入到呢家充滿美國味嘅餐廳,我點咗兩樣嘢食,心思思就想品嚐。首先,我揀咗個必食嘅B6 – 雙層安格斯牛肉芝士漢堡。話咁快,漢堡已經端上嚟,一見到個厚實嘅牛肉餅,我嘅口水都快流晒出嚟!咬落去嗰瞬間,感覺到嗮啲肉汁與融化芝士完美地結合,個包仲帶啲微微嘅焦香,彈牙得嚟唔會太過乾身;嘴巴一時間處理唔嚟咁滿足。食完漢堡,轉戰T7 – 牛油果醬芝士墨西哥餡餅,搭配上埋加錢升級嘅配餐小食Nacho's,杏仁色粟米片配上天然綠色嘅牛油果醬,呢個顏色組合叫你一望就愛上。墨西哥餡餅料好實,牛油果醬滑嫩有勁,再加上那層喷香嘅芝士,當真係一咬難忘。最後,作為一個真正嘅食客,我實不能錯過S3 – 粟米片炸嫩雞塊。雖然係小食,但味道咁出色,真係食完仲想再食!嫩滑嘅雞肉外層覆滿粟米片,口感係咁脆口,幾乎係入口即溶。真係食得開心又滿足!記得喇,喺呢度食飯,你一定要有個good time!🍔🥑🌽

2023-11-06 30 浏览
元朗呢間小店 置身小巷之中主打美式x墨西哥菜式快餐舖頭唔算好大 但比到人溫暖嘅感覺🩵好啱同屋企人朋友黎開餐最近仲開始做到會🍽️嚟緊有聚餐嘅朋友仔可以考慮吓😉-🔹Amigo經典安格斯牛肉漢堡($68)豐富之選 有齊漢堡🥩x煎蛋🍳x煙肉🥓一次過滿足你幾個願望夾住蕃茄🍅生菜🥬中和油膩感漢堡包烘到微䁔脆口✅-🔹烤芝士香蒜牛油大啡菇蕃茄Taco's($58)值得一讚 小店有好多素食選擇💯呢款taco大啡菇吸收牛油香氣🤤配芝士勁邪惡😈一份有兩件😆非常滿足夠晒飽-🔹石榴粟米片沙律($78)呢款沙律非常清新☺️除咗沙p菜 石榴酸酸甜甜好開胃😙配牛油果醬同芝士😋點粟米片一齊食正-🔹墨西哥烤粟米($45)利申 黑洞唔係特別鍾意食粟米🙈但呢款烤粟米堅好食🌽表層沾滿秘製醬汁烤完咬落仲非常Juicy😛-🔹炸墨西哥辣椒車打芝士 ($58)辣椒x芝士好特別呢個組合🤣第一啖入口微辣 係可接受嘅辣度中間嘅芝士有爆漿效果🤩加上外層炸過🥳特別香口-🔹海鹽薄荷檸檬梳打($29)夏日熱辣辣飲呢個啱晒🔥薄荷味唔會太chur 淡淡地易接受⭕️落𣳇海鹽微鹹🧂有種似飲運動飲品嘅感覺🤣-🔹百香果梳打($25)值得一讚 唔會死甜🥳底部有椰果肉
元朗呢間小店 置身小巷之中
主打美式x墨西哥菜式快餐
舖頭唔算好大 但比到人溫暖嘅感覺🩵
好啱同屋企人朋友黎開餐
最近仲開始做到會🍽️
嚟緊有聚餐嘅朋友仔可以考慮吓😉

🔹Amigo經典安格斯牛肉漢堡($68)

豐富之選 有齊漢堡🥩x煎蛋🍳x煙肉🥓
一次過滿足你幾個願望
夾住蕃茄🍅生菜🥬中和油膩感
漢堡包烘到微䁔脆口✅
🔹烤芝士香蒜牛油大啡菇蕃茄Taco's($58)

值得一讚 小店有好多素食選擇💯
呢款taco大啡菇吸收牛油香氣🤤
配芝士勁邪惡😈
一份有兩件😆非常滿足夠晒飽
🔹石榴粟米片沙律($78)

呢款沙律非常清新☺️
除咗沙p菜 石榴酸酸甜甜好開胃😙
配牛油果醬同芝士😋點粟米片一齊食正
🔹墨西哥烤粟米($45)

利申 黑洞唔係特別鍾意食粟米🙈
但呢款烤粟米堅好食🌽
表層沾滿秘製醬汁
烤完咬落仲非常Juicy😛
🔹炸墨西哥辣椒車打芝士 ($58)

辣椒x芝士好特別呢個組合🤣
第一啖入口微辣 係可接受嘅辣度
中間嘅芝士有爆漿效果🤩

加上外層炸過🥳特別香口
🔹海鹽薄荷檸檬梳打($29)

夏日熱辣辣飲呢個啱晒🔥
薄荷味唔會太chur 淡淡地易接受⭕️
落𣳇海鹽微鹹🧂
有種似飲運動飲品嘅感覺🤣
🔹百香果梳打($25)

值得一讚 唔會死甜🥳
底部有椰果肉 夠咬口加分😚
P.s 閒日仲有學生餐供應🤓自選配搭
2023-10-29 37 浏览
有事去屯門,朋友介紹元朗食漢堡,看到是美國和墨西哥菜🤠,燃起讀書時的往事。既然九龍人已在大西北,就跑遠幾步入元朗🥵。小店在小巷內,找了一陣至找到。不是繁忙時間,有位座。今日無 pasta, 無所謂,不是目標😅。4個人點了 burger, quesadilla, 辣肉醬芝士薯條,雞翅。我覺得佢地係有 heart💖 的小店, 漢堡真心係唔錯,“經典”已包含我所要求的配料,口味各方都對,不過欠醬汁,當然肉和蛋也有汁,但美式漢堡🍔,醬汁自覺仍是必須嘅😅。都試左 nachos, 都一樣係唔錯,有 sour cream and guacamole🥑 ,只是竟然沒有包括 nacho cheese🧀, 這個是老墨“三人行”啊😔。至於辣肉醬芝士薯條... 我只能說不是相熟的美墨式做法和風味。另外見隔離枱點了 tacos🌮, 似樣,不過卻竟然沒有另外付上 salsa, 美國堂食tacos 沒有附上 salsa 是少有的,就像薯條+茄汁的關係。所以似乎又離不開一般的香港食店,只注重食品卻忽略靈魂小配搭🙄。但平心而論,小店食物味道真心不錯,衛生很好,價格合理,絕對是值得支持😘。
2023-10-29
不知大家平時找餐廳是不是只看大街上的,其實在小巷的餐廳都會有驚喜。Hey!Amigo 是一間位於元朗的高質漢堡包小店。如果不是朋友吃過再介紹就會錯過了吧。由於店內的座位不算很多,所以用餐當日都見不少客人都選擇叫外賣。聽說餐廳除了固定的招牌菜外,還會隔數月轉一下餐牌。而且這裡除了漢堡包外,還有墨西哥Tacos、粟米片和意粉。每款看起來都很吸引,價錢由HKD 58 起,加HKD 20 更可升級為精選套餐。Amigo 經典安格斯牛肉漢堡 (HKD 68) 第一次來吃當然要選安格斯牛肉。因為牛味最濃又多汁,而且這裡的漢堡即叫即整、賣相吸引。牛肉油脂的比例剛好,口感鬆軟,吃起來不會很膩。另外配料還有煙肉、煎蛋、番茄、生菜,不論是口感還是味道都非常豐富。石榴粟米片沙律 (HKD 88) 脆卜卜的粟米片增加了沙律的口感。微酸的石榴和酸忌廉很開胃,亦加入了藜麥、牛油果醬,所以都幾飽肚。泡菜汁煙燻豬腩溫泉蛋卡邦尼長通粉 (HKD 62)沒想到這間店不止漢堡包不錯,連 Pasta 都很出色。平時會覺得卡邦尼 Creamy 到好膩,但添了個有辣度的泡菜汁就解決問題囉。再加上溫泉蛋和芝士,讓長通粉更香更惹味。
聽說餐廳除了固定的招牌菜外,還會隔數月轉一下餐牌。

而且這裡除了漢堡包外,還有墨西哥Tacos、粟米片和意粉。

因為牛味最濃又多汁,而且這裡的漢堡即叫即整、賣相吸引。

石榴粟米片沙律

泡菜汁煙燻豬腩溫泉蛋卡邦尼長通粉 (HKD 62)
沒想到這間店不止漢堡包不錯,連 Pasta 都很出色。
再加上溫泉蛋和芝士,讓長通粉更香更惹味。
煙燻的豬腩質感非常柔軟﹐油香滿滿還有一種獨有的煙燻焦香。
泡菜汁煙燻豬腩溫泉蛋卡邦尼長通粉

+HKD 20 升級做精選套餐,可沙律、薯條、Nacho's 選一和有跟餐飲品。
我們升級了兩個做套餐,選 薯條 (是薯角吧!?) 和 Nacho's。跟餐飲品+HKD 15 轉成了特飲 -
乳酸百香果爆珠梳打 & 乳酸荔枝爆珠梳打。後者喝落有荔枝味,不過就甜了少少。
题外话/补充资料: 性價比很高,會想等轉餐牌時來試試看其他口味的漢堡呢。
2023-10-14
石榴粟米片沙律
泡菜汁煙燻豬腩溫泉蛋卡邦尼長通粉
Hey!Amigo今次入元朗搵到呢間小店食,佢哋係啱啱開咗大約半年,呢間係好正宗外國burger店,店舖細細,但都好多人幫襯佢哋,其中學生都唔少,10月份仲做緊學生優惠減10蚊添!呢間burger店門口都係有一級,又要出動我塊斜板,入到去見到座位真係唔多,大約得十個位左右,老闆好熱情招呼我,仲介紹有咩野食係最多人食,burger同taco係最多人叫嚟食,佢仲話食物係帶比人開心,想每個人食完係開心地離開間餐廳!1.辣肉醬牛肉漢堡$72+Nacho's$20+乳酸芒果爆珠梳打$15(10/10)呢個牛肉漢堡好juicy,超多汁,酸酸辣辣,包係西班牙包,第一次食呢個西班牙包,食落好有空氣感,唔怕吸收太多澱粉質!👍👍👍仲可以加20蚊有Nacho's,份量好多,配上酸忌廉、牛油果醬同粟米洋蔥蕃茄粒,食落好清新,好脆口!😋😋😋特飲只係加15蚊,我揀咗乳酸芒果爆珠梳打,酸酸地又有芒果味,粒粒爆珠都多!😍2.粟米片炸雞塊(6pcs)$48(10/10)老闆話呢個麥樂雞最後六件都比我叫埋,依家訂貨要到下年1月左右先到,好味到嚴重缺貨!呢個麥樂雞夠特別,我都係第一次食,外面唔係炸粉,而係粟米片,食落好鬼脆
Hey!Amigo

2.粟米片炸雞塊(6pcs)$48(10/10)
老闆話呢個麥樂雞最後六件都比我叫埋,依家訂貨要到下年1月左右先到,好味到嚴重缺貨!呢個麥樂雞夠特別,我都係第一次食,外面唔係炸粉,而係粟米片,食落好鬼脆,食完炸雞塊仲有藜麥沙律菜,藜麥係super food嚟,可以促進腸道蠕動、維持消化道機能,又有飽腹感,真係好唔錯嫁!👍👍👍

3.薯條$15(10/10)
薯條粗長,份量好多,炸得好脆!😋

4.乳酸荔枝爆珠梳打$27(9/10)
再叫多杯乳酸荔枝爆珠梳打,呢杯比較甜咗少少,酸酸地又有荔枝味,粒粒爆珠都多!😍

2人總共價錢$197

個人口味總評分:9.75/10

@Hey_Amigo_go

地址:元朗鳳攸南街3號好順景大廈2座地下49號舖

#HeyAmigo #元朗 #元朗好去處 #burger #漢堡包 #Nachos #粟米片炸雞塊 #西班牙包 #墨西哥菜 #美國菜 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 辣肉醬牛肉漢堡
  • 粟米片炸雞塊
2023-09-06 96 浏览
喺元朗好食嘅意粉都有唔少選擇,但通常價錢都唔平,呢間係抵食之選,當然都唔好要求佢同$200一碟嘅意粉比較啦🤣60幾定50幾蚊嘅泡菜卡邦尼長通粉,新穎嘅食法,份量就夠晒,不過如果豚肉可以多啲就好啦,另外叫咗個牛油蒜蓉單骨雞翼,呢個非常正 又香又脆,同埋唔會好似平時嗰啲咁細隻👍🏻👍🏻另一個意粉就加咗$20要個set 薯條普通 但係即炸,意粉份量都好夠。店主都會過嚟問吓你夠唔夠飽傾吓偈,幾Nice😀總結就係想平平哋食意粉就嚟試吓

店主都會過嚟問吓你夠唔夠飽傾吓偈,幾Nice😀

總結就係想平平哋食意粉就嚟試吓

元朗餐廳花多眼亂,今次打算係街上碰下運氣睇下有冇新餐廳,係後巷燈火欄柵處發現一間新美墨餐廳,一於就試試!🫣🌮墨西哥芝士辣肉醬Taco ($58)Taco 熱辣辣整出黎,辣肉醬食落juicy 惹味,食到停唔到口,會食到成隻手都係汁😍🍔Amigo 經典安格斯牛肉漢堡 ($52)牛肉漢堡略嫌有點鬆散,一拎上手就會跌晒d 牛肉,要執返上黎食😂 但漢堡整體上係好味的😋🫚粟米炸雞胸塊($48)炸雞胸塊配上酸辣醬,好開胃,煎炸時間岩岩好,外皮金黃脆口📍Hey!Amigo 元朗鳳攸南街3號好順景大廈2座地下49號舖
墨西哥芝士辣肉醬Taco

🌮墨西哥芝士辣肉醬Taco ($58)
Amigo 經典安格斯牛肉漢堡

🍔Amigo 經典安格斯牛肉漢堡 ($52)
粟米炸雞胸塊

🫚粟米炸雞胸塊($48)
炸雞胸塊配上酸辣醬,好開胃,煎炸時間岩岩好,外皮金黃脆口

📍Hey!Amigo
元朗鳳攸南街3號好順景大廈2座地下49號舖
墨西哥芝士辣肉醬Taco
粟米炸雞胸塊
往往最唔顯眼既鋪頭先有驚喜嘅發現🤩今次就發現呢間高質嘅漢堡,唔好諗住淨係食漢堡咁單調😆佢仲有多款意粉、小食、沙律及墨西哥Tacos,每款都相當有特色✨▪️AMIGO經典漢堡($68)+$40升級套餐要試就一定要試經典先!自家手打牛果然非同凡響🤤肉汁飽滿,牛味好重!其他配料就分別有煙肉、煎蛋、蕃茄、生菜及酸青瓜。而自家製BBQ汁及車打芝士係漢堡嘅靈魂,每啖咬落去都好juice,甜甜地,口感十分豐富😋另外,小食就揀左Nachos,配有牛油果醬,莎莎cream及粟米洋蔥蕃茄粒。十分大份及好香口呢~最後,套餐再配有一個朱古力甜品✨係朱古力慕絲🍫▪️荔枝梳打升級套餐就揀左荔枝梳打,果味濃郁加左椰果,有咬口~▪️大阪燒扁意粉($78)扁意粉煙韌又彈牙,面頭有好多蟹籽,又鋪滿左柴魚片同沙律醬。配料就有大量嘅蝦仁及蜆肉,隔離嗰個見到咁多配料仲搶住嚟食😏,感覺好似食緊大阪燒🤣.✍🏻整體:會再回頭食嘅漢堡,價錢方便唔會太貴,而用料方面亦都好誇張,大份量到好似鋸扒多過食漢煲🤣而下次就要試墨西哥Tacos!始終都係第一次喺漢堡包鋪見到咁有特色嘅食物🤩.📍Hey!Amigo元朗鳳攸南街3號好順景大廈2座地下49號舖

▪️AMIGO經典漢堡($68)+$40升級套餐

▪️荔枝梳打
升級套餐就揀左荔枝梳打,果味濃郁加左椰果,有咬口~

▪️大阪燒扁意粉($78)

✍🏻整體:
📍Hey!Amigo
元朗鳳攸南街3號好順景大廈2座地下49號舖
辣肉醬口味taco皮完全包著肉汁 食落軟身唔乾比起油炸taco更能夠食到肉既味道一啲都唔油膩 識食一定係食軟身taco‼️辣度可以預先通知廚師怕辣既可以試下少辣😉漢堡包最緊要唔只係肉 仲有個包!個包係烘底!烘底!烘底!烘到脆 仲保持唔乾好軟身 外脆內軟🥹肉汁爆棚 好有肉既香味 整個份量偏大 真係平靚正😍另外再叫咗個漁夫之堡套餐唔鐘意啖啖肉既不如試吓海鮮口味炸脆既外皮包著幾隻原隻蝦同小魷魚仔有酸青瓜平衡翻油膩味🥰跟餐薯條炸得好脆 薯條芯係食到薯肉超級大滿足 元朗必食burger🫶🏻🫶🏻店舖位置有啲難搵 真係「隱世」burger🤣冷氣都算充足 座位唔多住得近可以外賣😎
辣肉醬taco
辣肉醬口味taco
皮完全包著肉汁 食落軟身唔乾
比起油炸taco更能夠食到肉既味道
一啲都唔油膩 識食一定係食軟身taco‼️
辣度可以預先通知廚師
怕辣既可以試下少辣😉
雙牛芝堡

漢堡包最緊要唔只係肉 仲有個包!
個包係烘底!烘底!烘底!
烘到脆 仲保持唔乾好軟身 外脆內軟🥹

住得近可以外賣😎
辣肉醬taco
雙牛芝堡
漁夫之堡
一向留意元朗有咩新餐廳,今次試呢間原因係想食taco。本身係第一次食taco, 期望食到脆的餅皮,味道濃郁的醬汁。首先睇相,這間店的taco 賣相吸引,的確能引起食慾,於是特登bookmark並週未來食!👇黃金魚柳taco’s 套餐連特飲($93)因為新鮮炸起,等左一陣唔算耐就有得食,炸魚柳taco’s係有店長推介既標誌,IG簡介呢款調味係有蜜糖芥末,配牛油果醬同蕃茄粒。我期望味道會比較清新同健康,甜甜地咁。⭐️口感:咬第一啖係唔脆既,有點失望🤨雖然冇話taco 一定要脆先正宗,但唔脆口真係冇咩興趣再食。炸魚就很脆口,入面很嫩👍⭐️味道:炸魚係冇味架!食唔到蜜糖芥末味🤔🤔牛油果醬就食到既,係非常淡口之作,蕃薯茄有點綴效果,但起唔到調味作用。反而餅皮既麥味很出。成件事配搭起來有一種‼️冇咩味‼️既感覺😐,蜜糖芥末真的要加強🙏🙏🙏⭐️價錢:如果唔跟餐,其實60-70有得食taco’s/漢堡/意粉,都幾合理。加$20蚊要既薯條份量多,但係要自己落鹽先有味😅,冇其他食評講到話好香薯味咁好食,可以不加🧐加$15蚊既特飲真係好細飲,原價要$25蚊‼️性價比好低。如果食呢一set,收$93蚊,起碼飲品要大杯d,

👇黃金魚柳taco’s 套餐連特飲($93)
蜜糖芥末魚柳taco

百香果梳打

加$15蚊既特飲真係好細飲,原價要$25蚊‼️性價比好低。如果食呢一set,收$93蚊,起碼飲品要大杯d, 味道再加強先可以接受,始終位置隔涉,也不是cafe 既環境可以chill下🥹

☀️總結:基本上有兩件taco’s, 但食左一件就冇咩興趣食第二件,因為口感同調味都頗失望🙈或許我揀錯款,想食味道濃郁既taco’s真係唔好揀炸魚柳,可惜餅皮唔脆,我又冇咩興趣食第二次。

睇google map 圍住好順景大廈走左兩個圈都搵唔到呢間小店,原來係小巷入面‼️

住元朗咁耐都搵唔到,如果其他區既人想找都幾難,除非住好順景呢頭先可以熟路咁!

入面冷氣唔係幾夠,坐位都比較少,做外賣比較多。人流一般。

感覺附近有其他更好選擇,如果特登來食會失望。住附近就可能試下漢堡/意粉,可能會更好?🤨

2023-07-08
百香果梳打
HEY Amigo👋🫶🏻🤜🏻🤛🏻🤝! 好親暱的西班牙🇪🇸稱呼,位於元朗新開的漢堡小店🍔正正讓你體驗到正宗外國漢堡店的味道,又感受到好似真係去見朋友咁親切,對於漢堡控🍔的我真係難以抗拒啊😍第一次來到呢度食漢堡🍔,雖然小店位於小巷中,原來已經好多年輕人識得特登過啦搵食,小店以美國及墨西哥式🇲🇽為主,我都唔執輸,急不及待想試下呢度的美食。Order 左兩個餐:一份burger 一份Taco,兩樣都係招牌,而且好多款式選擇,真是好興奮🥰1. B6 雙層安格斯牛肉芝士🧀️漢堡🍔(漢堡大大個,安格斯牛肉一食就知屬手打牛肉,真係好正宗好正👍🏻🤤更加一定要講既係,呢個漢堡包絕對正宗,採用既漢堡包皮,正正係以前外國食開漢堡🍔的口感及味道,香港🇭🇰未食過咁原始正宗外國既漢堡🍔真係喜極而泣😂又驚又喜,一定要試啊就會知我講緊咩😋🤤👍🏻)2. T7 牛油果🥑醬芝士🧀️墨西哥🇲🇽餡餅🥙(墨西哥🇲🇽餡餅就類似crepes, 裏面是十分豐富芝士餡,喜歡點牛油果🥑醬,口感味道👅都一流👍🏻P.s ➕$20 跟餐升級仲有小食同飲品送,跟餐必選當然選擇Nacho’s,脆口粟米片🌽配上牛油果🥑醬,又係另一番口感啊😋最後小柔極度推介
最後小柔極度推介小食:
S3 粟米片🌽炸嫩雞塊🐔, 本身沒有抱太大期望,以為只是普通炸雞塊,點知真係超級好食🤤有驚喜,同平時食既好唔同🤣一定要試啊😋
P.S 小店經常滿座,也有好多外賣單,人多聚會記得訂位啦👍🏻😋
2023-07-02
2023-06-29 203 浏览
元朗區一向都好多各國美食,最近有間新開既burger店門面見到裝修都好西式,呢一日經過仲有外國人係入邊食緊,一於入去試下! 🐷香蒜欖油香辣海鮮扁意粉 $68 配沙律 ($+20)首先食既係沙律,呢度既沙律比較特別加左藜麥,令沙律增加飽足感;沙律既汁酸酸甜甜,好岩夏天食;之後試意粉,意粉好香蒜味,海鮮都幾豐富,有蝦,蜆肉,魷魚等等;意粉少少辣,辣度主要黎自蒜同洋蔥既辣,係小朋友都岩食既香辣意粉;如果嗜辣既朋友不妨加Tabasco, 同呢個意粉都好夾👍🏻🐷烤大啡菇番茄安格斯牛肉漢堡 $78 配薯條($+20)一黎到見到burger好足料好大個,有烤大啡菇,番茄,牛肉漢堡扒,酸青瓜同好大塊生菜;包既醬汁酸酸地,同漢堡扒好襯;漢堡既肉汁亦好豐富,值得一提包既外皮亦有烘過好香而且脆脆地,加埋其他材料一齊食好滿足;之後試薯條,呢度既薯條係我最中意既粗薯條,炸得香脆而且保留左薯片有咬口👍🏻🐷海鹽薄荷檸檬梳打(+$15)呢杯特飲口味好特別,比普通既檸檬梳打多左少少咸味,但果種係好輕微既咸,提升左成杯檸檬梳打既味道🐷荔枝梳打(+$15)荔枝味都好重,唔會係死甜,係甜度適中既一杯特飲,值得一讚係入邊有荔枝

🐷香蒜欖油香辣海鮮扁意粉 $68 配沙律 ($+20)

🐷烤大啡菇番茄安格斯牛肉漢堡 $78 配薯條($+20)

🐷海鹽薄荷檸檬梳打(+$15)

🐷荔枝梳打(+$15)
荔枝味都好重,唔會係死甜,係甜度適中既一杯特飲,值得一讚係入邊有荔枝果肉,真材實料👍🏻
2023-06-18
2023-06-14 252 浏览
元朗真係多食店得嚟又臥虎藏龍!喺呢條小巷除咗章魚小丸子,仲有墨西哥nachos tacos食😭🥹 終於喺大西北有得食‼️——————————————————▪️韓式豬腩芝士泡菜Taco‘s ($58) ▪️香辣大蝦番茄莎莎Taco’s($62) ▪️+20升級套餐 跟餐飲+沙律/薯條/Nacho‘s▪️墨西哥原條烤粟米 $45以往食墨西哥嘢真係要仆出港島,而家喺大西北都有得食了,好感動 🆘 呢度嘅Taco’s口味偏向fusion,除咗有傳統肉醬餡,仲有大啡菇/魚柳呢啲配搭。豬腩芝士泡菜Taco‘s完全爆晒餡,先加一層燒芝士底,再加泡菜同煎豬腩。豬腩肥瘦相間,一啖咬落係肥美嘅油脂+甜辣泡菜+酸甜番茄解膩😭 芝士令件事能夠融埋一體,基本上呢個組合無得輸😭 大滿足!!!! 呢度最開心嘅位係跟餐有得食Nachos,佢唔是落薯片hea你的,真係plain嘅玉米片,再加酸忌廉、牛油果醬同莎莎,夏天食好爽。 驚喜位係薯條好高質,連薯皮粗薯,表面炸到乾身唔會滲油,但入面仲係軟熟的薯蓉,粗薯派好開心😭✨烤原條粟米成枝咬,勁濃牛油+芝士同紅椒香料味,幾惹味香口!😍 香辣海鮮莎莎Tacos相對清新少少,牛油果+番茄莎
——————————————————
▪️韓式豬腩芝士泡菜Taco‘s ($58)
▪️香辣大蝦番茄莎莎Taco’s($62)
▪️+20升級套餐 跟餐飲+沙律/薯條/Nacho‘s
▪️墨西哥原條烤粟米 $45

香辣海鮮莎莎Tacos相對清新少少,牛油果+番茄莎莎,不過唔太覺辣,如果夏天唔想食咁heavy,我應該會食呢個。( #清清淡淡又一餐 )

整體食物都幾高質,呢個價錢over my expectation,但嘢飲真係一般...乳酸梳打太甜,海鹽檸檬梳打太重鹹味... 🏊🏻 希望之後會改善
2023-06-03 253 浏览
在元朗雞地,一條不知名的小巷實在是臥虎藏龍之地🐲好知名的小丸子名店,也有我心目中排名很高的雞煲,現在加入的有這一家走悠閑風的墨西哥Taco店🌮🌮🌮因為只是匆匆路過,我這次就點了外賣。店裏氣氛很chill,在等候時聽着電視機播放的road trip music,瞬間很有旅行的感覺🥹我點的是比較少見的莎莎醬海鮮墨西哥餅,一份餐加送牛油果粟米脆片和罐裝飲品。份量不算很大,但可以作為輕食。餅內的大蝦和墨魚粒也很新鮮足料,酸酸辣辣的醬汁很符合這個天氣的胃口👍🏼總括而言是可以在到訪的小店。

2023-05-28 179 浏览
Burger Juicy 多汁, 食到冇曬儀態成手都係汁。Sourdough 皮脆 加有牛油香,唔錯。薯條都炸得幾好好香口。性格比之選,呢個質素呢個價錢絕對90分,物超所值。
Burger Juicy 多汁, 食到冇曬儀態成手都係汁。

Sourdough 皮脆 加有牛油香,唔錯。

薯條都炸得幾好好香口。

性格比之選,呢個質素呢個價錢絕對90分,物超所值。
2023-05-28