2023-04-24 47 浏览
🚩 Honbo被評為百大漢堡包店,我偷偷地都encore左好多次🥹一黎佢嘅漢堡包超級好吃,個人認為比”Ss”同”五條友”更高分‼️二黎佢嘅餐廳設計打卡一流,藍白色我最愛嘅組合🔵⚪️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈 Cheese Burger $98好鍾意店控制到漢堡包嘅乾濕程度,唔似五條友好易焗到個包濕晒佢每日都用新鮮牛肉,切片絞碎,冇多餘嘅調味食出嘅就係簡單純粹嘅牛肉香味,油香味都好重🌈 Honbo $98經典漢堡,一定要嗌同Cheese Burger唔同嘅係佢嘅肉冇咁厚,不過有兩塊我個人更鍾意食依款,薄身煎香嘅肉更加香口惹味配埋芝士鹹香味十足🌈 Cheese Tots $58呢個對於我來講係新產品🥹啱晒勁鍾意食薯餅嘅我佢就係將薯餅整成一個個波,再淋上芝士醬完全食唔停口🌈 Fries $38偏幼身嘅薯條,炸得好香脆一啲都唔油佢仲有一款自製嘅沙律醬,酸酸辣辣勁好食不過如果鍾意食返傳統都可以點返蕃茄醬同芥辣醬🌈 Lemonade $40夠酸夠凍,飲完成個人醒晒配埋啲油炸嘢一齊食更加解膩🌈 Apple Pie Iced Tea $40店員特登同我哋講呢個係佢哋每日新鮮整出嚟嘅蘋果汁同埋肉桂汁好
🚩 Honbo

🌈 Cheese Burger $98
好鍾意店控制到漢堡包嘅乾濕程度,唔似五條友好易焗到個包濕晒
佢每日都用新鮮牛肉,切片絞碎,冇多餘嘅調味
食出嘅就係簡單純粹嘅牛肉香味,油香味都好重

🌈 Honbo $98
經典漢堡,一定要嗌
我個人更鍾意食依款,薄身煎香嘅肉更加香口惹味
配埋芝士鹹香味十足

🌈 Cheese Tots $58
呢個對於我來講係新產品🥹啱晒勁鍾意食薯餅嘅我
佢就係將薯餅整成一個個波,再淋上芝士醬
完全食唔停口

🌈 Fries $38
偏幼身嘅薯條,炸得好香脆一啲都唔油
佢仲有一款自製嘅沙律醬,酸酸辣辣勁好食
不過如果鍾意食返傳統都可以點返蕃茄醬同芥辣醬

🌈 Lemonade $40
夠酸夠凍,飲完成個人醒晒
配埋啲油炸嘢一齊食更加解膩

🌈 Apple Pie Iced Tea $40
店員特登同我哋講呢個係佢哋每日新鮮整出嚟嘅蘋果汁同埋肉桂汁
好重玉桂味,本身如果淨係蘋果汁加肉桂汁嘅話會好甜
不過佢加左啲紅茶嚟中和返個甜味
2023-04-23 19 浏览
沙田新城市廣場自從新裝修後都未黎過添😛😛原來一田個邊唔同晒呀餐廳都多左好多見到之前一直想食嘅HONBO🍔裝修係美式風格,好啱打卡🇺🇸入面仲有佢地設計嘅TSHIRT賣職員都好NICE,會同你傾下計☺️☺️☺️💚Cheese burger🧀🍔黎到熱辣辣,塊芝士溶溶地好吸引有自家製嘅牛肉,食落去好JUICY呢個有埋生菜,感覺好似健康啲😛😛😛💚Honbo🍔同店名一樣嘅漢堡就有兩塊牛肉同樣好JUICY,食嘅時候小心肉汁不過呢個就無生菜啦😉😉😉💚Cheese tots🧀開頭都唔係好知呢個係咩黎原來係薯餅粒粒呀加埋上面有溶左嘅CHEESE,好好味呀而且份量好大好抵食呀🤤🤤🤤💚Coleslaw🥗食左咁多熱氣野要食啲菜中和下呢個沙律啲菜好新鮮沙律醬又唔會太多,不錯不錯👍🏻👍🏻💚Apple pie iced tea🥧🥤店員每日自己新鮮製造仲用富士蘋果添架味道甜甜地有玉桂味飲落真係幾似蘋果批係好有驚喜嘅飲品呀🤩🤩🤩💚Mikes Lemonade🍋好清新嘅Lemonade好解渴又係店員自己新鮮製造架不錯不錯☺️☺️☺️

沙田新城市廣場自從新裝修後都未黎過添😛😛
原來一田個邊唔同晒呀
餐廳都多左好多
見到之前一直想食嘅HONBO🍔
裝修係美式風格,好啱打卡🇺🇸
入面仲有佢地設計嘅TSHIRT賣
職員都好NICE,會同你傾下計☺️☺️☺️

💚Cheese burger🧀🍔
黎到熱辣辣,塊芝士溶溶地好吸引
有自家製嘅牛肉,食落去好JUICY
呢個有埋生菜,感覺好似健康啲😛😛😛

💚Honbo🍔
同店名一樣嘅漢堡就有兩塊牛肉
同樣好JUICY,食嘅時候小心肉汁
不過呢個就無生菜啦😉😉😉

💚Cheese tots🧀
開頭都唔係好知呢個係咩黎
原來係薯餅粒粒呀
加埋上面有溶左嘅CHEESE,好好味呀
而且份量好大好抵食呀🤤🤤🤤

💚Coleslaw🥗
食左咁多熱氣野要食啲菜中和下
呢個沙律啲菜好新鮮
沙律醬又唔會太多,不錯不錯👍🏻👍🏻

💚Apple pie iced tea🥧🥤

好清新嘅Lemonade好解渴
又係店員自己新鮮製造架
不錯不錯☺️☺️☺️
2023-04-22 25 浏览
今日有啲趕時間, 放咗工要快啲食個晚餐, 然後返屋企跟囡囡功課同溫習.但晚餐係我短時間可以放鬆既時候, 都想食好d , 最後揀咗honbo.Mike s lemonade : 用檸檬加青瓜調配, 非常清新, 酸酸甜甜, 好開胃👍👍Honbo : 食材每日新鮮送到, 漢堡用人手打同攪碎牛肉而成, 個包皮用牛油烘到脆脆地, 重有d 溶溶地既芝士, 唔錯Tarot tot: 小薯诐, -口一粒, 外國脆內軟,重點薯味, 沾埋芝士醬好滋味, 個芝士醬俾佢地獨有, 自己整,推介😋

2023-04-19
2023-04-21 23 浏览
Honbo最近喺沙田新城市開咗分店,橙藍色主調嘅裝修滿滿美式風格,真係超打卡超靚🧡💙我同bobo分別嗌咗Honbo ($98)同Cheese Burger ($98),全天然薯仔牛奶麵包夾住非常juicy嘅漢堡扒,由於佢地嘅漢堡扒係由多款牛肉同牛腩混合而成,所以每啖都食到濃烈牛腩味,好味得黎又特別!🐮Sides方面第一次試佢地嘅Tator tots ($38),薯波香脆得黎又唔合炸到好油膩,推介!而想健康啲嘅可以試下Coleslaw ($32),佢一杯份量都幾多,亦都唔會放過多沙律醬,清新爽口🥗飲品Apple Pie Iced Tea ($40)超香肉桂味,而Mike’s Lemonade ($40)有海量青瓜,超green🥒 同埋最後一定要加返句asian’s compliment: they’re not too sweet! 🤣

我地叫左芝士牛肉漢堡,牛肉全部都係由美國空運到港,職員去左牛肉皮之後用心切碎同攪碎d牛肉再整成牛肉漢堡咁去煎香,另外,芝士薯條既醬汁係自家秘制既,所以特別香滑濃郁芝士香味,芝士薯條非常好味,我地仲叫左一款honbo招牌漢堡用左自家制醬汁口感酸甜同埋有2塊牛肉咁多,飲品叫左一杯自家制檸檬青瓜梳打,檸檬soda既過程都係用左好多時間去制成,另一杯用左日本富士蘋果同埋原條玉桂條煮熟再整成既蘋果特飲味道好香蘋果味。

2023-04-21 40 浏览
餐廳介紹🧑🏻‍🍳:今天我去了位於沙田新城市內的一家美式漢堡包店,店內裝修具有美國風情。而Honbo的漢堡是全港唯一入選全球最佳漢堡,另外店員非常細心詳細地解釋每一款食物,食物品質也很高。美食介紹🍔:Cheese Burger 芝士漢堡($98):漢堡包括一塊4盎司牛肉、芝士、酸瓜、洋蔥和生菜,加上自家製醬汁。牛肉每天都新鮮採購,再將牛肉搗碎兩次,煎得外脆內多汁。每一口都充滿肉汁,非常滿足。漢堡包是以薯仔牛奶製成,比起平常以麵粉製成的漢堡包更軟身有口感。😋 9/10Honbo 漢堡($98):漢堡包括兩塊2盎司牛肉、芝士、酸瓜和洋蔥,加上自家製特調醬汁。同樣地,牛肉和漢堡包與Cheese Burger一樣,就不多說了。Honbo就是他們的招牌,比Cheese Burger的口感更豐富。😋 9/10Tator Tots 薯寶($38)不是每一家分店都有薯寶,上次去尖沙咀店沒有,所以這次我點了薯寶。粒粒細小,每一粒都炸得非常香脆,而裡面是軟軟的薯仔粒,讓人忍不住一粒接一粒地吃。😋 9/10Cheese Fries 芝士薯條($58)薯條大部分成分都是以真薯仔製成的,相對平常以麵粉為主的薯條比
餐廳介紹🧑🏻‍🍳:

美食介紹🍔:
Cheese Burger

Honbo

Tator Tots 薯寶($38)
Totor  tots

Cheese Fries 芝士薯條($58)
薯條大部分成分都是以真薯仔製成的,相對平常以麵粉為主的薯條比較健康,薯仔味道很明顯。不過口感不會太脆,加上芝士醬和另外一個特製的辣醬,味道特別而好吃。
😋 7/10
Cheese  fries

Mike's Lemonade 特調檸檬水($40)
以檸檬水為底,加上薄荷和青瓜的飲品,將薄荷和青瓜拌勻至飲品,令飲品充滿清新的味道,而薄荷和青瓜不會太濃味,主要是檸檬水的酸味。份量很大杯。
😋 8/10
Mike’s  lemonade

🍴 Apple Pie Iced Tea 蘋果批冰茶($40)
以冰茶為底,用蘋果和肉桂條做成的飲品,肉桂味道濃厚,但冰茶中和了濃厚的味道,感覺帶點清新。還有一個蘋果乾可以吃,喜歡肉桂味的朋友一定要點。
😋 7.5/10
Totor  tots
Cheese  fries
Mike’s  lemonade
Apple  pie  iced  tea
呢間曾經入選到全球最佳漢堡 食完嘅感想係 我都會投佢一票😝 Honbo漢堡2.0🍔 單點$168 套餐$218(另加一)超 厚 牛 肉(*_*)總共有四塊smash patties 胃口細嘅人要三思🤣牛肉好香 未食 就咁擺前已經聞到😳食落係有驚艷嘅感覺麵包都係好高質 好回彈 直程想單買! 芝士漢堡🍔單點$98 套餐$148(另加一)呢款牛肉係厚身 多啲肉汁 一樣係好香牛味 只係冇咁香口相對清新啲 媽媽表示偏好呢款😝 芝士薯寶 跟餐+20分量又係好多🤣🤣因為我係薯餅fans 而薯寶係迷你版嘅薯寶 所以我都係超鍾意呢個😝不過唔加芝士都ok 檯面已經有番茄/芥末醬 一樣好夾 捲心菜沙律 跟餐+$0好彩揀咗沙律🤣分量細啲 而且酸酸地 好啱配咁邪惡嘅嘢😚 蘋果批冰茶 跟餐+$12飲品賣相好靚 好濃肉桂味 味道偏甜 飲完又想食多兩啖漢堡🤤 檸檬冰茶 跟餐+$12即係iced tea+lemonade 酸酸甜甜 應該冇人唔鍾意😋 價錢一定貴過麥當勞🤣不過高質好多同埋分量真係好大 兩個人午餐食完飽到反艇 晚餐都食唔到🤣🤣計落都抵同埋店員好好 會問顧客好唔好食😳 然後講解話 餐牌上所有都係自家製每朝攪
呢間曾經入選到全球最佳漢堡
食完嘅感想係 我都會投佢一票😝

Honbo 2.0

超 厚 牛 肉(*_*)
總共有四塊smash patties 胃口細嘅人要三思🤣
牛肉好香 未食 就咁擺前已經聞到😳
食落係有驚艷嘅感覺
麵包都係好高質 好回彈 直程想單買!

芝士漢堡🍔單點$98 套餐$148(另加一)

呢款牛肉係厚身 多啲肉汁 一樣係好香牛味 只係冇咁香口

酸酸甜甜 應該冇人唔鍾意😋

價錢一定貴過麥當勞🤣不過高質好多
同埋店員好好 會問顧客好唔好食😳
然後講解話 餐牌上所有都係自家製
每朝攪碎牛肉 因為牛肉本身質量好 只係簡單用鹽+黑椒調味就可以
佢講解得好有熱誠 聽佢講完 覺得個漢堡都特別好味咁😋
連平時麻麻地漢堡嘅媽媽都話想encore🤣
另外餐廳裝修好活潑嘅感覺 好啱打卡😜

Honbo 2.0
芝士薯寶
捲心菜沙律
檸檬冰茶 蘋果批冰茶
2023-04-18 975 浏览
人氣得獎🏅️漢堡店Honbo 係沙田開咗新分店,位置係三期近希爾頓中心入口,店內以一向簡潔藍白色裝潢,配上鮮艷嘅橙色枱凳相對比,甚有美式餐廳風格😆店員們都好friendly Honbo🍔同店名一樣嘅招牌漢堡,仲有分3個level ,分別在於patty 嘅層數同重量😆啱哂唔同胃口嘅人,每層patty 都煎到外脆內juicy ,店長話Honbo 嘅材料全部都係每日新鮮製造,每朝人手手打而成。漢堡包用上牛油🧈同蜜糖輕烘過,加上溶芝士超級好味😋Cheese burger 🍔相較Honbo 之下cheese burger 用上一層4oz 嘅patty , 口感上會更豐富有咬口,patty 煎至7成熟仲有少少粉紅色,肉汁超甜同爆汁,新鮮爽脆嘅生菜🥬仲可以平衡油膩感👍🏻👍🏻Fries細薯條即叫即炸夠脆身,沾埋黃芥辣同蕃茄醬就更滋味Tarot tot 小薯波唔係每間burger 店都有😆所以一見到就要即刻order , 一啖一粒好脆身又唔會成口油Mike’s lemonade 店長介紹話哩杯lemonade 係以老闆special ,用上兩款檸檬🍋新鮮製成,再加入青瓜等材料調配,夠清新清爽又解膩Appl

Honbo🍔

Cheese burger 🍔

Fries
細薯條即叫即炸夠脆身,沾埋黃芥辣同蕃茄醬就更滋味

Tarot tot

Mike’s lemonade

Apple pie iced tea 🍎
蘋果茶加上肉桂糖漿、富士蘋果乾、新鮮肉桂條等調製而成,甜中有肉桂獨有嘅香氣,喜歡甜甜地嘅朋友大推🏅️
  • 芝士漢堡
2023-04-17 34 浏览
🔹HONBO $982x2oz BEEF PATTY, CHEESE, PICKLES, ONION, HOUSE SAUCE有兩塊2安士嘅手打牛、芝士、酸瓜、洋蔥同埋house sause嘅配搭牛肉較薄身但煎得好香口好juicy!整個combination,無論係調味、份量都恰到好處,好balance好好味!🔹 TERIYAKI CHICKEN BURGER $98GRILLED CHICKEN, ONION, LETTUCE, HOMEMADE TERIYAKI, KEWPIE照燒雞burger有驚喜!雞扒好大塊好厚,嫩滑多汁!食到尾尾啲汁漏晒落張紙度🤣燒汁比起平時食嘅感覺會再焦香啲洋蔥同生菜都索晒啲汁好正!!🔹CHEESE FRIES $58好開心見到有海量熱溶芝士!!!多到漏晒落碟底!薯條份量都好多,真係多到食唔晒~好想試埋cheese tots🥹🔹CHILI FRIES $78芝士肉醬份量頗多,味道都不錯~除咗辣肉碎之外仲有紅腰豆同薄條芝士辣度大概係三哥十小辣,比大家參考下🤣🔹APPLE PIE ICED TEA $40神還原蘋果批嘅味道🍎🥧!!!好香蘋果同肉桂味~呢杯偏甜少
🔹HONBO $98
HONBO
牛肉較薄身但煎得好香口好juicy!

🔹 TERIYAKI CHICKEN BURGER $98
TERIYAKI CHICKEN BURGER
照燒雞burger有驚喜!
雞扒好大塊好厚,嫩滑多汁!
食到尾尾啲汁漏晒落張紙度🤣
燒汁比起平時食嘅感覺會再焦香啲
洋蔥同生菜都索晒啲汁好正!!

🔹CHEESE FRIES $58
CHEESE  FRIES
好開心見到有海量熱溶芝士!!!
多到漏晒落碟底!
薯條份量都好多,真係多到食唔晒~
好想試埋cheese tots🥹

🔹CHILI FRIES $78
CHILI  FRIES
芝士肉醬份量頗多,味道都不錯~
除咗辣肉碎之外仲有紅腰豆同薄條芝士
辣度大概係三哥十小辣,比大家參考下🤣

🔹APPLE PIE ICED TEA $40
神還原蘋果批嘅味道🍎🥧!!!
好香蘋果同肉桂味~
呢杯偏甜少少但幾好飲!

🔹ARNOLD PALMER $40
特登上網search下呢杯嘢飲名(會唔會得我唔識🤣
原來呢杯嘢飲嘅名起源,係因為美國一位高爾夫球手Arnold Palmer經常要求一半檸檬汁、一半冰紅茶呢個比例調出嚟嘅嘢飲
所以後來呢杯飲品被同名地稱為Arnold Palmer~

一開始飲落覺得偏酸啲啲
但一邊食burger一邊飲個陣真係好爽
個人幾鍾意酸酸甜甜嘅嘢飲
加埋茶味可以一解食包、薯條時候嘅膩~
HONBO
TERIYAKI CHICKEN BURGER
CHEESE  FRIES
CHILI  FRIES
  • Honbo
  • Cheese  Fries
  • ARNOLD PALMER
2023-04-16 20 浏览
一直都認為漢堡係種好簡單嘅食物,平時食開連鎖快餐店嘅時候唔會太著重漢堡點先叫好食。今日食Honbo嘅cheese burger份量雖然一隻手拎晒,但呢個size唔會大到食得好論盡,或者食到漏晒汁。麵包唔似係買入,外乾內軟,感覺係手工整,唔只望落賣相好睇,仲好夾漢堡嘅餡,非常美味。牛肉煎得好好,外面煎得好香但裡面充滿肉汁。可能係自己做嘅漢堡肉,似乎混合左唔同種類嘅牛肉,口感非常特別。薯條即炸熱辣辣當然好好食,又唔會好咸。如果唔大食叫一客兩人分都夠。餐廳環境寬敞,員工都好好服務,希望之後沙田食飯都可以繼續食到咁好食嘅漢堡。

2023-04-15
午餐
  • 芝士漢堡
幾年前Honbo 於灣仔開了第一間漢堡包店,由於漢堡做得極出色,於2020年曾被Bloomberg選入全球最佳漢堡店,Honbo品牌成名後,當時我亦有幫襯過灣仔店,果然不負所望。之後Honbo越開越多分店,開到港九新界都有分店。最近再次幫襯,就選了沙田新城市廣場3期的分店。裝修保持了懷舊美式快餐店開格,充滿型格,環境闊落潔淨。Honbo 漢堡2.0 $168漢堡的牛肉比一般牛肉煎得又香又薄,所用到的USDA Double Gold牛肉直接從美國Wisconsin進口,並挑選牛肩肉及牛腩部位,漢堡扒口感扎實,保留著飽滿肉汁,牛味濃厚。Honbo 2.0是由4塊2安士漢堡扒、酸瓜、三重半溶芝士和洋蔥組成,使用加州式smash style的烤扒法,將肉球放在攝氏450度的烤爐上,再以鐵板大力壓扁煎脆,更能提升焦香。黃金堡 $178 重量級餡料包括2層4安士漢堡扒、雙層芝士、煙肉、酸瓜、洋蔥和生菜,層層疊起後確實是一口無法掌握。厚切漢堡扒口感扎實爽彈,煮至約七成熟,中心位略帶嫩紅色,因此肉質不過韌,入口已是肉香四溢,牛味濃郁。厚厚的漢堡扒加上鹹香脆口的煙肉,食得滿足。芝士薯條 $58薯條雖是薄
Honbo 漢堡2.0
Honbo 漢堡2.0 $168
黃金堡
黃金堡 $178
芝士薯條 $58
薯條雖是薄切,但炸得金黃酥脆,保持乾爽不油膩,肉心軟綿細密。配上半溶芝士更是邪惡誘惑,芝味濃郁。
Chili Fries
Chili Fries $78
薄切薯條,混合味濃鹹香微辣的肉碎、芝士碎和熱溶芝士,加上蛋白質、鐵質含量十分高紅腰豆,惹味無窮。
飲品則選了清新蘋果批冰茶$40和酸爽冰涼的Mike’s 特調檸檬水$40,正好可以中和一下吃完這麼多肉食的膩感。
2023-04-13
Honbo 漢堡2.0
黃金堡
Chili Fries
2023-04-13 554 浏览
平時食burger 會驚佢好漏,但係呢一間真心超好食😍一坐低,職員勁有心機同我哋介紹個menu 有咩好食,咁我哋就揀咗兩個比較受歡迎嘅嘢飲,apple pie ice tea 同mike’s lemonade Apple pie ice tea 嘅肉桂味好出色,但係又唔會太甜😍飲到係用新鮮蘋果去榨汁,唔係大牌子蘋果汁開水🥳Mike 原來係舖頭創辦人個名,係一杯好fresh 嘅飲品,青檸同青瓜嘅味道都好出,飲落去少少酸,可以中和漢堡嘅飽腹感😗叫左個cheese burger , 一塊四安士嘅牛肉,另一個係佢哋嘅王牌honbo ,兩塊兩安士嘅牛,一食落去就知道所有嘅牛肉都係自己整仲要冇落鬆肉粉😍因為個人好討厭食鬆肉粉,一食就知!同埋咬落口冇肥肉🤤聽佢哋講,每日牛肉都係新鮮即刻整,朝頭早七點就要開始準備所有材料👍🏻平時快餐店我一定係走青瓜,今次呢個青瓜,反而令我食唔停,因為個青瓜係自己醃製,唔會太鹹,亦都唔會太酸,令到overall 冇咁漏😋叫咗兩款薯條,一個係普通薯條,令一個係芝士薯條。普通薯條會配一個自家製嘅醬,個source 有小小辣,將薯條昇華左😎個芝士係最邪惡😈😈😈份量好足😎

2023-04-12 22 浏览
知道Honbo 在沙田開咗新店,專程過嚟打卡,店舖環境不錯,寬闊好坐,設計走美式風格,藍白色地磚搭配橙色梳發,仲有白色椅凳,寬闊好坐。honbo漢堡 有兩片2安士的漢堡扒,用上芝士、酸瓜、洋蔥、自家製醬汁,新鮮製作,口感唔錯。芝士漢堡有4oz 牛肉漢堡扒、芝士、酸瓜、洋蔥、生菜加自家製醬汁,牛肉自家製制,口感新鮮,半溶芝士惹味,同牛肉好夾。薯條炸得金黃酥脆,十分香口。Lemonade賣相超好,用左新鮮青檸同薄荷葉,口感清新。Apple Pie Iced Tea 萍果乾加肉桂的組合,賣相已經好靚,飲落香甜充滿肉桂味。

honbo漢堡
芝士漢堡

薯條炸得金黃酥脆,十分香口。

Lemonade
賣相超好,用左新鮮青檸同薄荷葉,口感清新。

Apple Pie Iced Tea
萍果乾加肉桂的組合,賣相已經好靚,飲落香甜充滿肉桂味。

2023-04-12 24 浏览
小店位於沙田嘅新城市廣場,係唯一一間香港入選Bloomberg全球最佳漢堡包嘅餐廳😱 由漢堡扒、醬汁到麵包都係自家製作,一啲都唔hea!餐廳裝潢以藍白橙色為主,簡約得嚟又吸睛,好有美國style,經過不妨試試~Honbo 2.0 係餐廳嘅招牌smashed burger,兩層4onz漢堡扒、三片芝士、酸瓜同洋蔥~ 漢堡即叫即整,上枱時熱辣辣,beef patty外皮煎至焦香,牛味濃郁,咬落爆汁!上面鋪咗滿滿嘅融化芝士,加埋酸瓜同洋蔥令到整體層次十分豐富😍 值得一讚呢度可以轉生菜底,感覺更加健康~ The Gold Standard配料超級無敵豐富,兩層4onz漢堡扒、雙層芝士、煙肉、酸瓜、洋蔥同生菜!賣相一流,淨係打卡都有排你玩~ 比起honbo呢款就少咗片芝士但多咗煙肉,鹹香配搭令到肉味更加突出,而且食落都唔會覺得膩!麵包外皮微脆,內裡鬆軟,帶牛油香氣,滿足💕小食方面都有幾多選擇,可惜當日無薯寶,cheese fries份量十足,普通幼身,炸至酥脆,上面鋪上滿滿嘅芝士,旁邊仲有千島醬,但唔點已經夠惹味~ 另外店員推介coleslaw,味道清爽,感覺健康!而飲品有apple pie i

小食方面都有幾多選擇,可惜當日無薯寶,cheese fries份量十足,普通幼身,炸至酥脆,上面鋪上滿滿嘅芝士,旁邊仲有千島醬,但唔點已經夠惹味~ 另外店員推介coleslaw,味道清爽,感覺健康!而飲品有apple pie iced tea同ginger lemonade,大大杯夠曬解渴,前者甜甜地,後者清新,兩款各有千秋~

近年來,美式漢堡在港島區已相當普及,但在沙田區中卻仍不多見。Honbo是一家以美式漢堡為主打的餐廳,位於新城市廣場,是個能讓你滿足漢堡控的好去處。首先,我們點了Honbo和Cheese Burger兩款漢堡。Honbo漢堡的肉餅煎得剛剛好,外層微焦而內部還是肉汁鮮嫩。加上酸甜可口的醃黃瓜和洋蔥,再淋上特製醬汁,味道十分濃郁。Cheese Burger則是在Honbo漢堡的基礎上加了生菜,口感清新健康,與Honbo漢堡的濃郁風味形成了良好的對比。漢堡的份量非常足夠,加上薯條,已足以滿足兩個人的飢腸轆轆。薯條的炸得恰到好處,熱騰騰的上桌,口感酥脆可口,配以特製的美式醬,每一口都散發出誘人的香氣。如果你喜歡濃郁的口味,那麼不妨點一份Cheese Fries,上面淋滿了芝士醬,讓薯條更加美味。當然,漢堡和薯條搭配飲料更是一大享受。我們點了Lemonade和Apple Pie Iced Tea,Lemonade酸甜爽口,清涼解渴,而Apple Pie Iced Tea的口感像是吃著一口蘋果派,甜而不膩。總括來說,Honbo的漢堡是非常值得一試的,漢堡賣相精美,味道豐富而份量十足,讓人吃得十分滿足

總括來說,Honbo的漢堡是非常值得一試的,漢堡賣相精美,味道豐富而份量十足,讓人吃得十分滿足。薯條炸得香脆可口,飲品也清爽可口,讓整個用餐體驗更加完美。如果你是個漢堡愛好者,絕對不要錯過Honbo這家餐廳。
2023-04-04