2012-02-18 105 浏览
每次食Froyo都係要原味,必要芒果,彩虹碎,朱古力波波。今次都係,呢間的Froyo偏甜,個人認為酸少少會好啲。乳酪質地較杰身,感覺很足料,唔會溝左太多冰!Good!而且其他生果材料看似幾新鮮 今次我食嘅芒果都甜 不過呢個時候甜嘅芒果都係焗熟 難免會有爛味^^但我自己受得到這味。overall 都很好 又有座位,Froyo味可以酸返少少就perfect !
2012-01-20 86 浏览
不經不覺,媽媽的產假去到尾聲了,同時間爸爸的聖誕假也將結束,二人遂決定返工前帶寶寶去一趟公園遊玩。一家三口在屯門公園玩累後,又來到屯門市廣場拍照、購物,最後一站是來這裡吃Froyo。其實早在寶寶出生前,媽媽已對朗豪坊的Hey Yo!!蠢蠢欲試,未想到卻在屯門如願。相比一般的Froyo店,這店不但供有堂食位,較方便帶著寶寶的媽媽,還有就是配料的選擇較豐富,除了一般常見的生果、餅乾,還有芝士餅粒、brownie粒等,而這些出品正正是母店PPG的蛋糕來的。當日的乳酪雪糕口味挺多,全是由食客自己動手吱,貪心的媽媽就每樣要了些。經逐一品嚐,但覺這店的Froyo水準一般,當中較討好是口味正統的原味(很多店都喜歡增加花款吸引食客,可最得人心的,卻往往是最簡單的口味!)及最近似原味、酸甜清新桃味;其餘幾款士多啤梨、藍莓、芒果都很一般,尤其芒果假得很,絕不推介。配料方面,既然芝餅粒及brownie粒是這裡獨有的,就集中火力試食它們罷:店內的芝士餅粒有三款,分別有藍莓芝士餅、雲石芝士餅及合桃芝士餅,當中勉強稱得上好吃只得頭一款,其餘兩款不吃也罷,始終Froyo與芝士餅並不是很夾,而且媽媽懷疑這些芝士餅碎,
當日的乳酪雪糕口味挺多,全是由食客自己動手吱,貪心的媽媽就每樣要了些。經逐一品嚐,但覺這店的Froyo水準一般,當中較討好是口味正統的原味(很多店都喜歡增加花款吸引食客,可最得人心的,卻往往是最簡單的口味!)及最近似原味、酸甜清新桃味;其餘幾款士多啤梨藍莓芒果都很一般,尤其芒果假得很,絕不推介。
配料方面,既然芝餅粒及brownie粒是這裡獨有的,就集中火力試食它們罷:店內的芝士餅粒有三款,分別有藍莓芝士餅、雲石芝士餅及合桃芝士餅,當中勉強稱得上好吃只得頭一款,其餘兩款不吃也罷,始終Froyo與芝士餅並不是很夾,而且媽媽懷疑這些芝士餅碎,用的不會是新鮮芝士餅。至於brownie粒,也是很一般的水準,而且同froyo唔多friend,試了一次就算了。
所以,以質素計是不太值的,$46.8的消費就當是小坐休息十數分鐘吧。時間漸漸晚了,又是時間帶寶寶回家了!
2011-12-30
$23.5 (下午茶)
2011-12-21 79 浏览
係市中心行街, 經過呢間店時忍唔住駐足觀看, 睇下有咩正野食! 佢比PPG多左D杯裝甜品~好似幾得意咁不過今日行到好熱...可能岩岩血拼完XDD最後決定食HeyYO!!!乳酪!平時都係食開第間, 呢間都係第一次試當比面ppg試下啦~~反正有位坐係度食~仲有大電視睇~~正~!!估唔到YOGURT都有唔少味道揀!不過我都係like原味多d~~喜歡佢既質感, 唔會太林, 而且味道岩岩好, 唔會好甜, 岩哂淡口味的朋友^^下次經過一定會再試如果玩埋佢fb個game,拎到佢張半價coupon再食多次就仲正~xd
係市中心行街, 經過呢間店時忍唔住駐足觀看,
睇下有咩正野食!
佢比PPG多左D杯裝甜品~好似幾得意咁
不過今日行到好熱...可能岩岩血拼完XDD
最後決定食HeyYO!!!乳酪!
平時都係食開第間, 呢間都係第一次試
當比面ppg試下啦~~反正有位坐係度食~
仲有大電視睇~~正~!!
估唔到YOGURT都有唔少味道揀!
不過我都係like原味多d~~
下次經過一定會再試
2011-12-12