2025-01-13
琴晚係我首嘗荷蘭菜,原來荷蘭人傳統比較喜歡以小食🧆配上烈酒🥃!而且餐廳設計都非常有心思,有三幅大壁畫都係展示荷蘭嘅靚靚風景,真係望到我都好想去荷蘭旅行😍老闆娘同老闆都非常熱情親切;同我哋傾計講解荷蘭嘅飲食文化!我哋就聽佢嘅建議,叫咗2️⃣款小食同埋2️⃣杯飲品:🍔Mac Hot Dog 巨無霸熱狗 $98- 有煙熏香腸、Mac、培根同芝士,Hot Dog係Home make嘅, 份量十足又好味!🍖Chicken Wing 辣味雞翼 $78- 雞翼一份有六隻,仲配上cajun 嘅辣粉,有少辣好滋味!🌟老闆娘仲同我講原來所有小食都係荷蘭空運過嚟嘅食材,係度真係可以食到荷蘭嘅風味!🥃Passion Negroni $108 - 有足3 shot Gin, red vermouth, campari 溝埋一齊,再加orange peel掛邊,口味獨特、酒味初入口時非常strong,但飲耐左就不容易入口好多,係可以細細品嘗,同朋友傾計嘅良伴!🍸Ocean Blue $78- 成杯嘢飲同個名一樣,係一杯藍色嘅海洋,超靚打卡一流📸!飲品將Pinapple、Butterfly Pea、blue curaca
老闆娘同老闆都非常熱情親切;同我哋傾計講解荷蘭嘅飲食文化!
我哋就聽佢嘅建議,叫咗2️⃣款小食同埋2️⃣杯飲品:
🍔Mac Hot Dog 巨無霸熱狗 $98
🍖Chicken Wing 辣味雞翼 $78
🥃Passion Negroni $108
🍸Ocean Blue $78
- 成杯嘢飲同個名一樣,係一杯藍色嘅海洋,超靚打卡一流📸!飲品將Pinapple、Butterfly Pea、blue curacao、 sprite mix係一齊,冇酒精!味道有啲甜,但係飲落好舒服!我相信一定係無酒精女士嘅最愛💕