餐厅: HABITŪ table (美麗華廣場1期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: HABITŪ table (美麗華廣場1期)
资讯:

2020-09-28 330 浏览
其實本來係去LuLu cafe 㗎身為鍾情LuLu豬嘅我卒之可以去潮聖點知🥴..........我以為係cafe嚟嘅,原來係喜茶D朋友😑好失望吖,然後就去左隔離塲開餐我叫左炸魚薯條同心太軟仲有沙律明明甜品話要等四個字,點知同炸魚薯條一齊上😑唯有食左甜品先啦,其實心太軟黎嘅時候已經溶咗一半,唯有食先啦然後令到個炸魚薯條攤凍都變成麻麻地仲有個沙律不知所終🥴都費事追可能因為疫情,人手極小叫兩樣野都只記得攞一樣服務態度唔差,但就係叫要叫幾次😅所以我下次唔會幫襯🙈後話:個心太軟係OK嘅,係雪糕溶咗麻麻地
其實本來係去LuLu cafe 㗎
身為鍾情LuLu豬嘅我
卒之可以去潮聖點知🥴..........
我以為係cafe嚟嘅,原來係喜茶D朋友😑
好失望吖,然後就去左隔離塲開餐
我叫左炸魚薯條同心太軟仲有沙律
明明甜品話要等四個字,點知同炸魚薯條一齊上😑
然後令到個炸魚薯條攤凍都變成麻麻地
仲有個沙律不知所終🥴
都費事追
可能因為疫情,人手極小
叫兩樣野都只記得攞一樣
服務態度唔差,但就係叫要叫幾次😅
所以我下次唔會幫襯🙈
後話:個心太軟係OK嘅,係雪糕溶咗麻麻地
2020-09-27
2020-09-12 310 浏览
-🦄HABITŪ @habituhongkong-ZUCCHINI NOODLE Hkd128Rating🌕🌕🌕🌑🌑ACAI BOWL Hkd68Rating🌕🌕🌕🌑🌑-曾經我有一段時間🙈係屋企都好鍾意整Zoodles食即係可能用青瓜或紅蘿蔔🥕又或者係我會簡翠玉瓜然後刨成麵條🤤多數都係就咁生食😗好清新😂再撈啲你鍾意嘅醬🧡你想點配搭都得👌🏻好簡單而且極之低碳嘅一款料理😛重點係佢卡路里都好低好低🤤同時又好飽肚!不過係香港🇭🇰嘅餐廳其實唔係好多地方有供應😌但早排比我發現到原來@habituhongkong 都有得食於是乎前幾日星期六個陣就去試試喇😌😌主要係當你唔想食咁Heavy個陣 佢會係好選擇😗麵條由青瓜同紅蘿蔔🥕整成 味道主要靠佢個醬睇返餐牌個醬係用左Dried-Tomato🍅食落口感同味道都同蕃茄肉醬好似架😳😳👍🏻甜甜地酸酸地咁🥰好清新好開胃但無罪惡感!呢個麵比我秒速清左😂之後就到個甜品☺️少女心爆棚嘅巴西莓果昔杯💗仲要係粉紅色😳面頭佈滿左香蕉🍌草莓🍓藍莓同椰子🥥SMOOTHIE味道係酸酸甜甜又係好Fresh🥳甜味大多數來自於啲水果😗不過有樣野唔太好係佢過分冰凍🥶😨可能係我自己唔受得😂😂
🦄HABITŪ @habituhongkong
即係可能用青瓜或紅蘿蔔🥕又或者係我會簡翠玉瓜
然後刨成麵條🤤多數都係就咁生食😗好清新😂
再撈啲你鍾意嘅醬🧡你想點配搭都得👌🏻
好簡單而且極之低碳嘅一款料理😛

重點係佢卡路里都好低好低🤤同時又好飽肚!
不過係香港🇭🇰嘅餐廳其實唔係好多地方有供應😌
於是乎前幾日星期六個陣就去試試喇😌😌
主要係當你唔想食咁Heavy個陣 佢會係好選擇😗
麵條由青瓜同紅蘿蔔🥕整成 味道主要靠佢個醬
睇返餐牌個醬係用左Dried-Tomato🍅
食落口感同味道都同蕃茄肉醬好似架😳😳👍🏻
甜甜地酸酸地咁🥰好清新好開胃但無罪惡感!
呢個麵比我秒速清左😂之後就到個甜品☺️

同埋想減肥唔可以食咁高碳水嘅人😼
但長期都食呢啲青瓜麵就唔好喇😌😤
2020-09-05
2020-09-01 338 浏览
今日同友人黎HABITŪ 食brunch叫左個水牛芝士pizza小小燶既pizza脆底 好味! 但pizza上面既芝士其實唔算好多 😢另外叫左個士多啤梨waffle ...白色果pat既yougut黎... 同平時食既waffle好唔同好唔好食真係見仁見智... 我自己覺得唔係好match...Download HABITŪ app 生日月份有一禁免費咖啡...我換左一杯玫瑰xxxx咖啡十分出色! 一定要試!
今日同友人黎HABITŪ 食brunch
叫左個水牛芝士pizza

另外叫左個士多啤梨waffle ...
白色果pat既yougut黎...
同平時食既waffle好唔同
好唔好食真係見仁見智...
我自己覺得唔係好match...

我換左一杯玫瑰xxxx咖啡
十分出色! 一定要試!
2020-08-27 237 浏览
🍝蕃茄肉腸寬麵煙肉忌廉蛋汁意粉🍹玫瑰青瓜生薑洛神花水果蜜露巴西莓玫瑰咖啡喜歡佢地既PASTA 同SIGNATURE既玫瑰咖啡☕️環境亦算不錯,三五知己傾計一流
🍝
蕃茄肉腸寬麵
煙肉忌廉蛋汁意粉
🍹
玫瑰青瓜生薑洛神花水果蜜露
巴西莓玫瑰咖啡

喜歡佢地既PASTA 同SIGNATURE既玫瑰咖啡☕️

環境亦算不錯,三五知己傾計一流
  • Rose Latte
2020-08-01 331 浏览
HABITŪ 於今個夏天推出了一系列🌹🌞Rosemantic Summer「瑰麗仲夏」的食品。尤其係甜品和飲品都加入左玫瑰的元素,夠哂elegant✨而甜品肉桂條真心驚喜,金黃色的外層綴以食用玫瑰花瓣,再伴以品牌自家製的玫瑰士多啤梨果醬,另外芝士杯有埋士多啤梨肉,每一口盡是甜美滋味。另外仲有一個🌱全素菜式椰菜花不是飯,係用椰菜花切碎配以意大利飯嘅形式煮出,清新非常適合全素的人士。.香烤豬肋骨 ($128)水牛芝士薄餅 ($148)野菌椰菜花不是飯 ($148)西班牙肉桂條 ($88)瑰麗草莓意大利芝士杯 ($78)冰搖玫瑰泡沫大麥葉茶 ($54)巴西莓玫瑰豆奶咖啡 ($52)品牌今年更首度與天然玫瑰護膚品牌gülsha🌹合作,仲可以得到潔面粉嘅體驗裝添!除咗外賣有八五折之外,HABITŪ仲推出了$68的食品,保證令你驚喜。以上外賣可以喺不同平台等搵到。咁就唔使驚食外賣要食頹野啦?

香烤豬肋骨 ($128)
水牛芝士薄餅 ($148)
野菌椰菜花不是飯 ($148)
西班牙肉桂條 ($88)
瑰麗草莓意大利芝士杯 ($78)
冰搖玫瑰泡沫大麥葉茶 ($54)
巴西莓玫瑰豆奶咖啡 ($52)

年頭試過銅鑼灣店食物同服務質素都一流估唔到尖沙咀店所有嘢都令人勁失望果陣5點左右已經唔係繁忙時間完全未坐滿都係叫極無人應要行出去叫人樓面起碼有4個伙計終於成功落單**羽衣甘藍藜麥沙律**啲蔬菜好新鮮但一滴汁都無好明顯唔記得落但女職員死撐話個沙律係咁仲話:「如果你仲係覺得唔夠汁可以俾你!」唔係唔夠係你地無落點解可以咁嘅態度?講到好似我屈佢咁另外啲咖啡未上枱已經倒曬啲奶泡打得好粗係連咖啡新手都唔會犯嘅錯個拉花係完全唔知拉咩雖然拉花唔太影響味道但視覺上真心唔掂見到都唔想飲唯一可以接受係呢杯**薑黃豆奶**呢個飲法喺外國其實好流行對身體非常健康飲落有啲似咖哩但令個人好warm好舒服

年頭試過銅鑼灣店

啲蔬菜好新鮮
但一滴汁都無
好明顯唔記得落
但女職員死撐話個沙律係咁
仲話:「如果你仲係覺得唔夠汁可以俾你!」
唔係唔夠
係你地無落
點解可以咁嘅態度?
講到好似我屈佢咁

對身體非常健康
飲落有啲似咖哩
但令個人好warm好舒服

2020-07-20 238 浏览
相約朋人午餐飯聚,一坐便二個半小時。人少,食物質素有保證。我們今次沒有選午市套餐,叫了a la carte menu, 兩個人也叫了不少嘢!包括:Caesar Salad $108, 芝士雞肉Quesadilla $108, 生酮飲食文化的Cauliflower Risotto $148, 女生至愛的Iced Açai Rosa $54, Ices Matcha Soy Latte $54. 人少,環境舒服,食物及飲品也是有穩定水準!(掛住傾計,忘記了拍照!🤣)
相約朋人午餐飯聚,一坐便二個半小時。人少,食物質素有保證。

Quesadilla
2020-07-08
Quesadilla
  • Iced  Açai  Rosa
2020-07-06 1780 浏览
今日和同事一起食午餐,特意選擇一間比較寧靜的cafe歇一下。這cafe位於美麗華商場的地庫,而且燈光柔和昏淡,感覺休閑。午餐有七款選擇,價格由$88-$158,包餐飲。煙三文魚炒旦酥皮$88這炒旦炒得一般,所有旦已經全熟,完全沒有流心旦汁。配上少許煙三文魚碎和酥皮,味道都ok, 是炒旦丹麥包的味道,完完全全是早餐的感覺,作為女士輕盈午餐,有七成飽。生酮沙律$88這生酮沙律實在是減肥恩物。這沙律很清爽,就只是沙律菜和雞旦,而且不用高脂的沙律醬,而是輕盈的沙律汁。沙律菜幾新鮮清脆,還帶一點點麻油香。西蘭花鯷魚貓耳朵意粉$88這西蘭花鯷魚貓耳朵意粉真叫人失望!這貓耳朵意粉無汁,也沒有配菜似的。整道菜就只有微微的鹹味,完全是白烚意粉的味道,吃了一半,吃不下去了。咖喱雞肉墨西哥薄餅$98這墨西哥薄餅已經捲好和好,方便進食。薄餅的饀料充足,咖喱雞肉香口惹味,而且帶一把辣勁,真係要一邊吃一邊飲水,十分剌激。Signature cafe açaí Rosa $16這招牌玫瑰咖啡賣相一流!咖啡入口順滑,味道甘香,還透出濃濃的玫瑰味,清幽甜香,實在不錯。

午餐有七款選擇,價格由$88-$158,包餐飲。

煙三文魚炒旦酥皮$88

生酮沙律$88

西蘭花鯷魚貓耳朵意粉$88

咖喱雞肉墨西哥薄餅$98

Signature cafe açaí Rosa $16

午餐
2020-05-28 505 浏览
其實平時都鍾意嚟食呢間嘢,特別係個All day breakfast ,話佢好特別又唔係,但就勝在唔係好貴,$118蚊一份,啲嘢食都ok甘...鍾意佢有個士多啤梨醬,要嚟搽麵包,好味!士多啤梨醬有時冇擺出嚟,要特登問佢地攞。(圖片一樽仔果個就係)佢地嘅亮點係杯玫瑰咖啡,好靚~因為唔係度度都有玫瑰咖啡,呢度就有啦~兩樣野加埋組成一個好休閒嘅配搭,感覺好寫意。宜家埋單仲有送張50蚊coupon,但要滿$300先可以用,一個人黎食的話通常食唔到$300,所以唔知幾時先會用到...😆😆

鍾意佢有個士多啤梨醬,要嚟搽麵包,好味!
士多啤梨醬有時冇擺出嚟,要特登問佢地攞。
(圖片一樽仔果個就係)

佢地嘅亮點係杯玫瑰咖啡,好靚~
因為唔係度度都有玫瑰咖啡,呢度就有啦~

兩樣野加埋組成一個好休閒嘅配搭,感覺好寫意。

2020-05-23
  • All  Day  Breakfast
  • Rose Latte
Truffle Fries 超好味😋進餐途中 朋友見到服務員將一客食物送到隔離枱的客人,她突然開心地説我哋又叫一個,當然大家齊聲說好。其實每次來我哋都好鍾意吃HABITU 的Truffle Fries 因為這個太吸引了,Fries有薯條和蕃薯條,薯條切成粗條狀,外脆肉軟,蕃薯條比較幼身,炸成金金黄黃,它本身已很甜美香脆 加上黑松露忌廉醬真是無懈可擊,滋味無窮,下次你都一定要試下。
Truffle Fries 超好味😋

2020-05-26 198 浏览
周五晚三兩知己好友一同活動下,我們去iSQUARE 看22世紀殺人網絡(4K復刻版) 超正。 之前當然要去吃晚餐,沒有book枱,好多地方都滿客!來到美麗華商場見到HABITU 還有位,立即去用餐,雖然唔係我哋今天的首選,但係也是我哋非常喜愛的餐廳。蕃茄肉腸寬麵 Cumberland Sausage Ragu 肉腸是以豬肉製成,更擁有濃濃的香草和黑椒味,麵條好有嚼口,好滋味呢。水牛芝士薄餅 Buffalo Mozzarella 佈滿濃濃的蕃茄,水牛芝士及新鮮的basil,餅底香脆,最基本的最好吃。香烤厚切豬鞍扒 Canadian Pork Rack 雖然厚身 但肉質都很軟稔,我又很喜愛伴碟的沙律,有青蘋果、沙葛、彩虹蘿蔔等,很清新爽口。

2020-05-23 255 浏览
There were only a few tables with guests ordering warm food for diner today. But we have been waiting for 30 minutes for the pizza and 40 minutes for the spaghetti. Most disappointed was that the food was not warm when serving.

2020-05-22 283 浏览
晚餐 @ Habitu Table (尖沙咀-美麗華廣場分店) ~Menu ~Cold brew 冷萃咖啡 : 入口清酸 , 口感滑順 , 後帶有少少似朱古力的餘韻 , 味道清爽踏實 ~Carbonara 煙肉忌廉蛋汁意粉 : 一道深受歡迎 , 煮法簡單 , 卻又頗巧手藝的 pasta, 這店的意粉煮得 al dente, 煙肉爆得香口 , 蛋汁濃香豐厚又不會過多 , 每一條意粉都剛好被蛋汁包裹住 , 加上適量的 Parmesan 芝士 , 再撒上一些香草 , 味道踏踏實實 , yummy .... 但要話什麽 best in Town, 就還是有一大段距離 ~本篇完 ~
Menu ~

本篇完 ~
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍳 𝙰𝚕𝚕 𝙳𝚊𝚢 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝 HKD148 @ 🌟HABITŪ Table《👽食神大媽食BRUNCH》⠀.⠀👽 大媽眼闊肚窄,本身仲心裡面諗,會唔會唔夠飽,洗唔洗叫多樣嘢食 🤔 點知原來好大份,差D食唔曬添呀!😅 呢份早餐大媽覺得最好味嘅系香腸,肉好香濃,無過咸,肥瘦適中,好味 😋⠀.⠀.📍 尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期低層地下B142號鋪⠀☎️ +(852)3572-0846..꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.❤️ 歡迎報料 ❤️.💯 最真實的美食吃播點評香港🇭🇰 台灣 🇹🇼 澳門🇲🇴 泰國🇹🇭 日本🇯🇵 英國🇬🇧.👽 美食紀錄|真實點評|酒店實測|旅遊休閒|心理諮詢|外星人忠實粉絲 🛸

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

❤️ 歡迎報料 ❤️
💯 最真實的美食吃播點評

All  Day  Breakfast
2020-04-23 374 浏览
其實叫左2個SET LUNCH食完先知叫SET LUNCH 係蠢到爆既事因為SET LUNCH一個ALL DAY BREAKFAST 係14X,未計加一,有少少的沙律前菜同多杯野飲但散叫一個ALL DAY,都係68然後最近個薑COFFEE 買一送一..那個雞雞的前菜沙律不吃也罷...如果有策略GUM叫,2個人係可以平100元,仲可以有野食有咖啡...好去番正題唔知點解SET LUNCH 無湯揀然後個前菜沙律,大家都知一向好雞下GA LA所以無湯飲我有D失望去到都係飲自己鍾意既 BURLEE COFFEE,因為我喜歡吃上面層糖個大樹菠蘿PIZZA都OK個底好CRISPY.CARBONARA..都係無咩分別都係幾好食,但個份量唔夠我食..我覺得HABITU 個水準都KEEP得幾好去唔同分店.. 食N次次次都差唔多味無咩驚嚇
但散叫一個ALL DAY,都係68
然後最近個薑COFFEE 買一送一..
那個雞雞的前菜沙律不吃也罷...

如果有策略GUM叫,
2個人係可以平100元,仲可以有野食有咖啡...

好去番正題
唔知點解SET LUNCH 無湯揀
然後個前菜沙律,大家都知一向好雞下GA LA
所以無湯飲我有D失望

個大樹菠蘿PIZZA都OK
個底好CRISPY.

CARBONARA..都係無咩分別
都係幾好食,但個份量唔夠我食..

我覺得HABITU 個水準都KEEP得幾好
去唔同分店.. 食N次