見有人推介呢間,同朋友經開呢頭,就試下。上到去係一般工業工廠大廈既格局,行錯邊有少少蕩失路感覺🤣下次記得,出lift轉左行就易d。上到去有一個靚女店長,自己一個落手落腳包辦店鋪所有。店鋪個裝修都好靚好有格調,有workshop地方。潮流興食開心果🥄意大利西西里開心果Lava cheesecake店員會即刻再唧上開心果醬,同鋪滿開心果碎裝飾,賣相靚靚。成件開心果軟心芝士蛋糕,底層仲有開心果碎餅底。食落去,每一啖都係勁濃郁既香濃開心果味,軟心芝士蛋糕口感順滑,成個都好味!🥄抹茶草莓輕乳酪雙色卷包裝精緻,卷蛋個盒入面仲有支細叉,好細心既包裝。抹茶蛋糕濃郁濕潤,入面有香滑抹茶cream同牛奶cream,仲有士多啤梨乾,味道層次豐富!另外佢有做個卷蛋cake tower,都算幾特別,生日party可考慮。整體黎講呢度嘅蛋糕質素係不錯❣️😋不過,以工廠大廈樓上舖嚟講,呢個價錢略嫌有少少進取,如果做多少少優惠會更加吸引!⚠️另外仲要留意嘅係,佢menu上嘅蛋糕口味未必always齊曬,要留意佢嘅IG story 當日有咩味道,又或者要預早預訂喔❣️
見有人推介呢間,同朋友經開呢頭,就試下。
上到去係一般工業工廠大廈既格局,
行錯邊有少少蕩失路感覺🤣
下次記得,
出lift轉左行就易d。

上到去有一個靚女店長,
自己一個落手落腳包辦店鋪所有。
店鋪個裝修都好靚好有格調,
有workshop地方。

潮流興食開心果
🥄意大利西西里開心果Lava cheesecake
店員會即刻再唧上開心果醬,
同鋪滿開心果碎裝飾,賣相靚靚。
成件開心果軟心芝士蛋糕,
底層仲有開心果碎餅底。
食落去,每一啖都係勁濃郁既香濃開心果味,
軟心芝士蛋糕口感順滑,
成個都好味!

🥄抹茶草莓輕乳酪雙色卷
包裝精緻,卷蛋個盒入面仲有支細叉,
好細心既包裝。
抹茶蛋糕濃郁濕潤,
入面有香滑抹茶cream同牛奶cream,
仲有士多啤梨乾,
味道層次豐富!

另外佢有做個卷蛋cake tower,
都算幾特別,
生日party可考慮。
整體黎講呢度嘅蛋糕質素係不錯❣️😋
不過,以工廠大廈樓上舖嚟講,
呢個價錢略嫌有少少進取,
如果做多少少優惠會更加吸引!

⚠️另外仲要留意嘅係,
佢menu上嘅蛋糕口味未必always齊曬,
要留意佢嘅IG story 當日有咩味道,
又或者要預早預訂喔❣️
呢間網店蛋糕 竟然仲有得堂食!?雖然地方細 但喺工廈嘅蛋糕店有得坐算系咁🤣舖頭主要賣roll cake/ basque burnt cheesecake/ crumbled poundcake不過每日款式會轉 去之前最好check下舖頭嘅ig story睇咗有冇你想要嗰款要去 如果唔系遠道而來冇你想食嘅會好sad🤣👍🏿意大利西西里開心果lava cake $78(4” $250) (6” $480)$78嚟講 有啲細件但你食咗之後絕對唔會後悔!質感超超超軟滑 系滑到癲嗰種!!!! 口感非常之綿密入口隨即充滿濃郁開心果味!🤤平時食開心果副產品嘅時候好多時都系得第一啖有開心果味但呢個唔一樣!開心果已經同個cake混為一體🤣啖啖都充斥住香濃開心果除咗淡淡嘅忌廉奶香之如 邊邊位仲散發住烘焙後嘅芝士焦香但都依然唔會影響到開心果嘅發揮On top仲加咗啲開心果醬同開心果碎令成件cake嘅口感同味道更豐富另外值得一讚嘅系甜度適中 滿足到你個甜品胃但又唔會太甜太膩試完一小件真心覺得可以買一個完整嘅蛋糕🥰不過個人認為佢唔應該改名做lava cake畢竟佢唔系真系流心 而系好好好軟滑嘅cheesecake
呢間網店蛋糕 竟然仲有得堂食!?
雖然地方細 但喺工廈嘅蛋糕店有得坐算系咁🤣
睇咗有冇你想要嗰款要去
如果唔系遠道而來冇你想食嘅會好sad🤣
意大利西西里開心果lava cake

👍🏿意大利西西里開心果lava cake $78
(4” $250) (6” $480)
$78嚟講 有啲細件
但你食咗之後絕對唔會後悔!
質感超超超軟滑 系滑到癲嗰種!!!!
口感非常之綿密
叫返basque burnt cheesecake好啲🤭
味道: 8.5/10
性價比: 6.5/10

👍🏿山梨縣大糖嶺芝士水蜜桃roll cake $52
(13cm $268) (19cm $348)
留意翻 水蜜桃呢款系6-9月限定 日本桃當造季節
性價比: 6.5/10
山梨縣大糖嶺芝士水蜜桃roll cake
山梨縣大糖嶺芝士水蜜桃roll cake

*不設加一服務費*

佢個basque burnt cheesecake系幾impressive嘅🤭
價錢都唔惹少😂😂

衛生: 7.9/10
抵食: 6.5/10
意大利西西里開心果lava cake
2024-09-03 371 浏览
若問我幾時聽過Horizon Bakery嘅大名就係當佢哋推出咗全港首創卷蛋蛋糕嘅時候🍰!自問嫌分蛋糕麻煩🎂呢款卷蛋蛋糕不但造型獨特 仲易於分享不過 喺決定買蛋糕之前等我先去店鋪試下啲卷蛋好唔好食先🤤無錯 既然做得卷蛋蛋糕卷蛋當然都可以散叫食用佢哋出品嘅生乳卷口味多達十款不過有些口味如士多啤梨🍓屬季節限定 當日存貨以Story公布為準🔔真係想食某一隻味嘅話 都可以事先預訂而堂食卷蛋 更會炙燒過才上碟 味道零捨唔同😍店鋪位於觀塘工廈內以韓系簡約風格裝修 雖然只得2張枱但氣氛卻溫馨非常 加上店主經常與客人交流令人感到份外親切😘除咗招牌卷蛋 呢度仲有芝士蛋糕🧀奶酥磅蛋糕及開心果牛乳供應行到口喝 於是叫咗杯開心果牛乳試試 (中size $48)飲品賣相吸引 有漸層效果店主叮囑我哋一定要攪均先好飲因為咁先會每啖都有開心果味🤤開心果奶蓋質感輕盈 考慮到開心果嘅飽腹感 奶蓋並冇加入芝士製作 飲品嘅冰有啲偏多 夏天飲就好爽店主解釋咁做係想中和開心果嘅飽膩的確做到呢一點 飲完只覺清涼而不飽滯卷蛋方面 我哋揀咗焙茶奶蓋黑糖蕨餅☕只見店主用火槍輕輕燒灼蛋糕🔥為其外層添上一層薄薄嘅焦糖脆面奶蓋用上北海道煉奶及
若問我幾時聽過Horizon Bakery嘅大名
就係當佢哋推出咗全港首創卷蛋蛋糕嘅時候🍰!
自問嫌分蛋糕麻煩🎂

但氣氛卻溫馨非常 加上店主經常與客人交流
令人感到份外親切😘

除咗招牌卷蛋 呢度仲有芝士蛋糕🧀
奶酥磅蛋糕及開心果牛乳供應
行到口喝 於是叫咗杯開心果牛乳試試 (中size $48)
飲品賣相吸引 有漸層效果

奶蓋用上北海道煉奶及芝士製成 味道濃郁

再加上煙韌嘅黑糖蕨餅 正好中和焙茶嘅苦澀
整體味道毫不甜膩 令人想再來一件😋
2024-08-31
約咗朋友夜晚喺觀塘食飯,我太早到,佢未放工😖我唯有周圍揾果地方坐低等下佢🤗喺OpenRice 度見到呢間位於開聯工業中心既Horizon 蛋糕店🍰,係有位坐嫁!🤣🤣 岩哂我上去食件cake 等朋友☺️☺️每日既蛋糕都唔同,我見到有我最鍾意既開心果味軟心cheesecake 😊立刻叫件黎試下開心果軟心cheesecake 😍😍😍- 好靚😊餅底係用開心果碎整成,面頭再有開心果醬,係好有心機之作- 軟心cheesecake 真係做到軟心效果,唔太硬,容易入口,仲要甜度適中,感覺較健康😉😉食物真係唔錯,今次就淨係叫件cheesecake 先,有機會再試其他😊Horizon (觀塘)觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓07室

喺OpenRice 度見到呢間位於開聯工業中心既

開心果軟心cheesecake 😍😍😍

Horizon (觀塘)
觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓07室
6天前
用餐时段
下午茶
2天前 0 浏览
卷蛋成日食,但燒卷蛋就第一次。店主有推薦幾款當日口味,包括最佳好hit的開心果口味,亦有日本當造的水果香印提子及九鬼芝麻。小編係開心果Fans,毫無疑問一定係佢😂。店主推薦可以試下燒卷,價錢只是相差2蚊,主要係令到表面有一陣焦香味,小編覺得呢個idea可以值得一試就決定呢個口味。開心果仁麻薯最令我印象深刻係食的每一口都十分輕盈無負擔,甜度微甜,食材的原味更突出。開心果主要係開心果忌廉同特濃醬,忌廉的開心果味比特濃醬更加突出,口感超輕及順滑;特濃醬反而突出被烤過的果仁香氣及散發出的熱度。卷蛋係原味,經過火炙之後帶有焦香味,濕潤的口感同時變得不明顯,反而彈軟口感更顯。麻糬有別於坊間主打的煙韌拉絲,反而著重實在。小編最欣賞的是這麻糬是原味而不是奶味,加上其他食材都涉及奶類品,奶味好容易先聲奪人,所以這配搭比例係好好👍👍從份量來看,每個材料都是主角,不會太多太少,各有所長👍👍👍空間只有2臺,無論堂食或外帶都好多人,小編收工當日就要企係度食,所以要避免繁忙時間,或者改為外帶🤣Horizon觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓07室#觀塘美食 #觀塘 #開聯工業中心 #horizon #甜度 #甜

開心果仁麻薯

從份量來看,每個材料都是主角,不會太多太少,各有所長👍👍👍

觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓07室
#觀塘美食 #觀塘 #開聯工業中心 #horizon #甜度 #甜品 #卷蛋 #燒卷蛋 #首創 #開心果 #特濃醬 #麻糬 #foodie
#foodiehk #hkfoodie
位於觀塘工廈有間穩世蛋糕店😘主打開心果味蛋糕☺️全人手新鮮製造😍當日揀左2款蛋糕🧁比較特色啲🤪炙燒和三盆糖黃豆粉黑糖蕨餅配沖繩黑糖蜜整體風味是甜中帶有淡淡的焦香,並且因為黑糖蜜的加入而增添了層次感😌令人垂涎🥸意大利西西里開心果味蛋糕開心果的味道帶有濃郁的堅果香氣😌面層顆粒好鬆脆😌蛋糕🍰底層帶來一種柔滑的奶香味,增強了整體的口感🥳2款蛋糕都好Creamy😍蛋糕店可以堂食/外賣又得😅仲可以打卡😍滿足晒女仔👧🏼願望😂食甜品人都開心啲架😜

炙燒和三盆糖黃豆粉黑糖蕨餅配沖繩黑糖蜜

意大利西西里開心果味蛋糕

2款蛋糕都好Creamy😍

2024-10-02
外卖自取
2024-10-06 0 浏览
觀塘工廈有好多餐廳,今日朋友帶我上黎呢間甜品店,環境裝修清新,朋友話呢到生乳卷一定要食,每日都會提供唔同款式,我就揀左夏日季節限定嘅香印提子蜂蜜乳酪配蜂蜜脆脆。香印提子蜂蜜乳酪配蜂蜜脆脆生乳卷3cm用左長野縣香印提子,口感爽脆,入口香甜,肉質彈牙,香氣清香濃郁。蜂蜜乳酪生乳忌廉用左純希臘乳酪和純天然蜂蜜,每一啖都是清新的口感和味道。加上自家製的蜂蜜脆脆,口感香脆可口。竹炭九鬼黑芝麻奶酥磅蛋糕用左最頂級的法國牛油去制成,九鬼黑芝麻和牛油味聞落超級香濃,蛋糕層次多,鬆化可口,同一般磅蛋糕質感好唔同。
觀塘工廈有好多餐廳,今日朋友帶我上黎呢間甜品店,

香印提子蜂蜜乳酪配蜂蜜脆脆生乳卷3cm
加上自家製的蜂蜜脆脆,口感香脆可口。

竹炭九鬼黑芝麻奶酥磅蛋糕
2024-10-02 0 浏览
💥意大利西西里開心果lava cake $78雖然睇落有喲細件但質感非常軟滑綿密有少少流心入口真係好nutty 好濃郁嘅開心果味雖然係cheesecake 但芝士唔算突出同開心果balance得幾好On top仲加咗啲開心果醬同開心果碎口感同味道更豐富~整體唔會太甜食完都唔會太膩
💥意大利西西里開心果lava cake $78

雖然係cheesecake
但芝士唔算突出
同開心果balance得幾好
On top仲加咗啲開心果醬同開心果碎
口感同味道更豐富~
整體唔會太甜食完都唔會太膩
2024-09-28 0 浏览
Horizon觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓707室經開觀塘,老友推介樓上蛋糕店,下午茶時間,入去chill吓先。😃山梨縣大唐嶺芝士水蜜桃蛋糕(6月-9月)店長即叫即炙燒提升層次,焦香味濃,芝士融入蛋糕中,當造水蜜桃香甜多汁,蛋糕口感鬆軟,好味道!🐱開心果無花果卷開心果控必食,面層加了開心果碎和開心果醬,香濃的甜味,無花果口感煙韌,甜度適中,蛋糕鬆軟,推薦!Horizon 蛋糕有特色,店長服務態度好,回頭率高。😎

觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓707室

山梨縣大唐嶺芝士水蜜桃蛋糕(6月-9月)

開心果無花果卷

Horizon 蛋糕有特色,店長服務態度好,回頭率高。😎
2024-09-27
2024-09-26 43 浏览
之前係銅鑼灣已經食過一次~今次再食多次香印提子配蜂蜜脆脆面層用火槍燒一燒,有層焦糖面係上面,好脆好特別~蛋糕體好香蛋味,中間有原粒香印,不過最surprise 係佢嘅嘅忌廉,食落去好輕盈好清新!!!好好食!意大利西西里開心果芝士蛋糕衝住呢個蛋糕而黎!開心果味好濃,不過比上次市集食實淨咗少少~如果流心啲會再好食啲!Horizon📍觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓07室
之前係銅鑼灣已經食過一次~今次再食多次

意大利西西里開心果芝士蛋糕

📍觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓07室
🥢🥢🥢淨係高質都值 = 回訪率95% 🥢🥢🥢去到已經賣哂咁滯,淨返呢款超好味嘅⭐️抹茶蕨餅卷蛋,生乳卷配日本麵粉,蛋糕體鬆軟,仲有蕨餅,表面仲有焦糖,真係好正!⭐️鹹蛋黃奶酥,放返焗爐熱下,法國AOP牛油香味四溢,加上杏仁粉,蛋糕體濕潤得嚟又好好味!再嚟杯⭐️ Pistachio milk,輕盈奶泡,啖啖都有焗開心果同自家製開心果醬,超級好味,甜品控真係唔可以錯過!🏷️ 酥、蛋糕、飲品 $34-$48
🥢🥢🥢淨係高質都值 = 回訪率95% 🥢🥢🥢

🏷️ 酥、蛋糕、飲品 $34-$48
2024-09-22 61 浏览
之前喺IG見到Horizon呢間小店,有不同的甜點,但最吸引我的係開心果奶😋喺觀塘行完街,咁啱喺附近,就上咗去幫襯,店舖不算太大,但非常雅致,有好多唔同種類的甜品,蛋糕,蛋卷,奶酥⋯⋯今日食咗午餐,下次決定嚟試吓其他甜點✨ 🌟Pistachio milk 開心果奶開心果經過香烤,開心果的香氣出晒嚟,為飲品增添了層次感,能感受到堅果的香氣和微微的焦香味💗開心果奶蓋的 creamy 質地則讓整杯飲品更加馥郁✨日本純生乳增添咗濃郁奶香,口感滑順💗而自調的開心果醬則靈魂,甜而不膩,與香濃的奶蓋非常搭配,帶來豐富層次😋

🌟Pistachio milk 開心果奶
外卖自取
用餐时段
其他
  • Pistachio milk
2024-09-17 74 浏览
今日去左朋友介紹的樓上蛋糕店,店內環境好舒服好chill,仲有靚女店主親自制作的蛋糕,真係好值得一試!我揀左意大利西西里開心果芝士蛋糕,一送上來就聞到香濃的芝士味~一口吃下柔軟的軟心再配搭香脆的開心果餅底多重味覺享受。最重要是甜度適中,不會感到油膩的感覺~令人想一吃再吃!下次都會再約朋友上黎chill一chill~店內環境非常chill,廚房好似workshop咁,由靚女店主理,心機之作十分值得一試再試🩷

最重要是甜度適中,不會感到油膩的感覺~令人想一吃再吃!
下次都會再約朋友上黎chill一chill~

2024-09-17 55 浏览

最重要是甜度適中,不會感到油膩的感覺~令人想一吃再吃!
下次都會再約朋友上黎chill一chill~

2024-09-15 57 浏览
觀塘工廈人氣蛋糕小店🍰呢間Horizon網店喺觀塘工廈開咗實體店,仲有得堂食,簡約風格裝修,主打卷蛋、巴斯克芝士蛋糕、磅蛋糕,生乳卷口味多達十款,今次外賣左款卷蛋試食~開心果無花果生乳卷($58)堂食的話店主會將rollcake加糖炙燒,會有一層脆卜卜焦糖,蛋糕體好綿密,cream好smooth,食到粒粒開心果碎,整體感覺唔會太甜~地址:Horizon 觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓07室。
觀塘工廈人氣蛋糕小店🍰

開心果無花果生乳卷($58)

地址:Horizon
觀塘開源道55號開聯工業中心A座7樓07室。