🤎 由於Godiva 產品唔止專門店獨市有售,一直有人話專門店與其他水貨店出售的朱古力味道會有分別,因為唔清楚朋友係咪同J妹一樣都係由Godiva專門店購入, 以下會特意列明 「購自專門店」或 「朋友送」作參考 🤎🍫 GODIVA REVIEW 🍫50% Dark Chocolate Drinks (購自專門店)甜度: 4.5/5 🍫當日餐牌顯示2種口味 (牛奶巧克力、50%黑巧克力) ,J妹怕過份甜濟,所以揀50%口味~好飲嘅~朱古力味濃,配埋cream,夠晒邪惡😝 不過原本預期50%的會有朱古力回甘,但事實味道偏甜,近似食kinda朱古力甜度,飲晒成杯會覺得過甜膩……😛反而如果你問我,嚟Godiva專門店,最鐘意邊款? 我會答 : 雪糕🍦🍫😛禮盒 16 CARRES 72% Dark Chocolate (購自專門店)甜度: 4/5 🍫好食Dark Chocolate Pearls (購自專門店)甜度: 4/5 🍫呢款暫時個人認為Godiva朱古力豆內最好食嘅口味Milk Chocolate Pearls

🍫 GODIVA REVIEW 🍫

甜度: 4.5/5 🍫

好食

Dark Chocolate Pearls (購自專門店)
呢款暫時個人認為Godiva朱古力豆內最好食嘅口味

Milk Chocolate Pearls (購自專門店)
甜度: 4.5/5 🍫
呢款甜得嚟都幾好食~

White Chocolate Pearls (朋友送)
甜度: 5/5 🍫
無影相,銀白色包裝盒,幾靚幾搶眼。 呢款朱古力豆食落係好甜…..!

禮盒 GOLDMARK Assorted Chocolate Creation (朋友送)
um….有12種口味…個人感覺都麻麻

___________

Godiva Chocolatier (V City) (屯門)
屯門屯門鄉事會路83號V City商場MTR層M-75號舖

___________
2021-12-07 293 浏览
好鐘意角落生物既我終於去左godiva買佢杯朱古力沙冰飲😎!原本想換埋環保袋或者毛巾,不過前者好似唔等使,後者又無貨🤣,所以淨係買黎飲儲下個樽仔算🤣。🔅GODIVA X 角落小夥伴 巧克力奶昔(Dark Chocolate) ($55)成$50幾蚊杯其實一啲都唔平,仲要比平時個杯係細左😂,仲要個樽係會漏瀉😐所以好彩有個袋裝住🙈(唔知係咪staff倒太滿)。味道就正常,朱古力味都幾濃。怕太甜所以叫左dark chocolate,走埋cream所以唔會好膩。💬Godiva既野飲同雪糕都中上價錢,味道係唔錯既,cp值較低,如果唔係有角落生物都未必會飲😂。

外卖自取
2020-11-18 539 浏览
GODIVA係比利時皇室御用嘅朱古力品牌,佢出品嘅朱古力真係無可挑剔。今日心情唔好,經過V City間GODIVA,忍唔住入去買個雪糕cool down一下自己。嚟到呢度,佢個Dark Chocolate Soft Serve簡直係我飛彿。香濃幼滑嘅朱古力味雪糕真係無可擴拒,入口即溶,冰涼透心。朱古力味道濃郁,而且唔太甜,滿口都係朱古力嘅香氣,雪糕面再淋上自家製嘅朱古力漿,令朱古力味更澎湃,真係好幸福,簡直愛死了。各位朱古力控,真係不容錯過!雖然,一個雪糕要$55真係唔平,但買到一份滿足感,一個好心情,值得嘅!

Dark Chocolate Soft Serve

外卖自取
Dark Chocolate Soft Serve
  • Chocolate Soft Serve
Godiva久不久便會做軟雪糕買一送一優惠,今天經過離遠見到排隊人龍,便知道優惠又來了為食的我又忍不住一齊排隊黑巧克力軟雪糕買一送一($50/2支)付款後,店員從雪糕機即製軟雪糕,淋上巧克力醬及加Godiva巧克力牌雖然人龍很長,但店員訓練有素,等了10分鐘左右便拿到手Godiva的黑巧克力軟雪糕,每一口都香濃巧克力味,微甜不苦澀,像在吃一顆顆冰涼透心的巧克力,夏天消暑一流,雖然$25一支其實也不算便宜,但物有所值
為食的我又忍不住一齊排隊

黑巧克力軟雪糕買一送一($50/2支)

雖然人龍很長,但店員訓練有素,等了10分鐘左右便拿到手

Godiva的巧克力,原產地比利時,出名非常注重品質、味道。今天我便買了一條夏威夷果仁牛奶巧克力條($45,45克)。同類型的朱古力條還有:榛子85%黑巧克力等由於我實在太喜歡吃夏威夷果仁,所以還是選了它。一試,發現朱古力味道果然很好。果仁味也很濃,大大滿足了我的食慾。不過,我認為喜歡朱古力的朋友,還是會被朱古力飲品吸引,而忽略朱古力條吧。

同類型的朱古力條還有:
榛子
85%黑巧克力等

由於我實在太喜歡吃夏威夷果仁,所以還是選了它。

一試,發現朱古力味道果然很好。
果仁味也很濃,大大滿足了我的食慾。

Godiva夏威夷果仁牛奶巧克力條
2020-05-03
海鹽焦糖雙重黑朱古力軟雪糕🍦 $50咁岩有張就黎到期既雪糕劵 又咁岩食左個季節限定口味🤣味道鹹鹹地幾特別 雪糕好滑 個cone好濃朱古力幾驚喜😍不過雪糕溶得好快 朱古力味亦都唔夠香濃突出 滿足唔到朱古力控🥺真係要我比50蚊既話就真係要諗下先~
海鹽焦糖雙重黑朱古力軟雪糕🍦 $50
咁岩有張就黎到期既雪糕劵 又咁岩食左個季節限定口味🤣
味道鹹鹹地幾特別 雪糕好滑 個cone好濃朱古力幾驚喜😍
真係要我比50蚊既話就真係要諗下先~

2019-08-10 298 浏览
Godiva 一定係食朱古力嫁啦平時鍾意食佢個雪糕之餘都好鍾意飲佢嗰個朱古力凍飲真係好濃郁嘅朱古力味 飲落去有啲似沙冰嘅感覺裏面有好多朱古力粒粒 好好味! 雖然$50一杯 但都值得既🥰🥰一望落去已經好足料 好多朱古力
Godiva 一定係食朱古力嫁啦

平時鍾意食佢個雪糕之餘
都好鍾意飲佢嗰個朱古力凍飲

雖然$50一杯 但都值得既🥰🥰
一望落去已經好足料 好多朱古力
朋友結婚,送了張Godiva $50券當餅卡給我,經過屯門Godiva見有夏日限定的白朱古力雪糕,便點了一支與女友試下。一食落口就明白點解要$50支咁貴,雪糕果真又滑又香,令人食唔停口,下次如有優惠真係可以再食下其他口味。
2019-05-05 258 浏览
夏日炎炎LUNCH時間來到Vcity Godiva,想飲一杯凍朱古力飲品。由於怕其他朱古力飲品會太苦,於是便點了藍莓白巧克力凍飲$50,希望可以用充滿莓子果味嘅藍莓白巧克力凍飲趕走悶熱天氣。店員在送上飲品時,好貼心地預備埋一張紙巾俾我,店員吱既cream好靚,加上少許朱古力醬,加一塊Godiva logo朱古力,加上藍莓白巧克力顏色好吸引夢幻, 視覺效果真是滿分😍而新鮮嘅藍莓味中和左白朱古力既甜,所以飲落比起其他朱古力口味的確無咁膩!飲到有少少朱古力碎,少許薄荷味,果味清香,可以趕走悶熱天氣。雖然賣相真係夠晒邪惡,但係飲完真係大滿足,成個人喚然一新。

藍莓白巧克力凍飲
店員在送上飲品時,好貼心地預備埋一張紙巾俾我

雖然賣相真係夠晒邪惡,但係飲完真係大滿足,成個人喚然一新
2019-05-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
藍莓白巧克力凍飲
2018-01-08 586 浏览
門口打哂蛇餅,都係見買一送一先捨得食,平時真係太貴,排左陣就買到,軟雪糕朱古力味好濃好正,雪糕好滑身同結實,質素有保證!其實25蚊枝都好貴,間唔中食一次就夠了。
行街口痕又要食零食,見到Godiva朱古力店,我唯有食杯雪糕頂下癮。揀咗比利時朱古力雪糕,因為店員介紹呢隻味係最濃朱古力味,其他的都會有啲牛奶味或者水果味,朱古力味冇咁濃。我攞住佢行咗幾分鐘之後先至坐低食,打開見雪糕都仲未溶,証明雪糕密度好足夠, 空氣量很少。吃一口,不得了,朱古力味真的非常濃郁,每一口感覺就像是在吃一粒朱古力般,沒有苦澀味,甜度較低,是我喜歡的口味,因為真正在吃的是朱古力味,太多甜味是會令雪糕失色的。這就是真正朱古力的王者,夠膽再雪糕中表現出朱古力 才是主角!

2017-12-31
2017-12-05 616 浏览
你有倒數聖誕的習慣嗎?我沒有,可對我來說聖誕確實是別具意義的日子, 由小時候可以在聖誕收到很多禮物,到現在期盼聖誕帶來不同的聚會 ,聖誕可說是個人見人愛的節日。西方人比中國人更重視聖誕節,每年 12月都會推出一系列的倒數朱古力,好讓喜歡聖誕的人,能一天一天地倒數着聖誕的來臨。聖誕倒數朱古力在外國十分流行,而在超市買裏買到的自然是童趣一點。孩童口味的卡通倒數巧克力着實吸引不了我,卻被成人口味的GODIVA限量倒數日曆朱古力打動了。只是$595的高價位實在令人為之卻步,雖然任誰都知道Godiva朱古力的身價。買入索價六百大元的名牌朱古力,只為着倒數聖誕的自High活動,着實不是本人的既有風格。但若然是作為他人的節日禮物,就是買它的冠冕堂皇的藉口了,就這樣GODIVA限量倒數日曆朱古力,成了第一份送出的聖誕禮物!而對象當然是愛吃巧克力的老公了, 雖然付款的一刻荷包是很受傷的說,但只要想到這是為搏男神一笑的禮物,也就忘了荷包的點點傷痛。Godiva的聖誕倒數朱古力($595),跟平日在Citysuper看到的聖誕倒數朱古力設計十分相似。可這Godiva的版本,藍色盒子上是由Lesley Bar
GODIVA限量倒數日曆朱古力
Godiva的聖誕倒數朱古力($595),跟平日在Citysuper看到的聖誕倒數朱古力設計十分相似。可這Godiva的版本,藍色盒子上是由Lesley Barnes(而我不知道Lesley Barnes是誰)所繪畫的色彩繽紛的插畫,盒面上有跳躍的北歐風小鹿 狐狸和小松鼠等, 這些圖案都很有聖誕氣氛。盒子頂部可拉出紅色的絲帶,懸掛在牆上,儼如一個專屬於聖誕的倒數月曆。
倒數禮盒內共有24顆GODIVA朱古力,倒數聖誕的日子隨性地排列,多了份玩味感。每天找出目標的日期,掀開一格掏出朱古力來吃,就是在倒數着聖誕節來臨。倒數活動才開始了數天,當然未能試盡所有朱古力的口味,但 看盒背上的巧克力簡介,這盒朱古力共有聖誕老人、企鵝、雪人 三款造型 分別是有白巧克力、黑巧克力、牛奶巧克力和片裝牛奶巧克力,而款式是隨機出現在不同的日曆格子當中。
【12月1日,聖誕倒數第一天】
被禮盒的 主人無聲無息地吃掉了,只知道那是片裝純牛奶巧克力,裹上紅色的插畫包裝紙,味道就跟Godiva常規的片裝巧克力無異。

【12月2日,聖誕倒數第二天】
這是一顆白澄澄聖誕老人造型的白朱古力,貫徹甜膩幼滑,內有薄薄的一層榛子軟心,就是走奶香路線的一顆。

【12月3日,聖誕倒數第三天】
這是一顆黑黝黝雪人造型的牛奶朱古力,奶香巧克力香有着很好的平衡,惜略甜,配紅茶能稍緩那份甜膩。雖然巧克力內有巧克力軟心,可可味道卻不算十分明顯,還是當成是牛奶巧克力來吃吧 !

【12月4日,聖誕倒數 第四天】
反璞歸真,反而更好。這是一顆片裝牛奶巧克力,紥實水準的片裝,幼滑度、可可香都一樣出色,由衷的讚美。除了那北歐風格,巧克力糖紙上的插畫,是真有點聖誕氣氛沒錯。
【12月5日,聖誕倒數第五天】
這是一顆......還是不告訴你了。若然你也有想送聖誕禮物的對象,不妨也加入我的倒數聖誕行列吧!
2017-12-05
GODIVA限量倒數日曆朱古力