2022-06-02
又嚟介紹良心漢堡啦💛!唔知大家仲記唔記得我喺好耐之前都介紹過Hero’s Friday🤪,今次我又咁啱經過咗Hero‘s Friday啦❤️。既然一場嚟到,今次就叫一啲特別啲嘅漢堡啦。唔講咁多廢話啦,即刻入正題!食物方面☝🏻#英雄漢堡($98)首先要講嘅就當然係呢間舖頭嘅招牌漢堡啦🤩。其實呢個英雄漢堡我已經期待咗好耐❤️,始終佢係以舖頭名嚟命名嘛。要講呢個英雄漢堡最有特色嘅地方,就當然係佢有兩塊100%嘅純牛肉漢堡扒✨,另外佢都仲會有好邪惡嘅芝士🧀同埋煙肉🥓。最後會有返啲蕃茄生菜同埋蛋中和返佢個油膩度。講吓呢個包嘅賣相先,我就咁睇真係覺得好震撼🤣,因為我真係冇諗過個包會咁大個,要拎起雙手食都有啲難度㗎🤭。至於味道方面,我覺得佢個漢堡扒做得好出色,咬落好有口感🍔,唔會好鬆散。另外芝士同埋煙肉都好夾呢一個漢堡。個人認為佢絕對值得做招牌漢堡👾。另外佢跟餐嘅薯餅都做得好好☺️,起碼食落去個餡係有薯仔粒🤤。#豬柳蛋班堡($52)跟住要介紹嘅就係呢一個豬柳蛋班堡啦🥳,我喺上次個post度提及到班堡喺Hero‘s Friday首創一個系列👍。今次我試嘅班堡就有少少唔同,因為我將個班堡轉咗做咖啡班堡👀。講吓
食物方面☝🏻
#英雄漢堡($98)
#豬柳蛋班堡($52)
跟住要介紹嘅就係呢一個豬柳蛋班堡啦🥳,我喺上次個post度提及到班堡喺Hero‘s Friday首創一個系列👍。今次我試嘅班堡就有少少唔同,因為我將個班堡轉咗做咖啡班堡👀。講吓佢個味道先,我覺得咖啡班堡個咖啡味都幾濃☕️,佢濃得來同埋個豬柳蛋都好夾,個人認為轉做咖啡班堡嘅話會令到成個漢堡都更有層次✨。值得一讚嘅就係佢嘅炒蛋,真係做到好大塊🥰,就咁睇幅相都睇到有幾咁震撼🤣。
值得一提嘅係當日我係用Hero’s Friday自家嘅app去落單架🫢,今次用佢個app就已經可以自助落單🤪。另外佢個app仲可以選擇全港送貨,就算係去到邊度都可以食到佢😍。無論係屋企等外賣又或者係外賣自取都得,真係方便到好多人。
👉🏻整體而言我覺得呢個價錢有咁特別嘅漢堡算係幾值得一試!
評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑