2023-08-01 52 浏览
星期六嘅晚上約咗朋友係尖沙咀,Han’s restaurant and bar 雖然係一間酒吧,但食物質素非常好。Cocktail - 楊枝甘露 $108造型非常特別,For 打卡一流。味道偏向平順,烈酒嘅感覺唔強烈,就算唔係好飲得嘅朋友都適合。Mocktail - pineapple mule $88清甜嘅菠蘿香甜味,但飲落嘅味道唔單一,雖然無酒,但菠蘿獨有嘅甜,個餘韻都似cocktail 。日式前菜拼盤 $128 呢個二人份量嘅拼盤好值得推介,當中包括四款小食:枝豆,雞泡魚乾,燒明太子和酒盜芝士。叫一個當前菜或者送酒就最適合。避風塘薯條$68避風塘嘅風味相當強烈,但係炸蒜嘅味道為主,辣度係還好嘅,唔食得辣嘅人都應該無問題。麻婆豆腐nachos $48呢個係我見過最有創意嘅fusion 嘢,要nachos 嘅方式去表演麻婆豆腐嘅味道。其實就即係炸到好似薯片咁嘅腐皮,點麻辣醬咁食。食到停唔到口。單骨雞翼拼一口芝士$78雞翼一早就單骨咁上,食起上嚟食得好方便,味道腌上好濃烈嘅燒烤醬味,一口炸芝士外脆內軟,配濃味雞翼就好平衡。燒厚切牛舌 $108牛舌名符其實嘅厚,燒得一嘅都唔乾,保持到牛舌

Cocktail - 楊枝甘露 $108

Mocktail - pineapple mule $88

日式前菜拼盤 $128

避風塘薯條$68

麻婆豆腐nachos $48

單骨雞翼拼一口芝士$78

燒厚切牛舌 $108
牛舌名符其實嘅厚,燒得一嘅都唔乾,保持到牛舌好肉質嘅爽脆。調味濃味適合送酒。

明太子蟹肉烏冬$108
估唔到蟹肉嘅份量係咁多,用濃郁嘅芝士忌廉汁幫助所有嘅明太子同蟹肉都撈哂上去每一條烏冬,每一啖都好滿足,十分推薦!
  • 單骨雞翼拼一口芝士
  • 避風塘薯條
🌟餐廳:Hans Bar and Restaurant📍地址:尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下7-8號舖💰價位:~$100- $200⏰營業時間:星期一至日 16:00 - 02:00📱電話:60738773難得今日準時收工,一於約埋同事出去Happy Hour 順便歎返個light dinner 先~朋友仔介紹去呢間「Hans Bar and Restaurant」,集酒吧與美食於一身,岩哂我地黎chill一chill~———————————————————🔹日式前菜拼盤 (枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、酒盜芝士)大推呢個日式拼盤,包含各款佐酒小食,每款都好有特色~最鍾意酒盜芝士,芝士味道濃郁,配埋漬魷魚醬,搽上餅乾一齊食,味道咸香送酒一流~———————————————————🔹日式明太子忌廉蟹肉烏冬隱藏menu!!餐廳推介我地試呢一款隱藏既美食~上層既蟹肉及明太子忌廉超澎湃,香噴噴,搭配口感q彈既烏冬,索盡醬汁,食得好滿足~———————————————————🔹Beer - Suntory ALE來自日本品牌既ALE,麥芽味超濃厚~入口細滑,酒味突出,凍冰冰夠解渴~————
🌟餐廳:Hans Bar and Restaurant
📍地址:尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下7-8號舖
💰價位:~$100- $200
⏰營業時間:星期一至日 16:00 - 02:00
📱電話:60738773

———————————————————
🔹日式前菜拼盤 (枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子、酒盜芝士)

🔹日式明太子忌廉蟹肉烏冬

🔹Beer - Suntory ALE

———————————————————
🔹Coktail - Corpse Reviver no.2
呢杯以GIN酒為base既cocktail,加入香氣十足既檸檬~~入口好清新得黎微微酸,又易入口,啖啖滲出輕輕既gin 酒醇香味~

🔹Mocktail - Aloha
唔飲酒既同事就揀左呢款mocktail~賣相好吸引,調油師以香蕉肉及雲呢拿打成濃厚既mocktail,質地滑順,微微甜飲落好得意~

——————————————————
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
呢間「Hans Bar and Restaurant」有得歎唔同既酒精飲品,更提供特色既小食,好適合同朋友或者同事收工黎chill一chill ~環境裝修走工業風路線,氛圍一流~
2023-07-25
呢間bar裝修有格調,店員好nice,佢亦有唔少bar food 可以選擇,座位坐得舒服,好啱約人黎飲下野食下野傾下謁。Tart-Too 蛋撻 (Butter Fat-Wash Plantation Dark Rum, Vanilla, Frangilico, Hong Kong Style Egg Tart Foam)呢杯係佢地既SIGNATURE COCKTAIL,見到佢個名就好想知佢係咩味。佢上面既egg foam 係好似食緊creme brulee咁,而rum 酒本身亦都常用於甜品裏面,所以加埋就好夾,個人好鐘意呢杯cocktail,佢就好似一杯飲得嘅有酒精甜品咁。Pineapple Mule (Monin Paragon Timur Berry, Pineapple, Vanilla, Ginger Beer)唔飲酒精嘅朋友可以試下佢地既MOCKTAIL,佢主要既味道係比較fruity, 所以都適合大部份人嘅口味,味道清新。避風塘薯條呢個個人十分推介,薯條香脆,加上避風塘配料香辣惹味,但係佢好巧妙,係食到辣椒嘅香氣,但係又唔會好辣,唔食得辣嘅朋友都可以食。單骨雞翼拼一口芝士有

單骨雞翼拼一口芝士
有時飲酒真係會想食雞翼,佢呢個會配埋一口芝士,呢個配搭送酒真係一流。

明太子蟹肉撈烏冬
烏冬口感彈牙,加上Creamy嘅明太子sauce,好滿足。

燒厚切牛舌
牛舌夠厚身,口感唔錯,調味正常。

2023-07-27 33 浏览
在尖沙咀的一家清幽的酒吧裡,我和朋友們度過了一個愉快的晚上。酒吧的氛圍很棒,不會太吵鬧,昏暗的燈光營造出了輕鬆的氣氛。餐牌上食物每一款都很吸引,我們馬上點餐。日式前菜拼盤前菜包括枝豆,燒雞泡魚乾,燒明太子及芝士,枝豆是我最喜歡的小吃之一,豆香味加上口感清新爽口,烤雞泡魚乾外表酥脆,煙煙韌韌,烤出了魚的香味。烤明太子味道濃郁,咸香可口,配清爽的青瓜一起吃,別有一番風味。另外有還有餅乾可以搭配芝士,非常美味。避風塘薯條一道香脆可口的小吃,薯條新鮮熱辣卜卜脆,用避風塘方式,濃濃蒜香及帶點辣辣,送酒一流。單骨雞翼拼一口芝士雞翼炸得剛好,外脆內嫰,調味也剛好,吃起來十分方便,炸芝士濃濃的芝士味,芝士控一定要食。明太子忌廉蟹肉烏冬入口非常creamy,陣陣忌廉香味,烏冬爽滑彈牙,有嚼勁而且不會太軟,蟹肉鮮甜,整碗麵味道濃郁且不會太膩,出色。當然品嚐一杯才是重點,我們分別點了雞尾酒Delicious Sour,Woo Woo還有無酒精的Aloha,甜甜的口感柔和,非常容易入口,很清新,餐廳比教空閒時,仲可以自己體驗自制一杯cocktails,十分有趣
餐牌上食物每一款都很吸引,我們馬上點餐。
日式前菜拼盤
明太子忌廉蟹肉烏冬
2023-07-24 25 浏览
飲酒談心好地方🥂1. 單骨雞翼配一口芝士 $78幾惹味幾小食 雞翼酸酸地咸咸地 烤得幾香 皮少少脆 肉又幾滑 幾juicy 而個一口芝士 個炸粉薄薄地 幾香脆 入面一咬就湧哂啲芝士出黎 濃郁嘅芝士咸香味2. 燒厚切牛舌 $118牛舌幾厚肉 咬落幾有咬口幾彈牙 燒得啱啱好 唔會太乾 而個肉味同肉汁都keep到3. 避風塘薯條 $58幾鍾意呢個薯條 重口味嘅避風塘炸蒜香味 本身薯條都落左少少似七味粉個類嘅調味 所以食落重口味得黎又過癮 仲要炸得幾香脆 又不失薯仔味4. Aloha $98幾似香蕉milkshake咁 幾特別嘅mock tail 甜甜地 有啲creamy咁 似落幾smooth 幾舒服5. Tart too $98蛋撻味嘅cocktail第一次試 有少少蛋撻中間蛋漿嘅風味 都係甜甜地 有啲creamy 但最後有啲酒嘅後勁 都幾啱女仔飲 唔會太濃酒味……………………..🌝嘢食唔錯 酒類選擇多又幾特別mock tail 都唔錯 三五知己少少人黎聚都唔錯🌚鋪面唔大 多人較嘈……………………..
飲酒談心好地方🥂

1. 單骨雞翼配一口芝士 $78

2. 燒厚切牛舌 $118

3. 避風塘薯條 $58

4. Aloha $98

5. Tart too $98

……………………..
🌚鋪面唔大 多人較嘈
……………………..
2023-07-24 20 浏览
Weekend同朋友出咗尖沙咀飲下嘢放鬆下,去佐這間環境開揚,裝修有格調,,係柔和微黃燈映照下,聽住音樂🎶飲下野🥂傾下計都唔錯!睇到menu啲酒名好得意❣️叫佐兩杯cocktail飲🍸WooWoo呢款酒🥃>味道屬於清新,加入咗幾款水果嚟中和vodka嘅烈,好易入口😄另外又叫咗杯signature cocktail >蛋撻 tart-too🍸呢杯酒俾人感覺似desert wine,上面嘅泡泡好重蛋香,泡沫綿密,但比較甜,有少少飲Bailey's嘅感覺,層次豐富,真係好似食緊蛋撻咁,幾有創意👍蒜蓉花椒凍蝦仁🦐>蝦仁嘅肉質爽脆彈牙,配埋啲花椒蒜蓉油浸著食落會有少少麻辣嘅感覺,好惹味,真係食唔停口😋明太子蟹肉忌廉烏冬🦀>忌廉汁creamy,烏冬彈牙,每條烏冬掛滿忌廉蟹肉魚子,多重口感,好豐豐,,味道配合一流!單骨雞翼拼一口芝士>單骨雞翼香口肉嫩,不油膩 ,一口芝士,芝士重口味、炸至外脆內軟! Yummy 😋 燒厚切牛舌>牛舌煙韌有嚼口,不油腻!最啱送酒🥃同朋友聽住音樂,暢飲一番,食下嘢,chill下,真係人生一大樂事!
叫佐兩杯cocktail飲🍸

WooWoo呢款酒🥃

另外又叫咗杯signature cocktail
>蛋撻 tart-too🍸
蛋撻咁,幾有創意👍

蒜蓉花椒凍蝦仁🦐

明太子蟹肉忌廉烏冬🦀

燒厚切牛舌
>牛舌煙韌有嚼口,不油腻!最啱送酒🥃

同朋友聽住音樂,暢飲一番,食下嘢,
chill下,真係人生一大樂事!
2023-07-22
$300 (宵夜)
  • 單骨雞翼拼一口芝士
  • 蒜蓉花椒凍蝦仁
2023-07-23 27 浏览
酒吧送酒之選Hans bar and restaurant 近排喺尖沙咀上Yoga堂,發現到都有條酒吧街,試下探下路。位於赫得道,人流唔算太多,都係開揚位置,適合吸煙人士。餐牌剛剛轉左未更新,食到款新既烏冬。1.雞翼配炸一口芝士$78因為有醉過酒就知道芝士對於打底係幾唔錯。呢款芝士外脆內軟,幾高質。雞翼就類似家常小菜一點。2.明太子忌廉蟹肉烏冬$108蟹肉係真拆骨,明太子不辣,岩小編口味,整體夠哂creamy. 唯一想講既係隻碗出事,可以用隻大啲或者剛好包住既碗,賣相會再吸引啲。3.避風塘暑條 $58香味好夠,好惹味。暑條相信都係自家切的。4.牛舌$118應該係MVP. 每簽頭果兩塊都好Juicy同香。但食得3塊似乎過左火小小。5/6 Shiso/ Suntory MaltShiso 係好香紫穌葉+檸檬+GinSuntory 正常發揮
酒吧送酒之選
Hans bar and restaurant

近排喺尖沙咀上Yoga堂,發現到都有條酒吧街,試下探下路。

位於赫得道,人流唔算太多,都係開揚位置,適合吸煙人士。

餐牌剛剛轉左未更新,食到款新既烏冬。

1.雞翼配炸一口芝士$78

2.明太子忌廉蟹肉烏冬$108

3.避風塘暑條 $58
香味好夠,好惹味。暑條相信都係自家切的。

4.牛舌$118

5/6 Shiso/ Suntory Malt
Shiso 係好香紫穌葉+檸檬+Gin
Suntory 正常發揮

🍸平時去bar都係叫🌿Mojito/ Sex on the beach🏖️?🥱🤔🙌🏻尖沙咀Hans 的cocktails 包你有驚喜(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)😋食物質素都有水準喔~👏🏻🕯️環境昏暗, 走工業風, 水泥牆配木枱⚒️🕴🏻因為店內職員不多, 🔜所以食物製作都需時🕑可以趁住呢個時間🎧聽住playlist🎶(很合我哋心意♪(´ε` )) 邊同朋友吹水~✨聽聞餐廳會提供cocktail調酒體驗🍹🫣🔸日式前菜拼盤(2人份量) $128 7/10🫛枝豆 |🐡雞泡魚乾| 燒明太子| 🧀酒盜芝士 ✌🏻2人份量都唔少~拼盤啱哂做下酒菜😙🐡雞泡魚乾燒得好香😌🥒明太子配青瓜, 咸香中帶清新感🧀酒盜芝士配4塊餅, 鹹香味🔍酒盜= 用🫙鹽/醬料醃漬海鮮的一種下酒小菜🍻🔸燒厚切牛舌🐮 $118 7/10🔥即叫即燒~一碟有3串, 都幾抵食🥳表面放上🌺番紅花絲點綴🤏🏻牛舌好厚身👅😆口感爽彈, juicy~🤤有微微的炭燒香味💨🔸明太子松葉蟹肉忌廉烏冬🥢 $108 7.5/10主食款式不多, 📜原先Menu上的意大利餛飩➡️轉咗明太子烏冬(🆕新menu) 🥢烏冬暖笠笠, 好正😋口感煙靭彈牙😚選用松葉蟹肉🦀, 啖啖蟹肉絲
😋食物質素都有水準喔~👏🏻

🕯️環境昏暗, 走工業風, 水泥牆配木枱⚒️

🕴🏻因為店內職員不多,
🔜所以食物製作都需時🕑
可以趁住呢個時間🎧聽住playlist🎶
(很合我哋心意♪(´ε` )) 邊同朋友吹水~

✨聽聞餐廳會提供cocktail調酒體驗🍹🫣

🔸日式前菜拼盤(2人份量) $128 7/10
🫛枝豆 |🐡雞泡魚乾| 燒明太子| 🧀酒盜芝士

✌🏻2人份量都唔少~
拼盤啱哂做下酒菜😙
🐡雞泡魚乾燒得好香😌
🥒明太子配青瓜, 咸香中帶清新感
🧀酒盜芝士配4塊餅, 鹹香味

🔍酒盜
= 用🫙鹽/醬料醃漬海鮮的一種下酒小菜🍻

🔸燒厚切牛舌🐮 $118 7/10
🔥即叫即燒~
一碟有3串, 都幾抵食🥳
表面放上🌺番紅花絲點綴🤏🏻
牛舌好厚身👅
😆口感爽彈, juicy~🤤
有微微的炭燒香味💨

🔸明太子松葉蟹肉忌廉烏冬🥢 $108 7.5/10
主食款式不多, 📜原先Menu上的意大利餛飩
➡️轉咗明太子烏冬(🆕新menu)

🥢烏冬暖笠笠, 好正😋
口感煙靭彈牙😚
選用松葉蟹肉🦀, 啖啖蟹肉絲
🔴明太子忌廉醬唔會好咸, 十分Creamy😍
沾滿每條烏冬, 好好味~\(≧▽≦)/

。。Signature Cocktails🍹。。
😵‍💫如果決定唔到揀邊款,
🫣都可以叫bartender🕴🏻 按你口味配製杯special for you🤭

🔸Wagashi 紅豆🫘 $98 8/10
Vodka|Hojicha Liqueur|Japanese Red bean
❤️鮮製紅豆蓉🫘
雖然睇落好似紅豆薏米水🤣
但紅豆味甜甜哋, 幾啱女仔飲👧🏻~

🔸Tart-too 蛋撻 $98 7/10
Dark Rum|Vanilla|Egg Tart Foam
🍹啲cocktail 每款都好特別🤩
呢杯將🇭🇰香港特色小食-蛋撻🟡放入Cocktail中
表面有層蛋撻泡沫🫧
👃🏻聞落有少少似crème brûlée 味😲
同Dark Rum溝埋一齊, 唔會好甜😌
🥰好有獨特性同創意👏🏻
  • 紅豆
今日出遠少少門,同朋友去到尖沙咀,尖東個邊到有d bar, 就同朋友坐底飲下野。黎左呢間 Hans Bar and Restaurant ,呢到餐廳環境舒服,可以隨便打卡。食物方面就叫左3樣野燒厚切牛舌牛舌極厚身 ,肉質唔會韌彈牙,有肉汁,調味都好好,燒得好香,牛味重。避風塘薯條份量唔少,表面撒上大量避風塘配料,配有炸蒜,味道少鹹少辣,避風塘味突出,薯金黃香脆,熱度適中,送酒好物。炸牛丸拼鵪鶉蛋炸牛丸香脆,鵪鶉蛋有少少鹽,有鹹香味,食落好暖,適合送酒。酒方面叫左3杯cocktailSignature CocktailTart-Too 蛋撻佢呢一頁既酒全部個名都好得意,所以一定要試下。外表上層有奶黃色 有d焦糖,聞落有焦糖味 似蛋撻,有冧酒味同黃油味,飲落質感好滑,好似食緊蛋蛋咁,一定要試。香蕉香焦奶味配有威士忌 ,杯邊放左薰衣草,飲個陣都聞到陣陣香味,飲落好有香蕉味,口感creamy,容易入口,適合女仔飲。Woo Woo配有西檸同柚子既味道,偏香清新口味,酒既濃度唔高,都適合唔常飲酒既朋友整體食物,同飲品都好好,環境都適合傾下心事,又可以隨意打卡。

食物方面就叫左3樣野

炸牛丸拼鵪鶉蛋
炸牛丸香脆,鵪鶉蛋有少少鹽,有鹹香味,食落好暖,適合送酒。

酒方面叫左3杯cocktail

Signature Cocktail
Tart-Too 蛋撻

香蕉

Woo Woo

2023-07-17 26 浏览
好友生日但又唔好澱粉質,鍾意品下酒,食啲小食,帶我去呢間餐廳,真係冇揀錯😍👍🍸叫左兩杯signature cocktail 🍸🌟Tart-Too 蛋撻、Wagashi 紅豆🌟泡沫蛋撻嘅味道特別,喊喊哋又帶點甜味,口感有似芝士奶蓋般,加埋我最愛嘅Rum 酒,正👍香濃嘅紅豆,味道甜甜哋,紅豆味好出,有打碎左嘅紅豆🫘再加上vodka & 焙茶,層次感豐富👍🌟Cantina Riff PG 🌟$408/bottle白酒帶一點點fruity , 比較容易入口🌟前菜Platter 🌟 $128枝豆、燒雞泡魚乾份量都算多,雞泡魚乾輕輕加熱好香口,咬落煙韌,啖啖鮮味魚肉配埋沙律醬冇得彈。✨燒明太子✨明太子粒粒分明的口感,配上青瓜片中和返明太子的鹹和辣😋✨酒盜芝士✨脆口嘅餅乾上面加酒盜配上軟芝士,可以中和味道外,仲可以令酒盜入口更滑,十分回味。🌟凍蝦仁🌟$68份量好多,鮮甜彈口嘅蝦肉,帶有少少麻辣嘅味道🌟慢煮豬頸肉🌟$98必食之選,慢煮嘅豬頸肉爽口肉嫩又唔肥膩🌟燒厚切牛舌🌟$118/3串串燒厚切牛舌,有三串,烤後肉汁豐富,一啲都唔靱,軟硬適中,味道富牛味又唔會有陣蘇味

🍸叫左兩杯signature cocktail 🍸
🌟Tart-Too 蛋撻、Wagashi 紅豆🌟

🌟Cantina Riff PG 🌟$408/bottle
白酒帶一點點fruity , 比較容易入口

🌟前菜Platter 🌟 $128

枝豆、燒雞泡魚乾
✨燒明太子✨
明太子粒粒分明的口感,配上青瓜片中和返明太子的鹹和辣😋
✨酒盜芝士✨

🌟凍蝦仁🌟$68

份量好多,鮮甜彈口嘅蝦肉,帶有少少麻辣嘅味道

🌟慢煮豬頸肉🌟$98

必食之選,慢煮嘅豬頸肉爽口肉嫩又唔肥膩

🌟燒厚切牛舌🌟$118/3串

2023-07-16 13 浏览
今日嚟到呢一間係尖沙咀嘅吧,餐廳非常寬敞,非常適合一大班朋友或者小聚,我同朋友大概係七點嘅時候去到,餐廳都仲可以有happy hour!正!店員亦都非常客氣,咁樣介紹佢哋餐牌嘅特色飲品,有好多種唔同嘅港式名嘅特別飲品!我哋就叫咗個日式小食拼盤,有好多唔同嘢食,每樣都有少少咁非常好,亦都唔怕食得太多‼️比較鍾意食佢嘅雞泡魚乾,雞泡魚乾燒得非常香脆,再加埋沙律醬食,簡直係非常好食!我哋都覺得送酒一流,小食拼盤另外仲有明太子青瓜,咬落去都非常fresh! 小食拼盤嘅份量都幾多,呢一個價錢嚟講係尖沙咀CP值幾高!我哋都覺得非常抵食 另外我哋叫咗個nachos! 每一件都脆卜卜,點埋佢特製嘅醬汁,味道都幾特別!朋友就叫咗杯白酒,店員介紹嘅,佢比較鍾意飲甜嘅,都話杯酒非常好飲!我就揀咗店員介紹嘅cocktail 叫蛋撻!飲落去嘅口感非常特別,酒味亦都唔會太濃,總括嚟講都唔錯!邊間酒吧店員亦都非常friendly, 下次去去開尖沙咀飲嘢會再幫襯!

2023-07-15 354 浏览
放咗工或者weekend想同同事朋友摸吓酒杯底,但係又嫌平時Bar嘅嘢食同cocktail太悶?😗呢間係尖沙咀嘅酒吧,就可以一次過滿足你兩個願望✨首先食物方面真係幾有驚喜又特別,例如有個麻婆豆腐nachos😍可惜我哋食完dinner先去,淨係叫咗一個日式小食拼盤,如果唔係真係每樣都想試吓😂✨日式小食拼盤(2人份)($128)有枝豆、燒雞泡魚乾、燒明太子同埋酒盜芝士❣️超豐富樣樣都好啱送酒😆而且份量超級多☺️酒盜芝士配cracker鹹香味一流👍🏻枝豆鐘意佢唔會好多鹽😇明太子配青瓜好夾但記得快啲食😛唔係會出水😂🍸Signature Cocktail: Tart-Too蛋撻一睇到個名就覺得好特別,將香港文化融入咗喺杯Cocktail入面😆面頭有egg tart foam聞落有少少牛油味🤩再配Vanilla, Dark Rum, Frangilico,感覺好有新意😍值得一讚既係Staff好貼心咁問我地既preference, 例如鍾意fruity啲定酒味濃啲,仲有機會講到secret menu架🤫‼️仲有仲有,聽講如果係唔忙既時段去,客人可以有機會親自調製cocktail😆超特別既體驗😍🍸Woo W

✨日式小食拼盤(2人份)($128)
日式小食拼盤(2人份)

Tart-Too蛋撻

🍸Woo Woo #Fresh #Citrusy
有Peach, Cranberry, Lime配Vodka,顏色望落去有啲似西柚汁🤣超易入口😌酒感唔重! 夠refreshing好適合夏天😍
Woo Woo #Fresh #Citrusy

🥃Negroni
依杯係staff親自推介,off menu嘅drink🤫,相信鍾意飲Cocktail嘅朋友都有機會試過☺️酒感比較重,有塊橙皮做個昇華,尾韻又會帶一點回甘甜😚
Secret  Menu
日式小食拼盤(2人份)
Tart-Too蛋撻
Woo Woo #Fresh #Citrusy
Secret  Menu
  • 蛋撻
2023-07-15 222 浏览
《質感Cocktail酒吧🍹》———————————————#Hans 🍸-喺尖沙咀嘅小巷裡面,竟然有間充滿工業風嘅特色酒吧,別具格調💜 啲bartender 都好好人,餐廳比較空閒嘅話,仲可以體驗自製Cocktail🥂-🍷 Tommy’s Margarita呢款係經典調酒,要整得好飲都唔容易☺️係由Tequila同鮮榨青檸汁組成,略帶甘香,酸甜得嚟帶點清爽🍋 -💃 Perfect Lady叫得perfect,就係冇得輸,白桃香突出,略帶微甜易入口,酒味唔算重,適合女仕們🥰 上面嘅蛋白泡沫豐厚,質感唔錯👍🏻-🌞 Aloha唔飲酒嘅朋友就點咗杯mocktail,賣相同樣吸引,香蕉同雲呢拿打成,質地幼滑,幸福微甜🍌-送酒飲我就嗌咗豬頸肉同厚切燒牛舌,豬頸肉充滿泰式香茅風味,啖啖肉🇹🇭而牛舌醃製得好入味,上面有堆辣椒絲,非常惹味,好juicy,唔會乾柴 😋-⭐價錢參考:(另外加一)豬頸肉:$88厚切燒牛舌: $118Tommy’s Margarita: $108Perfect Lady: $98Aloha: $98🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$300
《質感Cocktail酒吧🍹》
———————————————
#Hans 🍸
🍷 Tommy’s Margarita
💃 Perfect Lady
🌞 Aloha
⭐價錢參考:(另外加一)
豬頸肉:$88
厚切燒牛舌: $118
Tommy’s Margarita: $108
Perfect Lady: $98
Aloha: $98
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$300
2023-07-09 40 浏览
今日為左小慶我pass 左基本法試,來到呢間為於漆咸道南的一間hans bar and restaurant 試試菜!呢度都幾容易搵,就係友聯大廈對正對面,唔熟呢條街ge朋友可以Google map 定點友聯大廈先!事不宜遲,看看menu 有什麼好食先。因為來之前食左譚仔下午茶,所以唔算太肚餓,便我地叫左兩個小食,一個main share !本身我地之前係openrice 見d食評都係打算試下呢度d小食咖!來左第一個餸,蒜蓉花椒凍蝦仁,$68,文文話想食呢個。細細碟,賣相幾令!點知味道好一般。d花椒好辣。食落個口係麻辣的,d蝦明顯是急凍蝦仔,我地都覺得唔太好食,可以不食。有d後悔無叫同價錢的炸牛丸併鵪鶉蛋,原本我就想食呢個,感覺香口嘢應該會好d ? 但文文果日想要蝦所以無叫到,下次有機會試的朋友記得告訴我們好不好食。第二個送來個main course 。明太子忌廉松葉蟹烏冬。$108。呢個好好食,文文都話有水準!上菜時好明顯feel 到d烏冬夠熱啦啦暖粒粒,同埋d忌廉好creamy 但又不會膩!仲有,d蟹肉食得出係新鮮蟹肉,應該真係松葉蟹啦~唔會話急凍或者蟹蟹柳果種。呢個掂!第三個餸就

事不宜遲,看看menu 有什麼好食先。

第三個餸就係燒後切牛舌串(3串),$108,呢個我都覺得好食,牛舌燒得剛剛好,質感有點煙韌,幾彈牙,文文話咸咸地,唔錯。

間酒吧有red wine 🍷 , white wine , sparkling wine。我埋去bar 臺影相仲見到好似有日本酒。通常仲見到有對情侶係度亮燈打卡添。不過我地兩個都唔係幾飲得就所以無叫酒。文文話有d後悔個濃味烏冬可能味道會幾夾d酒!

今次分享到呢到啦,有興趣試它menu 上的食物可以試試呢間小型bar and restaurant 的。呢度個book 臺電話打唔到。不過walk in 去都多位。
蒜蓉花椒蝦仁
燒厚切牛舌
今日約咗朋友,尖沙咀不嬲出名多酒吧,今日嚟咗Hans Bar & Restaurant飲品方面叫咗mocktail americano,飲落好refreshing,梳打底又帶啲橙嘅清新,唔錯;另外嗌咗杯cocktail Woo Woo係以水果香味做base,有lime、peach,甜甜地非常之容易入口😚食物方面叫咗一個忌廉烏冬, creamy得來又好香,每條滑脫脫嘅烏冬都掛滿醬汁,非常之邪惡😋日式前菜拼盤都好唔錯,有支豆、雞泡魚魚乾、芝士等等,最鍾意個雞泡魚魚乾,香口得來啱晒配酒🤭燒厚切牛舌都係高質素嘅表現,燒到啱啱好,牛舌厚身得來又保持得好Juicy,好正;單骨雞翼配一口芝士都非常之唔錯,雞翼有好多隻,食到好飽肚,而且調味鹹香,配搭埋芝士滋味爆發😍酒吧氛圍非常之好,燈光微暗,好有氣氛,啱晒朋友仔或者情侶嚟飲番杯傾吓偈🩵