2025-02-13
今日嘅經歷真係go nuts😡特別係撞正渣打馬拉松攞選手包嘅日子,周圍都係人,餐廳都爆滿。我哋大約8:15pm去到一間餐廳,有個女職員叫我哋喺旁邊等,話last order係9pm,但佢嘅語氣已經有啲悔氣,好似唔多歡迎我哋咁。我哋心諗,既然仲有時間,就等吓啦。點知等到8:40pm,終於有位坐低,但突然有個男職員走過嚟話廚房已經做唔切,唔再接單。我真係想爆粗,咁點解唔早啲截單叫我哋唔好等?大佬呀,果度啲餐廳好多都係9點last order,結果我哋等到最後咩都冇得食,真係火都嚟埋!呢間餐廳平時冇咩人食,啲職員態度好似好好,但一多人少少就即刻變臉,服務態度差到不得了。管理層明顯冇做好安排,廚房同前場完全冇協調,客人等咗咁耐先話做唔切,真係好離譜。如果餐廳連基本嘅服務同管理都做唔好,咁點樣留住客人?希望佢哋真係要好好檢討下。