餐厅: Godiva Chocolatier (創紀之城五期(apm))
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2015-07-02 400 浏览
本想吃個雪糕消消暑, 到Godiva走一趟結果還更差因為店員找續出問題, 提醒她後, 她竟然說“我無所謂”該分店的負責人在管理方面真是對顧客十分着數收少了一份錢也大方說無所謂得到這樣的服務, 大家認為心裏感覺如何?
本想吃個雪糕消消暑, 到Godiva走一趟
結果還更差

因為店員找續出問題, 提醒她後, 她竟然說“我無所謂”
該分店的負責人在管理方面真是對顧客十分着數
收少了一份錢也大方說無所謂

得到這樣的服務, 大家認為心裏感覺如何?
2015-06-28
2015-06-18 197 浏览
夏日炎炎,經常都會買雪糕食,今次係我第一次食godiva雪糕,雖然本人不太喜歡朱古力,但食godiva又無理由唔試朱古力,所以最後都係揀左呢個,食落雪糕質地好軟滑,毫無雜質或者粹冰粒可言,朱古力味好濃郁,尤其係d朱古力醬,食得出係高級野,而個雪糕筒又十分脆,整體黎講好正。但係都有小小要注意的地方,就係食緊o個時唔好同朋友傾計,因為個雪糕都溶得幾快,所以一定要keep住嗒,唔好俾佢停。另外,價錢都偏貴,我諗我都係等佢有promotion先會再食,但對於沒有金錢壓力的大家,必定係你地的首選。

純朱古力味雪糕
题外话/补充资料: 還有幾款口味,但我忘記了
2015-06-02
1 分钟 (外卖自取)
純朱古力味雪糕
2015-05-26 313 浏览
Godiva雪糕有牛奶味的啦自己其實一直都對巧克力味的東西不感冒,godiva的巧克力對我來說其實也沒有太特別,不過他家新出的各款甜筒雪糕真是太和心意了,甜而不膩,除了有點貴哈哈哈哈
Godiva雪糕有牛奶味的啦
2015-04-21 304 浏览
最近新出雙重朱古力雪糕 ($45) , 係黑朱古力與白朱古力紐紋雪糕.雪糕朱古力味唔算好重, 黑朱古力蓋過白朱古力味甘. 而且仲好快溶.不過質感奶味重, 軟滑口感. 最正係脆皮筒既朱古力脆粒, 好好咬, 同雪糕好夾.
雙重朱古力雪糕

题外话/补充资料: 見店內員工多啦, 但服務麻麻地. 冇咩理客人, 而且懶係快手, 我都未收起D錢, 就整好雪糕. 好快啦好叻啦. 但D雪糕勁快溶, 我急急食左2啖先冇整到成手溶雪山甘.,,,,
2015-04-14
2 分钟 (外卖自取)
雙重朱古力雪糕
2015-01-25 326 浏览
算起來,還未夠一個月就到情人節,GODIVA推出限量版朱古力,Studio Job為GODIVA設計的情人節限量版巧克力禮盒,以彩鳥、蝴蝶、羽毛、花及心形圖案併湊成浪漫畫面,最適宜送給心愛的另一半,當中共有五款不同的巧克力。中間的片裝黑巧克力是GODIVA經典口味,其他四款是心形黑巧克力、旋風黑巧克力、Volupte 72黑巧克力及軟心咖啡黑巧克力,各具風味,入口甘甜、幼滑如絲,充滿醇厚芳香的咖啡味,都只不過是$235。
心形黑巧克力
旋風黑巧克力
Volupte 72黑巧克力
軟心咖啡黑巧克力
外卖自取
吃晚飯前見人攞住杯朱古力味chocolixir,令我又好想飲返杯去甘味食完晚餐,即刻落咗去買返杯,我選了limited edition 嘅綠茶白朱古力味(走cream),當時覺得$45幾貴,但飲落就真係值。裡面好多白朱古力碎呀,有啲未完全攪碎,所以飲落有咬口或者可以啜溶啲白朱古力。唯一不足是可能冰太多,入咗三份一已經啜唔上,要等啲冰融先可以繼續飲。不過,實在太好飲,一定會再買過,下次去第二間分店試^^

2014-05-05
外卖自取
$45 (其他)
  • White Chocolate Matcha Chocolixir
2014-02-18 262 浏览
Godiva 呢間朱古力出名係尊業同尊貴,所以平時都好少食到,而今次食既分別有黑松露朱古力,甜酒朱古力,其他都唔係好記得啦。而佢地既朱古力真係好濃好純,入口好濃而且有朱古力既澀地既味,味道在口中留著,香味十足。
  • 朱古力
2013-09-14 122 浏览
埋單後到GODIVA買冰淇淋吃什麼都賣光了,只餘下2款而已也好吧,反正我貪吃...什麼都無所謂白巧克力碎 與 焦糖巧克力碎口味拿回家好好去享受這杯冰淇淋,店員有細心的包好本來就很愛吃冰淇淋,夏天就吃得更瘋狂也是家中冰櫃必備的存貨啊原以為焦糖會很甜很膩,沒想到還可以這樣的清爽濃郁的焦糖香,甜度適中!!巧克力碎還特別多,以此價格我覺得很划算耶清香的白巧克力,是老妹說讚的2款都做得很棒,讓我更想嚐嚐其他口味不知還有緣買到嗎?!
埋單後到GODIVA買冰淇淋吃
什麼都賣光了,只餘下2款而已
也好吧,反正我貪吃...什麼都無所謂
白巧克力碎 與 焦糖巧克力碎口味
拿回家好好去享受這杯冰淇淋,店員有細心的包好
本來就很愛吃冰淇淋,夏天就吃得更瘋狂
也是家中冰櫃必備的存貨啊
原以為焦糖會很甜很膩,沒想到還可以這樣的清爽
清香的白巧克力,是老妹說讚的
2款都做得很棒,讓我更想嚐嚐其他口味
不知還有緣買到嗎?!
2012-10-28 91 浏览
之前聽朋友講話出左咖啡味,路過諗住去試,點之觀塘呢間話佢地唔出,有D失望退而求其次叫左薄荷味走CREAM。保持水準,唔太甜,薄荷味都幾FRESH。不過走左CREAM睇落好似少左D。

不過走左CREAM睇落好似少左D。
2012-10-26
5 分钟 (外卖自取)
$35.1
用餐优惠
  • 朱古力
2012-08-06 76 浏览
諗住飲一值無機會試既Godiva凍朱古力飲品,但原來九龍灣分店係搬左位之後,未有飲品賣,要再兩星期後先會有於是係黎apm飯後點左一杯milk chocolate飲品,佢話咖啡味係新出既,但都係最想試牛奶朱古力店員用左大概5分鐘時間即沖左一杯,飲品十分夠冰凍,即使用俾既紙巾包住左個杯都覺得好凍飲落十分冰凍可口,唔會太甜,飲到有一小粒一小粒既碎冰加埋香滑既CREAM,加埋淋係上面既朱古力都幾好飲不過如果擺耐左既話,杯朱古力會好甜,要快啲飲呀
諗住飲一值無機會試既Godiva凍朱古力飲品,
佢話咖啡味係新出既,但都係最想試牛奶朱古力

店員用左大概5分鐘時間即沖左一杯,

飲品十分夠冰凍,即使用俾既紙巾包住左個杯都覺得好凍
飲落十分冰凍可口,唔會太甜,
飲到有一小粒一小粒既碎冰
加埋香滑既CREAM,加埋淋係上面既朱古力都幾好飲
milk chocolate
不過如果擺耐左既話,杯朱古力會好甜,要快啲飲呀
题外话/补充资料: 會員有9折優惠
2012-08-05
8 分钟 (外卖自取)
$35.1
milk chocolate
2011-12-29 23 浏览
十一月中旬‧晴收到Godiva店方邀請去了他們為了全新推出的巧克力甜點杯(Parfait Chocolats)而設的晚宴,不到幾天就收到他們送來一堆Parfait Chocolats了。用了幾天時間去試勻了不同的味道,然後將餘下的統統拿去飯局跟食友們分享(大家想試,再來找我!)。一路下來,也得到一點民意調查。當中最受歡迎的還是兩款牛奶巧克力的Parfait Chocolats。近鏡有巧克力碎在表面的是Parfait Pain d’Epice,雖然以牛奶巧克力做外層,但內餡是85%的巧克力醬及榛果蓉,香甜的表面還有甘苦的可可味道襯托,不少朋友也喜歡。另一款沒有巧克力碎在表面的就是內餡是香草白巧克力醬的Parfait Eclar,幾時云呢拿的味道跟巧克力都是最佳拍檔。大家也可試試。
十一月中旬‧晴

大家也可試試。
夜宴
最愛
宵夜
用餐优惠
試食活動、團購、信用卡優惠、其他
夜宴
最愛
2011-04-21 56 浏览
常常路過此店,一值都唔捨得入去幫襯,因某位同事升職,今日買了這店嘅片裝朱古力請我哋食,所以終於有機會一試。同事買了幾款味道,分別有85%、72%、50%純朱古力同牛奶朱古力給我哋選擇,我揀了72%嚟食,朱古力味香濃,質感尚算幼滑,甜度適中,苦中一點甜,覺得幾啱自己口味。價錢方面就唔係太清楚,不過都知平極有限,我估最少要十元一塊,自己就唔係太捨得買,所以今次真係好多謝這位同事請我食了。
2011-04-21
2011-02-24 88 浏览
近來收的禮物,好幾份都是朱古力,要排期品嚐,皆因健康問題,不可以放肆。情人節的第二天,年輕仕女送來這盒Godiva 朱古力,是來自比利時的名牌,受寵若驚,心知是對長輩的敬意,自然不會意亂情迷,所「驚」的是要年輕人破費,感到不好意思,現今謀生不易,應慳則慳才對。這盒朱古力用其店舖的 Burgundy 酒紅色紙抽袋載好並封口,顏色高貴而帶傳統節日氣氛,一盒十六粒的方形朱古力,50%的 Dark Cocoa,會比70% Dark 的苦味略輕,放入口中,不一會便慢慢溶掉,可可的香味充斥整個口腔,牛奶味不重,甜度亦不高,很適合我這年紀的人。

Burgundy紅色的紙抽袋
一盒十六粒
50% cocoa
Burgundy紅色的紙抽袋
一盒十六粒
2011-01-19 39 浏览
十二月上旬.晴都說最近跟幾個朱古力大牌子拉上了親密關係,當中最密切的是Godiva了。被邀請出席了其為新年推出的新款朱古力的發佈會,率先試吃了朱古力大師為兔年設計的新味道。就是混合了薑味及綠茶味道的朱古力餡,外邊就是66巴仙的牛奶朱古力。配合玉兔外型,吃起來就是甜美。可以一試的。
十二月上旬.晴

可以一試的。

兔年新味道,值得一試!
其他
兔年新味道,值得一試!