2023-08-01
星期六嘅晚上約咗朋友係尖沙咀,Han’s restaurant and bar 雖然係一間酒吧,但食物質素非常好。Cocktail - 楊枝甘露 $108造型非常特別,For 打卡一流。味道偏向平順,烈酒嘅感覺唔強烈,就算唔係好飲得嘅朋友都適合。Mocktail - pineapple mule $88清甜嘅菠蘿香甜味,但飲落嘅味道唔單一,雖然無酒,但菠蘿獨有嘅甜,個餘韻都似cocktail 。日式前菜拼盤 $128 呢個二人份量嘅拼盤好值得推介,當中包括四款小食:枝豆,雞泡魚乾,燒明太子和酒盜芝士。叫一個當前菜或者送酒就最適合。避風塘薯條$68避風塘嘅風味相當強烈,但係炸蒜嘅味道為主,辣度係還好嘅,唔食得辣嘅人都應該無問題。麻婆豆腐nachos $48呢個係我見過最有創意嘅fusion 嘢,要nachos 嘅方式去表演麻婆豆腐嘅味道。其實就即係炸到好似薯片咁嘅腐皮,點麻辣醬咁食。食到停唔到口。單骨雞翼拼一口芝士$78雞翼一早就單骨咁上,食起上嚟食得好方便,味道腌上好濃烈嘅燒烤醬味,一口炸芝士外脆內軟,配濃味雞翼就好平衡。燒厚切牛舌 $108牛舌名符其實嘅厚,燒得一嘅都唔乾,保持到牛舌
Cocktail - 楊枝甘露 $108
Mocktail - pineapple mule $88
日式前菜拼盤 $128
避風塘薯條$68
麻婆豆腐nachos $48
單骨雞翼拼一口芝士$78
燒厚切牛舌 $108
牛舌名符其實嘅厚,燒得一嘅都唔乾,保持到牛舌好肉質嘅爽脆。調味濃味適合送酒。
明太子蟹肉烏冬$108
估唔到蟹肉嘅份量係咁多,用濃郁嘅芝士忌廉汁幫助所有嘅明太子同蟹肉都撈哂上去每一條烏冬,每一啖都好滿足,十分推薦!