餐厅: Harbourside Grill
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
尖沙咀海港城《Harbourside Grill》早前看朋友的IG 去了海港城的Harbourside Grill, 早已思思念念把餐廳放進My wishing list, 今天終於有機會!-餐廳最吸引我的當然就是那無!敵!的!維!海!景!餐廳三面環海,維港景色一覽無遺。選的位置,可以一邊享受美食,一邊180度欣賞維港的迷人景色,真是太愜意了!點了三道菜的高級西餐套餐,只要$268性價比超高!前菜選了兩款海產, --柑橘醃三文魚肥美滑滑的,辣根及酸奶油的酸甜味為它增添了幾分清爽。也很喜歡法國芬廸加生蠔配紅蔥醋生蠔非常肥美,一口咬下去鮮甜的海水在嘴裡爆開,配上酸甜的紅蔥醋,非常開胃。-主菜十分推薦美國頂級西冷扒牛扒的肉質鮮嫩,油脂分布均勻,個人十分喜歡搭配紅蔥泥和香辣牛油一起吃,更能凸顯出牛肉的鮮味。--另一款香煎盲曹魚也很不錯, 盲曹魚的肉質細膩,煎得恰到好處蘿薯仔沙律清爽可口,修隆醬酸甜美味,非常適合搭配魚肉。餐廳的甜品部也做得很出色, 士多啤梨慕絲香甜軟滑,海綿蛋糕鬆軟可口,開心果碎增添了口感。十分推薦反烤蘋果撻, 蘋果撻的蘋果餡酸甜可口,酥皮香脆可口牛油香滿滿, 超棒~**#尖沙
尖沙咀海港城《Harbourside Grill》

早已思思念念把餐廳放進My wishing list,
今天終於有機會!
餐廳最吸引我的當然就是那無!敵!的!維!海!景!

餐廳三面環海,維港景色一覽無遺。

真是太愜意了!

點了三道菜的高級西餐套餐,只要$268性價比超高!
前菜選了兩款海產,

柑橘醃三文魚肥美滑滑的,

辣根及酸奶油的酸甜味為它增添了幾分清爽。

也很喜歡法國芬廸加生蠔配紅蔥醋

生蠔非常肥美,

主菜十分推薦美國頂級西冷扒

牛扒的肉質鮮嫩,油脂分布均勻,

另一款香煎盲曹魚也很不錯,

盲曹魚的肉質細膩,煎得恰到好處

蘿薯仔沙律清爽可口,修隆醬酸甜美味,非常適合搭配魚肉。

餐廳的甜品部也做得很出色,
士多啤梨慕絲香甜軟滑,

海綿蛋糕鬆軟可口,開心果碎增添了口感。

十分推薦反烤蘋果撻,

蘋果撻的蘋果餡酸甜可口,

酥皮香脆可口牛油香滿滿, 超棒~

**#尖沙咀 #海港城 #HarboursideGrill #西餐 #扒房 #海景 #美食 #打卡**
2024-11-07 0 浏览
在維港燈飾的襯托下,幽暗的餐廳呈現出夢幻醉人的氣氛。值得一提的是美味新鮮的海鮮拼拼盤,非常新鮮!有兩隻蠔,三文魚刺身,吞拿魚刺身,帶子刺身,四隻鮮蝦,兩隻小龍蝦,四五隻大蜆,兩三隻青口等~配送Rasberry Vinegar, soya wasabi and cocktail sauce ,男朋友話紅莓醋味道特別有驚喜!送埋麵包和牛油。之後我哋仲叫咗個羊架,配送辣牛油醬同埋阿根廷青醬,肉類燒得有啲焦香的~好特別!買單八百幾蚊,是一個難忘的生日晚上!
2024-10-26
庆祝纪念
生日
2024-09-04 3903 浏览
第一次黎到Harbourside Grill食飯,揀左6:30呢個時間,希望可以睇到日落,但因為今日天氣麻麻地,所以見唔到日落嗰下🥲不過淨係食個夜景都好足夠了😻✅Starter- Salmon Tartare 三文魚魚油勁香勁出,就算撈埋個dressing都唔會比其他調味搶咗三文魚嘅味道👅三文魚itself都好有彈性,唔係淋滋滋/一pat野咗!撈埋牛油果同佢個dressing呢個配搭簡直一流👍🏾✅Main- Ribeye🥩塊扒我地叫左medium rare,每塊扒都可以揀一個sauce. 我地問左店員佢地recommend邊款sauce之後就跟左佢個recommendation揀左Bordelaise sauce🍷 塊牛好香牛味,不過如果下次要我再揀,我會揀西冷,因為ribeye真係好多筋。塊牛on top仲有一個有辣味嘅牛油,個人認為唔洗加任何sauce同牛油去食呢塊牛扒都得,加完反而有啲喧賓奪主✅Main- Sea Bass, crushed potatoes, lobster bisque🐟個龍蝦湯絕對驚艷到我味蕾,超級香龍蝦味!撈埋薯蓉食超正🥰個鱸魚都做到好滑身,唔會因為煎完而

✅Starter- Salmon Tartare

✅Main- Ribeye🥩

個龍蝦湯絕對驚艷到我味蕾,超級香龍蝦味!撈埋薯蓉食超正🥰個鱸魚都做到好滑身,唔會因為煎完而鞋咗。Presentation亦都好得體,打卡-able📸

因為今日晏晝食得太多野,黎到Harbourside Grill都試唔到太多野🫠下次黎嘅話想試埋個Apple Tarte Tatin😻

Revisit!? : Of course😻

View from Harbourside Grill

2024-09-03 2738 浏览
無敵海景加優秀服務🥳🥳今日抓緊暑假的尾巴,又甘岩有開心事慶祝🍾🏠,就揀左呢間有無敵大海景的餐廳二人撐枱腳!!環境十分光猛,坐得舒適,我地點左3 courses嘆下😆😆Starter生呑拿魚片配粟米粒魚生片生鮮,但唔夠凍,味道開胃。鴨肝醬凍肉批好吃不膩,配上多士,值得推介。Main course燒春雞配薯蓉雞皮外脆,香口,但雞肉稍微有點老,配料有洋蔥粒,有心思,解膩。Dessert蘋果批配雪糕熱的蘋果批撞上凍的雪糕,味道不錯。凍朱古力批配開心果醬甜品香甜,一試難忘。服務十分好,主動送上慶祝小蛋糕還送上即影即有相片,有個開心回憶😚😚
無敵海景加優秀服務🥳🥳

環境十分光猛,坐得舒適,我地點左3 courses嘆下😆😆

Starter
生呑拿魚片配粟米粒
魚生片生鮮,但唔夠凍,味道開胃。

鴨肝醬凍肉批
好吃不膩,配上多士,值得推介。

Main course
燒春雞配薯蓉

Dessert
蘋果批配雪糕
熱的蘋果批撞上凍的雪糕,味道不錯。

凍朱古力批配開心果醬
甜品香甜,一試難忘。

2024-08-31
2024-09-02 2125 浏览
一入門口 士應已打牙較 餐廳大把位 就被安排去坐窗邊曬太陽 完全沒有服務可言 出餐勁慢 服士叫極都聽唔到 說好的medium 一黎血淋淋 上面嗰pat綠色嘢好腥 非常難食 一分錢一分貨 完全貨不對板 食view 就飽
血淋淋
2024-08-30 2345 浏览
呢間已經第二次食係一間海景+海鮮餐廳第一次嚟係日頭第二次嚟係夜晚無論日頭定夜晚個海景都非常之靚而且可以出外面露台影相個露台都好大亦有食客會選擇在戶外露台食每次嚟都有叫的《海鮮拼盤》每次拼都差唔多最鍾意都係佢個生蠔、蟹肉同三文魚其他海鮮味道都唔差的每樣細細份但就比到好多種海鮮你主菜《魚》魚皮是脆的成道菜無論賣相定味道都非常之正是fine dining有的水準當然都好好食!主菜2《威靈頓牛》呢個一般般或者呢間餐廳真係唔係出名整牛但個汁係好好食的
呢間已經第二次食
個露台都好大
亦有食客會選擇在戶外露台食

每次嚟都有叫的《海鮮拼盤》
每次拼都差唔多
最鍾意都係佢個生蠔、蟹肉同三文魚
其他海鮮味道都唔差的

呢個一般般
或者呢間餐廳真係唔係出名整牛
但個汁係好好食的
2024-08-17 3138 浏览
午市套餐 $248 1前菜 1主菜 1甜品 1白酒紅酒或汽水⍥ 餐包睇落幾自家製feel暖暖地 外脆內軟 好夠麥香陰上牛油 我都忍唔住hi啲⍥ 普羅旺斯海鮮湯配香蒜麵包粒有夠溫度 個湯比較稀身鮮味十足 而且無敵多海鮮!!麵包粒已經唔脆亦食唔到蒜⍥ 水煮三文魚配精選海鮮或蕃茄燴菜三文魚保持到好嫩滑!!淋上橄欖油下面係蕃茄燴菜及雜錦海鮮 酸酸咪咪幾開胃 本身三文魚無咩調味一齊食就岩岩好⍥ 反烤蘋果撻配酸奶油及焦糖醬呢個蘋果撻生得好不羈 勁似燒到好焦香既叉燒烤得幾香脆 但係外圍邊位比較韌有少少美中不足幸好唔會過甜 食完幾滿足⍥ 梳打由於套餐只包紅白酒或汽水所以我想叫熱檸水都要加錢咁唔抵既野緊係唔做 唯有要梳打啦反而錯有錯著 無糖 而且仲有青檸 真心係健康少少又好飲既選擇

午市套餐 $248
1前菜 1主菜 1甜品 1白酒紅酒或汽水

⍥ 餐包
睇落幾自家製feel
暖暖地 外脆內軟 好夠麥香
陰上牛油 我都忍唔住hi啲

⍥ 普羅旺斯海鮮湯配香蒜麵包粒
有夠溫度 個湯比較稀身
鮮味十足 而且無敵多海鮮!!
麵包粒已經唔脆亦食唔到蒜

咁唔抵既野緊係唔做 唯有要梳打啦
反而錯有錯著 無糖 而且仲有青檸
真心係健康少少又好飲既選擇
2024-08-04 3056 浏览
A steak house that located in Ocean Terminal in TST. The restaurant boasts a beautiful panoramic view of Victoria Harbour.<Beef tartare>served with sourdoughcrafted with freshly sourced beef the seasoning was perfectly done while there s still natural sweetness of the beef<Dry aged Tomahawk 1kg>we order medium rarea very beefy and juicy Tomahawkthe dry aging process give the beef of nuttiness flavor <bordeaux chateau morin medoc saint estephe>the red wine goes well with t

<Beef tartare>
served with sourdough

<Dry aged Tomahawk 1kg>
we order medium rare

the red wine goes well with the beef

2024-08-01 2749 浏览
Harbourside Grill 尖沙咀海旁LCX 都開咗一段時間,呢一間經典西餐真係一定要試吓。望住海風,外面燈飾璀璨,鋸下扒飲下酒,人生就係咁舒適。今日點咗兩個餸,簡簡單單,睇下廚師基本功:𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐫𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝟑𝟎𝟎𝐠𝐒𝐞𝐚 𝐛𝐚𝐬𝐬, 𝐜𝐫𝐮𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨, 𝐥𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐛𝐢𝐬𝐪𝐮𝐞𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝟑𝟎𝟎𝐠肋眼牛排肉質鮮嫩,油花分布均勻,燒烤至中等熟度,風味濃郁,搭配適當的調味,令人滿意。𝐒𝐞𝐚 𝐁𝐚𝐬𝐬, 𝐂𝐫𝐮𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨, 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐁𝐢𝐬𝐪𝐮𝐞海鱸魚肉質滑嫩,搭配細緻的壓碎馬鈴薯,濃郁的龍蝦濃湯提升整體風味,口感豐富,是一道非常高級的組合。成餐落黎冇咩失望,餐廳都係穩定發揮嘅。望住呢個景慢慢咬下牛,吹吓海風傾心事,生活態度。

Harbourside Grill

望住海風,外面燈飾璀璨,鋸下扒飲下酒,人生就係咁舒適。

今日點咗兩個餸,簡簡單單,睇下廚師基本功:

𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐫𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝟑𝟎𝟎𝐠

𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝟑𝟎𝟎𝐠

成餐落黎冇咩失望,餐廳都係穩定發揮嘅。
望住呢個景慢慢咬下牛,吹吓海風傾心事,生活態度。
2024-07-24 2631 浏览
一入門口就見到落地大玻璃180度對住無敵維港,可以一邊食飯一邊chill,心曠神怡~裝修設計以西式輕奢自然風為主,望住靚絕維港食飯,將煩惱鎖事暫且放埋一邊,認真寫意3道高級西餐套餐$268,勝價比好高餐包係無限量添加,餐包上枱時仲有溫度,香脆可口~柑橘醃三文魚配辣根酸奶油肥美嫩滑三文魚,用上甜甜酸酸嘅柑橘醃製,清新美味,辣根酸奶油喺幼滑口感中帶嚟微辣嘅刺激煎雞腿肉沙律 配烤粟米粒、牛油果及車厘茄新鮮沙律菜,香嫩煎雞腿肉,清新牛油果及車厘茄,再配上香濃牛油烤製嘅粟米粒,清新醒胃鱸魚配薯蓉及龍蝦湯鱸魚肉質細緻,魚味濃郁,煎香嘅外皮包裹幼嫩嘅鱸魚。薯蓉與鱸魚配搭得好夾龍蝦湯鮮香美味,香濃幼滑,散發海鮮濃香美國頂級西冷扒250克 配紅蔥泥及香辣牛油外層燒香,內裏軟淋,肉汁被鎖住喺裏面,食落有濃濃牛味,香辣牛油,將牛嘅香味增強,配上幼滑嘅紅蔥泥,好好食精選雪糕及雪葩最愛杏仁雪糕,裏面有杏仁碎粒,好有口感反烤蘋果撻 配酸奶油及焦糖醬酥皮外層,香脆可口,酸酸甜甜嘅香烤蘋果,配上香甜焦糖醬,大滿足由落單、全菜當埋單,侍應都好helpful,感受到貼心嘅服務

3道高級西餐套餐$268,勝價比好高

餐包係無限量添加,餐包上枱時仲有溫度,香脆可口~

柑橘醃三文魚配辣根酸奶油

煎雞腿肉沙律 配烤粟米粒、牛油果及車厘茄

鱸魚配薯蓉及龍蝦湯
龍蝦湯鮮香美味,香濃幼滑,散發海鮮濃香

美國頂級西冷扒250克 配紅蔥泥及香辣牛油

精選雪糕及雪葩
最愛杏仁雪糕,裏面有杏仁碎粒,好有口感

反烤蘋果撻 配酸奶油及焦糖醬

2024-06-11 3159 浏览
全海景,美味的食味,周到的服務,方便的地點,吃一頓兩道菜的高級西餐,只需$228;加上甜品也只是$268。非常超值。今日我和先生在海港城海運大廈,一邊對着無敵大海景,一邊享用了一個包含前菜、主菜和甜品的西餐。餐廳位處海運大廈4樓盡頭,三面環海,維港景色一覽無遺。餐廳的每一座位,幾乎都可以飽覽港島由東至西的壯闊美景。美景配美食,味覺和視覺的完美享受。🏅前菜:柑橘醃三文魚 配辣根及酸奶油烤番茄凍湯 配洋蔥泥及番茄餅乾條🏅主菜:美國頂級西冷扒250g 配紅蔥泥及香辣牛油香煎盲曹魚 配時蘿薯仔沙律及修隆醬🏅甜品:士多啤梨慕絲 配海綿蛋糕及開心果碎反烤蘋果撻 配酸奶油及焦糖醬

美景配美食,味覺和視覺的完美享受。

🏅前菜:

柑橘醃三文魚
美國頂級西冷扒
士多啤梨慕絲
反烤蘋果撻
位於尖沙咀的 ʜᴀʀʙᴏᴜʀsɪᴅᴇ ɢʀɪʟʟ有絕美的𝟏𝟖𝟎度維港海景💙還提供一系列精緻的西式料理,及超值的午市套餐讓你在享受美食的同時,還能大飽眼福🥂無論是約會慶祝,還是與好友共聚這裡都是不錯的選擇!/sᴛᴀʀᴛᴇʀ 前菜/ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴛʜɪɢʜ, ᴄʜᴀʀʀᴇᴅ ᴄᴏʀɴ, ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ, ᴄʜᴇʀʀʏ ᴛᴏᴍᴀᴛᴏ sᴀʟᴀᴅ𓋪煎雞腿肉沙律 配烤粟米粒、牛油果及車厘茄🍗雞腿肉煎得外脆內嫩,鮮美多汁搭配上帶有濃郁牛油香的烤粟米🥗以及清新的牛油果和車厘茄這個組合十分清新開胃,讓人食指大動ᴄɪᴛʀᴜs ᴄᴜʀᴇᴅ sᴀʟᴍᴏɴ ɢʀᴀᴠᴀᴅʟᴀx, ʜᴏʀsᴇʀᴀᴅɪsʜ ᴄʀèᴍᴇ ғʀᴀîᴄʜᴇ𓋪柑橘醃三文魚 配辣根及酸奶油🐟煙三文魚經過柑橘和香草的醃製,散發出清新的香氣口感肥美嫩滑又細膩,搭配的辣根帶來一絲刺激🧡與酸奶油的清爽滑順完美平衡,給味蕾帶來驚喜~/ᴍᴀɪɴ ᴄᴏᴜʀsᴇ 主菜/ᴜsᴅᴀ sɪʀʟᴏɪɴ 𝟐𝟓𝟎ɢ, sʜᴀʟʟᴏᴛ ᴘᴜʀᴇᴇ, ʙsᴘᴇʟᴇᴛᴛᴇ ʙᴜᴛᴛᴇʀ 𓋪 美國頂級西冷扒𝟐𝟓𝟎克 配紅蔥泥及香辣牛油(+$𝟏𝟒𝟖)🥩五成熟的

位於尖沙咀的 ʜᴀʀʙᴏᴜʀsɪᴅᴇ ɢʀɪʟʟ
有絕美的𝟏𝟖𝟎度維港海景💙
還提供一系列精緻的西式料理,及超值的午市套餐
讓你在享受美食的同時,還能大飽眼福🥂
無論是約會慶祝,還是與好友共聚
這裡都是不錯的選擇!

/sᴛᴀʀᴛᴇʀ 前菜/
𓋪煎雞腿肉沙律 配烤粟米粒、牛油果及車厘茄

🍗雞腿肉煎得外脆內嫩,鮮美多汁
搭配上帶有濃郁牛油香的烤粟米
🥗以及清新的牛油果和車厘茄
這個組合十分清新開胃,讓人食指大動

𓋪柑橘醃三文魚 配辣根及酸奶油

🐟煙三文魚經過柑橘和香草的醃製,散發出清新的香氣
口感肥美嫩滑又細膩,搭配的辣根帶來一絲刺激🧡
與酸奶油的清爽滑順完美平衡,給味蕾帶來驚喜~

/ᴍᴀɪɴ ᴄᴏᴜʀsᴇ 主菜/
🥩五成熟的西冷牛扒,經過精心烤制
外層焦香,內裡軟嫩多汁
配上濃郁的紅蔥泥和微辣的牛油🧈
口感層次豐富,令人一試難忘ヾ(◍´▿`◍)ノ゙

ɢʀᴇᴇɴ ᴀsᴘᴀʀᴀɢᴜs ʀɪsᴏᴛᴛᴏ, ᴍɪxᴇᴅ ʜᴇʀʙs, ᴀɢᴇᴅ ᴘᴀʀᴍᴇsᴀɴ (ᴠ)
𓋪 蘆筍意大利飯 配香草及熟成巴馬臣芝士

這道意大利燴飯選用新鮮的蘆筍💚
口感鮮嫩爽脆,燴飯口感細膩綿密
☕️🧀配上濃郁的巴馬臣芝士和香草,香氣撲鼻

/ᴅᴇssᴇʀᴛ 甜品/
sᴇʟᴇᴄᴛɪᴏɴ ᴏғ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍs ᴀɴᴅ sᴏʀʙᴇᴛs
𓋪精選雪糕及雪葩

sʟɪᴄᴇ ᴏғ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴛᴀʀᴛᴇ ᴛᴀᴛɪɴ, ᴄʀèᴍᴇ ғʀᴀîᴄʜᴇ, sᴀʟᴛᴇᴅ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ sᴀᴜᴄᴇ
𓋪反烤蘋果撻 配酸奶油及焦糖

🍎這款反烤蘋果撻是餐廳的招牌甜品之一✧⁺⸜(・ ᗜ ・ )⸝⁺✧
酥脆的撻底搭配甜美的焦糖蘋果,令我驚豔到
酸奶油的加入更是增添了一絲清新和滑順
💓每一口都是甜蜜與酸爽的完美結合,令人欲罷不能。

⋆。˚ ☁︎ ˚。⋆。⋆。˚ ☁︎ ˚。⋆。⋆。˚ ☁︎ ˚。⋆。⋆。˚ ☁︎ ˚。⋆。⋆。˚ ☁︎ ˚。⋆。

𝟐 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞𝐬 ($𝟐𝟐𝟖 𝐩𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧)
sᴛᴀʀᴛᴇʀ ᴀɴᴅ ᴍᴀɪɴ ᴄᴏᴜʀsᴇ ᴏʀ ᴍᴀɪɴ ᴄᴏᴜʀsᴇ ᴀɴᴅ ᴅᴇssᴇʀᴛ

𝟑 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞𝐬 ($𝟐𝟔𝟖 𝐩𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧)
sᴛᴀʀᴛᴇʀ, ᴍᴀɪɴ ᴄᴏᴜʀsᴇ ᴀɴᴅ ᴅᴇssᴇʀᴛ
(+ 𝟏𝟎% sᴇʀᴠɪᴄᴇ ᴄʜᴀʀɢᴇ)

趕快去ʜᴀʀʙᴏᴜʀsɪᴅᴇ ɢʀɪʟʟ,一邊享受精緻的美食,一邊欣賞醉人的維港美景,為特別日子增添無限美好回憶

📍 𝐇𝐚𝐫𝐛𝐨𝐮𝐫𝐬𝐢𝐝𝐞 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥 (尖沙咀)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓

#HarboursideGrill #尖沙咀
#sweetiedaily_tst

• 反烤蘋果撻配酸奶油及焦糖醬
  • 餐包
  • 美國頂級西冷扒𝟐𝟓𝟎克
  • 柑橘醃三文魚 配辣根及酸奶油
2024-06-02 2277 浏览
無敵嘅大海景... 極高嘅樓底... 遼闊嘅視野... 喺呢度食個餐真係賞心樂事!基本嘅set lunch二百幾蚊已經有... 喺呢個地段、呢個環境、呢個服務... 真心唔算貴!Starter:🥗煎雞腿肉沙律 配烤粟米粒、牛油果及車厘茄雞腿扒煎到有焦香嘅感覺... 肉質juicy... 烤過嘅粟米粒帶有牛油香味特別好食... 配埋健康嘅牛油果、車厘茄、沙律菜...  係非常清新開胃嘅前菜!🐟柑橘醃三文魚配辣根及酸奶油醃過嘅三文魚帶有柑橘、香草嘅清香... 食落有啲似煙三文魚... 但係比煙三文魚更有層次... 肉質緊緻... 配埋刺激鼻竇嘅辣根、絲滑清淡嘅酸奶油... 口感一流!Main Course:🥩美國頂級西冷扒250g 配紅蔥泥及香辣牛油 (+148)呢塊西冷扒真係幾優質... 肉味香濃... 肉質結實有嚼勁... 但又保持到嗰種鮮嫩同多汁!🍚 蘆筍意大利飯 配香草及熟成巴馬臣芝士唔想食太多肉嘅... 呢個意大利飯的確係清淡之選! 蘆筍鮮嫩冇渣... Risotto綿密有咬口...  質感豐富... 混埋熟成巴馬臣芝士... 香氣濃郁 ! Dessert:🥧反烤蘋果撻 配酸奶油

Starter:
🥗煎雞腿肉沙律 配烤粟米粒、牛油果及車厘茄
🐟柑橘醃三文魚配辣根及酸奶油

Main Course:
🥩美國頂級西冷扒250g 配紅蔥泥及香辣牛油 (+148)
🍚 蘆筍意大利飯 配香草及熟成巴馬臣芝士

Dessert:
🥧反烤蘋果撻 配酸奶油及焦糖醬
呢款甜品係呢度嘅signature... 亦係我最滿意嘅... 特別推介俾大家!  撻底酥脆... 而焦糖醬嘅甜味中和咗蘋果嘅酸度... 鍾意食甜嘅一定會好鍾意!
如果想增添幼滑口感... 建議加d酸奶油一齊食咁就perfect match!
🍦精選雪糕及雪葩
雪糕同雪葩各有幾款... 可以混合選擇揀三球! 前者幼滑、後者冰爽... 係幾好嘅飯後甜品!

Harbourside Grill (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈4樓OTE401號舖飽覽維港景又有豐富盛宴的打卡餐廳🍴🌹人均消費大約500 , 餐廳服務周到, 環境貫徹餐廳名稱, 多角度觀賞維港夜色,令人目不暇給! ☺️☺️同行友人食牛,伴著四款醬, 味道各有千秋!我選的是三文魚腩,底下有芝士焗薯配煎蝦, 味道充滿層次的,加配小菜有火箭菜,眾人都說火箭菜比較適合放在 pizza 🍕 上🌝這餐廳好適合慶祝特別紀念日/ 生日, 有浪漫情懷🤗生於香港🇭🇰, 每次欣賞到五光十色的維港都不感厭倦。#香港美食#香港好去處#維港夜景#habourcity#habourview#hkig#hkfoodie#hkfoodblogger#香港打卡#尖沙咀美食#尖沙咀美食#尖沙咀好去處#維多利亞港
Harbourside Grill (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈4樓OTE401號舖

飽覽維港景又有豐富盛宴的打卡餐廳🍴🌹

這餐廳好適合慶祝特別紀念日/ 生日, 有浪漫情懷🤗

生於香港🇭🇰, 每次欣賞到五光十色的維港都不感厭倦。

2024-05-25 1775 浏览
餐廳位於海港城,一入到去已經睇到個無敵海景,Lunch 2Courese set都只係二百幾。入去睇下海,傾下計都抵🥗煎雞腿肉沙律配烤粟米粒、牛油果及車厘茄呢個沙律好清新開胃,雞腿肉煎得啱啱好,唔會太乾,配埋牛油果、粟米粒同車厘茄,口感同味道都好豐富。再加上酸甜清新嘅醬汁,非常開胃🦪法國芬廸加生蠔配紅蔥醋生蠔爽口鮮甜,肉質肥美,配埋紅蔥醋,酸甜醒胃。🐟香煎盲曹魚配時蘿薯仔沙律及修隆醬呢道菜好有驚喜,盲曹魚皮煎得香脆可口,配埋時蘿薯仔沙律同修隆醬,味道好夾。盲曹魚肉質鮮嫩,魚味濃郁,時蘿薯仔沙律口感軟糯,配埋時蘿嘅香氣,好清新。🥩美國頂級西冷扒配紅蔥泥及香辣牛油西冷好嫩滑多汁,肉味濃郁,配埋紅蔥泥同香辣牛油,味道一流。紅蔥泥香氣撲鼻,為西冷扒增添風味。🍓士多啤梨慕絲配海棉蛋糕及開心果士多啤梨慕絲口感絲滑,酸甜可口,士多啤梨嘅香氣好濃郁,海棉蛋糕鬆軟,為甜品增添口感,開心果香脆可口,為甜品增添口感。🍎反烤蘋果撻配酸奶油及焦糖醬蘋果餡酸甜軟糯,蘋果嘅香氣好濃郁,撻底酥脆,為蘋果撻增添口感,焦糖醬香甜可口,為蘋果撻增添甜味。酸奶油可以減低甜膩感

🥗煎雞腿肉沙律配烤粟米粒、牛油果及車厘茄

🦪法國芬廸加生蠔配紅蔥醋
生蠔爽口鮮甜,肉質肥美,配埋紅蔥醋,酸甜醒胃。

🐟香煎盲曹魚配時蘿薯仔沙律及修隆醬

🥩美國頂級西冷扒配紅蔥泥及香辣牛油