2022-07-21 1061 浏览
就係腦場勝地黃金商場對面有一間細細既美式快餐外賣店💛主打burger同埋炸雞,今日過黎買野經過就比佢既香味吸引到門面就同鋪名一樣以英雄做主題🦸近呢十年英雄電影大行其道,呢間漢堡專門店都好比心機去創作自家品牌,一邊食野一邊睇下佢地既故事都好有趣🦹‍♂️🦹店員介紹呢度可以直接用佢地自己出既app落單📱入面會送唔同既優惠卷,包括$50迎新現金卷、加大小食或者小食買一送一等等,而且可以直接送餐上門或者好似今日我落完單再去行陣街自取都冇問題🤭App上面有齊相,可以清楚睇到每款包既特色,佢地仲有全港首創既pancake burger🥞利用厚身鬆軟既pancake取代漢堡包,命名做Panger🐷豬柳蛋班堡 | $52|8.5/10除咗蛋味滿滿既pancake,仲可以轉為咖啡口味☕️打開包裝紙就有濃厚既咖啡香湧出,食落帶點甘既味道同豬柳既鹹味十分合拍,炒蛋好似瀑布咁包圍住成個包,嫩滑口感滋潤哂材料😋🐓英雄炸雞桶 | $83|7.5/10細版就有4件炸雞,即點即炸,2件係大雞扒,用咗雞腿部份,食落夠哂嫩滑,另外兩件就係炸原隻雞翼,食盡雞翼尖既軟骨同多汁既雞翼雞槌,炸粉幾薄又脆口,不過就會鹹d🤫仲有4款醬可以

🐷豬柳蛋班堡 | $52|8.5/10

🐓英雄炸雞桶 | $83|7.5/10

仲有4款醬可以配,揀咗hero醬即係蜜糖芥末同埋芝士醬,芝士醬味道好足,忍唔住留返盒沾醬再食😉

🥔薯餅 | 7/10
薯餅差唔多手掌大小,外面香脆可口,食到有粒粒薯仔口感唔會變成蓉

🍟薯條 | $15|7.5/10
唔可以走漏薯條呢個最佳拍檔,套餐好神奇只係包薯餅或者牛油粟米🌽粗薯條唔會太鹹幾脆,薯仔香十足
2022-07-20
30 分钟 (外卖自取)
📍Hero's Friday (深水埗)深水埗福華街157號地下D號舖———————————————隊長漢堡 (配薯條+汽水)(💰: 88 hkd) 隊長漢堡十分足料🤩 除咗大大塊牛肉,亦有荷包蛋、煙肉、蕃茄、生菜、芝士等多種配料,口感好豐富,配上秘製英雄醬,食落一啲都唔油膩~漢堡扒用咗100%美國頂級純牛肉製作🔥厚身得嚟又多汁,大大個食完已經六七成飽😆 呢個真係必試,極度推介💯❤️磁力漢堡套餐 (配英雄炸雞粒[+$10]+汽水)(💰: 88 hkd) 配料大致同隊長漢堡相同,唯獨當中加入咗洋蔥圈,洋蔥圈外面炸到金黃酥脆,裏面係柔軟香噴噴嘅洋蔥,配上燒烤醬作調味,非常惹味😍🤤 英雄炸雞粒方面,雞粒份量非常多,粉衣厚薄度剛好,雞粒炸到金黃酥脆、肉味香濃,粒粒都有豐富肉汁,只係加$10嚟講非常之抵食☺️英雄炸雞(單點(2件)(💰: 52 hkd)雞件大大舊絕對對得住個價錢🥳 外皮甘香酥脆,內裏雞肉熟度剛好,肉質軟嫩唔會鞋口,完全保留到雞件嘅肉汁,唯一係如果可以厚切啲應該仲正🤭總括嚟講,雖然本身覺得個價錢唔平,但食完就覺得食物質素絕對對得住個價錢💯👍🏻 服務方面,員工非常友善有禮,拎餐嘅時候不忘
📍Hero's Friday (深水埗)
深水埗福華街157號地下D號舖
———————————————
隊長漢堡 (配薯條+汽水)
(💰: 88 hkd)
隊長漢堡

磁力漢堡套餐 (配英雄炸雞粒[+$10]+汽水)
(💰: 88 hkd)
磁力漢堡

英雄炸雞(單點(2件)
(💰: 52 hkd)

總括嚟講,雖然本身覺得個價錢唔平,但食完就覺得食物質素絕對對得住個價錢💯👍🏻 服務方面,員工非常友善有禮,拎餐嘅時候不忘提醒每個客人記住要自行喺飲品櫃攞汽水~

環境方面,舖頭裝修好有Marvel感覺,等緊食物嘅時候仲聽到佢係咁播住有”Hero~”嘅歌曲,真係好似入咗個超級英雄世界咁,超有特色🥳 而且欣賞佢每個漢堡都配合左英雄主題,好有創意好有趣😆💕

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐽

🐾: 深水埗站D2出口步行1分鐘

#mugmugeats_深水埗 #herosfriday #beyourownhero #荔枝角美食 #中環美食 #黃埔美食 #黃埔 #深水埗美食 #深水埗 #Panger #Burger #班堡 #burgerlovers #foodie
磁力漢堡
2022-07-17 11 浏览
Hero Friday 有自己的apps啦!可以提前訂餐再簡時間取餐 可以節省時間!呢間以英雄為主題的漢堡外賣店~ 我覺賣店係融化的芝士!包皮可以點番d 芝士一齊食~鳯凰漢堡 $63煙肉芝士漢堡 $73 第一個中間係有一大塊雞扒~另外嗰個就係煙肉再加漢堡~我自己覺得漢堡包係要多汁同埋多張先係好食!套餐會包汽水一罐同埋薯條~不過加$10可以轉雞粒!份量超級多~另外嗰個套餐加$8就可以轉薯角~超級飽肚!Hero's Friday (深水埗)深水埗福華街157號地下D號舖#herosfriday #beyourownhero #荔枝角美食 #中環美食 #黃埔美食 #黃埔 #深水埗美食 #深水埗 #Panger #Burger#班堡@heros_friday

鳯凰漢堡 $63
煙肉芝士漢堡 $73
第一個中間係有一大塊雞扒~
另外嗰個就係煙肉再加漢堡~
我自己覺得漢堡包係要多汁同埋多張先係好食!

套餐會包汽水一罐同埋薯條~

Hero's Friday (深水埗)
深水埗福華街157號地下D號舖

#黃埔美食 #黃埔 #深水埗美食 #深水埗 #Panger
#Burger#班堡

@heros_friday
💖呢間burger店有自己嘅app📱,直接係手機落單,夠鐘就去自取🥡,唔駛等、夠晒方便!亦都可以揀全港送貨🛵,手機落單之後坐定定喺屋企🏠就有得食。1️⃣豬柳蛋班堡🥞 套餐價$52🔸薯餅🥔🔸汽水(忌廉)🥤💖手機app真係好貼心,每款包都可以自己customise,轉包款、配料、醬汁等。班堡係佢哋獨有嘅💪🏻,用香甜鬆軟嘅pancake取代一般漢堡包。入面有豬柳同炒滑蛋🍳,豬柳加左黑椒,食落更提味。炒滑蛋好厚,口感紮實。💖套餐配1份小食同1杯飲品,要左外脆內軟糯嘅薯餅,幾足料!汽水自己係汽水櫃攞就🉐️。2️⃣神盾漢堡🍔 套餐價$76🔸牛油粟米🌽🔸汽水(+C)🍋💖呢款有牛肉🐮、車打芝士🧀、生菜🥬、薯餅🥔、煙肉🥓同燒烤醬。佢係嘅肉餅標榜係100%純牛肉,食落肉味香濃🤤,口感濕潤香軟,肉汁多。再配上鹹香芝士同香脆煙肉,味道豐富。醬汁有幾款選擇,我轉咗Hero醬,食落偏芥末味。包底我要左菜包,顧名思義就係兩塊菜取代漢堡包皮,食少啲碳水🤣(?)另外小食要左牛油🧈粟米。3️⃣Hero’s 炸雞粒🍗 $20💖推薦~邪惡😈但好香口,外皮脆卜卜,雞肉一口size又幾嫩,一包都幾多🈵️!💖套餐價幾抵食,最平$48起就有1份漢堡

1️⃣豬柳蛋班堡🥞 套餐價$52
🔸薯餅🥔
🔸汽水(忌廉)🥤

2️⃣神盾漢堡🍔 套餐價$76
🔸牛油粟米🌽
🔸汽水(+C)🍋

3️⃣Hero’s 炸雞粒🍗 $20

💖套餐價幾抵食,最平$48起就有1份漢堡🍔、1份小食🍟同1杯飲品🥤,而且仲幾高質添!App度自助落單、即到即攞外賣夠晒方便,啱晒上班族💼放工、住附近嘅街坊順便去攞!
黎到深水埗,醒起之前朋友介紹過一間以英雄人物做主題的餐廳。到了門口就見到店內所有裝修都系滿滿漫畫風,原來餐廳可以用app落單,以外賣為主,仲要果app入面每星期都更新一堆優惠卷。店員知我第一次試佢地間店,所以超級熱情咁介紹,仲要記得舊客鍾意食邊款,超有親切感。店中牛肉漢堡選用100%美國頂級純牛肉製作,還有豬柳和雞排漢堡可供選購,即點即製的手工漢堡,確保新鮮。以外賣為主。所以我都嗌左兩份番屋企同屋企人開心share。屋企人唔鍾意飲可樂,所以單點左兩款漢堡同小食。 ⦁芝士漢堡(hero醬)$60⦁鳳凰漢堡(BBQ醬)$57⦁薯角 $18⦁薯條 $15 兩款漢堡都好多醬汁,下次可以少番dd。果牛肉好有咬口,濃濃既牛味,仲要好juicy屋企人超鍾意。鳳凰漢堡即雞扒,嫩滑多汁。最欣賞係薯角同薯條,翻到屋企,仲keep到熱同脆。 📍Hero's Friday @heros_friday地址: 深水埗福華街157號地下D號舖 想睇更多分享 歡迎follow @sa.foodie.lt#safoodielt #herosfriday #beyourownhero #荔枝角美食 #中環美食 #黃埔

⦁芝士漢堡(hero醬)$60
⦁鳳凰漢堡(BBQ醬)$57
⦁薯角 $18
⦁薯條 $15

📍Hero's Friday @heros_friday
地址: 深水埗福華街157號地下D號舖

想睇更多分享 歡迎follow @sa.foodie.lt
#safoodielt #herosfriday #beyourownhero #荔枝角美食 #中環美食 #黃埔美食 #黃埔 #深水埗美食 #深水埗 #Panger #Burger #班堡
2022-07-12
2022-06-14 17 浏览
味道:⭐⭐⭐⭐黃店💛相信大家對呢間外賣burger店一啲都唔陌生🍔Burger大大份 價錢合理 性價比高😈而且呢到仲有甜咸夾雜既鬆餅包 相當特別👹另外 佢哋仲出咗自家嘅Apps📱我哋可以用Apps落單 選擇全港送貨📦就可以喺屋企等外賣或者到鋪頭自取啦🛒❶全日漢堡英雄餐 (轉煎蛋) $ 88呢個all day breakfast同平時食到既好唔同👍🏻食材仲相當多樣化同豐富👻當中包括: 鬆餅、薯餅、腸仔、漢堡扒、煙肉、煎蛋、蕃茄、生菜🌳最值得一睇嘅就係當中嘅鬆餅同漢堡扒🐄鬆餅食落濕潤又綿密 食落有絲絲既甜味🥞而漢堡扒肉質相當厚實 煎至金黃色 牛味爆棚 🐮❷甜薯條 $20甜番薯切成一條條炸至金黃色🔸無論係口感定味道方面都有別於一般嘅薯條🥔識落香脆同時帶點甜味🍠再沾上酸甜嘅蕃茄醬 估唔到又幾夾🪴❸牛油粟米 $12粟米味較突出 味道清甜 營養價值豐富🌽加上牛油後 甜度得以提升🧈❹Hero's炸雞粒 $20炸雞粒細細粒 一啖一粒就岩岩好🧆雞粒炸至外層薄脆 內裡肉質軟嫩🐔香雞口既雞粒食落唔單止一啲都唔油膩 仲好酥脆多汁🍗❺ 橙汁(套餐+$3)橙汁酸酸甜甜 清新又健康🍊
味道:⭐⭐⭐⭐

❹Hero's炸雞粒 $20
炸雞粒細細粒 一啖一粒就岩岩好🧆
雞粒炸至外層薄脆 內裡肉質軟嫩🐔
香雞口既雞粒食落唔單止一啲都唔油膩 仲好酥脆多汁🍗

❺ 橙汁(套餐+$3)
橙汁酸酸甜甜 清新又健康🍊

2022-06-13 21 浏览
Hero’s Friday 終於都黎到深水埗啦!深水埗美食好多,但burger 真係無乜選擇,之前係中環食過Hero’s Friday,一直想再食,但一直去唔到,但原來而家佢有自家app 落order, 可以自取或送貨,係邊度都可以食到,真係超級方便🤩, 食物準備好就會係app 通知你,預啱時間剛剛好。因為今日出開去,所以就選擇用app 落單後自取,唔使等❤️,但其實舖頭位置都好方便,就係黃金對面,簡直係深水埗既中心地帶。今次同屋企人選擇咗經典漢堡套餐同雙層芝士漢堡套餐,最喜歡用app可以慢慢揀,各樣選擇都有,可隨自己喜好加減🤩🔸雙層芝士漢堡套餐牛肉好有肉味又有肉汁,加埋雙層芝士,芝士溶溶地再配埋牛肉🤤,超級無敵既組合❤️ ,套餐基本包咗薯條及汽水,因為想食炸雞粒,所以加將薯條轉炸雞粒,一包超多,熱焫焫好好味。🔸經典漢堡套餐屋企人唔食牛,原本諗住唔預佢食,但原來牛肉可以轉豬柳,啱晒唔食牛既朋友都可以食burger ~ 跟餐既薯條係粗薯條,我至like ❤️整體質素Okay, 漢堡好有肉味又有肉汁,CP值高,而且有自家app 落單好方便。
🔸雙層芝士漢堡套餐

🔸經典漢堡套餐

2022-06-10 25 浏览
依間以HEROS為主題既BURGER店雖然店仔仔細細, 但係野食同環境都留到深印象比我!今日落開深水埗, 就幫襯下依間係地鐵站旁既分店睇下係咪都係咁好食。即叫即做, 等10分鐘左右有得拎, 包裝乾淨企理, 輕鬆拎到番屋企。Captain Burger煙肉蕃茄生菜芝士, 味道偏向Classic, 重點係漢堡肉Juicy兼有肉香, 加埋流心煎蛋既蛋汁香, 好味黑椒牛堡個人喜好, 因為我中意食辣, 重點當然落在個黑椒汁啦, 夠濃夠香夠辣, 雖然食既時候有D狼狽成手汁, 不過係屋企食又有乜所謂!洋蔥圈番到屋企雖然腍左D, 但仍Keep到微脆, 而且好香, 洋慕圈大大個, 炸粉唔厚, 如果新鮮即食應該超正。仲有薯條份量好大份, 仲係粗薯, 少少連皮其實更香薯味, 本身跟餐就有汽水同埋薯條, 依個薯條出色呀!今次食依然高質, 會繼續幫襯~

Captain Burger

黑椒牛堡

洋蔥圈

今次食依然高質, 會繼續幫襯~
2022-06-08 13 浏览
之前聽人推介深水埗有間burger店可以用app落單,再外賣自取,好方便~咁啱經過深水埗,去之前用app落單,唔使15分鐘就有burger ready,方便又快趣!All day breakfast $86好豐富嘅全日早餐~有香脆嘅薯餅,大大塊雞扒,好Juicy嘅雞扒,有好多肉汁,幾件pancake🥞蕃茄同埋生菜🥬 Pancake幾鬆軟,甜甜地,幾好~仲有兩條雞肉腸,幾香,口感幾好腸仔蛋班堡$52呢間burger店仲有出名嘅頒布班堡,其實就係Pancake夾住啲食材~鬆軟嘅pancake,外層配上腸仔扒同滑蛋,幾特別嘅感覺,幾好味😋炸番薯條$10跟餐只需要加$10就有炸番薯條🍟隔住口罩都聞到好香,食落有香甜嘅番薯味🍠感覺係一個邪惡但又健康嘅食物

All day breakfast $86

腸仔蛋班堡$52

炸番薯條$10
2022-06-04
2022-06-07 24 浏览
磁力漢堡究竟係咩?😉呢一間外賣小店專打hero theme,多款套餐用經典英雄人物命名👽而且店鋪入面都加入英雄元素,望落已經好特別!磁力好吸引😽所以夜晚同friends order 幾個套餐,一個set可選擇漢堡一款,如果想升級🥞Pancake可以加10蚊就有,性價比高! 磁力入面包括洋葱圈🥓煙肉碎,漢堡扒同🧀芝士。🍗提供多款醬汁,BBQ醬,番茄醬,黑椒汁,Hero醬可以轉🥳所以總有一款你適合。飲品我試了熱好立克,感覺健康d~小食之炸鷄粒熱辣辣,非常新鮮!🤩 🤓好中意BACON,切碎放係burger原來都好正,肉香,脆口,非常誘惑。漢堡扒牛肉夠厚,夠肉味,好正會上癮!😎漢堡高身夠足料,細細個其實都幾飽肚。炸鷄粒足,裝到滿,小食都好滿意。😁因爲地點就脚,而且外賣都方便,會再幫襯!

2022-06-07 16 浏览
之前已經食過 @heros_friday 嘅漢堡,真係食過番尋味,咁啱行過深水埗見到,二話不說,即刻order 🙆🏻‍♀️最喜歡佢哋即叫即製😍夠晒新鮮,我哋叫咗豬柳蛋芝士班堡餐同隊長漢堡餐豬柳蛋漢堡 pancake 堡Pancake 口感鬆軟幼滑,唔會太厚身,滑蛋充滿牛奶味,而且仲好多,再配埋豬柳蛋一齊食,口感豐富,推介🙆🏻‍♀️英雄漢堡 呢個係Hero’s Friday最signature,成個包有成11 cm,包括生菜,蕃茄,煙肉,蛋,芝士同5oz嘅雙層牛肉,材料充足,再加埋特製嘅英雄醬汁,一流,醬汁酸酸甜甜,咬落去都係啖啖肉👍🏻💕試後感只限外賣,即叫即整,夠晒新鮮,由於即整,等候時間就耐啲,不過值得的,兩款包味道都唔錯,特別係pancake 一試難忘🙆🏻‍♀️

豬柳蛋漢堡 pancake 堡

英雄漢堡

💕試後感
2022-06-07 26 浏览
人氣漢堡小店,🍔除了pancake漢堡好出名,佢地個西式漢堡都好唔錯!🥰dinner time takeaway 人氣幾高,好多人等受歡迎❤神盾漢堡HKD76,包括香脆薯餅,bacon,cheese 同牛肉漢堡扒。🥩值得一贊,牛肉厚度驚艷,一口咬下,鮮嫩,juicy,非常足料!🧀加上香滑流心芝士,🥔香脆薯餅更加飽肚滿足。小食方面,有四種可以選擇,我點了少見的洋葱圈。🧅佢個炸粉夠薄,食起身濃鬱洋葱味,對於想食菜健康的我來講,😍都是一個好選擇。新鮮製作,更加香噴噴誘人,令人回味不已。

🧀加上香滑流心芝士,🥔香脆薯餅更加飽肚滿足。

💛 #深水埗 #HerosFriday深水埗外賣好推薦! Thanks God it’s Friday! 可以買個靚晚餐返屋企同家人開心share💓 Down HerosFriday 個app除咗可以預先落單,快啲拎到嘢食,仲可以有唔同coupon優惠添!🦸‍♀️ 黃金女俠 ($63,包括小食及飲品)有雞扒、洋蔥、蕃茄、車打芝士嘅burger,鍾意仲可以加錢轉成「Panger 班堡」,即係以pancake代替麵包嘅🤩 雞扒大塊過我隻手!仲好厚好多肉汁添!炸得好香脆但又唔會厚粉😋 其他嘅配料好香好夾仲好juicy🤤🍖 全日鳳凰英雄餐 ($86,包括飲品)包括有炒蛋、pancake、雞扒、火腿、肉腸、蕃茄、生菜、蕃茄豆嘅全日早餐🤩 咁多嘢都只係$86,超抵! 啲肉份量好大,夠香夠多汁,推薦🥳🥳
💛 #深水埗 #HerosFriday

黃金女俠

🦸‍♀️ 黃金女俠 ($63,包括小食及飲品)
全日鳳凰英雄餐

🍖 全日鳳凰英雄餐 ($86,包括飲品)
2022-06-07
2022-06-05 521 浏览
為食貓前幾日去深水埗,行過港鐵站D出口附近,就見到呢間裝修得好有Marvel feel既漢堡外賣店而門口都有唔少人等緊外賣,結果我都心思思買左返屋企試下😂而店員重叫我地download Hero's Friday個app黎叫外賣! 都真係幾方便wor除左可以睇到幾時攞得外賣之外,重可以送埋貨tim~~好啦...唔講太多廢話,重點黎啦~~隊長漢堡套餐 $76 (5/5)為食貓本身覺得76蚊一個餐都幾貴下,M記只係佢一半既價錢但點知食完真係覺得物超所值😍首先,佢個包烘得幾好,而且唔會一陣麵粉味,另外,入面d料真係超重量級有荷包蛋、煙肉、蕃茄、新鮮既生菜,重有2塊漢堡,非常足料❤️同埋煎得好香! 食得出真係即叫即整! 配埋d醬食一d都唔覺得乾,好juicy❤️❤️呢個隊長漢堡真係世一,超級推介呀黃金女俠 $63 (4/5)呢個漢堡入面有一大塊炸雞扒,同樣非常足料,同埋炸得好香口,其實食完塊扒已經飽左一半另外為食貓就加左10蚊轉班堡! 班堡食落去個感覺好得意,又咸又甜咁😂不過普通個隻麵包先係我favourite薯條+ 雞粒 (4/5)套餐包一罐野飲同薯條,為食貓就分別叫左一個薯條同雞粒(加$10),
feel既漢堡外賣店
而門口都有唔少人等緊外賣,結果我都心思思買左返屋
企試下😂

除左可以睇到幾時攞得外賣之外,重可以送埋貨tim

~~好啦...唔講太多廢話,重點黎啦~~

隊長漢堡套餐 $76 (5/5)
為食貓本身覺得76蚊一個餐都幾貴下,M記只係佢一半既價錢
但點知食完真係覺
係超重量級
呢個隊長漢堡真係世一,超級推介呀

黃金女俠 $63 (4/5)

飽左一半
不過普通個隻麵包先係我favourite

薯條+ 雞粒 (4/5)

套餐包一罐野飲同薯條,為食貓就分別叫左一個薯條同雞粒(加$10),2樣小食都炸得唔錯,
薯條重係肥大個種
而重點係份量好多好多......為食貓同朋友食完個漢堡,已經飽左7成......

Hero's Friday係我bookmark左全港必食漢堡之一
大家有機會都可以試下

如果你鍾意貓同搵好野食,當然重有我設計既圖,記得follow我op
2022-06-04 18 浏览
天氣太悶熱,真想宅在家涼冷氣煲煲劇。同老公相量緊中午食咩好,就諗起上次經過深水埗的Hero's Friday @heros_friday ,而家出咗自家app,可以用自家app自助落單及送貨。既然咁方便我同老公都一試。👇Download Hero's Friday app登記做會員用app自助落單選擇到店取或送貨(全港都送貨運費自付)網上付款等吃🤣🤣🤣💎 英雄漢堡套餐 $106💎 黃金女俠套餐 $63人均消費💰 : $ 84.5總結✍ : 漢堡出色,用手機apps落單方便。NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)🏠 Hero's Friday🌐 深水埗福華街157號地下D號舖
Download Hero's Friday app
登記做會員
用app自助落單
選擇到店取或送貨(全港都送貨運費自付)
網上付款
等吃🤣🤣🤣

💎 英雄漢堡套餐 $106

💎 黃金女俠套餐 $63

人均消費💰 : $ 84.5
總結✍ : 漢堡出色,用手機apps落單方便。
NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)

🏠 Hero's Friday
🌐 深水埗福華街157號地下D號舖

2022-06-03
15 分钟 (外卖送餐)
$84.5 (午餐)