4天前
同屋企人黎食地道嘅韓國料理,特別係佢哋嘅部隊鍋,絕對值得一試。📍部隊鍋 (Budae Jjigae)部隊鍋嘅湯底香濃,仲有微微嘅辣味,湯裡面有香腸、午餐肉、焗豆、麵同年糕等多樣食材,特別係年糕,咬落去彈牙,吸收咗湯汁嘅精華。📍果味醬油蒜香烤雞 (無骨)雞肉質鮮嫩,果味醬油嘅調味令雞肉更加甜香,外皮微脆,裡面保持住多汁,口感好平衡。蒜香味輕輕透出,會一啖接一啖咁食📍韓式雞蛋卷包裹著黃瓜,醃紅蘿蔔,餐肉,海苔和芝士。外層金黃,裡面柔軟滑嫩,蛋香味濃郁,好似韓式紫菜包飯咁📍檸檬特飲檸檬特飲酸甜比例啱啱好,清新爽口,檸檬片清新嘅滋味,可以中和一下成餐飯既口感店內燈光柔和,牆上熊貓既擺設,俾人一種輕鬆自在嘅感覺,仲好岩帶埋小朋友黎一齊食飯。🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹#Goobne Chicken荃灣楊屋道1號荃新天地地下G29號舖🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
📍部隊鍋 (Budae Jjigae)
📍果味醬油蒜香烤雞 (無骨)
📍韓式雞蛋卷
📍檸檬特飲