2024-02-29 41 浏览
之前朋友黎試過話好好食,今次一於同朋友黎食lunch,餐廳環境走白色裝潢,加上大型玻璃透光度十足! 牛油南瓜雞肉意大利飯 90意大利飯粒粒分明,加入南瓜雞肉香甜有咬口,清清地好岩女仔食慢煮蕃茄手撕牛溫泉蛋意粉 85手撕牛入味,慢煮蕃茄醬汁酸酸甜甜好開胃,加入溫泉蛋更惹味,意粉煮得岩岩好是日濃湯濃湯係栗米湯,粒粒栗米好好味,值得一試AmericanoHojicha latteAmericano口感清爽,有助解膩,焙茶果杯好高質,焙茶味香濃,入口順滑大滿足

牛油南瓜雞肉意大利飯 90
意大利飯粒粒分明,加入南瓜雞肉香甜有咬口,清清地好岩女仔食

慢煮蕃茄手撕牛溫泉蛋意粉 85

是日濃湯
濃湯係栗米湯,粒粒栗米好好味,值得一試

Americano
Hojicha latte
2024-02-28 28 浏览
炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉💰202原塊明太子上碟令大鄉里既我地都哇出聲🤩所以大家想意粉有幾濃味香口可以自行調配個明太子😜整體好食到平時小鳥胃既朋友默默清盤呢🤭慢煮安格斯封門柳配阿根廷青醬加炸薯條💰299首先上枱見到份量十足已經開始擔心會唔會食唔曬🥹封門柳顏色粉嫩🤤但因為本人食開三成熟所以其實擔心過會唔會太熟😳但果然‼️有時係要相信餐廳既眼光~食落口感係岩岩好🤣🤣🤣🤣青醬同蒜頭為封門柳既味道錦上添花,十分推薦💯因為係點dinner set既原因💁🏻‍♀️餐廳會配埋餐湯、前菜、餐茶同甜品餐湯當晚係蘑菇湯🍄蘑菇打得非常綿滑,配上點點黑松露油點綴,🤤朋友飲完一啖已經忍唔住要讚嘆聲好飲喎🤭前菜係正常既蔬果沙律💁🏻‍♀️但我地加咗35蚊要咗煙三文魚他他一款比我大讚既他他~不過強烈店主將佢加大化可以比我單點‼️真係好中意呢🥹甜品當晚係earl grey panna cotta,茶味奶香岩岩好,甜度唔高好岩女生~仲有一球雪糕呢😍餐廳係大廈內,位於時代廣場同希慎中間,整體格調米白色為主😙比人一種非常cozy舒適既感覺,而且店員都好可愛🤪價格相宜,絕對會encore🥳
炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉💰202
原塊明太子上碟令大鄉里既我地都哇出聲🤩
所以大家想意粉有幾濃味香口可以自行調配個明太子😜
整體好食到平時小鳥胃既朋友默默清盤呢🤭

慢煮安格斯封門柳配阿根廷青醬加炸薯條💰299
首先上枱見到份量十足已經開始擔心會唔會食唔曬🥹
但果然‼️有時係要相信餐廳既眼光~食落口感係岩岩好🤣🤣🤣🤣
青醬同蒜頭為封門柳既味道錦上添花,十分推薦💯

餐廳係大廈內,位於時代廣場同希慎中間,整體格調米白色為主😙
比人一種非常cozy舒適既感覺,而且店員都好可愛🤪
價格相宜,絕對會encore🥳
用餐优惠
試食活動
2024-02-27 25 浏览
慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條 $299封門柳份量好多🤩熟度剛剛好,好質好嫩滑食落肉味超濃,油脂較少配上青醬提鮮😗炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉 $202幾欣賞北海道帶子👍非常鮮甜而且厚切有微微嘅焦香明太子醬汁較多,味道creamy飲品可升級至任何熱飲($10)或 凍飲($15)抹茶拿鐵🍵造型超靚💚💚💚抹茶味濃,仲有少少抹茶嘅顆粒感奶味唔算好重焙茶拿鐵☕️比較少餐廳有呢個選擇😗焙茶香氣味道濃奶同茶嘅比例剛剛好👍而且唔會太甜😁意式奶凍佐雪糕奶凍係伯爵茶味同樣茶味好濃😍😍不過份量就比較少大杯啲就好喇 真係唔夠喉😋😋Groovy (銅鑼灣)銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室
慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條 $299
封門柳份量好多🤩

熟度剛剛好,好質好嫩滑
食落肉味超濃,油脂較少
配上青醬提鮮😗

炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉 $202
幾欣賞北海道帶子👍
非常鮮甜而且厚切

有微微嘅焦香
明太子醬汁較多,味道creamy

飲品可升級至任何熱飲($10)或 凍飲($15)
抹茶拿鐵🍵
造型超靚💚💚💚
抹茶味濃,仲有少少抹茶嘅顆粒感
奶味唔算好重

奶凍係伯爵茶味
同樣茶味好濃😍😍
不過份量就比較少
大杯啲就好喇 真係唔夠喉😋😋

Groovy (銅鑼灣)
銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室
2023-10-28
等候时间
10 分钟 (堂食)
喺銅鑼灣,親民又好用心經營而屹立不到嘅小店真係寥寥可數,好彩前幾日又搵到多一間💛叫咗兩個dinner set💁🏽‍♀️🍴前菜➿素食雜果沙律 好耐冇食過跟餐嘅沙律🥗 有咁多款嘅水果,有好時令嘅柑🍊 士多啤梨🍓 亦都有藍莓🫐 青瓜🥒 fresh! ➿是日濃湯當日餐湯係粟米湯🌽 啖啖都係粟米蓉,飲得出係自家製嘅~ 🍴主菜➿慢煮安格斯封門柳配阿根廷青醬&炸薯條 ($299)封門柳係相連橫膈膜嘅肌肉,因為較少活動,所以肉質柔軟🥩 而用慢煮嘅方式處理,保留到肉質軟腍嘅特性👍🏼 本身肉味濃厚嘅封門柳,配上青醬嘅草香同微酸調和,又令味道上有啲變化~➿炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉 ($202)🐟:十分有驚喜嘅一道菜,大大粒帆立貝食起嚟好鮮~ 平時食意粉最怕煮得太生,或者太淋,呢度啱啱好,配上啖啖明太子,真係好舒服~(佢話呢個係連登仔嘅術語🤣)🍴甜品➿意式奶凍佐雪糕 本身對於跟車嘅甜品冇咩特別期望😛 覺得佢係一個好重奶味嘅甜品🍮 點知食落發現佢係一個勁香Earl Grey味嘅奶凍,實在唔可以錯過☺️➿ 𝑩𝒂𝒔𝒒𝒖𝒆 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆 (+$20)睇色澤就知道佢係非一般嘅巴斯克蛋糕🍰 原來店長仲加咗焦糖

叫咗兩個dinner set💁🏽‍♀️
🍴前菜
➿素食雜果沙律

➿是日濃湯
當日餐湯係粟米湯🌽 啖啖都係粟米蓉,飲得出係自家製嘅~

🍴主菜
➿慢煮安格斯封門柳配阿根廷青醬&炸薯條 ($299)

➿炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉 ($202)

🍴甜品
➿意式奶凍佐雪糕

➿ 𝑩𝒂𝒔𝒒𝒖𝒆 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆 (+$20)
睇色澤就知道佢係非一般嘅巴斯克蛋糕🍰 原來店長仲加咗焦糖入去,令到蛋糕嘅味道唔係淨係得芝士嘅味道咁單一👍🏼

➿ 𝑴𝒂𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 (+$10)
➿ 𝑯𝒐𝒋𝒊𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 (+$10)
因為坐近廚房,所以見到製作過程😛 兩杯茶飲真係過程用到茶筅去攪拌而成👍🏼 欣賞欣賞!焙茶味道相對甜度低啲~
【銅鑼灣 ⋄全新高質樓上Cafe】 🍽 Groovy📍銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室銅鑼灣鬧市隱藏高手 是小編最近吃過最有驚喜的Cafe✨新開的「Groovy」主打西式料理、咖啡和自家製甜品🍰室內採用簡約北歐設計 柔和燈光給人一種溫暖舒適的感覺私心推薦炙燒北海道帶子蒜香明太子扁意粉 賣相精緻😍北海道帶子輕輕炙燒後更香口 加入原條明太子 十分足料另外慢煮安格斯封門柳有驚喜 配上阿根庭青醬很惹味👍🏻Dinner Set包括前菜、餐湯、甜品和飲品 性價比很高!建議大家+$20升級甜品 Basque Cheesecake 充滿焦香飲品水準也很高 點了Hojicha Latte和Americano也不錯真是一間隱世高質小店 每道菜都能感受到廚師的心思🫶🏻⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ❝我地食咗咩? ت ❞ ☞ Mentaiko Garlic Linguine w/ Hokkaido Scallops (Set) $202☞ Angus Hanging Tender w/ Chimichurei Sauce & Fries $237☞ S
【銅鑼灣 ⋄全新高質樓上Cafe】
🍽 Groovy
📍銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室

銅鑼灣鬧市隱藏高手 是小編最近吃過最有驚喜的Cafe✨
新開的「Groovy」主打西式料理、咖啡和自家製甜品🍰
室內採用簡約北歐設計 柔和燈光給人一種溫暖舒適的感覺

☞ Smoked Salmon Tartare +$35

☞ Basque Cheesecake +$20

☞ Hojicha Latte +$10
☞ Iced Americano $38
⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄
2024-02-27 17 浏览
時代廣場後面有間樓上小店真係低調到好難發現 樓下都招牌都唔覺有但真係超級有誠意同高質 推介比大家♥︎𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐒𝐞𝐭 𝐌𝐞𝐧𝐮 前菜素食雜果沙律 / 煙三文魚他他+𝐡𝐤𝐝𝟑𝟓兩款前菜都加入生果 味道好清新煙三文魚他他拌入洋蔥习草等 仲有檸檬汁調味是日濃湯飲到粒粒粟米蓉既湯 口感濃稠好足料主菜慢煮香料油封豬鞍配西班牙紅椒果仁醬炸薯條 𝐡𝐤𝐝𝟐𝟖𝟖估唔到豬都可以煮到咁腍 仲要好厚切 真係好出色炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉 𝐡𝐤𝐝𝟐𝟎𝟐呢個意粉都好吸引 刺身級既帶子大粒鮮甜除左頂層果舊明太子夠哂誠意意粉既明太子醬仲加入蒜蓉 令個醬更香自家製甜品咖啡奶凍好滑 仲配埋冰凍雲尼拿雪糕真係一個簡單得黎又好好既配搭𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐠𝐫𝐚𝐬𝐬 & 𝐆𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐓𝐞𝐚每位仲會跟一杯飲品 夜晚唔想飲咖啡可以揀茶
時代廣場後面有間樓上小店

真係一個簡單得黎又好好既配搭

𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐠𝐫𝐚𝐬𝐬 & 𝐆𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐓𝐞𝐚
每位仲會跟一杯飲品 夜晚唔想飲咖啡可以揀茶
2024-02-25 16 浏览
之前喺OpenRice 見到有人話呢間封門柳好食,食左幾次真心推介👍🏻今晚又叫左dinner set,沙律依舊高質,新鮮,配多款生果,藍莓🫐,士多啤梨🍓,橙🍊,提子🍇,醬唔會過多,整體酸酸甜甜好開胃🤤是日餐湯,椰菜花湯,濃而不膩,唔會太鹹,調味剛剛好👍🏻主菜慢煮封門柳,第一次食嘅時候真係驚為天人😱封門柳好粉嫩,又稔又入味,今次依然keep到水準😋青醬帶微辣幾惹味甜品Earl grey panna cotta,Earl grey味道幾突出飲品今日揀咗洋甘菊茶,很香👍🏻個人比較喜歡dinner配青醬嘅封門柳,不過今次嚟加左少少🤏🏻價🥲

是日餐湯,椰菜花湯,濃而不膩,唔會太鹹,調味剛剛好👍🏻

飲品今日揀咗洋甘菊茶,很香👍🏻

2024-02-25
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條
  • 素食雜果沙律
當日我哋晚市去到,平日夜晚都比較靜,可能始終係樓上鋪,只有兩台客🙈晚餐Menu嘅選擇唔算好多,試左封門柳同埋明太子意粉,都係餐廳比較熱門嘅items😋🥩慢煮安格斯封門柳配阿根廷青醬及炸薯條($299)套餐包咗湯、沙律、甜品同飲品,性價比頗高🤗而且睇得出食物製作用心🫶🏻沙律🥗非常新鮮,而且擺碟睇得出好有心機☺️安格斯封門柳肉味極濃😍份量亦唔少,配埋個阿根廷青醬,兩樣嘢都算重口味,但係夾既😚🍝 炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉($202)好少見到明太子意粉除左個醬,足足有一大條明太子係面😍雙重明太子呢個配搭令到成個意粉更加有口感😆作為明太子控一定唔可以放過😂最後甜品係一個意式果凍佐雪糕😚🍨伯爵茶味幾重☺️配埋雲呢拿雪糕同埋少少朱古力醬喺面超級夾😍

🥩慢煮安格斯封門柳配阿根廷青醬及炸薯條($299)
素菜雜果沙律

沙律🥗非常新鮮,而且擺碟睇得出好有心機☺️
慢煮安格斯封門柳配阿根廷青醬及炸薯條

🍝 炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉($202)
炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉

最後甜品係一個意式果凍佐雪糕😚🍨
伯爵茶味幾重☺️配埋雲呢拿雪糕同埋少少朱古力醬喺面超級夾😍
意式果凍佐雪糕
慢煮安格斯封門柳配阿根廷青醬及炸薯條
炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉
意式果凍佐雪糕
2024-02-14 18 浏览
又係一月一次約好朋友相聚時刻相約銅鑼灣樓上小店貪佢夠靜,可以暢所欲言🤭Groovy座位不多,位處銅鑼灣心臟地帶好就腳,Set Dinner有齊前菜、餐湯、主菜、飲品及甜品,好豐富夠滿足!一人點一個餐,慢煮香料油封豬鞍配西班牙紅椒果仁醬配炸薯條,豬鞍啖啖肉,煮得剛剛好,軟硬適中,配合醬料味道甜甜地,好易入口唔錯!炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉,輕炙北海道帶子,大大粒鮮味十足,大大塊的明太子溝埋醬料好creamy,仲有點點辣味,味道一流,自家製夠特別唔係周圍都食到👍🏻飲品我地兩個都揀左檸檬薑茶,冬天飲啱哂!另外甜品是意式冷凍雪糕,唔係一般雪糕,食完雪糕仲可以嘆埋個果凍,果凍好滑又唔會太甜,啱哂我!小店人手有限,所以點菜後都要等一段時間,但好東西就是要慢慢煮先夠入味,整體來講都相當滿意,支持小店,加油💪🏻
又係一月一次約好朋友相聚時刻
相約銅鑼灣樓上小店
貪佢夠靜,可以暢所欲言🤭

2024-01-18
2024-02-06 27 浏览
銅鑼灣高質西餐廳!想食記得要book枱呀!慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬+炸薯條因為慢煮,所以肉汁鎖住咗係入面,嫩滑得黎肉味仲好濃,阿根廷青醬酸酸地可以解油膩感,絕對係我食過其中最好食嘅牛肉極濃海膽扁意粉完全對得住極濃呢個銜頭,海膽味濃得黎仲帶啲甜味,而面頭個海膽亦都好新鮮,食得出甘甘甜甜,個汁亦都唔會好少,食到最後仲有好多汁撈埋個麵一齊食,好滿足!Set仲包埋前菜沙律同埋甜品,呢個價錢呢個味道可以話係抵食!
銅鑼灣高質西餐廳!想食記得要book枱呀!

慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬+炸薯條

極濃海膽扁意粉

今日食左間銅鑼灣既樓上cafe d野異常地好食,好有驚喜,絕對感覺到 廚師係真係有Heart去烹調每一道度菜,雖然裝修同地點不起眼,但如果你地經開銅鑼灣絕對可以一試!炙燒北海道带子配蒜香明太子扁意粉 $140這道菜是我個人的最愛,將北海道帶子炙燒至微焦,表面帶有炭香,內裡仍然鮮嫩彈牙。仲有有原條明太子,配上帶子一起進食, 鮮味絕對震撼你的味蕾 ,扁意粉則是用蒜香明太子醬拌勻,味道濃郁,帶有微辣和魚子的鮮甜。這道菜的醬汁十分濃稠,與帶子和意粉的口感相襯,是一道令人回味的美食慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條 Set $299 包括素菜雜果沙律+10熱飲+$15凍飲甜品這道菜是店內的招牌,用慢煮的方式將安格斯牛肉煮至軟嫩多汁,再配上阿根庭青醬,增添了香草的清新味道。炸薯條則是外脆內軟,鹹香適中,是一道不錯的配菜。這道菜的份量十分足夠,肉質也很高質,值得一試。意式奶涷佐雪糕由淡忌廉、牛奶、糖和魚膠粉煮成,然後放入雪櫃凝固。奶涷的質感滑嫩,口感清爽,配上香草雪糕,食唔停口

炙燒北海道带子配蒜香明太子扁意粉 $140

慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條 Set $299

包括
+10熱飲+$15凍飲
甜品

意式奶涷佐雪糕

2024-02-04 12 浏览
估唔到銅鑼灣都有咁高質素嘅樓上Cafe,可以靜靜地傾下計,食物仲幾好食!夜晚有set食,有前菜、餐湯、主菜、甜品同野飲,好豐富!前菜係沙律黎,有生果、青瓜、蕃茄同菜醒芝麻醬,清新得黎又酸酸甜甜咁,好開胃今次個餐湯係椰菜花湯,入口順滑濃郁,又夠健康主菜揀左炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉($202),無諗過有原條明太子,撈埋落意粉味道真係出好多,明太子嘅鹹香味濃郁,同蒜味配合得好好仲叫左慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條($237),肉質鬆軟嫩滑,肉味好濃,個醬酸酸地中和油膩甜品係意式奶凍佐雪糕,奶凍好滑帶淡淡伯爵茶香,加埋雪糕食口感豐富飲品就送Americano/tea,加左$10飲Hojicha Latte ,茶味都好香又唔會太甜,拉花仲好靚!今餐好滿足!

夜晚有set食,有前菜、餐湯、主菜、甜品同野飲,好豐富!

今次個餐湯係椰菜花湯,入口順滑濃郁,又夠健康

今餐好滿足!
2024-02-03 22 浏览
喺銅鑼灣搵到間幾高質嘅西餐小店「Groovy」🧐.慢煮安格斯封門柳配阿根廷青醬&炸薯條🥩封門柳煮至5成熟🔥外啡內粉嫩😍而且非常厚身,比較有咬口同肉汁😆肉味香濃😛同青醬十分夾👍🏻附有雜菜🥕烤蒜🧄同薯條🍟.炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉🍝層次分明😉有紫菜、原條明太子🧡帶子🐚帶子灸燒後依然嫩滑香甜🤤意粉用上明太子同蒜蓉調味,味道鹹鮮💯.素食雜果沙律(2客)🥗除咗沙律菜🥬仲有橙🍊藍莓🫐車厘茄🍅士多啤梨🍓青瓜🥒加埋酸甜嘅沙律醬😝清新又開胃.是日餐湯(2客)🥣今次係粟米湯,粟米香甜🌽陣陣忌廉奶香😗口感Creamy.意式奶凍佐雪糕(2客)🍨朱古力醬🍫雲呢拿雪糕🍦再配搭伯爵茶奶凍🍮伯爵茶清香茶味突出😋奶凍質感滑嫩.Macha Latte🍵抹茶少少回甘☺️同牛奶好夾🥛.Hojicha Latte🫖焙茶香濃順滑😌同時又有奶香
喺銅鑼灣搵到間幾高質嘅西餐小店「Groovy」🧐
Macha Latte🍵抹茶少少回甘☺️同牛奶好夾🥛
Hojicha Latte🫖焙茶香濃順滑😌同時又有奶香
  • 炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉
  • 慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條
  • 素食雜果沙律
  • 慢煮安格斯封門柳配阿根廷青醬&炸薯條
平時早放工都會去銅鑼灣嘅餐廳食晚飯放鬆一下,呢間餐廳地方闊落,坐得好舒服.前菜是 素食雜果沙律 🥗開胃的素食沙律,豐富多彩的雜果搭配新鮮蔬菜,一口咬下去彷彿在口腔裡綻放出一朵美麗的花朵。清新的沙律醬帶來淡雅的風味,讓人在開始美食之旅時感受到一陣清新。主菜是 慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條 🍖🍟 這一道主菜帶來了肉質的極致享受,慢煮的安格斯封門柳質地鮮嫩多汁,每一口都是滿滿的幸福感。搭配阿根庭青醬,獨特的香料風味,讓肉的美味更為突顯。脆口的炸薯條更是絕佳的搭配,增添了口感的層次。炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉 🍝🍣 這道主菜展現了廚師的巧思,炙燒的北海道帶子外酥內嫩,搭配蒜香的明太子扁意粉,層次豐富的風味令人難以忘懷。帶子的鮮味和明太子的微辣交融在一起,完美交融。美味極了。甜品是 意式奶凍佐雪糕 🍨 一啖奶凍嘅濃郁牛奶香氣同雪糕交融,彷彿係品嚐緊幸福。呢款意式奶凍佐雪糕唔單止係味覺享受,更係今餐飯嘅完美結尾。 晚餐嘅菜式唔單止味道驚艷,而且視覺都有不俗嘅享受。每一道菜都反映咗廚師高超嘅廚藝同用心,令整個用餐體驗難以忘懷。 Groovy地址 銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室Ro
前菜是 素食雜果沙律 🥗
主菜是 慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條 🍖🍟
甜品是 意式奶凍佐雪糕 🍨

Groovy

地址
銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室
Room C, 3/F, Po Ming Building, 2-6 Foo Ming Street, Causeway Bay
2024-01-28 11 浏览
🌟 今日朋友帶我到銅鑼灣搵食,係一間樓上餐廳,門口細細的沒大期望,誰知無期望之下驚喜好大。***** ***** ***** ***** *****我order左一個店內最熱門意粉:🍝封門柳意粉$132賣相好特別,封門柳非常軟腍,原隻流心蛋撈意粉小小香葉碎已經好味,咁高質好味真係性價比高.另外+$10有新解羅馬菜沙律🥗☕️Americano 咖啡味一流,好濃香,非一般咖啡嘅香味,可以好快速飲曬。☕️Mocha 濃香朱古力味,完全無奶蘇味,又唔會太甜,好正。整體來講,此餐廳外型好一般,但內容好精彩,價錢又公道,午市無收加一,一定會再回訪。

***** ***** ***** ***** *****

我order左一個店內最熱門意粉:

🍝封門柳意粉$132

另外+$10有新解羅馬菜沙律🥗

☕️Americano
咖啡味一流,好濃香,非一般咖啡嘅香味,可以好快速飲曬。

☕️Mocha
濃香朱古力味,完全無奶蘇味,又唔會太甜,好正。